Nasterea la Arcadia - Iasi (20)
Raspunsuri - Pagina 6
lisa27 spune:
gravidacori,oana.irina, multumesc frumos de raspuns!
Iulia, FELICITARI!
Operatia ai facut-o cu rahi anestezie? Cum a fost?
oana.irina spune:
Iulia, ce spune Ionela e perfect corect. Eu am folosit Garmastan la inceput cand aveam dureri si nu am facut ragade. Am avut un inceput, dar le-am tratat usor. Deasemeni pompa m-a ajutat foarte mult cand a venit furia laptelui. Tot ce scoteam cu pompa dadeam fetitei. Am folosit pompa doar cat sa-mi eliberez sanii, sa-i decongestionez. In felul asta mi-am format si mameloanele pe care nu le aveam pana sa nasc.
Ionela, o intrebare pentru tine: Peste cateva saptamani, cand va avea fata 3 luni am de facut vreo 3 drumuri la Buc, unde o sa stau macar o zi si o noapte, daca nu, chiar doua zile. In timpul asta fata ramane acasa cu bunica si va papa lapte pastrat la congelator si pregatit corespunzator. Daca nu alaptez, sa zicem 30-48 de ore,risc sa imi scada lactatia? Vor fi cam 3 drumuri intr-o luna.
gravidacori spune:
LISA, adevarat si ce zice oana depsre scoica..dar pt noi a fost mai sigura cand iesim cu masina pt ca o tine mai bine , mai sigur, la drumurile din romania..gropi...denivelari stiti voi..nu vroiam sa sara in sus sau sa fuga dintr-o parte in alta pe banketa la frana,groapa,etc.
scoica( facuta kestia cu patura/perna de a aduce la acelasi nivel) mi se pare mai sigura,landoul mai lejer pt ca ofera mai mult spatiu.fiid nou nascut nu cred ca sta inghesuit ,a amea la 4 luni acum nu prea mai are loc in partea umerilor.
oana.irina spune:
Lisa, eu am facut rahi. Intepatura in spate aproape ca nu o simti. n cateva momente amortesti de la brau in jos. Nu iti simti pcioarele.., nimic. In timpul operatiei nu simti nicio durere, niciun discomfort. Eventual, senzatie de gura uscata, durere de cap... Eu, dupa un travaliu de 10 ore si 4 intepaturi esuate in coloana (peridurala) iti inchipui ca nu ma simteam prea grozav.
Spunea Claudia ca poti sa vezi momentul scoaterii bebelusului pe un monitor. Eu as fi vrut sa vad, dar nu mi-a spus nimeni nimic.
madline82 spune:
Buna si de la noi.Am fost azi dimineata si am cantarit fata.Cori, si a mea cica esub greutate cu 200 gr, la 4 luni fara o zi are 65 cm si 6050 gr.Dada, fata ta oricum era mai marisoara din start, cu 4 kg..pana la 8 kile noi cred ca mai avem de supt muuult si bine!
Ionela, legat de oxitocina in timpul travaliului cred ca depinde cum decurge acesta, la noi nu a fost necesar si nu mi-a facut nici o injectie, doar un scobutil pt durere cica:))
Lena, pe mine m-a ajutat mult miscarea de leganare, ca un pinguin, desi nu am realizatr asta, pur si simplu am folosit pozitia ca ma simteam mai "comod"
Iulia, bine ai venit in randul mamicilor, e greu dar e f frumos, multa vointa, rabdare si incredere in voi si se rezolva si cu alaptatul! Cred ca ar sta bebe mai in suguranta in scoica decat in landou, poti pune asa cum a zis mai inainte o mamica o paturica ca sa se mai inalte si apoi centurile.
Alyna si noi am trecut de puseul de 3 luni si a fost f f uracios, acuma il asteptam pe urmatorul, de 18-20 sapt!
Mamica de Estela , 24.mai 2011
ionelamaria spune:
Oana, fata trebu9ie sa primeasca in primul rand laptele oricum altfel decat cu biberonul. Lingurita, canita sunt solutii. Ca lactatia sa nu scada e necesar ca aproaximativ la fiecare masa a fetei tu sa pui pompa pe san ( sau sa storci la mana) Ideal ar fi sa poti colecta acel laptic si sa-l pui la congelat, dar daca sta nu se poate, asta e, macarv sa stimulezi sanul.
Ce spun eu e destul de greu, dar nu imposibil . Cu toate astea si sanii vor cere sa fie storsi pentru ca altfel risti sa faci alte nebunii la sani( mastita, etc) Acum, daca nu poti la 3 ore si poti o data la 4 alta data la 2 ore nu e foc. Dar, de preferat e sa comunici cu cine hraneste fata si cand primeste laptic sa iti dea un semnal sa stii ca e timul sa golesti sanul
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 35+ cu Tudor
oana.irina spune:
Hm..., sa vedem daca o sa se descurce mama cu lingurita. O sa facem repetitii.
Eu o sa iau pompa cu mine. Nici nu m-as descurca fara. Cand se apropie ora mesei...curge laptele siroaie.
LenaC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gravidacori multumesc IONELA, datele le-am lasat la un moment dat cand mi l-ea cerut MADA.. dar nu stiu ce s-a intamplat...s-o fi omis... a avut 2900 la nastere, 50cm. in leg cu ce ziceai de inaltime si stagnare..ea nu a stagnat sau sa scada..a luat mai putin..nu mai retin daca de la luna la luna dar voi afla sapt viit de la control.greseala mea ca nu mi-am notat si eu cat a avut lunar. MAMA PRINTESEI ESTERA ELENA-26MAI 2011 |
Ofi ofi, standardele astea, si mie in sarcina tot mi s-a spus ca e mica printesa mea. Dar sa vedeti voi ce fetita sanatoasa si mare o sa nasc.
Eu credeam ca se termina stresul cu greutate, crescut la nastere, dar vad ca mai continua si dupa
Lena - 37+
AMR un pic
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana.irina Hm..., sa vedem daca o sa se descurce mama cu lingurita. O sa facem repetitii. Eu o sa iau pompa cu mine. Nici nu m-as descurca fara. Cand se apropie ora mesei...curge laptele siroaie. Mamica Mariei Antonia - nascuta la 22.07.2011 |
Mai merge si o canita mica asa cum sunt cele de cafea. sa lase fata sa limpaie din ea pana termina. Mai merge cu seringa de nurofen( panadol)
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 35+ cu Tudor
DadaIna spune:
Ionela multumesc pentru sfat!La noi din listuta aia mai trebuie lucrat la punctele 2 si 4.La punctul 2 - "plimba mancarea in gurita" inca nu stiu ca nu i-am dat altceva decat laptic.Oricum peste 2 saptamani implinim 5 lunite.Cred ca o sa mai stam putin.
Oxitocina nu am primit nici eu.Cat priveste acele cabluri, la mine era musai sa fie puse din cauza triplei circulare sa vada BCF-urile sa nu apara suferinta fetala.