Nasterea la Arcadia - Iasi (20)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

Neata fetelor!
iulia-iulia poate te ajuta acest clip in ansamblarea corecta a pompei.La modelul meu difera valva de scurgere insa tot acolo se baga:
http://www.youtube.com/watch?v=bvxHxfuuSKM
Cat priveste ragaitul incearca sa te straduiesti mai mult, incearca sa schimbi pozitiile:
http://www.youtube.com/watch?v=tjkDEHep6ZM&feature=player_embedded#!
Cu gazele asa mititel cred ca isi chinuie burtica.Nu plange cand da gazele?
Gazuta mea de acum da aerul singurica afara.Daca o pun pe o parte in patut dupa ce mananca se intoarce pe burta si ragaie.Dimineata la trezire dam si noi gaze afara ca la masa de noapte (papa prin somn, semi-adormita), mi-e mila sa o trezesc sa ragaie.
Oricum prin punerea in pozitie de eructat ii ajutam pe ei si le eliminam discomfortul produs de bulele de aer din stomacel.Deci merita sa ne straduim chiar daca uneori trebuie sa stam jumatate de ora sau chiar 1 ora sa ragaie.
La nasuc noi folosim Spray nazal Humex.E foarte eficient si avem in permanenta nasucul curat.Daca la inceput reuseam sa folosesc tubul cu aplicatorul mai usor acum e misiune imposibila ca nu sta deloc sa ii pulverizez in nasuc si operatiunea esua cel mai des cu jetul de apa pe fata.Acum pun 1 ml. de apa de mare intr-o seringa si mi-e mult mai usor sa ii administrez asa solutia.1 ml intr-o nara.E mai putin decat intr-un jet din ala pulverizat.Seringa improasca in nara la fel de bine ca si sprayul, ba chiar pot spune ca are rezultate mai bune.Cu seringa sta si ea si stiu ca apa ajunge acolo unde trebuie.Daca sunt mucisori se curata imediat, mai ales daca stranuta, daca nu mucisorii oricum se inmoaie, coboara in jos si se curata usor cu comprese sterile.Noi am luat si un aspirator nazal, din ala din care tragi la un capat cu gura insa l-am folosit foarte putin ca ies mucisorii singuri cu Humexul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Iulia, cine te-a sfatuit sa scoti cu pompa CA SA VEZI CE IESE , te-a sfatuit foarte prost. ca i-ai dat lapte stors nu e rau, dar nu cu biberonul. Inteleg ca esti stresata. asta face ca laptele sa nu iasa usor din san. Copii au pusee de crestere. Bea multe lichide si la orizontala langa bebe cand doarme, dormi si tu. Laptele praf nu e deloc o idee buna. Sanul nu va sti ca lui bebe ii trebuie si acea cantitate de lapte pe care a primit-o din bibe si nu o va produce.
Spun ca nu se verifica la pompa cat lapte ai pentru ca bebe poate scoate dublu sau chiar trimplu fata de cea mai buna pompa si deci e irelevanta proba. S-a demonstrat ca nici porba cantarului ( cantarit inainte de supt su dupa) nu are relevanta
Punea bebe in scutec numai pe pielea ta goala , la san si tine-l acolo. Incearca sa fii calma si relaxata, e o stare normala ca uneori sa suga atat de mult. Trebuie sa-l lasi cat poti de mult.
Banui o pozitionare prosta la san ( dart nu garantez)
Bebe plange de foame ti s-a spus... bebe plange din 100 de lucruri nu doar de foame. Si daca are o scama intre degetele poate fi o tragedie... Nu te invinovati. Iti dau PM cu nr meu de telefon si suna cand ai nevoie.
Mult calm, odihna, lichide, mancare si copilul lipit de tine non stop. Pana se stabilizeaza lactatia, pana va invatati unul cu celalalt e mai greu, apoi e foarte simplu cu alaptarea. Ai sa vezi ce bione va fi dupa ce va invatati. E de 100 de ori mai simplu cu lapticul tau decat cu laptele praf.

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 35+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claumarcoci spune:

Legat de ragait nici bebele meu pana acum 3 zile nu ragaia, am intrebat dr. si a zis ca nu e nici o problema, cu toate ca stateam chiar o ora cu el si il mangaiam pe spate si nimic, in schimb dadea gaze de se speria mititelul dar nu plangea, nu era deranjat de situatie.
De luni ragaie asa de repede, abia ajunge in pozitie si gata scoate aerul, in schimb e foarte agitat.
Cat despre nasuc , eu deocamdata ii pun cate o pic de ser fiziologic, nu prea ii place dar functioneaza.Am si eu spray dar cum nici mie nu-mi place mi se pare ca-l chinui.
Eu am aspirator nazal de la Graco, cu baterii, nu l-am folosit inca, iar am emotii, a folosit cineva??
Cat despre ceai de lactatie...dupa ce am avut colostru la greu cu vreo 3 luni inainte sa nasc, cand am avut nevoie de el nimic, mi-a adus in maternitate o prietena ceai de lactatie de la humana, am baut in loc de o cana pe zi 1l, asta a 2 zi dupa operatie si seara aveam febra laptelui sau furie ca curgea de nu se mai oprea iar bebe nu vroia.Acuma nu stiu ce sa zic...oare a avut efect ceaiul??? Merita incercat.In timpul zilei beau ceai de lactatie de la fares, adica 2 plicuri in 2 l apa.

Claudia David Andrei 12 sept 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gravidacori spune:

buna dimi si de la noi fetelor
am trecut cu bine de vaccin..fara febra,agitatie sau mofturici..de plans ..a plans mai tare cand a luat-o asistenta in brate si a pus-o pe cantar decat la vaccin ...mama mama ce era la gurita ei ,nu stiu de ce , sotul a zis ca din cauza ca era urata asistenta
nu i-am pus supozitor, bine ca am trecut si de asta!
acum asteptam sa treaca 2-3 sapt sa facem gauri in urechi,ca avem cerceii de 3 luni in casa, abia astept sa o vad cu ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oiyoy spune:

Citat:
Cat despre ceai de lactatie...dupa ce am avut colostru la greu cu vreo 3 luni inainte sa nasc, cand am avut nevoie de el nimic, mi-a adus in maternitate o prietena ceai de lactatie de la humana, am baut in loc de o cana pe zi 1l, asta a 2 zi dupa operatie si seara aveam febra laptelui sau furie ca curgea de nu se mai oprea iar bebe nu vroia.Acuma nu stiu ce sa zic...oare a avut efect ceaiul??? Merita incercat.In timpul zilei beau ceai de lactatie de la fares, adica 2 plicuri in 2 l apa.

Clau pe cutia de ceai nu scrie ca se foloseste 1 pliculet la 250-300ml apa?
Iulia incet incet devii o mamica minunata...deja esti dedicata total puiului tau, ii doresti binele si-i iubesti nespus!Curaj!
Si eu am plans ieri cu bebe al meu in brate pt ca s-a stricat la burtica si a fost mofturoasa...asa ca inainte de ora 12 mi-am epuizat toata rezerva de rabdare, pe ziua de ieri...bineinteles impreuna cu sentimentul de vinovatie si tot tacamul.asta e!azi suntem bine si mergem mai departe!unele abilitati le capatam pe parcurs

http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.194872657247130.49384.100001731918897&type=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oiyoy spune:

madlineClaudia noastra implineste luni 20 saptamani ...am de intampinat vreun puseu la varsta asta sau continua cu cel de pana acum?

http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.194872657247130.49384.100001731918897&type=1

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oiyoy

Citat:

Clau pe cutia de ceai nu scrie ca se foloseste 1 pliculet la 250-300ml apa?[

Ba da...dar ca sa nu fie prea concentrat si fac economie la apa plata, asa ajung sa beau 6l pe zi si dau faliment cu mine nu cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlynaB spune:

Buna si de la noi!!!! Sapt asta am fost cam lenesi, este tati acasa si ma mai ajuta cu Alex. Facem cu randul,noaptea eu...pana pe la 6 si apoi tati, ma lasa sa dorm pana la 10-10.30.....Simt ca m-am mai odihnit si eu cat d cat.Am si mai mult laptic ....nu mai sunt asa nervoasa ziua... De-ar tine concediul asta vreo luna .
Va pupic dulcic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oana.irina

Fetelor, dar lumanarea de botez nu trebuie sa o ia nasii?

Mamica Mariei Antonia - nascuta la 22.07.2011

Ba da, dar nasa e prietene mea cea mai buna, asa ca mi-am permis sa-i zic sa ma lase pe mine sa fac lumanarea si sa-i sugerez ce hainute vreau la botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

salut

am venit de la controlul de la 40 zile dupa nastere. epiziotomia e vindecata, avem deci verde la sport si la clatite cum le zice mada . mi-a prescris Cerazette dar nu o sa iau. mi-a fost frica mereu de efectele adverse ale anticoncetionalelor. poate mai tarziu...
cel mai important lucru pe care voiam sa il mentionez este ca pe drumul de intoarce de la control ma gandeam cu zambetul pe buze cat sunt de norocoasa ca nasterea a fost pentru mine o experienta atat de placuta (ma prefac ca am uitat durerea din momentul in care a cusut epiziotomia...). nu m-am ales cu nici un fel de trauma psihica asa cum am auzit a avea unele femei. ma gandesc cu placere la acele momente. ce a contribuit la acest lucru in cazul meu:
- faptul ca am nascut natural
- DR CACICOVSCHI! nu stiu daca doar mie mi se pare dar femeia asta transmite energie pozitiva, empatie. e grozava ca om si ca medic. nu este plictisita de meseria ei si nici de pacienti - lucru mare !!! m-a facut sa ma simt grozav si la nastere si acum. REGRET ca nu mi-a urmarit si sarcina tot ea.
- prezenta sotului in sala de nasteri
- conditiile bune de la Arcadia (curatenie, dotari, personal, confort)

sunt extrem de recunoscatoare petru tot, dar mai ales pt faptul ca am nascut un copil sanatos.

Mergi la inceput