Nasterea la Arcadia - Iasi (20)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Alex deja e baiat mare. Cu asa dintisori poate papa deja morcovi .

Am vazut si pozicile Claudiei de Oiyoy, tare scumpica. Oiyoy, de unde ai luat aripioarele de fluturas?

Lena - 38+

AMR un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oiyoy spune:

LenaC aripioarele sunt dintr-un supermarket (Kauf.)am luat pe bleu si galben (i-am facut pozici la implinirea a 4 luni).Voiam sa le agat deasupra patutului dar sunt prea mari

http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.194872657247130.49384.100001731918897&type=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

despre consultul pediatric de la 2 sapt nici eu nu am fost multumita. noi la 6 zile de la nastere am fost la Siminiceanu (pediatru particular) sa ne ia in evidenta si sa isi dea cu parerea despre fornaiala pe care o avea fata de la un stentor nazal capatat in maternitate. a dezbracat-o la pielicica goala, a intors-o pe toate partile, s-a uitat peste tot la ea, i-a analizat reflexe, coloana, burtica, nu ma pricep dar turuia la asistenta tot felul de chestii sa treaca in fisa. am venit la consultatie cu peste 20 de intrebari scrise pe agenda. ne-a raspuns la tot ce intrebam, si peste. a fost grozava.

dupa vreo saptamana parca am fost si la Arcadia - am zis daca tot e gratis nu strica sa o mai vada inca un pediatru. acolo a dezbracat-o, cantarit-o, s-a uitat la bubitele facute de la caldura si GATA. ATAT ! nimic altceva... m-a intrebat daca mananc san. nu a intrebat de cate ori, cate scaune. NIMIC. avand deja experienta cu Siminiceanu am plecat si noi la fel de dezamagiti precum zici tu clau.

drept sa zic nici in maternitate nu am fost super multumita de vizita pediatrului in salon. mi-a turuit robotizat niste chestii cu vaccinurile si vitamina d3 , calciu, etc si mi-a raspuns la intrebari destul de plictisita - nu retin numele pediatrei. am prins insa doua garzi, nici una din doctorite nu mi-a placut.

pacat ca se inneaca la mal. au servicii si personal f bun in general .... de ce nu ar fi toti precum doctorita cacicovschi si asistenta aia blonduta. as mai face un copil numai ca sa nasc la Arcadia. :))))

tot tie clau : eu am primit un sling, insa acesta nu prea e indicat pt bebelusii mai mici de o luna. wrap-ul in schimb stiu ca poate fi folosit din ziua 1. dezavantajul wrap-ului e ca se "monteaza" un pic mai greu decat slingul, dar ai mai mult pozitii posibile in care poti tine bebelusul si e tare util in colicei sau cand e agitat bebe, poti si alapta cu bebe in el . pe w r a p.r o gasesti wrap ieftin costa 100 lei/bucata si cica sunt bunute. in rest preturile sunt peste 150 lei din ce am vazut eu.

ca tot ati mentionat de pozitia verticala de sustinere a bebeluslui - Marei ii place nespus sa o tin pe verticala intre tatuci. :)) doctorul la care am facut ecografia de sold m-a vazut tinand-o asa si a zis ca nu e bine. voi ce stiti in privinta asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Lori, nu e bine pe verticala in portbebe normal
Wrap=ul e alta mancare de peste. daca si panicosii din canada si america il recomanda eu spun ca e ok. Atat timp cat e montat corect e ok: bebe sa aiba sustinere pe toata coloana nu sa ste in fundulet. Picioarele sa fie in M. Barbita sa nu stea in pieptul copilului. Mama sa ajunga sa-l pupe pe cap pe bebe( asta face ca bebe sa isi sustina mai bine pieptutul pe sani. Ortopezii strini sunt incantati de wrap. am zis de canada si america pentru ca aia nici aparatori la patut nu pun ca se aduna dioxid de carbon acolo si se sufoica bebe, asa zic ei. Nu prea inteleg eu asta, poate au dreptate dar cred ca aerul de sus ajunge, nu e necesar si din laterale. Tot la canadieni e ILEGAL premergatorul. ca nu e recomandat e ceva comun si logic, dar sa considere ca e ilegal si sa fii pedepsit prin lege daca pui bebe in premergator e altceva. ( ca veni vorba, eu nu sunt deloc deacord cu premergatorul ca strica grav coloana si mersul copilului)

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 35+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

Ionela am inteles din mai multe surse ca s-au schimbat regulile cu administrarea vigantolului in Romania.Normal pentru prevenire se iau acum 4 picaturi.Cei de la Arcadia ne-au recomandat doza zilnica 4 picaturi.Medicul Marcel Burlacu, de la Spitalul de Copii Sf. Maria explica mai bine in videoclipul de pe pagina data de Mada mai demult ca acum sunt necesare 4 picaturi in loc de 2 din cauza climei.
http://www.bzi.ro/sugari-indopati-cu-sarmale-si-carnati-video-236519
Vezi in primul clip la minutul 4: "trebuiesc administrate in fiecare zi 4 picaturi.Vechea prevedere de 2 picaturi a cazut din cauza ca Romania este tara sudica, insolata si se inactiva parte din vitamina continuta in flacon, chiar daca acel flacon era de culoare neagra".
Deja 2 medici mi-au spus acelasi lucru, dr. din clip la fel zice, pana si farmacista de aici din cartier mi-a zis ca acum doza zilnica e de 4 picaturi. Deci 4 oameni au spus acelasi lucru.
In tara noastra peste 20% dintre copiii mici sunt diagnosticati cu rahitism.Oare nu si din cauza ca se administra prea putin, dupa vechile prevederi?
Asa nici nu mai stim in cine sa ne incredem Ionela pentru ca scot astia fel de fel de minuni si teorii peste noapte.Dr. nostru a zis sa luam doar 1 luna asa sa ne facem bine, apoi sa revenim la doza zilnica de 4 picaturi.Am mai citit ca pentru tratarea rahitismului se da nr. de picaturi x nr.de kg.Deci noi ar trebui sa luam aproape 8 daca ne luam dupa teoria asta.6 eu zic ca e ok dupa noile teorii.Am citit si eu efectele supra administrarii si eram ingrozita de efecte insa nici copilul nu vreau sa imi fie rahitic. In medicul asta ma incred ca suntem sub aripa lui de cand ne-am nascut si eu si sora mea si nu cred sa imi zica de rau sau sa imi nenoroceasca copilul.

Mergi la inceput

Claudia, poti sa imi spui cat a fost estimata greutatea lui David la ultima eco?
Mai am o prietena care a fost la Scurtu si diferenta a fost de 40 grame. Sunt curioasa si la tine.

Mersic

Lena - 38+

AMR un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_iulia spune:

LA naiba ,e a 3-a oara cand scriu mesajul asta dar nu reusesc sa-l mai trimit
LENA nu te taxeaza in plus pt calmante ,la mine a venit psihologul si nu am platit in plus,in schimb am gasit pe factura suma de 27 ron -analize suplimentare bebe ,nu stiu care au fost alea ,nimeni nu m-a intrebat nik,in mod normal as fi cerut explicatii dar in ziua externarii nu mai imi ardea de nik ,vroiam acasa la mine mai repede
LISA cu alaptatul a fost un adevarat fiasco ,e mai mult de povestit ,o sa revin ,sper sa nu nasti pana o sa mai gasesc eu putin timp sa scriu un mesaj
CRYSACRY pe bebe l-am pus la san a 2-a zi dupa operatie ,stai linistita ca nu se obisnuieste cu bibe in 3 zile ,cu putina perseverenta din partea mamei se scapa si de bine si de L P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Imi dau si eu acuma cu parerea vis-a vis de vit D3.Pediatra mea ne-a recomandat 2 picaturi zilnic, si sa schimba flaconul la max 3 sapt, tocmai pt ca sa nu se inactiveze vitamina, care e fotosensibila, chair daca sticluta e inchisa la culaore! Acuma eu ii dau 3 picaturi ca sa stau linistita, si schimb sticuluta frecvent.Noi luam vit D3 de la Biosfarm, costa 5 lei!

Legat de cons gratuit de la 2 sapt, la Arcadia, eu zic ca depinde f mult pe cine niemresti, noi ne-am progr la neonatoloaga care avut in evidenta fata si a facut consultul ca la carte, exact cum l-a descris Lore pe cel facut de Siminiceanu, ne-a raspuns la toate interbarile, a fost f ok, am stat in jur de 20 min.Eu una am fost mai mutl decat multumita! Neonatologul si pediatru care a vazut-o a fost Demetra Tugurlan, e o bomboana de femeie!

Danyelas
, dar de ce nu ati facut baita pana acuma, de teama buricutului? Noi am facut in fiecare seara baita chair daca avea buricutul, evitam sa o spalam in acea zona. LA noi buricul a cazut dupa 3 zile..hehe.Tati era asa incantat ca voia sa il pastreze, si eu m-am opus,l-am aruncat la gunoi

Am fost la sedinta nr 3 de pilates, am inceput sa incap in niste pantaloni care demult nu imi veneau..uuuu

Mamica de Estela , 24.mai 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_iulia spune:

LENA e bun baneocin pt buric ,stai linistita ,lui bebe al meu i-a cazut ieri buricul
CRYSACRY MIE NU MI-AU PROPUS NICI UN TEST ,EU AM VRUT SA FAC SCREENINGUL AUDITIV SI O SA MAI FAC SI ECO DE SOLD DAR CAM PE LA 6 SAPT DE VIATA A LUI BEBE ,AS FI VRUT SA FAC SI SCREENINGUL METABOLIC DAR NU AU MAI FOST BANUTI (SPER SA NU REGRET MAI TARZIU),AM RECOLTAT IN SCHIMB CELULE STEM.
IONELA e ceva rau daca bebe sta mult la san alaptatul la noi dureaza cu totul vreo ora la o masa ,suge viguros vreo 10-20 de minute dupa care adoarme si nu reusesc sa-l trezesc ,il pun in patut si bineinteles ca patutul are spini ,se trezeste si cauta cu gurita ,il mai pun iar la san ,iar mananca ,si mananca sa nu crezi ca se joaca ,ca aud cum inghite ,numai ca saracul nu stie sa prinda bine ,nu-si tine buza de jos rasfranta ,am incercat sa-l tin ei de barbita dar nu se poate ,crede ca i-a i-au din gura si musca ,drept pt care am facut ragade ,dupa ce alaptez spal mamelonul si daca adoarme bebe ma dau cu garmastan ,stau asa vreo 10 minute apoi iar clatesc .de aceea pt mine e dureroasa prima parte a alaptatului ,pana se mufeaza el calume ca dupa aia ma mai obisnuiesc cu senzatia ,dar asa o sa fie tot timpul ?
oricum indur asa ,ma bucur ca am lapte si ca papa bebe la san ,eu cu durerea trebuie sa rezist . mentionez ca nu a curs sange de la ragade.
si mai am o problemuta ,nu prea ragaie ,il pun pe umar ,il bat dar nik ,rar reuseste ,e de rau ?am observat ca daca nu reuseste sa ragaie ,dupa ce il pun in patut dupa o vreme sughita ,e din cauza ca nu a ragait ? sau mai sughita si ei asa ?oricum el sughita si cand era in burta la mine ,cand il apuca cate o repriza...

Mergi la inceput

Bravo Mada. Ce as merge si eu la o sedinta de pilates... inspirati... expirati

Iulia, mersic mult

Lena - 38+

AMR un pic

Mergi la inceput