Nasterea la Arcadia - Iasi (20)
Raspunsuri - Pagina 16
iulia_iulia spune:
hai ca am prins liber la p c
DANYYELAS de ce nu ai facut baita la bebe pana acum ?
dar la arcadia nu-i faceau baita ?
nu ajungea apa si pe la buric ?
noi i-am facut in fiecare zi baita ,numai masaj am sarit o zi ,ziua cand am ajuns acasa ,ca eram cam coplesiti ,dar intre timp ne-am mai dat pe brazda
pune mana si fa baita la copil! si de ce o legeni ,ca nu inteleg ?
MADLINE referitor la vit d3 ,eu am o prietena care lucreaza la FITERMAN astia si mi-a zis ca e bun produsul lor ,cel pe care l-am primit in marternitate ,ca are nu stiu ce formula mai stabila ,are si ea copil mic ,adica de fapt are acum un an jumate ,dar vreau sa zic ca este mamica si a incercat si ea mai multe produse
loredanar spune:
multumesc ionela pentru raspuns.
nici eu nu sunt de acord cu premergatorul. niste prieteni insista sa ne dea premergatorul pe care l-a folosit copilul lor si nu pricep de ce eu ii refuz de fiecare data - unii oameni chiar nu vor sa accepte ca exista un singur mod de a creste bine un copil - acela folosit de ei. :))
in completare spun ca si eu tot cautand diverse lucruri pentru copii pe net am observat ca la americani amploarea fenomenului de "attachment parenting" e MULT mai mare decat la noi. la ei sunt si foarte populare scutecele lavabile.
iulia_iulia spune:
IONELA si acum o intrebare stupida ,bebe isi simte mamica dupa miros ?ca eu nu pot sta in aceeasi camera cu bebe ca se foieste de mama focului si nu se odihneste calumea ,uite acum am dormit putin in alta camera si a stat sotul acolo ,nu a zis nik...is nebuna ?
LenaC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui loredanar multumesc ionela pentru raspuns. nici eu nu sunt de acord cu premergatorul. niste prieteni insista sa ne dea premergatorul pe care l-a folosit copilul lor si nu pricep de ce eu ii refuz de fiecare data - unii oameni chiar nu vor sa accepte ca exista un singur mod de a creste bine un copil - acela folosit de ei. :)) in completare spun ca si eu tot cautand diverse lucruri pentru copii pe net am observat ca la americani amploarea fenomenului de "attachment parenting" e MULT mai mare decat la noi. la ei sunt si foarte populare scutecele lavabile. Lori fericita mamica de MARA ( 20.08.2011 ora 14:25 ! ) |
Lore, tu luasesi scutece lavabile?
Lena - 38+
AMR un pic
madline82 spune:
citat din mesajul lui iulia_iulia LENA e bun baneocin pt buric ,stai linistita ,lui bebe al meu i-a cazut ieri buricul CRYSACRY MIE NU MI-AU PROPUS NICI UN TEST ,EU AM VRUT SA FAC SCREENINGUL AUDITIV SI O SA MAI FAC SI ECO DE SOLD DAR CAM PE LA 6 SAPT DE VIATA A LUI BEBE ,AS FI VRUT SA FAC SI SCREENINGUL METABOLIC DAR NU AU MAI FOST BANUTI (SPER SA NU REGRET MAI TARZIU),AM RECOLTAT IN SCHIMB CELULE STEM. IONELA e ceva rau daca bebe sta mult la san alaptatul la noi dureaza cu totul vreo ora la o masa ,suge viguros vreo 10-20 de minute dupa care adoarme si nu reusesc sa-l trezesc ,il pun in patut si bineinteles ca patutul are spini ,se trezeste si cauta cu gurita ,il mai pun iar la san ,iar mananca ,si mananca sa nu crezi ca se joaca ,ca aud cum inghite ,numai ca saracul nu stie sa prinda bine ,nu-si tine buza de jos rasfranta ,am incercat sa-l tin ei de barbita dar nu se poate ,crede ca i-a i-au din gura si musca ,drept pt care am facut ragade ,dupa ce alaptez spal mamelonul si daca adoarme bebe ma dau cu garmastan ,stau asa vreo 10 minute apoi iar clatesc .de aceea pt mine e dureroasa prima parte a alaptatului ,pana se mufeaza el calume ca dupa aia ma mai obisnuiesc cu senzatia ,dar asa o sa fie tot timpul ? oricum indur asa ,ma bucur ca am lapte si ca papa bebe la san ,eu cu durerea trebuie sa rezist . mentionez ca nu a curs sange de la ragade. si mai am o problemuta ,nu prea ragaie ,il pun pe umar ,il bat dar nik ,rar reuseste ,e de rau ?am observat ca daca nu reuseste sa ragaie ,dupa ce il pun in patut dupa o vreme sughita ,e din cauza ca nu a ragait ? sau mai sughita si ei asa ?oricum el sughita si cand era in burta la mine ,cand il apuca cate o repriza... |
Iulia, de ce nu lasi garmastanul pana la urmatorul supt si speli atunci sanii?Legat de scos aerul e rau ca nu iese, pt ca atunci cand vor debuta si colicii va fi si mai rau, tinel pe umar la vertical si 20 min chiar, maseaza-i spatele de jos in sus si plimba-te cu el prin casa, tre sa iasa si aerul, nu se poate!
Mamica de Estela , 24.mai 2011
madline82 spune:
nu inteleg, de ce nu e bun premergatorul?? Ca bebe e pus in el doar dupa ce sta bine in fund!
Mamica de Estela , 24.mai 2011
ionelamaria spune:
citat din mesajul lui iulia_iulia LENA e bun baneocin pt buric ,stai linistita ,lui bebe al meu i-a cazut ieri buricul CRYSACRY MIE NU MI-AU PROPUS NICI UN TEST ,EU AM VRUT SA FAC SCREENINGUL AUDITIV SI O SA MAI FAC SI ECO DE SOLD DAR CAM PE LA 6 SAPT DE VIATA A LUI BEBE ,AS FI VRUT SA FAC SI SCREENINGUL METABOLIC DAR NU AU MAI FOST BANUTI (SPER SA NU REGRET MAI TARZIU),AM RECOLTAT IN SCHIMB CELULE STEM. IONELA e ceva rau daca bebe sta mult la san alaptatul la noi dureaza cu totul vreo ora la o masa ,suge viguros vreo 10-20 de minute dupa care adoarme si nu reusesc sa-l trezesc ,il pun in patut si bineinteles ca patutul are spini ,se trezeste si cauta cu gurita ,il mai pun iar la san ,iar mananca ,si mananca sa nu crezi ca se joaca ,ca aud cum inghite ,numai ca saracul nu stie sa prinda bine ,nu-si tine buza de jos rasfranta ,am incercat sa-l tin ei de barbita dar nu se poate ,crede ca i-a i-au din gura si musca ,drept pt care am facut ragade ,dupa ce alaptez spal mamelonul si daca adoarme bebe ma dau cu garmastan ,stau asa vreo 10 minute apoi iar clatesc .de aceea pt mine e dureroasa prima parte a alaptatului ,pana se mufeaza el calume ca dupa aia ma mai obisnuiesc cu senzatia ,dar asa o sa fie tot timpul ? oricum indur asa ,ma bucur ca am lapte si ca papa bebe la san ,eu cu durerea trebuie sa rezist . mentionez ca nu a curs sange de la ragade. si mai am o problemuta ,nu prea ragaie ,il pun pe umar ,il bat dar nik ,rar reuseste ,e de rau ?am observat ca daca nu reuseste sa ragaie ,dupa ce il pun in patut dupa o vreme sughita ,e din cauza ca nu a ragait ? sau mai sughita si ei asa ?oricum el sughita si cand era in burta la mine ,cand il apuca cate o repriza... |
In primul rand ma bucur ca iti doresti atat sa alaptezi, dar sa stii ca alaptarea nu trebuie sa fie dureroasa, nu e o situatie fireasca. Da, ragadele apar deseori la inceput si alea dor dar nu va mai durea cand va veti fi invatat dewja cu procesul.
Acum sa o luam pe rand:
la inceput bebe poate sta foarte mult LA SAN SI E OK ASA. Il lasi ca sa se stabilizeze lactatia si el invata sa suga
Ca sa nu doara trebuie sa bagi in gurita lui cat mai mult din san. Il asezi pe pozitie ( fata spre tine`cu tot cu corp) Atingi cu sfarcul buzita de jos si astepti sa deschida gurita tare. Bagi sanul in gutita numai CAND E LARG DESCHISA si sa prinda cat mai mult din partea de sub san: intai lipesti buzita de jos.
ca dureaza mult e ok, ca se trezeste in patut si cauta sanul nu e neaparat semn ca nu e satul cat ca asociaza suptul cu apropierea de mama. El are nevoie sa te simta si stie ca daca suge nu il pui in pat. Nu e, cum ar spune"gura lumii" alint sau smecherie. Copii au nevoie sa stea in brate.
Nu spala garmastanul de pe san. Lasa-l acolo. cauta lanolina ca aia e mai prietenoasa decat garmastanul si nici aia nu trebuie spalata. Nu degresa sanul deloc, asta acutizeaza ragadele si poti ajunge si la infectii.
Sughitul bebeilor are ca si cauza nedezvoltarea suficienta a muschiului diaframei. Ei sughita si asa isi si antreneaza acel muschi. e ok.
Aerul : daca da semne ca e deranjat inceartca:
1. pus cu burtica pe umarul tau nu cu pieptutul
2. pus cu burtica pe genunchiul tau
3. dupa 5 minute de supt ( adica dupa suptul ala rapid nu 5 minute pe ceas) il desprinzi de la san ( nu il tragi ca te raneste ci bagi in coltul gurii lui degetul mic si il "devidezi" si incerci sa il faci sa scoata aerul. Il repui la san si tot asa
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 35+ cu Tudor
DadaIna spune:
Acum l-am vazut si eu pe Alex!Sa nu fi de ochi ce scumpel e.Abia asteptam si noi dintucii
Mada felicitari pentru kg in - .Si eu am mai dat 2 kg insa nu stiu cum am reusit Mai am 2
iulia_iulia spune:
MULTUMESC IONELA SI MADLINE DE RASPUNSURI
INTRADEVAR EU NU IL TIN DECAT 3-5 MINUTE PE UMAR ,DECI TREBUIE MAI MULT ....CA SA RAGAIE
IONELA PROCEDURA TEORETICA DE PUNERE LA SAN O STIU DAR PRACTICA MA OMOARA ,ARE GURITA MICA .