Fiv la Cluj 50
Raspunsuri - Pagina 17
uratica spune:
pup fetele!
venim si noi cu vesti-cam greu ca de-abia acum mai avem si noi timp de respiro!
avem si noi 3 lunite si avem 6 kg!acum suntem un pic maraite ptr ca avem rosu in gat..dar ne trece..in rest..asteptam si noi diversificarea..tot de la 4 luni..garsunica mea papa cate 5 mese-140 ml pe zi si ia bine in greutate!in schimb noi ne trezim si noaptea sa papam..dar nu-i bai!lui mami ii e draga tare tare!doarme seara doar daca o tin de manuta si cand prinde ocazia imi prinde mana cu amandoua manutele ei si o duce la piept-ma topesc dupa ea!ii place sa vb non stop cu ea si raspunde la randu-i cu gangureli!bem ceiut de fincen si cam atat deocamdata! am facut si primele vaccinuri-nu prea ne-am dat noi seama ce si cum-am tipat cand a bagat acul si atat!nu am facut febra,nu am avut nimic-dadeam din picioruse ca atunci cand eram in burtica!ne rsotogolim deja de pe spate pe o parte si pe burta si ne impingem in picioruse-vrem deja sa stam in picioare!dar nu o lasa mami!
ups..se trezeste micuta..va las!
va pupacesc cu drag!alinush-e o dulceata fetita ta!iti vine sa o papi!
eden,cori-
cris,bruna-va asteptam sa povestiti de bebeii vostri cat de curand!
andreea-sfatul meu e sa alegi alta locatie!clujul are laboratorul ff prost!risti sa dai banuti degeaba!bafta!
puup
Lyette spune:
Irina mea va avea maine doua saptamani de la nasterea prin cezariana. Era proiectata abia pe 27, 30 cezariana, dar s-a grabit fetita nostra sa vina pe lume.
Anestezia, operatia, recuperarea la terapie intensiva au decurs bine, dar odata mutata pe sectia lauze a inceput cosmarul. Am plecat duminica pe la 15 de la terapie, am fost cazata in cel mai prost salon de la Ginecologie 1, salonul in care stau femeile care abia au nascut inainte de a fi mutate in salonul propriu-zis.
Din pacate colegele de salon nu mi-au fost de ajutor, ba mai mult au stins lumina si m-au lasat sa orbecaiesc la lumina unei veioze in prima mea noapte cu bebelusa.
Eu parca nu gandeam normal....oboseala, anestezia....parca ma prostisem.....am zis ca asa o fi bine...stiu ele ce fac.
nu am reusit sa o pun la san, ma ungeam cu garmastan si abia tarziu mi-am dat seama ca nu ii placea. Am sfarsit cerand sticluta cu lapte praf.
La un moment dat plangea si eu nu eram capabila sa ma mai ridic din pat. Nu mi-am dat seama ca ar fi trebuit sa am pe cineva langa mine in prima noapte, sau cel putin sa fi cerut ajutorul pentru a o hrani la san.....Mi s-a spus ca la telefonul acela pot cere sticluta cu lapte praf si mi s-a adus fara sa ma intrebe de ce am ajuns sa cer....
A doua zi colegele de salon s-au externat iar sotii lor au stat in salon pana cand m-am desteptat si i-am rugat sa iasa. cand a venit pediatra am omos sa-i spun ce era mai important....ca nu reusesc sa o hranesc.
Abia pe la ora 14 cand au mai venit doua lauze si doi bebelusi au inceput sa se ocupe si de mine....
Noaptea eram franta si am trimis copilul jos la bebelusi, am dormit 2 ore dupa care am asteptat sa mi-o aduca. Dimineata am spus pediatrei ca nu pot alapta si in sfarsit a venit o doamna care m-a ajutat. Am ineput cu tetine din silicon, dar cu adevarat am reusit acasa. Nu mi se potrivea alaptatul culcat si in salon nu era nici macar un nenorocit de scaun , atat de stramt era totul. Interesant este ca luni dimineata cand a venit medicul meu, in loc sa ma plang, sa cer sa ma mute in alt salon eu paream multumita. E drept ca nu eram constienta pe deplin ca este tot ceea ce putea fi mai rau acel salon si abia mai tarziu am inteles replica ginecologului meu (aici ati ajuns!) sau replica unei asistente care a exclamat mirata (sunt copii aici? Doamne fereste....!)
In concluzie am cam ratat startul, iar acum mancam de la san cat avem si apoi completam cu lapte praf.
Sufar tare mult fiindca nu pot sa o hranesc doar de la san, dar se pare ca nu este suficient.
Daca o pun la san mai mananca inca 40 ml, iar cand am facut proba suptului parea sa fi supt cam 30, 35 ml. Seara mi se pare ca nu mai prea este nici atat.
daca ii dai 60 ml fara san ii mananca.
Nici nu stiu cat e normal sa manance un bebe de 2 saptamani.
Uratica, poate ma ghidezi tu....vad ca voi mancati acum 140 la o masa.
Pediatra de la spital mi-a zis in prima saptamana 5 mese a cate 60 ml.
Nu am intrebat si pentru a doua.
Medicul de familie nu a venit inca, asteapta niste hartii pe care sa le ducem.
Ne-am grabit si cu baita imediat ce a cazut bricul si nu i s-a cicatrizat...a cazut crusta aceea si nu e inca vindecat....sper sa nu se infecteze....
Prin urmare mult stres!
Pupici
Sper sa imi dati voi ceva sfaturi!
Lyette spune:
NU AM SCRIS CEEA CE ERA MAI IMPORTANT!
Fetita e sanatoasa si frumoasa....! E exact asa cum mi-am dorit-o...seamana cu sotul meu...!
Chiar avem de ce sa multumim lui Dumnezeu!
In clinica o asistenta mi-a spus ca prietena ei tocmai a nascut si a aflat ca copilul are sindrom Down.....asta era cea mai mare teama a mea!
uratica spune:
buna lyette!felicitari ptr piticuta!sa creasca mare si sanatoasa!
intr-adevar e mare stresul la inceput!dar sa o luam treptat..
la 2 saptamani pitica mea papa cate 60-70 ml la fiecare masa..si avea 6 mese pe zi..iar apoi treptat am ajuns la 90,incepanad cu saptamana a 4-a..dar repet-aveam 6 mese-nu 5..din saptamana 6-7 papam cate 100-120..iar din a 10 saptamana am ajuns la 140-150ml..si a luat bine in kg..
cat despre buric..iei un betisor de urechi si il bagi in spirt-dupa care cureti bine buricutul..lasi sa se usuce si apoi ii pui pudra baneocin sau saprosan-depinde ce preferi-sunt bune amandoua!
ai mare grija la baita..sa nu ii intre apa in urechiuse si pe cat posibil sa te misti repede ca sa nu raceasca printesa..ptr ca acum e destul de aiurea cu vremea asta-e de ajuns sa traga are mai rece in piept si face rosu in gat..
alta chestie-pana la 3 luni-poti suna oricand pediatra ca sa vina acasa daca trebuie sa iti explice ceva ce nu stii!profita de lucrul asta-ptr ca e obligatia pediatrului-chiar daca stramba din nas!gandeste-te doar la voi!
cel mai important e ca atunci cand simti ca nu mai poti-sa apelezi la cineva care sa stea cu pitica macar o ora sa poti si tu sa dormi-sa iti revii!e normal sa nu judeci!la mine operatia a fost ff grea dar trece cam in 3 saptamani..cred ca deja te simti mai bine!
chiar daca nu papa numai san-e bine si asa!incearca sa nu te stresezi ca sa mai ai lapte cel putin pana la 6 luni-e ff important!si incearca sa papi cat mai multe ciorbite,supite ca sa ai laptic!
noi am fost din prima pe lapte praf si de asta suntem un pic mai sensibile..cu gatutul-dar trec toate!
sper ca am raspuns cam la tot ce m-ai intrebat!daca mai ai nevoie-sunt aici!acum piti a mea e mai maricica si ma descurc altfel!mai am si eu timp sa intru..
pupicei la fetele dragi si frumoase!
ps-cate kg a avut piticuta?si cat inaltime?
uratica spune:
aaa..si inca ceva-chiar daca nu mananca la fel ca piti a mea-sa nu te stresezi-ptr ca fiecare copil are ritmul lui!si desemenea sa nu te stresezi cum am facut eu in prima luna ca nu a luat ff mult in greutate-e normal!in prima luna luasem doar 400 de grame,socotind cu kg cu care am scos-o din maternitate si nu cu cat am nascut-o!
iar a doua luna am luat 1,1 kg!deci nu te stresa!
daca vezi ca piti plange dupa ce papa..ii mai amresti doza de lapte!nici eu nu stiam cat trebuie sa manance pitica in prima luna si am cam infometat-o..ptr ca ii dadeam 60ml si nu m-am gandit sa ii maresc doza de lapte..dar am recuperat luna urmatoare!
sunt normale micile greseli de inceput-asa ca nu iti fa probleme!nu pateste nimic bebe daca suntem un pic mai stangace la inceput!
pupicei!
edennoa spune:
lyette felicitari si refacere usoara
pina la 10 zile formula de calcul pe masa este (nr zile - 1) x 10 ml de ex z 6 50 ml
dupa ziua 10 cant pe zi este 1/6 din cit cintareste copilul impartit la nr de mese
cresterea in greutate trebuie sa fie min 500 gr prima luna, 750 lunile 2 si 3 si 500 dupa aceea
daca nu ai pe cine intreba cumpara cartea mama si copilul a sotilor caprar are tot ce ai nevoie in ea
un alt site util este www.babycenter.com e in engleza
mult succes cu bebelusa
sunshine4ever spune:
Buna fetelor !
As avea nevoie de niste iinformatii legat de histeroscopie. Unde se poate face la cluj in conditii optime, medic bun care face si pretul acestei investigatii.
Ma intereseaza si pareri despre gine1 dar undeva as exclude-o in cel mai rau caz daca nu am alta alternativa incerc si acolo.
Va multumesc anticipat.
''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans
Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010), a 2-a sarcina obtinut natural - oprit din evolutie la 6 sapt (2011)
MTHFR A1298C heterozigot, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta
Tratament: femibion 1/zi, acid folic 5mg/zi,magneB6 1/zi, aspenter 75mg/zi, Glucophage 1000mg,Clexane 2x0,4/zi
mara72 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sunshine4ever Buna fetelor ! As avea nevoie de niste iinformatii legat de histeroscopie. Unde se poate face la cluj in conditii optime, medic bun care face si pretul acestei investigatii. Ma intereseaza si pareri despre gine1 dar undeva as exclude-o in cel mai rau caz daca nu am alta alternativa incerc si acolo. Va multumesc anticipat. ''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010), a 2-a sarcina obtinut natural - oprit din evolutie la 6 sapt (2011) MTHFR A1298C heterozigot, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta Tratament: femibion 1/zi, acid folic 5mg/zi,magneB6 1/zi, aspenter 75mg/zi, Glucophage 1000mg,Clexane 2x0,4/zi |
nu stiu sa iti dau detalii despre histeroscopie ca eu nu am facut-o DAR pe prima pagina gasesti nr. de telefon ale cabinetelor lui Micu si Surcel.Eu iti sugerez sa suni la cabinet si sa ceri informatii direct de la sursa, atat Surcel cat si Micu fac FIV si stiu cum stau lucrurile.Nu ti-l recomand insa pe Stamatian.
Cat despre conditiile de la gine 1, nu sunt chiar atat de rele, eu ultima data cand am fost internata la ei, in urma cu vreo 2 ani erau conditii aceptabile.
Imi pare rau ca nu pot sa iti dau mai multe amanunte, daca te mai pot ajuta cu ceva cu placere. Si mult succes
mara72 spune:
bruni pupici fetei optimiste. Si la mine urmeaza fiv 7 ca si la tine dar inca nu am luat nici o decizie, astept sa se incalzeasca vremeaCred ca suntem veterane pe aci