Fiv la Cluj 50
Raspunsuri - Pagina 16
andreea31 spune:
Buna dimineata.V-am tot ascultat parerile,dar nu am indraznit sa scriu pana acum.Ma consfrunt cu aceeasi prblema ca multe fete de aici.De 4 ani incercam sa concepem un bebe si nimic,problema noastra este sotul si anume are azoospermie.In urma analizelor efectuate medicul din Baia mAre ne-a recomandat ICSI/FIV.Medicul ales de noi este Dr.Stamatian de la Cluj...urmeaza ca sapatamanile viitoare sa mergem la o prima consulatie.Precizez ca eu am 27 de ani si sotul 30.Cine a trecut prin aceasta experienta va rog tare mult sa ma ajutati cu ceva informatii.Preturi,pareri medic,sanse reusita...Va multumesc din suflet...
corivio spune:
Hellau
Am fost foarte ocupate in ultimul timp si nu am avut cand sa intram.
Ce mai faceti fetelor?
Se mai gravideste cineva?
Noi ne tragem sa stam in fundulet, ne cresc dintii, povestim toata ziua si ne jucam in continuu.
Mami este bine si ea, doar ca am facut un granulom de fir de la un fir intern si sta sa iasa.
Edenoa-ce mai faci?Cum mai sunteti?
Alina-la tine si la Sara.
Eu acum un an eram in focuri;asteptam sa fac testul de sarcina.Ce trece vremea.parca mi-e dor si de starea de gravida(eu m-am simtit tare bine in postura asta, poate mai incerc inca o data).
In legatura cu FIV/ICSI eu iti recomand cu caldura sa plecati in afara cel mai aproape la Budapesta;aveti sanse mai mari acolo, datorita experientei mai mari in asa ceva si datorita dotarii mult mai bune in laboratorul de embriologie.Asta e parerea mea.Eu asa am facut , dar in Austtria si am reusit din prima cu diagnostic asemanator.Succes mult.
si restul mamicilor si bebeilor
la toate fetele.
andreea31 spune:
Ati reusit la prima incercare de FIV?Tu nu ai avut nici o problema medicala?Pun aceste intrebari deoarece nu iti stiu povestea...cam cat timp dureaza toata procedura inclusiv analize, pauze si toate implicatiile?Imi cer scuze daca sunt prea insistenta...dar vreau sa ma lamuresc in mare parte ce ne asteapta.
Multumesc mult...
edennoa spune:
Buna fetele
Corivio am vazut pozele sunteti 2 frumoase, taticul e tare mindru de fetele lui.
Alinuta sunteti asa de mari... Pt mutatul in camera iti trebuie neaparat un baby phone ca altfel o sa stai ca pe ace mereu. Si noi avem si sunt linistita cu el.
Cristina mult succes sa fie anul tau asta.
Noi suntem bine, facem 4 luni saptamina viitoare si ne pregatim de diversificare. I am dat deja morcovei sa linga sa se obisnuiasca cu gustul fara sa inghita. Ii plac. Saptamina viitoare incepem legumitele la masa de la ora 10 ma si bucur ca cu lapte ne e foame mereu. Avem deja 7 kg si suntem super activi. Se rostogoleste singur de pe spate pe burta si tot vrea sa se ridice in fundic si sa umble in 4 labe. Evident ca nu poate ultima si se streseaza si frustreaza tare. Vorbim si noi mult si ne jucam mult. Ce imi place e ca avem deja un program previzibil. Somnic toata noaptea de la 9 la 7 dimineata. Masa la 7 si apoi somnic pina la 10. Masa la 10.30, 13, apoi somnic de amiaz de la 14 la 17. Masa la 17.30, si cea se seara e impartita inainte de baie la 19 si dupa la 20.30. Avem 2 ture de tummy time la 12 si 18.30, 2 ture de desene duck tv, citit povesti inainte de somnul de seara si la amiaza. Nu ne plictisim defel. Acum cu frigul asta aerisim doar bine, sper sa treaca sa iesim iara.
Si noi acum un an si o saptamina am aflat testul pozitiv. Dupa ce ne am convins ca vom reusi doar cu ovo donate... Si pt noi a fost cel mai frumos an din viata...
Va pupam.
alinutahu spune:
ei ce mari sunteti fetite si baieti....
si noi la 4 luni am inceput diversificarea la inceput suculet de morcov cateva lingurite pe zi si tot am ridicat doza timp de o sapt apoi mar ,piersicuta ,nectarina ideea este ca noi am tinut la fiecare fruct cate o sapt sa vedem reactiile si dupa acea am inceput cu pulpa fructului
noi am invatat prima data sa umblam si deabea acuma incepe sa mearga in patru labe dar de mers merge ca racheta ...va dati seama ca ies cu ea la cump si o tin de manuta si mergem ,bineantales ca ducem si caruciorul pt ca obosim dar ii misto de tot ,un omulet asa de mic opaie langa tine .....
revin ca Sara a intrat in baie si primul lucru ia peria de wc si o baga in gurita ...deschide singura usa
corivio spune:
Andreea-tratamentul e individualizat.Costurile in austria le depasesc cu mult pe cele din Romania.(cu totul drumuri cazari analize medicamente di proceduri cam 8500 de euro)
Asa repede diversificati?Mie doctorita mi-a spus cam pe la 6 luni.Si noi stam cateva secunde in fundic.Voi ati pus copiii in scaunul de masa asa semiculcat?
oricum maine mergem la doctor(avem vaccinurile de 4 luni, 3 la numar)si vad ce mai zice.Ma gandesc sa o pun si eu pe Mady la bebe tv.dar nu stiu cum il tii tu Edenoa sau il pui sa stea in ceva?
Alina-voi sunteti mari, deja umblati...
la toate.
Si noi avem program stabilit:somn de la 11.30 la 8.00, papa, somn de la 10 la 13.00, din nou papa, somn iar de pe la 15 la 17-18, apoi socializate di joaca cu mami si mai ales cu tati , baita papica si somn.
edennoa spune:
Corivio noi diversificam de la 4 luni ca e alimentatie artificiala, Alex si a dublat greutatea de la nastere si ii e foame doar cu lapte. La desene sta in leaganul lui cu vibratii care i l am luat la o luna ca el a detestat mereu sa stea culcat. Asa ca sta in leganel si e inca pe pozitia de nou nascut pina la 4 luni cind il trecem catre cele de sezut treptat. La noi si centrul de activitati cu colac asteapta sa seada ca nu a vrut sa se joace culcat in el. Doar salteluta de tummy time a avut succes. Poti sa vezi leganelul in pozele de pe fb. La desene s a uitat treptat de la 5 min acum a ajuns la 30 ca obosea. Dar ii dezvolta capacitatea de concentrare si astea de pe duck nu sunt agresive.
Alinuta ai zis ca dupa inceperea diversificarii ati folosit alta crem de fundic? Ce ca nu mai gasesc postarea ta?
La noi schema de diversificare incepe cu pireuri de legume asa cum ai zis cite unul la 3-5 zile. Pina la 5 luni la masa de la 10. Apoi intra cereale/biscuiti cu fructe la 17 pina la 6 luni si pe urma pina la 8 luni avem 3 mese de mincare cu completare cu laptic intre ele. Pina la 1 an intra toate alimentele initial in pireuri, pe urma cu bucati tot mai mari in fc se dintisori. Ca noi inca nu avem. Pt legume ce am sursa de incredere ii fac eu la abur si le fac pireu la blender, ce nu am ca nu e sezon o sa fac din inghetate de la bonduelle si pe urma o sa mai folosim si borcanele de la hipp sau nestle. Cind ajunge sa manince mai multisor si variat. Pireurile de legume am inteles ca trebuie sa fie toate culorile rosu, alb si verde pt vitamine si cerealele cu adaos de fier si vitamine si neaparat fara gluten pina la 6 luni parca.
Noua asa ne a dat dr schema dar cred ca sunt multe variante si nu e doar una buna. Depinde si de copil ce accepta. Ne adaptam.
Pupici.
corivio spune:
Multumesc mult.
Eu am scaunul de masa de la chicco si ala are 2 pozitii la sezut.In legatura cu diversificarea o sa o ascult pe dr.Si Mady e alimentata artificial si dupa parerea mea nu are destule mese pe zi (doar 4).noua incep dinti bagam tot in gura si se scarpina incontinuu.Are si o hipersalivatie.Si pe mandibula se simt dintisorii centrali.Sper sa nu faca febra. Oricum maine avem vaccinurile de facut deci va fi zi de matzaiala.
Pupici
alinutahu spune:
da intradevar eu dupa ce am inceput sa ii dau sa pape scaunul era mult mai acidos iar petrini si nivea ce foloseam pt fundulet nu mai erau destul de bune ,se rose putin,am schimbat cu bepanten si cutaden iar daca sa rosit mai tare cu triderm ....
sa cresteti mari si sa fiti mancaciosi
edennoa spune:
corivio noi avem 6 mese a 170 ml si tot parem flaminzi
alinuta multumesc, noi am folosit doar bepanten dar avem pt siguranta si petrini si mustela si cutaden
am mai auzit ca si sudocrem ar fi f buna
speram sa ne descurcam
oricum am trecut pe pampers 4 ca cel dinainte scapa, mai ales la scaun
pupici