Suc de rosii pt iarna

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Citat:
[ Nici nu cred ca am atatea paturi.


Androix, nici nu trebuie o patura la fiecare sticla!
Si eu fac sucul foarte simplu... il dau la masina electrica de carne... apoi la fiert maxim juma de ora, pun o lingura mare de sare la o oala de 10 litri, bag blenderul in oala si il fac fin si apoi la sticle... si in paturica vreo saptamana (pana imi aduc aminte de ele); fara aspirina, fara conservantr si iese delicios! Uneori il amestec la masina de carne si cu ardei capia sau obisnuiti...iese mai gros si e din start zarzavat!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

eu, la fel ca mama, fac rosiile date prin separator sa elimin semintele si cojile care nu sunt nici prea grozave in mancare si exista si posibilitatea sa fermenteze din cauza lor. il fierb cateva ore bune, sa scada si sa se ingroase ca bulionul. spal borcanele si le sterilizez in cuptor, pun bulionul fierbinte in borcane pe care le acopar apoi cu 2 paturi pana a 2-a zi cand se racesc, apoi le asez in camara. nu cred ca este nevoie de atat de multe zile, o zi cred ca este suficient.
soacra mea in schimb le da prin masina de tocat dupa ce le scoate cotorul, le fierbe, le pune niste aspirina sau conservant, le pune in sticla cutate, le leaga si le da la rece in beci. fara sa le sterilizeze, fara sa il toarne fierbinte, fara sa separe coji/seminte.

Mergi la inceput