Suc de rosii pt iarna

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

sunt lazi frigorifice cu autonomie de 60-70 de ore :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaB spune:

reteta mamei lenesilor! (verificata de cativa ani incoace)

rosiile carora li s-a scobit zona coditei aruncate direct in blender. (da cu coaja si seminte, se obtine un soi de zeama/pasta) turnate in ceaun pe foc. aruncata sara grunjoasa, niste zahar si un pic de ulei de floare (rafinat sau prima presa direct de la tzara) dat in cateva clocote pana scade putin. pus in borcane calde (sterilizate in cuptor dupa spalare). insurubat capac (nou, nu refolosit de la conserve de anul trecut) si puse imediat intr-un maldar de paturi si perne la racit pt cateva zile (niciodata nu le-am scos mai devreme de 5 zile de acolo)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Ia spuneti-mi si mie care e faza cu paturile celea?

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaB spune:

sandwich: paturi dedesubt...paturi/perne deasupra. racire lenta care impiedica dezvoltarea de micro-organisme care distrug "creatia"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Aha. Ca am pus si eu sa fierb niste suc din 7 kg de rosii, nu cred ca-mi iese cine stie cat da vroiam sa stiu daca e musai sa ma impiedic de un munte de paturi vreo 5 zile asa prin casa... Nici nu cred ca am atatea paturi.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Sau: sterilizate sticlele/borcanele/capacele inainte -> turnat sucul -> inchis bine capacul(daca se poate cu capsator e perfect) -> fierte sticele/borcanele intr-o oala cu apa la foc mic pt. o jumatate de ora si lasate acolo la racit.
Asa se poate si fara sare(le tin la frigider, nu stiu daca e valabil si pt. camara/beci, etc...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Eu nu am folosit niciodata paturi, etc. Nici n-am stiut varianta asta...Dau rosiile prin masina de separat samburi si coji (am preluat ideea cu blenderul, mult mai simplu, la anu' asa fac!), fierb sucul un sfert de ora cu putina sare si cateva aspirine, il torn direct in sticle de plastic (nesterilizate, spalate in masina de spalat vase), si direct la beci cu ele. Simplu si gustos!

"Viata nu inseamna sa astepti ca furtunile sa treaca. Ci sa inveti sa dansezi in ploaie."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Fetelor care aveti mai multa experienta, mai iese bun sucul de rosii facut acum? Oare tine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Nu am multa experienta dar stiu sigur ca rosiile sunt si acum bune pt. suc. In piata mai sunt rosii coapte bine(cu pulpa rosie, fara margini interioare albe/verzi).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Poate nu am multa experienta, dar suc de rosii fac in fiecare an, si intotdeauna in a doua jumatate a lunii septembrie. Pana acum...nici o problema!



"Viata nu inseamna sa astepti ca furtunile sa treaca. Ci sa inveti sa dansezi in ploaie."

Mergi la inceput