Suc de rosii pt iarna

Suc de rosii pt iarna | Autor: Ele

Link direct la acest mesaj

Fetele gospodinele ajutati-ma cu o reteta usoara/buna de suc de rosi pt iarna.
Multumesc anticipat!

Elena & Denisa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yasmin spune:

Ele, tai rosiile in doua si le scoti cotorul ala verde. Daca sunt prea zemoase sau au multe seminte scoate-le si pastreaza mai mult pulpa. Da-le pe urma la robot (robot din ala de bucatarie cu cana si cutit - eu am unul Moulinex) pana se fac piure si apoi fierbele un pic - pana se duce spuma care se formeaza deasupra, in timpul fierberii. Cand nu se mai vede spuma la suprafata ci mai degraba un strat ce seamana cu ketchup-ul, umple sosul in borcane cu capac din ala de metal, de calitate, asa foarte fierbinte si pune-le cu gura in jos pana a doua zi sa se raceasca bine. Astfel se va forma vacuum si iti vor rezista chiar si 2 ani fara probleme, fara sa pui absolut nici un conservant. Cand desfaci borcanele ori folsesti un cutit de masa cu varful bont sa desparti putin capacul de borcan astfel incat sa intre putin aer; ori pui borcanul invers cu capacul direct pe focul mic mic de la aragaz si il lasi sa se incalzeasca - cand se incalzeste auzi un click si se desface usor. Spor :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

eu am curatat rosiile de cotor si le-am blenduit bine, le-am fiert cam 30 de min si sucul l-am pus fierbinte in sticle, sticlele in paturi la racit - abia dupa 2 zile le-am mutat in camara.
Atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Am taiat rosiile in jumatati, fara sa curat nimic la ele, le-am dat prin masina de tocat rosii (cea care separa cojile si semintele). Ceea ce a rezultat am pus la fiert (timpul de fierbere variaza dupa cat de gros vrei sa iasa), l-am turnat fierbinte in borcane fierbinti, le-am pus capac, le-am tinut sub o patura groasa cateva zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

se pune sare?
scuzati intrebarea idioata, dar n-am pus pana acum si in comert gasesc doar f. sarat .

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
NOUTATI IN ALBUM
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Eu am pus si sare (neiodata) si putin zahar, dupa gust, pentru ca eu sucul il pastrez numai pentru baut, nu pentru gatit. Altfel, fiecare face cum vrea. Cred ca e bine sa se puna sare pentru o mai buna conservare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmin spune:

eu pun putintica sare (dar putina, nu ii da un gust sarat) tot asa, in ideea ca se conserva mai bine dar soacra-mea - ca de la ea am invatat - nu pune deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Eu am vazut ca au revenit iar la moda congelatoarele. De, vremuri grele...
Asa ca, daca exista un congelator, merita congelat sucul proaspat de rosii. In sticle de 0,5 sau 1 litru, dupa cum folosesti. Dupa dezghet, este crud, fara sare, asa cum l-ai pus. Adica grozav.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Asa ca, daca exista un congelator, merita congelat sucul proaspat de rosii. In sticle de 0,5 sau 1 litru, dupa cum folosesti. Dupa dezghet, este crud, fara sare, asa cum l-ai pus. Adica grozav.

Ia zi Rufus, numa' bun de "bloody Mary"?
Dar daca te lasa electrica, ce faci?
La mine la tara unde am cea mai buna locatie pt. conserve este obisnuinta sa cada "electrica".Asa ca cea mai sigura conservare tot de la foc vine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Multumesc fetelor!
Cred ca in we fac si eu cateva sticle. Prea sunt ieftine toate.

Elena & Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Ia zi Rufus, numa' bun de "bloody Mary"?
Dar daca te lasa electrica, ce faci?
La mine la tara unde am cea mai buna locatie pt. conserve este obisnuinta sa cada "electrica".Asa ca cea mai sigura conservare tot de la foc vine!

Ai dreptate, da' pe mine "ma tine" electrica inca. Cand o sa ma mut la tara, caut subiectul si ma adaptez.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput