FIV in Ungaria 138

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Sabina
da, mi-am adus aminte acum de faptul ca ti s-a facut rescue ICSI si ca nu erau probleme la spermograma. E clar ca exista problema la ovocite. Si e clar ca data viitoare ti se va face ICSI din start. Tu ai facut ceva analize genetice? ai avut vreo sarcina pana acum? ce varsta ai?

Kemskaia
eu nu vad probleme pe profilul tau hormonal
da, nu e cel mai bun raport FSH/LH dar la mine inainte de ultimul fiv era dezastru, nici pe departe 2/1 ci era 3/1, si am obtinut 14 ovocite (sau 13, nu mai retin chiar exact)
eu stiu ca TSH trebuie sa fie mai mic ca 2 ca sa ai rezultat bun la stimulare, vad ca si doctorul zice la fel, cine zice ca trebuie sa fie mai mic ca 1???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

ariadna
pai n-am facut nici o genetica nimic pt ca PK nu a recomandat. am 32 de ani. niciodata nu am ramas insarcinata.

Mergi la inceput

iubita, eu mi-am facut in 2004 dupa o sarcina pierduta cariotipul genetic fara sa-mi zica vreun medic asta, si l-am pus si pe sot sa si-l faca, iar in plus ca avea oligospermie l-am pus sa faca si microdeletiile cromozomului Y, asta pe langa alte zeci de analize care ar fi aratat o cauza a pierderii sarcinii. Daca faceai fiv in Romania puteam sa cred ca a fost o "eroare' de laborator ca nu s-a fertilizat niciun ovocit (eu am trecut prin asa ceva la fiv 3), dar afara e exclus asa ceva.
Inca ceva: cat a fost TSH inainte de fivul cu pricina?

Mergi la inceput

TSH s-a jucat intre 3 si ceva pe perioada AC si 1,8 inainte de a pleca la Budapesta.
luna trecuta stiu sigur ca nu am ovulat. am fost la doctor in ziua 13. tot asa luna trecuta am avut TSH 3 si ceva (transpiram noaptea - din cauza asta am fost sa fac TSH - aveam si "ordin" de la PK sa urmaresc TSH). implicit m-am prezentat la un doctor local sa intreb de menopauza. doctorul a zis sa stau calma, dar m-a anuntat ca nu ovulez. aveam si endo de 4 mm in ziua 13. ciclul a fost de 23 de zile luna asta, semn ca da, nu am ovulat sigur. si dupa, acum la analizele de ziua 2 m-am izbit de niste valori de toata frumusetea.

Mergi la inceput

ai fost vreodata la un endocrinolog sa controlezi tiroida, analize pentru tiroida ai facut vreodata? ai masurat si altceva in afara de TSH, adica T3,T4, ATPO?

Mergi la inceput

ariadna multumesc pt rabdare in primul rand
da am verificat ATPO, T3, T4, am fost la endocrinolog care s-a burzuluit ca iau euthyrox. n-am anticorpi. T3, T4, freeT4 au fost cat de cat ok la inceput, foarte ok dupa Euthyrox.
voi merge si saptamana viitoare la un endocrinolog poate reuseste sa le descalceasca desi am mari dubii ca gasesc pe cineva bun aici in iasi

Mergi la inceput

sabina, cu placere daca te pot ajuta. trebuie sa fie o "buba" undeva, si aceea nu o cauta la FSH sau la estradiol, pentru ca 13 ovocite nefertilizate e un fapt care arata ca exista o buba si inca una mare, dar nu acolo unde-o cauti tu, presupunand ca nu a fost un protocol adecvat, acest lucru ar fi afectat numarul de ovocite obtinute, in niciun caz calitatea tuturor ovocitelor recoltate la punctie, intelegi? Deci trebuie sapat, si mie acest TSH imi da de gandit pe parte de tiroida. Daca nu exista nimic in neregula la tiroida, atunci cauta pe parte de boli autoimune, pentru ca vreo afectiune autoimuna poate afecta si calitatea ovogenezei. De asemenea, nu trebuie neglijata deloc partea genetica. Du-te cu temele facute la urmatorul fiv. Protocolul (dozele de hormoni administrate pentru stimulare) e foarte putin important in cazul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aadina spune:

Sabina, eu in Iasi am fost la Mogos (e endocrinolog). Sa stii ca si pe mine m-a indrumat spre teste genetice. Urma sa ia dansa legatura cu un genetician din Iasi. I-am trimis un email ulterior, dar nu mi-a raspuns inca, si ce-i drept, n-am sunat-o inca, poate o voi face dupa ce fac histeroscopia.Si pe mine m-a pus pe ganduri spre ce m-a indreptat.
Ariadna, daca sunt probleme genetice, inseamna ca rezolvare nu exista , asa e?
Noi cariotipurile le avem facute, sunt OK. Le-am facut dupa fiv 1

Mergi la inceput

uite acum am facut niste corelatii cu niste cazuri de pe forum. Un caz: niciun ovocite recoltat la punctie, 11 foliculi goi la primul fiv, dupa care la urmatorul a fost o punctie normala (nu alba) care s-a soldat cu un bebe. Alt caz, se obtineau ovocite, sperma era ok, dar nu se fertilizau. La urmatorul fiv s-a aplicat ICSI si a rezultat un bebe. In primul caz pur si simplu s-a inceput stimularea pe un ciclu "prost", netinandu-se cont de parametrii astia cre se tot urmaresc: progesteron mai mic ca 1, TSH mai mic ca 2, prolactina in limite -in ziua 2. In al doilea caz ovocitele aveau un invelis mai "gros" si spermatozoizii nu reuseau sa penetreze "coaja" si sa fertilizeze. S-a aplicat ICSI si s-a rezolvat problema. Este posibil ca PK sa fi vazut asta cand a facut rescue ICSI, a verificat daca prin injectarea capului spermatozoidului in ovocit rezulta embrion.

Mergi la inceput

Adina, nu neaparat. Cunosc un caz (nu cred ca e pe forum) care are o anomalie cromozomiala care se pare (dupa sperietura initiala) ca e implicata numai in fertilizare (afecteaza fertilitatea) dar nu si sanatatea viitorului copil. Cu alte cuvinte persoana e sanatoasa, are acea duplicatie pe un cromozom (nu mai retin care) dar geneticianul i-a spus ca o afecteaza numai in procesul de fertilizare (ramane mai greu insarcinata), insa daca prin fiv obtine sarcina, copilul poate fi normal. Spun "poate fi" pentru ca si cupluri cu cariotip perfect pot concepe un copil cu anomalii cromozomiale incompatibile cu viata, exista un procent mic de asemenea accidente.

Mergi la inceput