FIV in Ungaria 138

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

adc ... need help
cand luai tu mastodynon ti-ai verificat FSH, LH, E2 din astea? retinusem ca iti scadea E2 cand luai mastodynon. Dar nu stiu daca ai spus ce se intampla cu FSH-ul tau.
eu nu am luat pana acum vittex sau mastodynon. dar ma gandesc sa ma apuc de una din ele. insa mi-e teama de FSH. ai idee?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyly_mar spune:

sabina,eu sub tratament cu vitex 2/zi,am avut FSH=11-12.
de 2 luni iau si siofor 500mg/zi si tb sa iau 1000 mg/zi dar nu am luat ca seara mie imi este lene sa iau...si sub vitex si siofor am luna asta FSH=8 si LH=6,2,E2 =29

Citat:
citat din mesajul lui 5ab1na

adc ... need help
cand luai tu mastodynon ti-ai verificat FSH, LH, E2 din astea? retinusem ca iti scadea E2 cand luai mastodynon. Dar nu stiu daca ai spus ce se intampla cu FSH-ul tau.
eu nu am luat pana acum vittex sau mastodynon. dar ma gandesc sa ma apuc de una din ele. insa mi-e teama de FSH. ai idee?

Mergi la inceput

lyly multumesc
inca o intrebare: ai avut E2 mai mare inainte de a lua vitex? ceva probleme cu TSH?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyly_mar spune:

nu,era in jur de 35,nu mai tin minte,dar maxim 35
eu am probleme cu tiroida si iau euthyrox 25mg/zi,de 7 ani,acum este 1.14....cd sunt stresata mai creste ...l-am avut si 1,6.dr mea endocrinologa mi-a zis acum ,ca imi va marii doza de eutyrox inainte de fiv....dar oricuma am acum AMH =0,63,fa AMH-ul ca ala e de baza,du-te la synevo dc poti..ca eu la Medife il am 2,68 si cica au ac metoda de laborator

Citat:
citat din mesajul lui 5ab1na

lyly multumesc
inca o intrebare: ai avut E2 mai mare inainte de a lua vitex? ceva probleme cu TSH?

Mergi la inceput

eu am AMH 1,34 facut la synevo....
am acum o dereglare dar nu stiu de la ce.
in august am avut FSH 6 si LH 3 dar E2 201
acum le am cum le am. si e de la TSH. asa miros eu. pt ca luna trecuta mi-am verificat TSH si era 3 si ceva. azi 1,28. so.......
nu stiu cum sa le combin si sa le inteleg.
in cazul meu, cu 13 ovo nefertilizate si toata debalansarea asta hormonala as zice ca AMH ala se refera strict la cantitate nu si la calitate......

Mergi la inceput

cybele fata curajoasa cu vitex si euthyrox
ziceai ca te testezi sa vezi cum e cu hormonalele dupa vitex?
nu ma ajuti sa-mi spui ce a scazut si ce a crescut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

sabina, FSH-ul ala frumos de ti-a iesit acum cateva luni nu era cel real, el fiind mascat de un estradiol mare, cel real e cel de-acum. Faptul ca AMH nu prea se coreleaza cu valoarea FSH-ului (adica faptul ca AMH arata ca exista rezerva iar FSH zice invers) nu e ceva nou, pentru ca multe femei cu FSH mare au reactie buna la stimulari ovariene, adica obtin multe ovocite, asa cum si tu ai obtinut. Despre faptul ca n-au fost fertilizate ar trebui sa cunosc mai multe amanunte, cum e sperma sotului, daca li s-a aplicat ICSI, etc si eventual cum s-au "comportat" ovocitele tale la alte fertilizari (daca au mai fost). TSH e bun si ar fi bine sa-l mentii asa. Nu inteleg de ce prolactina a intrat intr-un con de umbra, vad ca nimeni nu-si mai testeaza prolactina in zilele astea? este foarte importanta, si are o relatie cu ceilalti hormoni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

inca ceva, FSH nu se poate "trata", chiar daca dupa un tratament cu DHEA arata o valoare mai mica, importanta este reactia ovarelor la stimulare, si de multe ori aceste tratamente "pentru scaderea FSH" nu fac decat sa scada valoarea, dar nu neaparat sa se obtina mai multe ovocite sau mai bune. E parerea mea, si puteti si dati cu rosii, ca nu e o parere a unui expert. DHEA si alte asemenea eu le vad mai mult ca un fel de placebo, pentru confortul pacientei ca in pauza dintre fivuri sa nu "stea cu mainile in san". Pentru ca sacul daca e pe terminate, e pe terminate si gata. Calitatea se poate creste printr-o alimentatie specifica, suplimente de vitamine, chestii de-astea, dar cantitatea e ceva ce nu poate fi controlat pentru o persoana care a ajuns la fundul sacului. Nu e cazul tau, Sabina, am scris-o la modul general, tu ai rezerva si ceea ce preocupa este calitatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kemskaia spune:

fetelor, ma bag si eu
ce ziceti de TSH 1,9 sau TSH=2,2?
FSH =7, estrogen=35, LH=2 si ceva, nu mai stiu, prolactina=21

eu cu valorile astea, aprox, am facut FIV de 2 ori
dr nu mi'a zis ca e prea mare TSH! despre asta am citit doar pe forum!
credeti ca ar trebui sa insist si sa'l intreb mai multe despre val asta???
dr vostri v'au explicat cat ar trebui sa fie TSH pt FIv? se coreleaza cu alte analize?
..ca mie nu mi'a zis nimeni nimic de asta, dar nici n'am intrebat
valorile mele sunt in interval pe buletinul de analiza si...atat!!

acum legat de Mastodyon, mi s'a recomandat si mie cu vreo 2 ani in urma pt chiste la sani. acum, am un deficit major de faza luteala si, citind prospectul, mi se pare ca 'mi s'ar potrivi'; dr meu zice ca as putea incerca dar, ce n'am intrebat e cum sa'l iau? din prima zi a CM, sau n'are importanta? pe prospect scie doar ca se poate lua chiar si in timpul sangerarii.

va multumesc si we frumos tuturor!

Mergi la inceput

kemskaya pe aici pe forum se vb despre un TSH in jur de 1 ca ar fi optim pt ca asa cica ar recomanda clinicile din Viena.

mie PK mi-a zis ca atata vreme cat TSH e sub 2,5 e ok. nu stiu sa-ti spun altceva despre hormonalele tale decat ca raportul FSH/LH pare cam marisor fapt ce se spune ca ar indica rezerva diminuata/ in scadere ceva de genul.

ariadna eu am facut un singur FIV, conventional (nici un ovocit fertilizat), apoi RESCUE ICSI cu 5 embrioni obtinuti la rescue dar de o calitate probabil f redusa. din ce am inteles PK a vrut sa vada daca se divizeaza?????? n-am inteles la ce ii trebuia o asemenea informatie. sotul pare ok desi nu a facut vreo alta analiza decat spermograma si spermocultura.

revenind...eu am un istoric al hormonalelor astora ceva de genul:

1) raport FSH/LH peste 2 cu valori normale FSH, LH, Estradiol. ma rog nu foarte normale dar normale fata de acum (adica FSH -8 estradiol - 50), dar aveam TSH - 4,5.
2) s-a decis administrarea de euthyrox. Hopa, a scazut TSH dar mi s-au inrautatit celelalte. acum luna asta nu mi-e clar inca ce s-a intamplat pt ca am avut o fluctuatie la TSH tocmai prin mijlocul lunii. dar TSH si-a revenit la 1 si mi-a "busit" FSH.
3) eu mi-am testat prolactina de mai multe ori si n-au fost probleme. chiar n-au fost.

urmatoarea intrebare pe care o am este: este mai potrivit pt mine un protocol lung din ziua 21? ce se intampla in cazul asta? am citit ca hipofiza este blocata. asta inseamna ca FSH ramane mic?

Mergi la inceput