FIV in Ungaria 138

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

multumesc pentru raspunsuri

iau in considerare si endocrinologul si sa ma duc sa fac cariotipul.
nu prea stiu cu autoimunele astea incotro s-o apuc. am facut si eu analizele alea din pachetul 1 si 2 de la synevo. eram in regula. dar cine le mai stie cate or fi. sa mai vad cu ACTH si cortisol ce o fi. asa am gasit aici http://www.advancedfertility.com/premature-ovarian-failure.htm

eu nu ma gandesc la protocolul care a fost. ma gandesc la cel care va fi la urmatoarea incercare.

pentru ca tot ce reusesc sa vad este o fluctuatie a hormonalelor astora fara nici un inteles ma gandeam daca nu m-ar prinde mai bine protocolul lung. citeam ca ar suprima hipofiza cea care produce fsh si lh. si ca ar scadea E2. de asta as avea nevoie. sa nu mai fluctueze alea 2 si sa scada E2. numai ca mi-e un pic neclar. tot gasesc ca in faza initiala, administrarea medicamentului de inhibare ar face hipofiza sa reactioneze si sa produca un FSH mai mare de nu stiu cate ori si un Lh mai mare si el de nu stiu cate ori...eh...cand ma gandesc la cat e FSH-ul meu...nu stiu ce inseamna asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

sabina, nu prea merge protocol lung la FSH mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aadina spune:

Ariadna, te rog zi-mi si mie parerea ta despre cazul meu:
-la una din cele 5 inseminari, a fost un avort menstrual
- la fiv 1, 3 embrioni din 6 ovocite, in ziua transferului 1 era de 2 celule, si 2 erau ramasi pronuclei(fiv simplu,protocol scurt)
-fa fiv 2, 10 embrioni din 22 ovocite, toti au rezistat pana in z3 , transfer cu 3, restul 7 nu au putut fi congelati, iar niciunul din cei 3 nu s-a prins (ICSI,protocol lung)

Sotul nu are probleme mari cu spermograma, unele ieseau f. bune, la fivuri erau mai proaste. Eu nu am probleme descoperite. TSH-ul meu era cam 2-2.5, iau si eu eutyrox 50, la fivuri a fost 1 si ceva.

Din cauza asta endocrinologul m-a indreptat spre genetician.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adc spune:

Sabina, am dozat de fiecare data si FSH si LH si E2, ba chiar si prolactina. Dupa Mastodynon, cel mai mare FSH a fost de 12 cu E2 30, apoi FSH 7,9 cu E2 38. Indiferent de faptul ca am luat sau nu Mastodynon TSH a fost constant, intre 1.5-1.7, iar prolactina a fost mereu la mijlocul intervalului de referinta.
Precum stii deja, AMH intre fiv2 si fiv3 a fost 0,1
kemskaia, parerea ca tsh trebuie sa fie in jur de 1 pt un raspuns optim la stimulare mi se pare usor exagerata, dar asta o spun eu, altii stiu sigur mai bine. PK ar considera TSH-ul tau ok, dar cine mai stie... Si referitor la deficitul tau de faza luteala, as incerca Mastodnon, macar o luna, sa vezi cum reactionezi. In mod normal se ia non stop, din prima zi a CM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

adc multumesc mult de tot.
mama lor de hormonale
of

Mergi la inceput

Adina, se pare ca ti-a priit mai mult protocolul lung, dar indiferent daca s-a aplicat ICSI sau nu, rata de fertilizare a fost tot cam 50%, deci eu zic ca ar fi ceva probleme aici si n-ar fi rau sa-l asculti pe endocrinolog si sa consulti si un genetician. Si la noi erau probleme la spermograma, chiar mari (oligoastenoteratospermie la una din spergograme au fost zero forme normale), dar prin ICSI s-au fertilizat 100% din ovocitele mature, numai la cele carora nu li s-a aplicat ICSI procentul de fertilizare a fost zero (am pierdut ovocitele lasate sa fie fertilizate natural).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

va pup unguroaicelor

adino,se pare ca mintile luminate gandesc la fel...si eu tot la X Factor de la Antena 1 m-am gandit cand mi-a scris PK

3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asb77 spune:

buna fetele.
Am facut si eco si sarcina a fost confirmata, avem 4 sapt. Bineinteles ca imi fac beta ca sa vad ca se dubleaza la 48 ore si sa ma linistesc. Beta e ok, dar am o alta nelamurire : nu e cam mic progesteronul de 19,51 ng/ml (62,12 nmol/l).? Valorile de ref ale laboratorului sunt in primul trim de sarcina 12,26 - 81,80 ng/ml. Am primit tratam de sustinere dufaston 2x1/zi. In plus Magne B6, acid folic si pt problemele de trombofilie (Mutatia homozigota MTHFR A1298C) trombo ASS 2x1/zi.
Cred ca ar fi cazul sa ma gandesc ca in weekend plec la Roma si sa am incredere ca va fi totul ok, dar aici alta dilema... e ok sa zbor acum cu avionul?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cybele spune:

buna unguroaicelor!

sabina, ma intrebai daca am facut hormonalele dupa vitex. Nu le-am facut ca inca n-am avut ocazia, iau vitex de 24 de zile - am inceput in z1. Inca ma gandesc daca sa imi fac sau nu setul de hormonale, pt ca eu deja am schema de la PK- el mi-a cerut AMH si nu m-a mai pus sa repet hormonalele. Sincer eu inclin sa nu , din 2 motive: cu estradiolul nu am avut pb pana acum, si apoi -cum zicea ariadna mai devreme- pt confortul meu psihic cred ca aleg sa nu ma mai framant de ce e FSH nu stiu cat sau LH nu stiu cat. Pur si simplu merg pe mana lui PK. Cu Dumnezeu inainte!

MTHFR C667T Heterozigot
FIV 1 Budapesta reusit, sarcina oprita in evolutie la 8 saptamani; tratament in sarcina cu Femibion, Acid Folic 5mg, Cetebe, Clexane 04, Aspenter

Keep walking --life is such an incredible journey!!!!

Mergi la inceput

sabina, am vazut ca ai intrebat cum sunt hormonii dupa vitex, eu am luat vitex 3-4 luni intre fiv 4 si fiv 5 si m-am uitat pe buletinul de analize, in ziua 2 estradiolul a scazut (dar oricum la mine era foarte mic), FSH a crescut de la 8 la 11, LH a scazut destul de mult cat sa-mi strice raportul FSH/LH care oricum nu era prea grozav, prolactina s-a mentinut in limite, progesteronul s-a mentinut sub 1, TSH s-a mentinut in jur de 1. Vitexul din cate stiu eu aduce progesteronul la un nivel normal in faza luteala, micsoreaza prolactina, micsoreaza estradiolul in faza foliculara, si in felul asta "dezvaluie" nivelul real al FSH-ului, pentru ca am mai spus si repet, FSH-ul e un "dat" si nu poate fi "reglat" cu niciun medicament. Adica FSH-ul este ala "care este", dupa materialul genetic al fiecaruia.

Mergi la inceput