Clasa I * 2011-2012 [6]

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Nici noi nu avem inca nici o tema de facut si Albert tot asteapta. Ieri au mai primit o culegere de matematica ,nu mai retin editura. Am inteles ca aceea va ramane la scoala, vor lucra doar acolo.
Si el a primit o fata zambitoare, dar nu mi-a spus pentru ce. Tot ieri am primit si orarul , vinerea e cea mai lejera zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzuka spune:

Salutare si de la noi.....tot din tara somnului!
Groaznic de greu ma impac cu toate cate le am de facut.... Pana acum il ducea mama la gradi, ea il lua la pranz, acuma eu il duc la scoala iar ea il aduce la pranz. Temele le fac eu cu el cand ajung , pe la 5.
Ieri au avut prima tema 5 randuri de liniute oblice.Au facut si in clasa cinci. Erau destul de bine facute. Chiar ma asteptam sa le faca mai aiurea, mai cu purcei,mai strambe dar au fost OK.Pe cele de acasa le-a facut si mai ingrijit ca am stat cu ochii pe el. Am facut 5 randuri in alt caiet de proba iar abia dupa aceea a trecut la tema propriu zisa.Macar asa si-a format mana. A mai avut de facut o fisa despre toamna, de colorat fructele si florile si legumele de toamna. Am stat cu el doar la primele trei randuri restul a facut singur.Atat doar ca s-a plans incontinuu ca degetele ii sunt terminate..strange stiloul de numa.

Deja a inceput sa incaseze pumni si picioare la scoala, sa fie obligat sa bea laptele colegului cu pricina. Culmea ca cel care il bate e o cunostiinta de la gradi si o si cunosc pe mama lui. Am vorbit cu ea, dar din pacate baietii stau in aceeasi banca. Doamna a spus ca odata ajunsi in clasa lor vor sta separat(Deian e cam cu doua capete mai inalt).

Referitor la testare noua ne-a spus ca se vor elabora teste dupa modelul dat la nivel local.

PS:Iar am inceput mesajul la 9 dimineata si il trimit abia acum....Fug sa citesc din urma ce s-a mai scris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxana_G

Antoemma, ai fost tare curajoasa sa dai copilul la scoala germana daca tu nu stii. E bine ca stie sotul, e drept, dar e greu sa o ajuti tu. Stiu de la alte mamici ca se apucasera ele de cursuri de germana - e bine si asa. Copiii nu au dat test inainte de intrarea in scoala? Parca asa se practica la scoala germana, nu prea inteleg de ce se mira acum de nivelul lor. Mie mi s-ar fi parut corect sa spuna de la inceput ce asteptari au de la copii vis-a-vis de nivelul limbii, si nu sa puna parintele sa faca meditatii.

Rox, mamica Alexandrei si a lui Andrei

Problema este ca invatatoarea nu a participat la acel test, care s-a dat in luna mai, pentru ca atunci era alta invatatoare. Vechea invatatoare era insarcinata si nu s-a stiut pana in august cine va prelua clasa. Se pare ca vechea invatatoare a acceptat si copii mai putin pregatiti dar de atunci ne-a spus ca unii nu vor face fata daca nu se pun la punct pana in toamna. Le-a cerut parintilor sa insiste mai mult pe invatarea limbii pentru ca altfel nu se vor descurca. Dar se pare ca fiecare credea ca nu la copilul lui se referea... Oricum, stiu de la alte clase ca dupa clasa I si II s-au retras mai multi copii pentru ca nu faceau fata. Chiar ieri zicea directorul ca estimeaza ca pana in clasa a III-a sa ramana vreo 22 din 29.
Nici eu nu sunt de acord cu meditatiile in principiu dar ar fi greu si pentru invatatoare sa traduca fiecare cuvintel. Ea ne-a spus ca la afterschool se fac teme, nu se confunda cu meditatiile.
Legat de cursurile de limba germana... si eu am vrut sa fac astfel de cursuri si mi-am cumparat carti, CD-uri... dar mai am o fetita de un an jumatate care nu imi permite sa ma concentrez ore intregi pentru a invata. Eu mai am cunostinte care au urmat scoli in lb. germana fara ca cineva din familie sa cunoasca limba, iar acum sunt invatatori (in germana), translatori, sau au plecat din tara in Austria sau Germania. O sa ne descurcam noi cumva. Si cand nu mai putem probabil o sa ii dau si eu meditatii. Macar va fi pentru o cauza buna... Si soacra mea, si cumnata mea locuiesc in Germania si motivul principal pentru care am insistat sa invete limba este ca sa plece din tara asta. Eu abia mai suport sa traiesc aici si lor le doresc ceva mai bun, chiar daca stiu si acolo e greu.
Dar nu ma intelegeti gresit... daca fetita nu se va descurca si daca invatarea limbii va deveni un chin pentru ea eu nu o sa insist. Decat sa urasca sa mearga la scoala mai bine o tranfer la o clasa de romana. Numai ca vreau sa stiu ca eu am facut ce am putut ca sa-i fie ei mai bine. Restul va depinde si de ea...

Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)

Mami de 2004 si 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

antoemma prietena mea cea mai buna si fratele eia u facut gradinita/scoala/liceul germane, desi nici unul dintre parinti nu stie limba. Si s-au descurcat foarte bine.
Mie mi se pare corect ca, la o clasa cu predare intr-o limba straina sa se ceara ca toti copiii macar sa inteleaga ce li se spune. Altfel, daca invatatoarea tot sta sa traduca, ii va tine in loc si pe copiii care cunosc limba.

Ioana mi-a zis la tel ca are teme azi, a primit unul din caietele speciale de romana si are teme pe el si mai are si ceva la mate.

Si eu m-am saturat de sculatul la 6 Tot astept sa ma obisnuiesc cu noul program.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Iata ca am terminat si noi prima teme de liniute si puncte pe caietul de mate. S-a tinut doamna de cuvant si le-a dat doar 3 randuri. Unul de linii verticale si puncte, altul de orizontale si puncte iar ultimul si unele si altele. Inutil sa va zic ca am pus-o sa faca pe alt caiet initial sa-si mai formeze mana si tot au iesit strambutze...asta e...nici eu n-am fost as la caligrafie... Acum topaie pe afara d-soara.
Azi au dat testul de mate...identic cu cel de pe site. Nu gasisem nicio fisa-n portofoliu si am intrebat-o daca n-a facut niciuna azi. Si a zis ca ba da dar au ramas la doamna...si le-a scris si numele pe ele...clara treaba...Maine ma astept sa-l dea pe cel la romana..

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Si eu ma cuplez greu pe noul program. Pe Matei il trezesc la 7-7.15, dar eu ma trezesc la 6.30, in ideea de a mai face cate ceva pana se trezeste el. Ca odata trezit, il ia o limbarita de nu mai pot face nimic cu spor, doar conversatie la cafea cu domnu'....Eeee, si alea 45 min zau daca stiu cum trec, incet incet trebuie sa ma obisnuiesc sa ma trezesc la 6, ca nu se mai poate.....Si tare-i greu, pana acum dadeam desteptarea pe la 7 jumate, ca nu suntem conditionati nici unul dintre noi de ora de incepere a programului, si nici la Matei la gradi nu era problema....

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Antoemma, nu am vrut sa te necajesc. Eu doar m-am pus in locul tau si am reactionat ca mine...impulsiv. Stiu ca e tare greu la scoala germana din pricina limbii. E ok daca scoala i-a avertizat pe parinti din primavara, altfel mi se parea doar tardiv sa se puna abia acum problema limbii. sigur voi o sa va descurcati bine!

Mitzuka, pai a avut ceva tema copilul. Sigur ca il doare mana, ei obosesc strangand atata de stilou. Si a mea strange la fel, de aceea e mereu plina de cerneala.

V-am zis ieri cata cerneala putea sa aiba pe mana?

Mergi la inceput

Ca uitai sa ma laud, cica a luat azi fiul un fb la engleza. Nu am inteles f bine ce=au facut, cred ca un fel de recapitulare a ceea ce stiau si lui i-ar fi zis dna ca uite, azi tu ai "cafilicativul" fb. Nu i l-a trecut nicaieri, nu avea in ghiozdan nici o fisa, deci trebe sa-l cred pe cuvant. Oricum a fost maxim de incantat de dna de engleza care este "tanara, bineinteles" si legat de care cred ca a avut ceva emotii fiindca mi=a spus, vizibil usurat: Da, mami, am facut engleza si INTELEG CE VORBESTE DNA CU NOI!!!!

Acuma vin si eu si intreb ca o aeriana ce ma aflu: vor avea carnete de note?

Mina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Felicitari baiatului pentru FB!

Buna intrebare. Habar nu am! Asa ar trebui, nu? Altfel parintele cum afla ce rezultate are copilul? Ca doar nu asteapta urmatoarea sedinta cu parintii.

Si fiica-mea m-a anuntat acum ca are mai multe teste cu FB si ca e cazul sa imi tin promisiunea si sa ii iau un joc nou de PSP.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Roxana_G

Felicitari baiatului pentru FB!

Buna intrebare. Habar nu am! Asa ar trebui, nu? Altfel parintele cum afla ce rezultate are copilul? Ca doar nu asteapta urmatoarea sedinta cu parintii.

Si fiica-mea m-a anuntat acum ca are mai multe teste cu FB si ca e cazul sa imi tin promisiunea si sa ii iau un joc nou de PSP.

Rox, mamica Alexandrei si a lui Andrei

Pai da, promisiunea facuta e datorie curata Eu m-am ferit sa promit ceva pt note (pana acum....)

Nici la sedinta cu parintii nu vom afla "cafilicativele" fiindca-s confidentiale, n-are sa ni le zica in plen. Le putem afla doar in orele de consiliere parinti, cand fiecare parinte discuta 1-1 cu doamna. Cel putin noua asa ni s-a spus.

Mina si

Mergi la inceput