Clasa I * 2011-2012 [6]
Raspunsuri - Pagina 5

LoraG76 spune:
'Neata!
Raportam si noi ca inca ne place la scoala. Ba chiar a zis luni seara ca abia asteapta sa mearga iar la scoala dimineata. Cred ca e de bine.
Dimineata m-a luat din prima d-na ca Iustina scrie prea incet si ieri a trebuit sa stea in pauza sa termine de scris cu ea...si i-am zis fie-mii "mami, sa incerci sa scrii mai repede azi" si ea s-a suparat putin...si-mi pare rau, acum, ca i-am zis - daca asta e ritmul ei, cum sa faca ea sa scrie mai repede? Toanta sunt eu.
Naty, e frumusica tare scolarita ta si-mi place mult uniforma lor!
O zi frumoasa va dorim!
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Roxana_G spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Naty Ioana a luat ieri primul "f. bine", a fost singura din clasa, era tare mandra! |
Felicitari Ioana, tine-o tot asa! Cred ca si mami e mandra.

szivarvany spune:
Mneatza din tara somnului Tare greu e dimineata, noi fiind obisnuite cu gradi de dupa-masa
Azi am aflat si eu ca nici saptamana asta nu e voie sa se scrie in caiete, sa se de-a note, pt ca sunt controale si ordinele de la minister nu se incalca. Asa ca va fi tot lejer
Giulia mi-a aratat niste fishe cu multimi, semne grafice, a fost totul ok
Azi de dimineata aveau ed.fizica, sper ca au muncit si ca le-a placut
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu
Sela

lbelciug spune:
citat din mesajul lui antoemma Deja baietii se imping, isi pun piedica, se scuipa... Ne-a zis sa insistam si sa discutam cu ei si in legatura cu aceste aspecte, pentru ca asta tine de cei sapte ani de acasa... ![]() ![]() |
Din pacate nu tine doar de cei 7 ani de acasa

mamagiuliei, noi de luni am inceput sa primim teme, le scriu in caietele tip. N-am auzit de treaba cu controalele...
Al meu si-a pierdut bluza de trening (cu insigna), asa mi-e ciuda pe el! Si-a uitat-o sigur la scoala, dar nu e de gasit pe nicaieri.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Roxana_G spune:
Antoemma, ai fost tare curajoasa sa dai copilul la scoala germana daca tu nu stii. E bine ca stie sotul, e drept, dar e greu sa o ajuti tu. Stiu de la alte mamici ca se apucasera ele de cursuri de germana - e bine si asa. Copiii nu au dat test inainte de intrarea in scoala? Parca asa se practica la scoala germana, nu prea inteleg de ce se mira acum de nivelul lor. Mie mi s-ar fi parut corect sa spuna de la inceput ce asteptari au de la copii vis-a-vis de nivelul limbii, si nu sa puna parintele sa faca meditatii. Sunt absolut de acord ca rolul parintelui este foarte important in educatie, ca scoala nu ii suplineste locul ci doar se completeaza reciproc, ca pentru copil este important sa vada ca parintele ii e alaturi si se intereseaza de el (la noi s-a pus mult accent pe acest mesaj catre copil), dar - sper ca fara suparare - nu consider ca este obligatia parintelui sa mediteze copilul pentru a-l aduce la nivel cu ceilalti.

Roxana_G spune:
citat din mesajul lui Soleil Si io deja m-am plictisit, mi-e somn, vreau sa dorm dimineata, nu sa ma scol la 6! Fii-mea a inceput iar sa se culce dupa 10, aseara la 11.30 inca nu dormea, se tot foia in pat. Prima saptamana dormea bine mersi la 9-9.30, era foarte bine pentru ea. Ea doarme si la pranz, cred ca d-aia n-are somn seara. |
Eu as fi zis ca deja am obosit de "armata" din fiecare dimineata, de trezire, pregatit ghiozdane, imbracat, livrat 2 copii, ajuns pe fuga la serviciu. Nu mai zic de programul de seara. Dar deh, cred ca nu prea avem alternative.

Sa stii ca si eu am culcat-o mai tarziu pe Alex, din pricina ca am ajuns eu pe la 9 (ieri mi-am facut de cap la o clasa de zumba). Am intarziat culcarea cu 10-15 min si am observat ca au contat tare mult la trezirea de astazi (nu zic ce fata acra avea).

Roxana_G spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Lala_D
Incearca la tarabele de carti de la Obor. Rar nu gasesti vreun tip de manual acolo, sunt multe tarabe si au mult mai multe carti/auxiliare ca in orice librarie si de la toate editurile. |
Multumesc. Nu am gasit-o nici acolo, dar cica au o librarie a editurii si gasesc acolo. Plus online.

manuelacrina spune:
Neata, tot din tara somnului ... greu de la 6 dimineata.
Crina a primit ieri prima fata zambitoare , pe caietul special de romana, ca a scris frumos liniutele in clasa ... o pagina intreaga. Iar ca tema au avut tot pe caietul special, o pagina de 2 liniute mici si punct, si-a facut tema la after, destul de ingrijit.
Din cate ne-a zis Dna., directivele de la Minister sunt ca in prima luna de scoala sa nu se dea note/calificative in catalog; asa ca dansa pe lipeste pe caiete mici "stimulente".
Referitor la teste: Dna. va da la clasa exact aceleasi teste prezentate ca model pe site-ul de la minister .
Sa ma anuntati si pe mine, sunt curioasa , daca exista vreo Dna. care compune alte teste si nu le da direct pe cele "model".

Roxana_G spune:
Lora, tu ai transmis ce ti s-a zis, o sa ii treaca. Oricum depinde mult de invatoare. Ieri alerga fie-mea de zor prin curte si vecina noastra (tot clasa I) era necajita ca are nu stiu cate pagini de scris.
Manuela, invatatoarea noastra ne a zis ca va face altele. Nu stiu inca daca se tine de acest plan. Cred ca vor da vineri testul. Sau oare testele? Se dau ambele in aceeasi zi?
Oricum, in afara de testele pe fise, am vazut ca era si un document de evaluare a modului in care copiii respecta reguli, participa, etc. Banuiesc ca in perioada asta sunt sub observatie pentru a completa si acea evaluare.

manuelacrina spune:
Da, am vazut si eu Grila de evaluare initiala si "se plangea" si Dna. de ea ...
E destul de stufoasa, are 6 pagini si fiecare element de comportament trebuie evaluat pe o scara de 5 trepte, parca ... destul de greu pentru o invatatoare sa faca o evaluare obiectiva pentru toti 25-30 de copii dupa cateva saptamani de scoala.