Clasa I * 2011-2012 [6]
Raspunsuri - Pagina 4
szivarvany spune:
Superba scolarita si imi place uniforma, imi place mult !
Scaun noi am luat de la Jysk, acu vreo saptamana, si-a ales Giulia modelul si e multumita
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
Roxana_G spune:
A gasit careva prin librarii Cartea jocurilor (cls aIa si aIIa)? Este Editura didactica si pedagogica. Am vazut ca o pot comanda si online, insa speram sa o gasesc in magazine.
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Roxana_G A gasit careva prin librarii Cartea jocurilor (cls aIa si aIIa)? Este Editura didactica si pedagogica. Am vazut ca o pot comanda si online, insa speram sa o gasesc in magazine. Rox, mamica Alexandrei si a lui Andrei |
Incearca la tarabele de carti de la Obor. Rar nu gasesti vreun tip de manual acolo, sunt multe tarabe si au mult mai multe carti/auxiliare ca in orice librarie si de la toate editurile.
eveline spune:
NATY - Frumoasa foc scolarita ta! Sa va traiasca!
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
LindaZ spune:
Uau, ce mamici harnice! N-am mai intrat de cateva zile si am zeci de pagini de recuperat.
Eu abia acum am aflat de evaluarile acelea si tocmai am facut-o cu Ioana pe cea de matematica, asa uitandu-se la pdf pe calculator si a bufnit-o rasul cand i-am citit cerinta "Florin compara un copac cu un ghiocel si spune trei propozitii despre ele." - "Despre ele, mami? Cred ca ti-e somn!"
Nu are copilul dreptate, nu e corect "despre ei" ca doar e un copac si un ghiocel si sunt masculine amandoua?
Uff, nici n-am inceput bine clasa I si deja ne prindem urechile, stau cu sotul si ne intrebam cum e corect ... ca doar n-au gresit astia de la Ministerul Educatiei?
Mihaela Zaharia
antoemma spune:
Noi am avut ieri din nou sedinta cu parintii si ne-a spus invatatoarea primele impresii. A zis ca nivelul clasei este sub asteptarile ei, ca sunt copii care nu inteleg propozitii simple in limba germana si prin urmare trag clasa inapoi. Le-a cerut parintilor sa dea meditatii in fiecare zi cate o ora copiilor respectivi si sa ii retraga de la afterschool-ul pe care il faceau cu clasa. Ar fi prea obositor pentru ei sa stea la scoala pana la ora 16 si apoi sa mearga la meditatii. In prima saptamana le-a dat un test de evaluare si azi a discutat cu fiecare parinte care a dorit despre situatia copilului sau. Eu nu stiam sa apreciez la ce nivel e fetita mea, pentru ca nu stiu germana, dar vad ca vorbeste cu sotul in germana. Invatatoarea mi-a spus ca fetita mea intelege foarte bine si e foarte multumita de ea. Va dati seama ca am fost super incantata. Deja baietii se imping, isi pun piedica, se scuipa... Ne-a zis sa insistam si sa discutam cu ei si in legatura cu aceste aspecte, pentru ca asta tine de cei sapte ani de acasa...
A mai certat parintii pentru faptul ca nu au invelit cartile si caietele asa cum ceruse la prima sedinta... Ce-i drept, majoritatea nu le aveau invelite... Ne-a mai spus ca trebuie sa ne implicam mult in educatia copiilor, iar meritul/vina pentru reusita/nereusita copilului ne revine si noua, si ei, si copilului.
Apreciez ca desi e foarte tanara invatatoarea are curaj sa zica lucrurilor pe nume, e ferma dar si simpatica, prietenoasa, iar copiii o indragesc.
Se pare ca de anul acesta e obligatorie o ora de lectura pe saptamana, asa ca la optional nu mai prea e "optional" si a trebuit sa inlocuim germana distractiva cu Kinder Literatur.
Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)
Mami de 2004 si 2010
Naty spune:
Merci fetelor
Ioana a luat ieri primul "f. bine", a fost singura din clasa, era tare mandra!
Le-a dat o fisa si, spre marea mea surprindere, a reusit sa desparta in silabe.
Pentru acasa nu au avut tema.
antoemma imi place de invatatoarea voastra.
Soleil spune:
'Neata,
ioana, multa sanatate puiului!
N-avem noutati, sedinta nu am avut. De fapt, ne-a si spus invatatoarea ca nu o sa ne cheme toata ziua la sedinte.
In rest, avansam prin manualul de matematica (adica am ajuns la pagina 7 ).
La abecedar nu prea stiu ce fac, povestesc dupa imaginile din carte.
Teme - am avut cam in fiecare zi, dar simple, de colorat, de decupat/lipit, nimic spectaculos. De scris inca nu s-au apucat pe niciun caiet. Nu avem calificative, nici floricele, nici inimioare, n-am primit nimic. Ieri mi-a zis ca au avut concurs la ora de muzica (ce rand canta mai frumos) si ca le-a spus doamna ca toti au cantat frumos si tre' sa le cumpere bomboane sa le dea premiu .
Luni au avut si sport si "Mami, doamna de sport e foaaaaaaarte buna!". "Pai de ce?". "Pentru ca n-am facut sport, doar a stat de vorba cu noi si ne-a lasat sa si mancam cornurile in ora!"
Va dati seama ce sistem de evaluare are fii-mea in clasa I .
Dar oricum, tot "doamna mea invatatoare e cea mai draguta dintre toate". "Chiar daca va da teme?". "Da, si ce daca ne da teme, ca asa invatam mai bine".
Deci nu e totul pierdut
Si io deja m-am plictisit, mi-e somn, vreau sa dorm dimineata, nu sa ma scol la 6!
Fii-mea a inceput iar sa se culce dupa 10, aseara la 11.30 inca nu dormea, se tot foia in pat.
Prima saptamana dormea bine mersi la 9-9.30, era foarte bine pentru ea. Ea doarme si la pranz, cred ca d-aia n-are somn seara.