Clasa I * 2011-2012 [6]

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Superba scolarita si imi place uniforma, imi place mult !
Scaun noi am luat de la Jysk, acu vreo saptamana, si-a ales Giulia modelul si e multumita

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

A gasit careva prin librarii Cartea jocurilor (cls aIa si aIIa)? Este Editura didactica si pedagogica. Am vazut ca o pot comanda si online, insa speram sa o gasesc in magazine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxana_G

A gasit careva prin librarii Cartea jocurilor (cls aIa si aIIa)? Este Editura didactica si pedagogica. Am vazut ca o pot comanda si online, insa speram sa o gasesc in magazine.

Rox, mamica Alexandrei si a lui Andrei

Incearca la tarabele de carti de la Obor. Rar nu gasesti vreun tip de manual acolo, sunt multe tarabe si au mult mai multe carti/auxiliare ca in orice librarie si de la toate editurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

NATY - Frumoasa foc scolarita ta! Sa va traiasca!

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaZ spune:

Uau, ce mamici harnice! N-am mai intrat de cateva zile si am zeci de pagini de recuperat.
Eu abia acum am aflat de evaluarile acelea si tocmai am facut-o cu Ioana pe cea de matematica, asa uitandu-se la pdf pe calculator si a bufnit-o rasul cand i-am citit cerinta "Florin compara un copac cu un ghiocel si spune trei propozitii despre ele." - "Despre ele, mami? Cred ca ti-e somn!"
Nu are copilul dreptate, nu e corect "despre ei" ca doar e un copac si un ghiocel si sunt masculine amandoua?
Uff, nici n-am inceput bine clasa I si deja ne prindem urechile, stau cu sotul si ne intrebam cum e corect ... ca doar n-au gresit astia de la Ministerul Educatiei?

Mihaela Zaharia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Copac si ghiocel sunt de genul masculin, deci corect este "despre ei"...parerea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Despre ele - plantele.
Asa as zice .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Noi am avut ieri din nou sedinta cu parintii si ne-a spus invatatoarea primele impresii. A zis ca nivelul clasei este sub asteptarile ei, ca sunt copii care nu inteleg propozitii simple in limba germana si prin urmare trag clasa inapoi. Le-a cerut parintilor sa dea meditatii in fiecare zi cate o ora copiilor respectivi si sa ii retraga de la afterschool-ul pe care il faceau cu clasa. Ar fi prea obositor pentru ei sa stea la scoala pana la ora 16 si apoi sa mearga la meditatii. In prima saptamana le-a dat un test de evaluare si azi a discutat cu fiecare parinte care a dorit despre situatia copilului sau. Eu nu stiam sa apreciez la ce nivel e fetita mea, pentru ca nu stiu germana, dar vad ca vorbeste cu sotul in germana. Invatatoarea mi-a spus ca fetita mea intelege foarte bine si e foarte multumita de ea. Va dati seama ca am fost super incantata. Deja baietii se imping, isi pun piedica, se scuipa... Ne-a zis sa insistam si sa discutam cu ei si in legatura cu aceste aspecte, pentru ca asta tine de cei sapte ani de acasa...
A mai certat parintii pentru faptul ca nu au invelit cartile si caietele asa cum ceruse la prima sedinta... Ce-i drept, majoritatea nu le aveau invelite... Ne-a mai spus ca trebuie sa ne implicam mult in educatia copiilor, iar meritul/vina pentru reusita/nereusita copilului ne revine si noua, si ei, si copilului.
Apreciez ca desi e foarte tanara invatatoarea are curaj sa zica lucrurilor pe nume, e ferma dar si simpatica, prietenoasa, iar copiii o indragesc.
Se pare ca de anul acesta e obligatorie o ora de lectura pe saptamana, asa ca la optional nu mai prea e "optional" si a trebuit sa inlocuim germana distractiva cu Kinder Literatur.

Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)

Mami de 2004 si 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Merci fetelor

Ioana a luat ieri primul "f. bine", a fost singura din clasa, era tare mandra!
Le-a dat o fisa si, spre marea mea surprindere, a reusit sa desparta in silabe.
Pentru acasa nu au avut tema.

antoemma imi place de invatatoarea voastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

'Neata,

ioana, multa sanatate puiului!

N-avem noutati, sedinta nu am avut. De fapt, ne-a si spus invatatoarea ca nu o sa ne cheme toata ziua la sedinte.
In rest, avansam prin manualul de matematica (adica am ajuns la pagina 7 ).
La abecedar nu prea stiu ce fac, povestesc dupa imaginile din carte.

Teme - am avut cam in fiecare zi, dar simple, de colorat, de decupat/lipit, nimic spectaculos. De scris inca nu s-au apucat pe niciun caiet. Nu avem calificative, nici floricele, nici inimioare, n-am primit nimic. Ieri mi-a zis ca au avut concurs la ora de muzica (ce rand canta mai frumos) si ca le-a spus doamna ca toti au cantat frumos si tre' sa le cumpere bomboane sa le dea premiu .

Luni au avut si sport si "Mami, doamna de sport e foaaaaaaarte buna!". "Pai de ce?". "Pentru ca n-am facut sport, doar a stat de vorba cu noi si ne-a lasat sa si mancam cornurile in ora!"
Va dati seama ce sistem de evaluare are fii-mea in clasa I .
Dar oricum, tot "doamna mea invatatoare e cea mai draguta dintre toate". "Chiar daca va da teme?". "Da, si ce daca ne da teme, ca asa invatam mai bine".
Deci nu e totul pierdut

Si io deja m-am plictisit, mi-e somn, vreau sa dorm dimineata, nu sa ma scol la 6!
Fii-mea a inceput iar sa se culce dupa 10, aseara la 11.30 inca nu dormea, se tot foia in pat.
Prima saptamana dormea bine mersi la 9-9.30, era foarte bine pentru ea. Ea doarme si la pranz, cred ca d-aia n-are somn seara.

Mergi la inceput