Strugurasi S-O 11-Haideti fetele!(114)
Raspunsuri - Pagina 11
Kora_B spune:
bebe Dimitris nascut prin ceza la 7.30, 3200 gr, 49.5 cm, apgar 10
eu sunt bine, astept sa-l revad pe bebe la alaptat in vreo ora
38+ cu DPN 02.10.2011 si mamica de Iannis 2 ani +
Alex2011 spune:
Neatza!
Am petrecut prima noapte cu bebe si a fost binisor. E mancacioasa si ma bucur mult ca asa scapam de completarea cu lapte praf. Vroiam sa va intreb, poate vi s-a intamplat si voua. Azi- noapte am pus-o la san, tragea de cateva ori, dadea drumul sfarcului si plangea. Stiti de ce?
Pupici fericiti!
38 cu Maria Clara
JadeJador spune:
seidana noi avem bouncerul asta http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004MKNQI2/ref=pd_lpo_k2_dp_sr_1?pf_rd_p=103612307&pf_rd_s=lpo-top-stripe&pf_rd_t=201&pf_rd_i=B004MKNOE8&pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_r=1C8XS8H96BF4P6CXAGRJ
_
bb T. 28.08.2011
inutsa spune:
Neata!
Bun venit noilor bebeelusi! Helena, andreea, refacere rapida cu mult laptic!!!
Si scot motatele
Hai, Elly!
Hai, Kora!!!
de si39+
bebe din burtica
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alex2011 Neatza! Am petrecut prima noapte cu bebe si a fost binisor. E mancacioasa si ma bucur mult ca asa scapam de completarea cu lapte praf. Vroiam sa va intreb, poate vi s-a intamplat si voua. Azi- noapte am pus-o la san, tragea de cateva ori, dadea drumul sfarcului si plangea. Stiti de ce? Pupici fericiti! 38 cu Maria Clara |
Pot fi mai multe cauze:
1. curgea prea repede lapticul si o deranja
2. curgea prea incet si o nemultumea( daca i-ai dat cu bibe completare e posibil sa fie asta)
3. nu agrea pozitia la san
4. nu reusea sa prinda corect sanul
si sigur mai sunt ceva variante, dar acum imi scapa
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 34+ cu Tudor
seidana spune:
am scris un mesaj lung si l-am sters...
Kora.. bravo, ce rapida ai fost...sa aveti parte de laptic din plin si nopti linistite
Bine ai venit Dimitrs
Jade stiam ca vrei fisher price de asta am intrebat..
Ionela .. ma ajuti cu niste sfaturi te rog , promit ca in mom in care trec prin orasul tau iti iau un buchet imens de flori
1. de cateva zile incoace , cand papam , in aceeasi pozitie ca intotdeauna , pitik trage aer( se aude acel pleosc enervant pt mine).. oare ce s-a intamplat ? o alaptez culcate una langa alta side by side, asta imi e cea mai comoda pozitie si sunt relaxata .. insa ma enerveaza pleoscul, mai ales ca am impresia ca din cauza lui ne-am aparut colicile , si de atunci cand o ridic sus "ne ragaim".
2. cum pot sa ii scot sanul din gurita in cazul in care vreau sa o alaptez din ambii sani? cand simte ca vreau sa il scot isi inclesteaza buzele si nici o sansa nu am sa il schimb..
3. ce sa fac? daca o ridic dupa ce papa se trezeste si nu imi mai doarme , ieri din cauza asta nu mi-a dormit de la 14 la 22, nu sunt impacata nicicum: daca nu o ridic , doarme linistita insa ma simt vinovata ca poate din cauza mea are colicile, sau o ridic dar o trezesc si sta treaza si obosita tot din cauza mea.. Aseara a adormit abia dupa o sesiune de colici de 1 h jumate, in care mai ca plangeam langa ea de mila si neputinta: roea capul, ochii, era rosie, lasa sanul il lua iara, se agata de mine cu disperare, era rosie toata, tipa, urla, dadea din picioare si maini, mai mult ii era foame, era obosita.. offf , dupa cateva basinute ne-am calmat dar 1 h ..
Cea mai fericita de Elena Alexandra (24.08.2011)
LenaC spune:
Felicitari Kora si recuperare rapida !!!
Bine ai venit bebe Dimitris !!!
Fetelor mi se strange inima cand citesc povestile voastre despre colici. .
ca sa treaca repede.
Lena - 37+
AMR un pic
ionelamaria spune:
Sei, daca elena e un copil fericit alaptat si tu o mamica relaxata , eu mi-am primit toata rasplata de pe lume si ceva peste.
1. Da, e posibil sa traga aer si de aici sa aiba starea de disconfort. sanul trebuie prins bine. Cu cat mai mult prinde in gurita cu atat mai bine scoate lapte si nu are pe unde prinde aer.
Incerci sa o atingi pe fata cu sanul pana se intoarce si are gurita maaaaare. Te asiguri ca e perfect intoarsa spre tine. Te asiguri ca prinde o parte cat mai mare din zona de jos de sub sfarc. Practic intai lipese buzica de jos apoi cea de sus de san. daca ti se pare ca trage aer o detasezi de la san si o reasezi.
2. daca ea nu da drumul la san nu e necesar sa il scoti( inca). Ideea e asa: inteleg ca tu tragi sanul si ea il prinde mai tare. Inseamna ca fetita procedeaza ca la carte. cand uita sa suga poti sa ii mai faci asa... sigur va reincepe se traga din acel san. Nu trage tare de san ca faci rani.
daca totusi vrei sa o iei de la san ( a prins prost... etc) ii bagi in coltul guritei degetul tau mic astfel incat sa intre aer in gurita si sa se "devideze"sanul.
3,. aici e mai complicat cu un raspuns si recunosc faptul ca fix despre asta inca nu am citit concret. ( notam pe lista de lecturi, ) iti spun totusi cum am procedat eu cand am realizat ca nu imi dormea noaptea din cauza plimbarilor ( ) . Am renuntat sa-l mai ridic. da, si eu aveam impresia ca de la asta il doare burtica si ma simteam vinovata. Dar am ales sa doarma si a dormit. In mintea mea a fost ca daca doarme linistit e ok asa, cand se trezea il puneam pe verticala si daca mai eructa binbe, daca nu nu.
Eu as face asa ziua: Dupa as intrerupe suptul cat sa eructeze 1 data, de 2 ori dar inainte sa termina, La ultima tura, cand e aprooape satula va trage mai linistita. M-as asigura ca e bine atasata la ultima tura si as lasa-o pana adoarme
La noi adormitul la san a functionat pana pe la 2 luni, apoi lucrurile s-au separat ziua. Nu mai adormea deloc la san ( numai noaptea) . Ziua separase perfect masa de somn si stare de veghe/joaca
Sper sa-ti foloseasca experienta mea personala, chiar daca nu e foarte stiintifica( la punctul 3)
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 34+ cu Tudor