Cand percepe copilul gradinita ca pe o trauma?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Selene, pot sa-ti spun din experienta proprie ca sursa comportamentului Dariei este educatoarea. Si crede-ma ... am o experienta de un an de suparari ale copilului.
Am cerut ca si tine sfatul mamicilor de pe forum, doar ca la noi a fost un pic mai dificil sa ne dam seama de la ce ni se trage. Mihaiul meu a inceput gradi la 4 ani, direct in franceza, limba in care stia sa cante "frere jacques" si atat. A vrut la gradi, el e un copil prietenos si sociabil si abia astepta. Dupa o saptamana a inceput sa planga, dupa o luna inca plangea. Avea momente in care credeam ca s-a mai adaptat si ca accepta, ca dupa o saptamana de acalmie ... sa planga iar. In fiecare zi vorbeam cu educatoarea care imi batea obrazul ca l-am dat prea tarziu la gradi si ca nu e invatat cupilu sa socializeze cu altii. Ii vedeam si pe colegii de clasa in situatii similare (prima oara la gradi si nestiutori de franceza) ca pareau ... impacati cu soarta lor, desi nu e cea mai fericita exprimare.
In timpul acesta am incercat cu el tot ce ne-a trecut prin cap noua, ca si celor cu care ne sfatuiam, mai putin o alta gradinita.
Si socul si confirmarea in acelasi timp a faptului ca de fapt ni se tragea de la educatoare (stiu, am fost niste parinti dobitoci dintr-un punct de vedere) a fost cand a inceput din nou gradi ... plansete pe drum, nu vreau la gradi, noi i-am zis ca are o doamna noua, nici n-a vrut s-o vada. Era cu capul ascuns in brate la mine si plangea ca nu-l intereseaza ... dupa o saptamana vroia singur la gradi, sa-l vada doamna ca e baiat mare si s-o impresioneze, si cand a terminat scoala era tot la ea in brate ca o sa moara de dorul ei ...

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Abia azi am vazut subiectul.
Si inteleg ca deja a inceput sa se amelioreze situatia.
Somnul intrerupt mi se pare motiv de ingrijorare, inseamna ca e un mare stress pt ea. La noi cel putin, asa este, daca traieste o zi mai plina de evenimente, le retraieste noaptea...mult mai evident-intens decit ziua.
Dar la noi, somn intrerupt de crize de plins am patit dupa zile f obositoare pt ea, dpdv fizic, nu neaparat solicitante afectiv. De exemplu, am facut intr-o seara o plimbare in Mamaia, de la Cazino la ultimul hotel dinspre Navodari, ea a mers numai pe jos; un alt exemplu a fost o plimbare de vreo 3 ore in Cheile Tisitei, cind la fel, a mers numai pe jos... Sau zile in care desi sare somnul de prinz, se culca seara prea tirziu pt ca ratez eu momentul potrivit; atunci, depaseste un anumit prag de oboseala, e agitata, energica (aparent), adoarme f greu si are un somn f agitat in prima parte a noptii. Le-am experimentat pe toate in acest concediu...

Daca spui ca e spre bine, e ok. Nervi acasa, "razbunari", adormit mai devreme decit de obicei, sint schimbari firesti, au aparut cam la toti copiii de la Clubul nostru la inceputul gradinitei...

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Eu nu cred in constringerile de nici un fel, mai ales la copii.
Si eu am incercat gradinita/camin cu Alex anul trecut cand avea cat fetita ta , 2ani 9luni. In prima zi am mers foooarte incantate la gradi, pe drum mi-a povestit cate luna va face ea acolo, ei bine! a stat toata dimineata pe un scaunel langa usa si a plans non-stop. M-au sunat educ sa merg dupa ea, in urmatoarele 3luni am stat cu ea in clasa, nu zilnic, dar des, doar asa statea si o luam acasa la 12.00. A stat fara mine intr-o singura zi cand a venit verisoara ei 7ani si le-au lasat educ sa stea impreuna.
Dar in final am renuntat, eu am inceput serviciul si lucrez de la 7.00, gradi incepe la 8.00, era mai complicat. Anul acesta am dus-o in aceeasi grupa, am vrut sa fie la aceeasi educ, copii se acomodeaza mai greu, si am scris la subiectul lui Clarmai cum ne merge. Eu ma bucur ca nu plange si asculta de educ, am s-o iau acasa la 12.00 pana vrea ea sa ramana la programul lung. Compromisul este pe jumatate: eu sunt bucuroasa ca merge la gradi, ea este multumita ca vine acasa la somn si la papa.
Si a amea a facut fazele de somn, si sunt convinsa ca a traumatizat-o gradi, imi spunea ca nu-si aminteste ce face la gradi. Acum imi spune poezii si cantecele si spune tuturor ca ea merge la gradi.
Eu sunt multumita cum s-au aranjat lucrurile.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Anul trecut imi spunea ca : sunt copii multi si ei ii este frica de ei.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Mda, acum avem alta problema.

Chiar s-a discutat si pe DC, deschisese alina_satena, parca, un subiect despre igiena la gradinita, acolo am scris si eu, despre asezatul "la comun" pe WC... Am vazut ca mamicile au zis ca nu va fi o problema, ca nu se pot "lua" diverse...

Ei, numa' bine ca de dimineata am observat, in pipi-ul Dariei, putin mucus cu sange. Iar acum, pe chilotel, secretie cu sange. Am verificat, are labiile mari inflamate, iar in pliurile labiilor, o secretie galben-verzuie, urat mirositoare...

Am cerut sfatul medicului, urmeaza sa-i fac si o urocultura.

Acasa hainele i le spal separat de ale noastre, i le calc, la sfatul unei dermatoloage, olita ii este clatita/spalata mereu.

La gradinita nu au olite individuale, ci WC cu reductor.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Am venit de la sedinta, am fost amandoi (eu si D.).

Am spus public despre problema Dariei, am intrebat daca pot aduce o olita de acasa, mi s-a spus ca pot, dar sigur o vor folosi si altii, deci tot acelasi lucru va fi.

Nu le-a picat bine educatoarelor ca am spus asta, dar am considerat ca este mai bine ca parintii, in special cei de fetite, sa verifice ce si cum. Multi copii sunt in grija bunicilor si poate acestea nu se pricep la asa lucruri intime.

Pe de alta parte, educatoarea cu pricina mi s-a parut altfel la sedinta, adica mult mai deschisa si mai comunicativa. Chiar am ramas ultimii, au stat cu noi o jumatate de ora dupa plecarea celorlalti parinti si am discutat amanuntit despre Daria - cum se comporta acolo, cum interactioneaza cu educatoarele, cu copiii, cum se descurca la baie, cum se descurca la masa, ce si cum mananca.

Sunt multumita de rezultatul sedintei, sper sa nu mi se "scoata" ulterior "ochii" pentru curajul de a vorbi public despre o problema intima.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Selene, faza cu urina si infectia sau ce-o fi, poate fi o coincidenta!
Anul trecut, baiatul meu avea aproape 3 ani si am vrut sa-l dau la gradi. Din diverse motive am amanat. De fapt am amanat din cauza WC-ului. Eu personal nu pot descrie conditiile, dar deh, noi stam la tzara si asta-i situatia la 30 km de Bucuresti. Copilul facea mai des la toaleta, mai insotit, etc. Si in noiembrie mi-a facut o infectie urinara de toata frumusetea, nedus la gradi. Daca-l duceam, ma acuzam ca o fi fost din cauza toaletei. Fetita a facut 2 ani cu 2 ierni acolo si nu a avut probleme, deci mai gandeste-te si la o intamplare.

Mergi la inceput

Bee, sincer, eu vreau sa elimin toate cauzele posibile. Acasa am control, la gradinita, nu. Acasa pot baga litri de Domestos, daca e cazul, la gradi, nu stiu ce si cum se face, ca nu asist la aceasta operatiune. Stiu din ce mi se spune, dar nu cu ochii mei.

N-am acuzat gradinita, doar am atras atentia asupra problemei, stiu ca, in astfel de cazuri, se pastreaza tacerea, no, io n-am vrut sa o pastrez.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

Desi suntem oarecum intr-o sitatie care poate parea la prima vedere total diferita de cea a topicului, ceva din ce se spunea mai sus mi-a atras atentia.
Noi mergem la gradi, avem 3 ani si jumatate. Suntem un copil extrem de socialbil, prietenos, deschis, creativ, spontan. Chiar si pe strada vorbeste cu persoane pe care nu le cunoaste (dar care intra in vorba cu el - de exemplu, diverse bunicute sau bunici din piata sau din parc). Este extrem de curios si pune 100 de intreari pe minut.
Si-a dorit de mult sa mearga la gradi, avand prieteni mai marisori care mergeau la gradi(si mergand si el la serbarile lor).
Asadar nu ma asteptm sa planga si intr-adevar nu a plans.
Insa dupa 2 saptamani nu povesteste nimic din ce se intampla acolo.
Spune ca nu mai stie. In primele zile cand il duceam dimineata isi lua mereu aceeasi masinuta. Acum cand il ia sotul la pranz il gaseste mereu cu aceeasi masinuta.

Azi la sedinta doamna mi-a comunicat ca e foarte multumita de el pentru ca e cuminte, nu plange si mereu cere caietul sa deseneze.

insa acasa nu povesteste nimic. Nu acelasi lucru se intampla cand vine de la un club de activitati (Fastrackids) de unde iese incantat si povesteste.

Problema este ca azi la sedinta doamna mi-a confirmat ca nnu pot avea prea mari asteptari. A se vedea si subiectul de la generale cu "necalificatii in invataman" .

Teama mea este ca tacerea copilului sa nu ascunda de fapt o "trauma tacuta...dar la fel de dureroasa pentru el, si anume de a fi dus si tinut intr-un loc unde nu este stimulat creativ in nici un fel.

Miri2007
Mai scriu pe / reclama ilegala

Mergi la inceput

miri, uite ca la noi, la sedinta de astazi, educatoarele au specificat clar ca nu li se permite, de catre Inspectorat, sa aduca in unitate persoane necalificate. Se referea la ajutorul de educatoare - are facultate si diploma, asa ni s-a spus, si la persoana care se va ocupa de cursul optional de dans.

De asemenea, ni s-a explicat ca vor fi saptamani in care copilul chiar nu va povesti nimic! Ca au avut copii care nu au povestit nimic acasa cate o luna! Si sa incerce si parintii, acasa, jocurile de rol (recomandate si mie, aici, si nu numai aici), ca sa vada ce se face la gradinita.

Da' cum vine asta, ti s-a spus expres sa nu ai asteptari prea mari?

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput