Cand percepe copilul gradinita ca pe o trauma?
Raspunsuri - Pagina 6
miri2007 spune:
Pai nici nu stiu daca pot sa va redau cam cum a fost la sedinta noastra pentru ca d-na educatoare cand ne zicea ca vrea sa-i va invata cifrele (s-au cerut bani si pentru a li se cumpara tablite magnetice cu cifre - exprimandu-se ca doamna degeaba are idei daca nu are cu ce lucra) fie ca sa nu fim prea aspri cu ei ca in fond la aceasta varsta nu li se poate cere decat sa invete sa manance, sa stea cuminti si sa se joace impreuna si sa se descurce singuri la toaleta. Ori pe mine (care nu suport ideea ca, copilul, nu intelege si deci nu trebuie sa fac efortul de a-i explica ceva sau de a-l invata ceva) m-a cam "pierdut". Am inteles ca nu prea are o strategie si vom vedea din mers ce si cum.
Legat de calificati sau nu...pe site-ul cu calificativele, d-na noastra e cu nota sub 5 (va dati seama ca nu mi-am permis la sedinta sa o intreb). Insa, la intrebari la care faceam aluzie la exprienta nu prea s-a descurcat...
Miri2007
Mai scriu pe / reclama ilegala
miri2007 spune:
Am uitat sa multumesc lui Selena pentru a-mi aduce aminte de jocul de rol.
Si noi suntem fanii lui si mi-am propus sa-l mai incerc o data. Insa cu vremea asta frumasa, parcul ne rapeste tot timpul.
Dar imi fac timp.
L-am practicat si pentru a ne pregati intrarea la gradi. Si culmea, la cererea celui mic, care fiind foarte obisnuit cu a ne juca de-a diverse, cand mai aveam cateva zile pana a incepe gradi si simtea el ca va fi un mare eveniment mi-a cerut sa ne jucam de-a gradi. Si eu am fost educatoarea si el copilul.
Dupa ce a inceput gradi, dupa vreo 3 zile i-am propus eu sa ne jucam si nu a mai fost dispus el. De atunci nu am mai incercat insa, dar voi mai face o incercar si sper sa fie bine.
Miri2007
Mai scriu pe / reclama ilegala
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny alina, ce spui tu am auzit si azi, si ieri, am auzit si in vara, am auzit si cu putin timp inainte de inceperea gradinitei. N-am deschis subiectul pentru a discuta despre acomodare, ci despre semnele de ACOMODARE IMPOSIBILA, despre semnele ca nu e pregatit copilul pentru aceasta experienta, ca, deocamdata, e PREA MULT pentru el. Daca ar fi plans doar dimineata sau hai, si dimineata, si la pranz, cand o iau, bun, as fi zis ca este perioada de acomodare. Si comportamentul razvratit tine tot de acomodare. Dar zi-mi tu daca tu ai sta linistita vazandu-ti copilul umbland somnambul prin casa sau uitandu-se la tine fara sa te recunoasca. Zi-mi ca sufletul tau ar fi 100% linistit si ca ai zice "ei, asta e, las' ca trece". Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... |
Solutia e foarte simpla: retrage copilul de la gradinita aia! Eventual tine-o acasa inca un an si apoi incerci iar!
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui Sabina eu pt mult mai putin am retras copilul dupa 3 zile si l-am dus la alta gradinita. am scris pe blog, gasesti la semnatura, ca sa nu mai reiau toata polologhia, dar scurt pe doi, practic a stat numai o zi, a doua si a treia zi nu a vrut sa mai intre iar eu nu am insistat. motivele, pe blog:) Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Am citit blogul tau. De fapt, postarea despre gradinita si nu pot spune decat: FELICITARI!!! Esti exact pe sufletul meu! Si eu la fel as fi facut! Gradinite sunt o mie, copilul e unic! Si mult mai important decat o gradinita 'la indemana'.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui Sabina pai nu stiu ce-a fost in capul meu. In primul rand m-am gandit ca scutesc niste bani. Dupa aia, Ghe e f f sociabil, e la 180 de grade fata de Sofia la aceeasi varsta. Plus ca gradinita de stat mi-a placut mult cum arata, au curte mare, cu 3 locuri de joaca cel putin,e si mai aproape decat cealalta (e la jumatea drumului dintre casa noastra si gradinita Sofiei) si masa e f f buna, plus ca Ghe avea deja o prietena in grupa, a carei mamica ne-a recomandat si a fost f f draguta cu noi si pt asta ii multumesc din inima. dar pana la urma nu ne-am potrivit, asa ca n-am insistat, ca nu avea rost. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Presupun va te referi la mancare, daca nu am citit eu gresit, si atunci spun: si ce rost are? Daca il bazaie cand mananca?
_
VICTORIA
Sabina spune:
da io nu stiam:)) cand am aflat, l-am retras.
personalul e mult mai putin acolo si inteleg nevoia de reguli. O inteleg asa in abstract, cand e vb de copilul meu nu o mai inteleg
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui Sabina da io nu stiam:)) cand am aflat, l-am retras. personalul e mult mai putin acolo si inteleg nevoia de reguli. O inteleg asa in abstract, cand e vb de copilul meu nu o mai inteleg Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
La fel si eu! Eu sunt pro-reguli 100%! Atat timp at copilul meu nu trebuie sa le urmeze Adica, da, ii atrag si eu atentia, o invat si eu sa imparta, sa se joace cu alti copii, dar nu o fortez doar pentru ca traim intr-o societate. Are doar 3 ani, are o viata intreaga inainte ptr. a se supune regulilor societatii. Deocamdata, ne supunem noi (mami si Daddy) regulilor ei! Ea e sefa, noi dansam dupa cum canta ea. Si ne e bine tuturor, suntem 3 oameni fericiti.
_
VICTORIA
OanaRusu spune:
pe cea mica am dus-o la 2 ani si 5 luni. A mers f fericita 3 sapt la rand - fara plans, dar dorea sa merg cu ea inauntru, sa stau putin pe scaun langa ea si dupa ce educatoarele ii ofereau creioane colorate si hartie, imi dadea pusi si plecam.
Apoi, brusc, a inceput cosmarul - cu plansete noapte de noapte, cu supt din ora in ora (Sa fie sigura ca-s acolo) si a refuzat tot la camin - mancare, apa, joaca. Am incercat sa aflu ce s-a intamplat - am aflat in mare, parerea mea e ca vina educatoarelor e cat casa.
Am retras-o - a fost cel mai bun lucru!
Peste vara a mers la grupa comuna cu fratele mai mare - acum e f fericita la camin, educatoarele sunt f dragute si ea e tot un zambet si o fericire - vrea sa devina doctorita si de aia merge la camin, ca dupa aia face scoala si se face doctorita.
Dar nici pe cel mic nu l-am lasat plangand vreodata. Tooate doamnele si domnisoarele ma certau si eu mi-am vazut de ale mele - explicandu-i la Paul ca merge la camin pt ca acolo invata copii si acolo cresc mari impreuna - si altele de genul ats pentru o motivare valabila. Cumva, la opusul atitudinii "eu merg la munca (vai de viata mea) tu mergi la camin ca doar nu ti-a fi tie mai bine"
Si cand a refuzat - cel mare - cu indarjire, gata, a mers o vreme la bunici, pana si-a vazut prin oras colegii de camin si s-a cerut inapoi.
Abia mai tarziu am aflat ca era pedepsit - cu mainile sus sau la perete - si asta il umilea dar nu voia sa ne spuna - habar n-am de ce...
In fine, dupa discutii lungi cu educatoarele, s-a scos pedeapsa la toti copii - acum eventual stau separat pe scaunel dc sunt nazdravani din calea afara.
---
Si on topic - nu inteleg de ce sunt copii cu varste asa diferite. Si gradi unde mergem noi e tot step-by-step dar nu se amesteca grupe asa diferite - mica, mijlocie, mare.
Bafta pe mai tarziu - dar eu una as muta fetita la alta gradinita; chiar daca acum se RESEMNEAZA si nu mai plange (ca de aia nu mai plange asa mult) nu inseamna ca se acomodeaza, si trauma poate deveni profunda - si sa ai supriza ca la 5-6 ani sa refuze sa intre in sala de clasa, sau in scoala sa nu-i pese de unele materii (sau toate)
Dar asta e doar parerea mea sper sa gasesti solutia potrivita pt voi.
RAMONELLA spune:
Asa a fost si la noi,cand am dus-o in primavara,avea 3 ani si 4 luni.Am lasa-t-o sa doarma acolo,dar la 2,3 deja mergeam dupa ea.Pe cat de incantata a fost,pe atat de dezamagita si pur si simplu traumatizata a devenit.Pentru ca exact asta a fost pt ea,o trauma.Din copilul vesel,a devenit de nerecunoscut.Plangea intruna,spunea ca nu mai vrea la gradi,nu dormea noaptea...a fost groaznic.Plus ca nu manca nimic toata ziua,nu-mi povestea nimic de la gradi.Apoi s-a imbolnavit rau de tot,eu trebuia sa nasc si n-am mai dus-o.Dar ma gandeam cu groaza cum va fi in septembrie,cand trebuia iar sa mearga.Am hotarat sa o dam la program scurt.Rezultatul a fost peste asteptari.Nici nu se compara fata de cum era acum 4 luni.E vesela,merge cu placere,imi povesteste tot ce se intampla la gradi,ca nu-i mai tace gura.
Eu zic sa intrerupi o perioada,de o luna,2 daca poti,apoi eventual sa o dai tot acolo sau in alta parte.Poate inca nu e pregatita.Intradevar fetita mea afost traumatizata prima data de gradinita,si nu exagerez.Pentru ca mai sunt copii care plang,dar nu asa si nu are asemenea manifestari.
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007) si bebe Raul Gabriel(13.06.2011)
2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot
tratament aspenter 1/zi,femibion 1/zi,acifol 1/zi,magneB6 2/zi,utrogestan 400,clexane 0,4
In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"
Selene_Bunny spune:
Deocamdata e acasa, pana ma lamuresc ce are in zona genitala. Azi am fost la analize, maine, la ginecolog, daca se mai aduna mucus dintr-ala.
Educatoarea ne-a aratat ieri, la sedinta, poze facute cu telefonul - vroia sa ne linisteasca in privinta incetarii plansului. Intr-adevar, copiii se jucau cu totii pe covor, fara sa planga.
Am apreciat, dupa cum am spus, faptul ca ieri, educatoarele au ramas doar cu mine si D. pentru a discuta amanuntit despre ce si cum.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...