Cand percepe copilul gradinita ca pe o trauma?
Raspunsuri - Pagina 21
alex_andra spune:
Imi pare tare rau pentru experienta voastra.
Eu cred ca educatoarele nu s-au comportat adecvat si ca Daria a prins o frica teribila de abandon.
Adorabil, patutul
anya spune:
Faptul ca inca mai plang (dupa 1 luna de gradinita) e ceva obisnuit. Nu tine neaparat de varsta. La fiul meu in grupa (e la pregatitoare si toti au in jur de 6 ani) inca mai exista copii care plang dimineata. Am vazut si la scoala , in primele zile plansete.
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Faptul ca inca mai plang (dupa 1 luna de gradinita) e ceva obisnuit. Nu tine neaparat de varsta. La fiul meu in grupa (e la pregatitoare si toti au in jur de 6 ani) inca mai exista copii care plang dimineata. Am vazut si la scoala , in primele zile plansete. Anya |
Stiu, anya, dar mie, pe langa empatia pentru lacrimile copiilor, mi-a trecut prin minte si un gand afurisit.
"Daca mie mi s-a spus, dupa cateva zile, ca plange prea mult si ca deranjeaza clasa, de nu-si pot face activitatile, parintilor acestor copii, care plang si dupa o luna, ce li se mai spune?"
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Victoria_mami spune:
Selene, felicitari! Stii ca eu de la inceput tot am zis sa o retragi. Parerea mea e ca ai luat cea mai buna decizie ptr. Daria.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
Selene_Bunny spune:
Am zis ca va tin la curent cu situatia Dariei...
Deocamdata, suntem tot in faza recuperatorie, de revenire. Putin, putin, este mai bine, acum a inceput iar sa accepte sa mai stea si cu buni, chiar daca doar pentru 15-20 de minute.
Din cate am inteles de la alte mamici, 3 ani este si o varsta dificila, este varsta unor crize care nu s-au manifestat pana acum, ceea ce poate fi surprinzator si frustrant pentru parinti.
La noi cred ca s-a suprapus experienta neplacuta cu gradinita si criza asta.
Daria a inteles ca nu mai merge le gradinita, ca va merge din nou cand va mai creste putin, prin urmare, somnul i-a devenit iar linistit, atat la amiaza, cat si peste noapte. Nu se mai trezeste plangand, nu mai este confuza, nu mai are episoade de somnambulism.
Insa este f. f. incapatanata. Desi ii explic diverse, tot ca ea vrea sa faca.
De exemplu, acum o implic in diverse treburi prin casa. Daca eu spal vasele, si ea isi spala biberonul. Daca eu gatesc, si ea amesteca diverse intr-un vasut. Daca eu matur, o las si pe ea sa mature. Daca aspir, da si ea cu aspiratorul de cateva ori. Insa ea doreste sa impinga limitele jocului pana unde devine periculos sau deranjant, pentru mine.
Jucatul la chiuveta, cu apa, inseamna nu numai pastrarea recipientelor si a apei in interiorul chiuvetei, ci si aruncarea de apa pe jos. Se formeaza o baltoaca - mai mult de lucru pentru mine, plus ca ea singura, dandu-se jos de pe scaun, a alunecat si a cazut, desi i-am explicat ce se poate intampla cand dusumeaua e uda.
Jucatul cu diverse ingrediente inseamna nu numai 1-2 lingurite, cate ii arat ca folosim, ci jumatate pachetul, daca se poate. Eu inchid dulapul, ea il deschide, eu ii spun sa nu manance faina, ea mai ia o lingurita, eu i le iau din mana, ea incepe sa strige la mine si sa ma loveasca cu palma...
Un pic daca ma intorc cu spatele, ceva a facut. Se suie peste tot, pe unde poate ajunge, e genul de copil care cara un scaun prin casa, ca sa-l puna unde doreste sa ajunga. De vreo 3 ori, mi s-a prins mancarea, pentru ca a trebuit sa o supraveghez mai mult pe ea - ba sa nu umble la sertare, ba sa nu manance porcarii, ba sa nu se taie...
Pentru mine, e asa obositor, uneori, zau ca-mi vine sa ies pe usa si sa ma duuuc...
Aseara am "smuls" vreo 3-4 ore numai pentru mine. Adica D. adormise de amiaza cu Daria si eu am vazut, intamplator, un episod din Gossip Girl, pe ProCinema. Mi-a placut mult, asa ca am descarcat tot sezonul 1, si, cu tupeu, m-am dus in dormitor, cu laptopul in brate, si m-am uitat si la episoadele 2, 3, 4 si 5. Mirare mare pentru D. - ce e cu mine, de ce fac asta, de ce vreau sa ma uit singura la film, ca poate vroia sa se uite si el...
El se juca dincolo cu Daria si eu trageam cu urechea la ce se joaca, ma simteam asa bine, era un sentiment de caldura, de frumos, eu, savurand un film, si ei, jucandu-se dincolo... Dar D. nu a inteles si m-a "condamnat", oarecum, pentru ca mi-am permis aceasta libertate...
Daria nu stiu ce face de cateva zile, ca mereu cade. Se impiedica de covor, de jucariile ei lasate imprastiate peste tot, de propriile ei picioare, si cade. Ba e in cap, ba e in patru labe, ba e in fund... Si acu' o ora, s-a dus la buni sa faca aluat, si mi-a venit peste 2 minute inapoi, cu o umflatura cat o jumatate de nuca, vinetie, pe partea stanga a fruntii... Alunecase cu covorul din bucatarie si se pocnise cu capul de coltul scaunului... E repezita, mereu ii spun "mai incet, mai incet", dar uita repede si iar buf, zdrang...
Lucrusoare de vanzare...
alex_andra spune:
:))
stiu ca nu e de ras, dar zau, parca vorbesti de fie-mea.
Cred ca nici daca erau surori nu semanau atat de mult
si eu am facut faza cu evadatul in alt dormitor, sa stii
dar eram de razboinica in acele momente si pusa pe scandal, incat barbata-miu cred nu a avut tupeul sa-mi zica ceva, cred ca simtea ca explodez
blackgirl0 spune:
Legat de cazaturi: scoate covoarele, pune mocheta peste tot, ridica si muta orice mobila cu colturi, care ar putea sa-i stea in cale. Faina, zaharul se muta in camara sau in dulap, pe cel mai inalt sau departat raft. Vezi sa nu fie vreo anemie care sa mearga cu ameteli (ea mananca carne sau este vegetariana ca voi?).
In rest, ma abtin de la subiect. Copilul meu merge la bona si cate 10-11 ore zilnic, ca m-a durut sufletul sa-l dau la cresa (desi l-am inscris inca din vara). Vom incerca o tentativa dn primavara, la program scurt, cand va naste fata bonei si la revedere ajutor extra.
alex_andra spune:
Sa ne intelegem, eu acum zambesc, dar sambata m-a bushit plansul, efectiv, ca nu mai puteam.
Si m-a vazut si m-a intrebat : de ce plangi, mami?
si eu i-am zis: pentru ca esti o fetita foarte desteapta si intelegi foarte multe lucruri si tocmai de aceea ma supar foarte tare cand vad ca faci unele lucruri intentionat si vezi ca ma necajesc si tot continui. si uite asa ne certam, tu plangi, eu plang si apoi ne impacam si tu esti cuminte si faci lucrurile asa cum ar fi trebuit de la inceput. Nu e mai simplu sa le faci din prima, sa nu ne mai certam? Zi-i lui mami, de ce faci asa, daca vezi ca ma supar?
raspuns trufas: Fiindca asa vreau eu!
Ei, na de vezi, ce naiba sa-i mai zic?
Selene_Bunny spune:
blackgirl, daca doresti sa investesti tu in apartamentul asta inchiriat, be my guest. Referitor la mobila, numai pe tavan daca nu le mut, si asa, le-am mutat si rasmutat, ba in interiorul aceleiasi camere, ba dintr-o camera intr-alta.
Faina si restul sunt DEJA in dulap, insa nu avem dulapuri suspendate. Iar dulapurile, frigiderul nu sunt si nu au fost niciodata blocate, eu (noi) umblam f. f. des la ele, cred ca as turba sa tot pun si sa tot scot diverse sigurante de 10 ori/zi/articol de mobilier sau frigider sau ce mai e.
Azi zau ca n-a avut stare deloc, m-a obosit de zici ca am tras in plug, nu s-a lasat pana nu a sarit in pat si s-a pocnit si cu stanga de tablie, de acum are doua cucuie, simetrice.
Si m-a lasat aspiratorul cu o camera necuratata, s-a stricat. Asa ca ma duc sa cumpar altul, asta era si cam vechi (din 2008). Nu mai tragea deloc, desi simt ca putere are, insa mizeria e tot acolo, pe covor. Si sacul nu era plin.
alex_andra, idem, idem. Exact discutia aia am avut-o si noi!
Lucrusoare de vanzare...
blackgirl0 spune:
Selene, in apartament inchiriat, eu am investit deja in asa ceva (mocheta peste tot, sigurante la dulapuri, pus rafturi peste tot, agatat dulapuri suspendate in bucatarie, camara, debara). Si stam/am stat in acest apartament 2 ani. Daca este prea multa mobila, ii sunati pe proprietari si le cereti sa la duca de acolo.