Cand percepe copilul gradinita ca pe o trauma?

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Desiree, eu nu am auzit de copil venit in timpul anului in locul altuia. Poate exista, dar nu am auzit eu. Odata inscris la gradi, poate lipsi oricat, cu conditia ca parintii sa informze gardinita in privinta absentei. Suni si spui ca e copilul bolnav, ca esti plecat de acasa sau orice motiv vrei, e ok atata timp cat anunti. Am mai auzit mamici care spuneau ca au vorbit din timp la gradintia sa inceapa copilul gradintia la o bucata de an, daca erau locuri si copilul implinea 3 ani mai tarziu. Cate au si reusit sa faca asta, nu stiu. Stiu o mamica a unei fetite care s-a straduit serios sa faca asa si nu a reusit. A trebuit sa isi tina fata la cresa pana dupa ce a implinit 3 ani si apoi la gradi a dat-o direct in grupa mijlocie.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Laura, traim totusi in tara tuturor posibilitatilor!

Pe strada mea s-a deschis o gradi de stat. Bineinteles ca suntem multi care n-am prins loc. Directoarea ne-a rugat sa asteptam pana in octombrie-noiembrie, sa vedem cati copii se retrag si cate locuri se elibereaza. Banuiesc ca serviciul nu va fi gratuit.

Dar, da, am auzit de copii veniti in timpul anului. Se intampla. Probabil cu cotizatia de rigoare.

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Desiree, eu nu am auzit de copil venit in timpul anului in locul altuia. Poate exista, dar nu am auzit eu. Odata inscris la gradi, poate lipsi oricat, cu conditia ca parintii sa informze gardinita in privinta absentei. Suni si spui ca e copilul bolnav, ca esti plecat de acasa sau orice motiv vrei, e ok atata timp cat anunti. Am mai auzit mamici care spuneau ca au vorbit din timp la gradintia sa inceapa copilul gradintia la o bucata de an, daca erau locuri si copilul implinea 3 ani mai tarziu. Cate au si reusit sa faca asta, nu stiu. Stiu o mamica a unei fetite care s-a straduit serios sa faca asa si nu a reusit. A trebuit sa isi tina fata la cresa pana dupa ce a implinit 3 ani si apoi la gradi a dat-o direct in grupa mijlocie.

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Laura, uite de aici am inteles eu ca se poate sa pierzi locul in favoarea altui copil. E drept ca e singurul mesaj in care am citit asta.

Citat:
citat din mesajul lui Didididi

Roli, nimeni nu a blamat-o ca a dat copilul la gradi, ci insistenta de a o duce acolo, la aceeasi educatoare, desi copilul avea o problema. Daria este la varsta cand socializarea este importanta si mie mi s-a parut o motivatie importanta. Ai ridicat o problema importanta, cea a pierderii locului la gradi. Din ce stiu dupa 3 zile tb sa vii cu hartie de motivatie, altfel risti sa pierzi locul in favoarea altuia.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Multumesc ptr. explicatie.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Desiree, Didididi a zis ca are copil ce sta cu bona si nu stia ce e ala aviz epidemiologic, pt ce foloseste. Astea ma fac sa cred ca nu a avut de-a face niciodata cu o gradinita de stat.
Dar si Monnvas are dreptate, in Romania inca se pot 'rezolva' diverse daca ai cu ce si pe cine sa te ajute sa deschizi niste usi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Legat de locurile la gradinitele de stat: la gradinita fetitei mele ,in grupa mijlocie au venit doi copii noi in timpul anului,dar in locul altora care au renuntat: o fetita s-a mutat din tara,alta la lipsit mult din motiv de boala si intr-un final parintii au renuntat la loc.Deci in general se accepta copii noi doar in conditiile in care se elibereaza vreun loc.La ei regula gradinitei era maxim 25 de copii intr-o grupa.
Anul trecut a fost unul mai deosebit,in sensul ca au mai venit in timpul anului doi copii noi: educatoarele au fost obligate sa accepte cate doi copii in plus - deci 27 in grupa - asa li s-a impus de la inspectorat/directiune, cu promisiunea ca asa vor lua ceva in plus la salariu (si n-au luat ) Probabil cei "de sus" nu mai aveau unde-si baga pilele si au ochit gradinita lor ca erau prea putini copii in grupa
Anul asta - la pregatitoare,pe lista-s deja ... 29.Au plecat 7 la scoala,au aparut 9 noi.Dar n-au venit toti 29 inca.
Si intradevar cei nou veniti,chiar si pe locurile eliberate, au venit cam cu pile din cate am inteles de la educatoare ( de exemplu un copil al unei educatoare din gradinita,sau doi frati - copii ai unuia de la inspectorat ...)
In concluzie, e foarte greu sa gasesti loc in timpul anului,asta chiar daca la inscrierea in grupa mica a fost usor la inscriere (n-a trebuit sa dam nimanui nimic cum am auzit ca se intampla in alte parti)

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Eu mi-am inscris fata la gradi, din luna mai. Deja toate locurile cu pat erau ocupate, cel putin asa mi s-a spus. Oricum, pe mine nu ma interesa program lung.
La noi in grupa sunt 40 de copii inscrisi. E drept ca nu i-am vazut niciodata pe toti la un loc, iar cand o iau bunicii pe fata, la ora 12.30, sunt maxim 15. Ca nu stau toti la masa si grupa unde e fata mea este grupa doar de pranz, nu se doarme acolo.

Am mai auzit si eu de dus copilul la gradinita in timpul anului, in cazul in care s-au mai retras copii, dar numai asa.

Se vorbeste cu conducatorul unitatii/gradinitei respective si in caz ca renunta unii parintii la locurile copiilor lor, din diverse motive, se suna cei care stau pe lista de asteptare.

In niciun caz nu se pierde locul daca lipsesti putin mai mult, trebuie sa renunti in mod expres.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Eu din februarie am inscris-o pe Daria. Aici asa a fost, inscrierea copiilor noi (deci nu reinscriere - confirmarea continuarii gradinitei la aceeasi gradinita) s-a facut in februarie-martie, chiar daca, pe usa gradinitei la care a mers Daria, anuntul pentru inscriere mentiona inclusiv luna august.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Selene, e tardiv ce vreau eu sa-ti spun, pentru ca oricum o retragi pe Daria, dar poate iti va folosi pe viitor.

Gradinita fie-mii este cu grupe amestecate, adica nu exista mica, mijlocie si mare.
Doar grupa pregatitoare este separata.

Astfel - ea este in grupa cu copii de 5 ani. Si sa stii ca e bine si pentru cei mici si pentru cei mari.
Au si activitati separate, e normal, dar au si activitati comune.
Si intr-o grupa sunt doar cativa copii noi, in primul an.
Fiecare copil mic, e dat spre grija unui coil mai mare, sau 2 copii mai mari, asta pana se obisnuieste cel mic cu colectivitatea.

Iar cei mari invata sa aiba o responsabilitate, sa aiba grija de cei mici, sa-i ocroteasca.

Noua ne-a priit acest sistem, pentru ca atunci cand fi-mea incepea sa planga, aparea o fetita mai mare care incepea sa se joace cu ea, sa o gadile, sa o pupe, etc si colaborarea era mai buna decat cu educatoarea, care avea si ea rolul ei, normal, ca intervenea si ea, daca era groasa.

Nu stiu, e o idee, poate cauti pentru la anul si acest tip, sa vezi daca sunt in Braila si ce parere au parintii despre acest sistem.

Eu pup Daricutu' si sper sa-i treaca supararea cat mai repede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

alex, ce spui tu, era si in grupa Dariei. Cred ca pe acelasi lucru mizau si educatoarele - copiii mai mari sa fie ca niste... ghizi, niste indrumatori, niste prieteni pentru cei mai mici. Si eu m-am gandit ca e OK, ca Daria oricum socializa, in parc, mai bine cu copiii mai mari (fetite de 5, 6 sau chiar 7-8 ani), decat cu cei mai mici.

Ca sa vezi diferenta: cand am fost, in august, la mama si la Cluj, pe unul din trenuri ne-am intalnit cu o domnisoara studenta, Ioana. Ioana avea elastic de par, inele si bratara pe mana. Ei, Daria a socializat imediat cu Ioana, i s-a suit in brate, Ioana i-a dat inelele, elasticul, bratara... Si era o necunoscuta, si totusi, Daria era tot un zambet si-o poveste si-un joc cu Ioana...

Iar acum, in parc, sa ii fie rusine sa mearga la copii? Sa aiba o retinere si sa se duca numai cu mine de mana? Ea, care alta data se trantea cu fundu' in pietricele si nu se misca de acolo, nici daca ieseam din incinta parculetului, uitandu-ma ce face de dincoace de gard?

Eh...

Am retras-o azi.

Am mers si am vorbit cu educatoarea, era cealalta educatoare. I-am explicat situatia, i-am spus ca am vorbit si cu un psiholog, ca problema fizica s-a rezolvat repede, insa cea psihica, emotionala, nu, ca sfatul psihologului a fost sa o mai las acasa, ca nu e pregatita pentru despartire.

Educatoarea a inteles, pe de o parte, pe de alta, s-a apucat sa imi spuna ca ele deja au comandat rechizitele, pe tot anul, ca fiecare copil va avea setul lui de rechizite, ca ce o sa faca, o sa ramana acum cu ele, ca si pana acum, pentru portofoliul Dariei, s-au consumat foi...

Desi nu eram obligata sa o fac, am zis sa las loc de "buna ziua" si am spus ca o sa iau acasa setul de rechizite al Dariei si o sa i-l platesc, sa nu ramana nimeni cu nicio paguba, stiu cum e sa iti faci un plan si sa ti se dea, brusc, peste cap...

Asa ca i-am spus educatoarei ca ii platesc si foile, si tot ce a mai "consumat" copilul in cele 8 zile de gradinita, sa nu ramana ele cu prejudiciu si sa nu-si formeze o parere proasta, ca deh, le trag tzeapa, clapa, cum se spune...

De la masa au ramas 56 de lei nefolositi, dar inapoi nu-i mai primesc, pentru ca deja chitanta a fost taiata pentru suma intreaga, 120 de lei. Mi-am asumat riscul asta.

Ce nu mi-a placut, realmente, este ca am simtit in tonul vocii un fel de repros pentru faptul ca o retrag acum - mi s-a spus "stiti, am refuzat alti copii si am tinut locul ocupat". De parca eu stiam ca asa va fi, de parca premeditasem totul, numai ca sa le incurc pe ele... Asta nu mi-a placut.

D-na administrator a zis ca, daca o retrag, la anul va trebui sa o inscriu din nou, "din timp". Pai din timp o inscrisesem si acum, nu?

In fine.

Chiar si acum erau copii care plangeau... Si e deja o luna de cand a inceput gradinita... O mamica isi apostrofa copilasul mititel, cred ca sub 3 ani, sa nu mai planga...

Initial, am vrut sa o iau pe Daria cu mine, azi-dimineata. Ieri i-am spus ca mergem pana la gradinita, a spus "nu, nu mai vorbi despre gradinita". Si i-am spus ca mergem doar sa vorbim cu d-na educatoare. Atunci a spus "bine, dar pe urma ma iei si ma aduci inapoi acasa".

N-am mai trezit-o, de dimineata, am mers singura, cand am venit, ea inca dormea (era buni la noi, nu va ganditi altceva), si cand s-a trezit, facuse pipi pe ea, saracuta... Inca se mai trezeste noaptea si ma striga, ma cauta...

In alta ordine de idei, ce parere aveti despre acest patut?

http://www.caruciorbebe.ro/detalii.php?id=246

Daria a ales modelul cu pisicuta roz, "Kotek - Little Kitty".

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput