Cand percepe copilul gradinita ca pe o trauma?
Raspunsuri - Pagina 19
Selene_Bunny spune:
Va multumesc pentru mesaje si pentru sustinere. Multumesc si pentru mesajele "contra", si acestea conteaza.
Cand am plecat de la gradinita, am plecat avizand atat educatoarele, cat si parintii, asupra problemei medicale aparute. Le-am spus ca voi merge cu copilul la analize, si chiar ele au insistat sa ii facem analizele necesare si sa revenim cand Daria se va simti bine.
In plus, una dintre educatoare stie si despre manifestarile expuse aici. Despre starea de confuzie si cosmaruri. Si nici ea nu a stiut ce sa spuna.
Luni voi merge sa rezolv situatia, adica sa anunt ca va ramane acasa.
Am fost astazi in parc cu ea, erau doua fetite mai mici, se jucau cu jucarii de nisip. Credeti-ma ca Daria nu a vrut, initial, sa socializeze deloc cu ele, ea, care se ducea si singura la copii, le spunea cum o cheama... A socializat de-abia cand am dus-o eu langa ele, am luat eu o jucarie de nisip si i-am intins-o... Pai in stadiul asta, de timiditate, de "mami, fa tu in locul meu, ca eu nu am curaj", era pe cand avea sub 2 ani...
Asa m-am intristat... Nici pe tobogane nu a avut curaj sa se dea, alta data, de-abia o mai luai de acolo...
Si vrea mereu in brate, indiferent daca eu pot sau nu... Si azi, caram o sacosa destul de grea, cu cumparaturi de la piata, si ea vroia incontinuu in brate... Ma intreaba de mai multe ori pe zi daca o iubesc, in special dupa ce face o nazbatie, se intinde sa o pup...
Tare se mai teme sa n-o parasesc...
In masura timpului disponibil, o sa ma ocup eu de diverse activitati cu ea. Am descarcat mai multe fise de lucru cu piticii, de pe didactic.ro, o sa le lucram impreuna.
Sper sa isi recapete increderea in faptul ca nu plec nicaieri, ca daca sta la buni 1-2 ore nu inseamna ca o las de izbeliste.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Laura25 spune:
Selene Mult succes in tot ce veti face!
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
roli25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Didididi Monica, Selene nu poate veni cu nicun aviz medical ca nu are. Poate numai de la pshiholog. Laura, niciuna din solutiile propuse de vreuna din fete nu a fost agreata de Selene indiferent de subiectul discutiei. Asa ca nu imi bat capul, pentru ca sunt una din fericitele care isi pot permite bona si/sau gradi particulara. Poate ii dai tu, ca esti in situatie similara. |
In primul rand e vorba de aviz epidemiologic pe care trebuie sa-l duci dupa 3 zile de lipsa de la gradi, indiferent daca motivul absentei e sau nu medical. Daca nu stii, e mai bine sa taci.
In al doilea rand, lipsa de bun simt loveste cu putere din mesajul tau, deci nu e nevoie sa te cunoasca cineva ca sa-si dea seama cine esti.
Daca pentru tine fericirea consta in banii aia pe care ii dai bonei, mult succes in continuare, dar abtine-te de la sfaturi nepotrivite.
E o vorba: "daca taceai, filozof ramaneai".
Selene_Bunny spune:
Multumesc, Laura, multumesc, fetelor!
O sa va tin la curent cu ce se mai intampla, daca doriti, poate si alte mamici vor gasi informatii utile aici.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Didididi spune:
Roli, uite copilul meu nu sta singur in casa. Si daca am lipsa de bun simt sa il las cu bona si sa nu il dau la cresa, asta este. In plus nici nu vreau sa stau sa ma vait pe forumuri ca nu am bani, asa ca m-am dus la serviciu. Asta este.
ana_25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Didididi Roli, uite copilul meu nu sta singur in casa. Si daca am lipsa de bun simt sa il las cu bona si sa nu il dau la cresa, asta este. In plus nici nu vreau sa stau sa ma vait pe forumuri ca nu am bani, asa ca m-am dus la serviciu. Asta este. |
Nu te vaiti ca nu ai,dar bine ca stii sa te lauzi ca ai !! Si ce daca ai bani? crezi ca esti mai buna ca ceilalti care nu au???
Ana de Maia Elena(24.09.2010)
Poze
Cum s-a nascut Maia - www.desprecopii.com/info.asp?id=2654" target="_blank">Articol
Bazar umanitar
monicabo spune:
Nu trebuie sa ajunga subiectul asta unul de intepaturi, care a gasit cea mai grozava solutie in ce priveste copilul, care are cel mai bun serviciu, cei mai multi bani, cel mai bun program, si cine e "sub", gata e de condamnat.
Fiecare familie gaseste solutia cea mai avantajoasa pentru toti membrii ei (cu precadere copil)
Fara suparari, ironii, intepaturi, am incercat (atat cat am putut) sa ne dam cu parerea despre o situatie, descrisa in prima postare
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
Didididi spune:
Uitasem de cortegiul avocatilor de pe forum. Mai lipseste avertismentul de la moderator. Nu am spus ca sunt mai buna decat alte persoane doar pentru ca am un serviciu, dar daca asta ati vrut sa intelegeti, asta ati inteles. Sau in ziua de astazi sa ai serviciu este o lauda?!
Alexandra, ti am mai spus ca este pacat de ideile tale bune, daca le prezinti agresiv si cu astfel de cuvinte.
Am citit subiectul pentru ca ma interesa si nu din plictiseala. Monica .
Victoria_mami spune:
Poate ma lamureste si pe mine cineva, ca nu inteleg cum merge in Ro (nici aici, sa fiu sincera, ca Victoria inca nu e la gradi pana la anul): spuneti ca nu primeste copiii la gradi de stat dupa 1 sept. dar daca nu duci copilul o saptamana pierzi locul in favoarea altcuiva. Cum e posibil? Ca daca duci copilul o luna si apoi o/il tii acasa 2 saptamani cine sa iti ia locul daca nu se mai primesc copii dupa inceperea anului???
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA