Cand percepe copilul gradinita ca pe o trauma?
Raspunsuri - Pagina 15
Selene_Bunny spune:
Oameni buni, va legati atat de lada aia de jucarii! Jesus! Parca n-ati fi fost niciodata intr-o situatie in care efectiv sa nu puteti face un lucru, fiindca va impiedica un alt lucru, stringent...
Probabil ca daca imi dadeam drumul pe mine in timp ce coboram lada cu jucarii din dulap (e pe raftul de sus al unui dulap, din economie de spatiu), as fi fost mama perfecta...
Asa, ca i-am dat-o dupa 1 minut, e de rau... dana_vio, ai comentat aiurea.
Pana acum, am fost criticata ca de ce ma duc la baie si inchid usa, sa nu vina copilul cu mine. Ca daca pateste ceva intre timp? Acu' vine cu mine in baie si sta in fundu' meu, ca fac treaba mica, mare sau ca-mi schimb Always-urile. Nu-mi convine deloc situatia, e o chestie pe care am "inghitit-o" fortat. Acu' vad ca apar critici ca de ce ma duc la baie. Dom'le, n-am voie sa ma duc cand ma trece, numai dupa ce ii satisfac toate nevoile copilului. Nu ziceam eu ca o mama buna e numai aia care si de pe patul de moarte, si din coma se ridica si sterge fundu' ori mucii copilului? Cine nu se ridica la standardu' asta, nu e buna, ntz, ntz, ntz...
alex_andra, fix, dar fix asa. 5 lucruri simultan. Zau ca faceam pe mine, stateam agatata cu mana de dulap si cu picioarele incrucisate, numarand in gand (metoda proprie, ca sa pot ajunge pana la baie).
Porumbita, integreaza-te si tu in scenariul propus de mine pentru dana_vio si raspunde-mi ce ai fi facut. Banuiesc ca acele 10 persoane pe care le stii au si 1-2 copii, care NU merg la cresa/gradinita. Asa-i?
Tocmai, ca am gasit solutia care sa imi permita sa mentin colaborarea. Chiar daca Daria a fost luata in brate (in brate, da?) de buni si dusa dincolo, implicata (implicata, da?) in activitati care sa ii capteze atentia. Da' unii ie intotdeauna mai destepti. Ca e usor sa comentezi pe banii altuia.
Asa.
Acu' sa terminam cu cat de buna sau de ne-buna mama sunt eu.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Edit: una dintre intrebarile pe care un potential angajator in domeniul traducerilor le pune este "cate ore puteti lucra pe zi" sau "cate pagini/cuvinte puteti traduce pe zi". Eu, de cand o am pe Daria, nu am mai putut raspunde la aceasta intrebare. Asa ca am preferat sa raspund ca nu am depasit, pana acum, niciun termen de predare. Niciodata. Si nici nu intentionez sa o fac.
Cate dintre voi, care sunteti, totusi, responsabile fatza de munca voastra si care raspundeti in fatza unui sef sau a unui angajator, v-ati permite sa frecati de-amiaz' unul, doua, trei proiecte, din motive intemeiate, nu zic ca nu, DAR fara sa suportati niciun fel de consecinta? Fara sa fiti puse pe "hold", pe locul 2 sau chiar "pe liber"?
Lucrusoare de vanzare...
carmickey spune:
Selene_Bunny cu riscul de a te supara,dar cred ca problema este la tine, eu una nu mai duceam copilul acolo din urmatoare zi cand am vazut ca nu doarme bine...parerea mea este ca tu esti principalul vinovat
eu sunt singura cu doi copi,(acum in CIC) o am pe mama care ma ajuta, si lucrez in domeniul HR, dar nu imi este rusine ca am fost si am facut curatenie in case de oameni mai mari sa zic asa
acum merg la primarie cu recesamantul, pentru banii fac orice,nu vreau sa stau sa imi aduca mama din pensie,ori sa ma plang pe la unul si altul...prefer sa cer un loc de munca decat sa ma plang...
iti urez multa intelepciune si sa iei cea mai buna decizie pentru fetita ta...
toate cele bune
Poze Adelina
adelina paul
mamica carmen de Adelina Ioana si adolescent Paul Florian
Selene_Bunny spune:
stanucel, mi s-a spus ca pana si cosmarurile si somnambulismul sunt normale. Ca li s-a intamplat si altora si ca vor trece. Si ca exagerez, ca de obicei. Altii nu cred in psiholog si in nevoia de a-l consulta.
Fetita mea gateste impreuna cu mine in acest moment, multumesc pentru grija.
Spui ca ai facut curatenie si ca acum esti ocupata cu recensamantul. Niciuna dintre aceste activitati nu se face stand pe scaun, cu copilul in brate. Cine sta cu fetita pana cand tu faci aceste activitati? Daca nu sta nimeni, ce faci? O iei cu tine? Daca o iei cu tine, iti poti desfasura activitatea in conditii bune? Prezenta ei alaturi de tine, grija pe care trebuie sa i-o arati, nu perturba desfasurarea activitatii?
Lucrusoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Si, daca tot s-a adus in discutie aspectul muncii si plansului pe la unul si pe la altul.
Eu repet: nici macar buni, care e aici, aproape, in apartamentul vecin, nu isi asuma statul zilnic, retineti, zilnic, timp de minimum 4 ore pe zi, cu Daria.
Prin urmare, daca eu as fi legata de sosirea la serviciu la ora fixa, 8-9 dimineata, copilul s-ar fi dus la gradinita si punct.
Bona nu ne permitem, poate cand o sa castig si eu macar cat D.
Lucrusoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Porumbita, ai spus asa:
Citat: |
si ce spui ca face daria fac o gramada de alti copii de varsta ei... probabil ca o sa te superi dar si eu cred ca problema e la tine si la cum nu manageriezi relatiile cu cei din jur |
Nu stiu ce fac alti copii de varsta ei. Stiu ca ea face aceste lucruri de cand a inceput gradinita.
La partea cu ne-manageriatul, poti detalia, te rog? Ca n-am inteles ce ai vrut sa spui.
Lucrusoare de vanzare...
anya spune:
Deja subiectul nu mai e despre adaptarea la gradinita.
Selene, eu am doi baieti si cel mic este inca la gradinita. Asa ca am trecut si prin adaptari la gradinita, prin tendinta de a lovi, prin tot felul de cerinte...Perfectiunea nu exista si fiecare lucru pe care il faci ar putea fi facut si altfel. Important e sa vezi daca rezultatul a fost ok iar dac anu, sa incerci sa schimbi metoda. Eu iti voi spune cum am reactionat eu, dar nu e obligatoriu sa functioneze si la tine.
In situatia prezentata de tine (cu ladita si lovitul), i-as fi spus sa aiba doua minte rabdare sa merg la toaleta. Ma duceam si rezolvam situatia iar copiii nu au voie in baie peste mami! La noi usa la baie sta deschisa cand nu are cineva vre-o treaba intima, asa ca daca e inchisa si lumina aprinsa...nu au voie. Daca incearca sa intre le spun ca nu au ce cauta acolo si ca ies eu imediat. Incetul cu incetul au inteles.
Lovitul e o reactie la frustrarea ei. La inceput le-am explicat de ce lovitul nu e bun, api le-am spus ca orice lucru are o consecinta si ca atare daca vor mai lovi nu vor obtine jucariile - in cazul tau sau poti sa te gandesti la ceva ce ar merge la voi (nu are voie in ziua respectiva la desene). Marea majoritate a copiilor trec frin faze de agresiune. Important e sa le spunem ca nu e ok si sa reactionam daca se repeta, astfel incat sa inteleaga ca nu acceptam asa ceva.
Copiii nu au rabdare. Nici noi nu prea avem . Dar rabdarea se educa. Nu e usor si necesita timp. Inca nu am reusit sa-i invat pe ai mei ca nu trebuie sa intrerupa conversatia unor adulti pentru orice idee le trece lor prin cap. Le-am spus ca atunci cand "arde" (le e rau, s-a intamplat ceva deosebit..) e ok sa ne intrerupa dar altfel nu e civilizat. La faza cu vorbitul nu am reusit inca. In situatia prezentata de tine, probabil ca ar fi topait prin fata usii tot intrebandu-ma daca am terminat. Nu mi-ar fi tihnit , dar asta-i viata.
Referitor la job - nu e ok sa-ti pierzi job-ul doar pt ca plange copilul dimineata la gradi. Am la serviciu gramezi de mamici cu copii de gradi sau de scoala si niciuna nu lipseste sau nu intarzie. Nu exista medicale pt bolile copiilor. Ieri una din fete a fost cu copilul in operatie de polipi. Si-a luat doua zile de concediu de odihna. Maine e la munca. De ce? Pentru are nevoie de job.
Toata lumea cere sa fie respectat copil. Pe parinti cine ii respecta? Respectul se invata si trebuie sa fie reciproc.
carmickey spune:
mama sta cu fetita cat sunt eu plecata...
Poze Adelina
adelina paul
mamica carmen de Adelina Ioana si adolescent Paul Florian
Didididi spune:
Anja, mie in general imi plac postarile tale. Notiunea de respect, chiar rabdare, sunt un pic abstracte chiar si pentru copiii de trei ani. Un copil de 2-3 ani nu intelege ca tb sa respecti intimitatea parintelui in baie, mai ales ca tu nu ii respecti intimitatea lui de copil. Mihai abia acum ca are trei ani a inceput sa inteleaga ca trebuie sa astepte sa ies din baie sau pana fac eu altceva, dar dupa ce i-am repetat de o mie de ori ca tb sa aiba rabdare pt ca eu sunt ocupata cu..
Selene, chiar nu cred ca nu puteai surmonta faza cu cutia. Un adult are capacitatea de a se abtine pan ajunge la toaleta chiar si o ora sau cel putin eu pot. Evit sa fac asta pe ultima suta de metri tocmai pt ca medical este indicat sa nu amani momentul. Parerea mea este ca ia gresit la faza cu gradi ca ai insistat pe prg lung de la inceput, iar cand ai vazut ca da semne de stres, tot ai insistat. Faptul ca ai renuntat la gradi acum, este un pic tardiv.
Laura25 spune:
Am zis ca nu ma bag, ca noi am trecut de ceva timp de perioada de adaptare... dar totusi ma mir cat de usor se dau sfaturi si se arata cu degetul "e vina ta, mama! de ce nu ai schimbat gradinita? De ce o mai duci la gradinita?". Pai de aia, ca sunt situatii cand nu ai ce face. Trebuie sa muncesti ca sa ai ce manca, ca sa ai un acoperis deasupra capului. Plus ca totusi traim in Romania, unde la gradintiele de stat se intra si asa greu, in clase cu f, multi copii la o singura educatoare. Unde gasiti voi gradinitele alea de stat care va accepta copilul cand vreti voi, la mijlocul anului? In conditiile in care uneori nu ai ce pune pe masa copilului, e clar ca nu se pune probelema de facut mofturi si visat gradintie particulare.
Parintii trebuie sa munceasca, sa aloce 8-10 ore serviciului. Nu se duc la bar, nu se duc la distractie si lasa copilul de izbeliste, pur si simplu nu au de ales. Ar fi Daria mai fericita in bratele mamei toata ziua, dar stand pe carton in gara si mancand din mila oamenilor? Foarte bine ca Selene munceste! Bravo ei ca a rezolvat acest aspect si chiar ma bucur pt ea ca are de lucru. In alte tari copiii de la 3 luni merg in colectivitate. Nu zic ca e mai bine asa, dar nici nu poti scoate ochii mamei ca nu are de ales si isi duce copilul la gradinita sau il lasa cu o bunica, in ciuda dorintelor copilului. Si ai mei vor sa stea acasa, cu mine. Le-am zis clar ca imi pare rau, dar nu se poate. Stam seara, stam in we impreuna. In rest, parintii la serviciul lor, copiii la gradintia. Asta e regula daca vrem sa avem ce manca, cu ce ne imbraca si casa unde sa stam.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me