Cand percepe copilul gradinita ca pe o trauma?
Raspunsuri - Pagina 16
anya spune:
Dididi, nici n-am zis ca la 3 ani pricepe perfect . Chiar am specificat ca desi acum ai mei sunt mai marisori, inca nu am reusit pe deplin. Eu spuneam doar ca respectul se poate invata incetul cu incetul, daca se doreste. In plus, nu detin solutia perfecta, am scris strict cum a functionat la ai mei, dar fiecare copil e diferit si nu e musai sa se potriveasca. Evit sa spun: asa ar trebui facut. Spun doar: la mine asa a mers.
Didididi spune:
Anya, asta este unul din motivele pentru care imi plac postarile tale :).
Laura, Selene nu are job de 8 h/zi, de asta zic ca putea sa introduca copilul treptat in atmosfera gradinitei. Mie cu program lung din prima mi se pare ca invatatul innotatului prin aruncarea direct in apa: unii se descurca din prima, altii nu mai intra in veci in apa. De ce sa risti asta cand poti sa o iei treptat?
Laura25 spune:
Didididi, dar are zile cand poate trebuie sa munceasca 12-14 ore. nu avem noi de unde sa stim de pe margine ce face si ce nu face Selene. Ideea ramane aceeasi. Mult prea usor sa arata cu degetul acuzator spre mama ca a dus copilul si l-a lasat la gradintia sau ca nu a schimbat gradinita dupa 3 zile, o saptamana. Ai mei au plans in fiecare dimineata cam o luna cand i-am dus la cresa, dupa fiecare vacanta plangeau cate o saptamana-doua. Si i-am dus la 2 ani si 3 luni. Ca nu a fost placut pt ei sa treaca de la statul cu mine la statul cu un strain, intr-un loc necunoscut, cu reguli de urmat si alti copii cu care sa 'se lupte' pt jucarii sau atentie, sunt perfect de acord. Dar nu am avut de ales. Si s-au adapatat in timp ca asta a fost situatia.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Selene_Bunny spune:
anya, multumesc, e bine sa citesc mesaje si pe alte lungimi de unda. Mie mai multe fete de pe DC mi-au cam sarit in cap cand am spus ca inchid usa la baie si ca nu las copilul sa stea cu mine, acolo. Ca cine il supravegheaza pana sunt eu la baie? Ca e nevoie doar de o fractiune de secunda pentru a se intampla o nenorocire. Ca ce mare scofala sa o las cu mine in baie. Asa ca, acu' fac pe dos.
Didididi, gradinita este cu program lung, insa Daria nu statea decat pana la 1, pana dupa masa de pranz. Nu a dormit niciodata acolo, mereu i-am spus ca vin dupa masa de pranz sa o iau. Apar postarile mele cumva in limba turca sau mai stiu eu ce limba necunoscuta, de tot "pistonati" aspectul asta?
Sau asa este felul unora, sa citeasca "pe sarite"/numai ce le convine? Anuntati-ma si pe mine, sa stiu sa nu ma mai obosesc sa ii explic fiecaruia in parte...
8 zile a fost Daria la gradinita. De fiecare data am stat putin cu ea, de fiecare data m-am dus dupa ea la 1.
stanucel, cate ore pe zi sta mama ta cu fetita ta?
Laura25, multumesc si tie. Am spus, de miercurea trecuta si pana marti, am stat exclusiv cu Daria. M-am ocupat numai de ea, D. nu a fost cu noi la Cluj, iar laptopul nu l-am luat cu mine.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Didididi, citeste si alte subiecte de-ale mele. Cel cu cheltuielile, cel cu banii la comun. Sa vezi cate fete mi-au spus sa le las dracului de traduceri, daca ma tot plang ca nu mai merg, si sa fac bine sa-mi misc fundul si sa-mi gasesc un job stabil, aducator de venit. Fie ca ma duc sa fac curatenie undeva, fie ca ma duc sa spal scarile de bloc undeva, fie ca ma apuc de dat meditatii (asta a fost sfatul dat cel mai des), fie ca intru in invatamant, orice, numai sa nu mai stau acasa si sa ma plang.
Daca vreuna dintre situatiile prezentate mai sus se concretiza, acu' ce mai aveai de spus?
Lucrusoare de vanzare...
anya spune:
Selene, atata timp cat ciorba nu fierbe pe marginea aragazului, geamurile nu sunt lag deschise si cutitele pe podea...poti sa faci pp linistita. Ai grija sa fie casa safe pt copil si gata. Tu ai fata si mai merge, dar cum ar fi sa-mi schimb eu "pampers-ul" cu flacaii studiind procesul? Nu o sa poti sa-i pazesti vesnic. Mie mi s-a intamplat sa cada copilul cu mine de mana. Suna ciudat, dar asa a fost. Coboram niste scari pe care era gheata si eu il tineam bine de mana. Intr-o fractiune de secunda copilul era in curte (vre-o 5 trepte zburate) si eu tineam strans...manusa. Noroc ca era bine ambalat si nu s-a lovit.
Exista multi parinti care au copiii la program lung (dorm la gradinita) si nu cred ca sunt mai "rai" ca altii. Exista parinti care isi tin copiii toata saptamana la bunici si ii iau in weekend. Cum e mai bine pentru copil? Raspunsul universal valabil nu exista. Va trebui sa jonglezi cu necesitatile copilului propriu si cu nevoile financiare pe care tot tu le cunosti cel mai bine. De pe forum ia ideile care crezi ca ti se potrivesc si incearca sa nu pui la suflet restul.
Didididi spune:
Selene, tu citesti numai cum iti place. Tocmai pentru ca am citit aproape toate subiectele tale, am afirmat ca ai posibilitatea ca timp sa faci tranzitia mai usoara pentru copil. Pentru ca Daria pare un copil sensibil. Ce s-ar fi intamplat daca lucrai la un serviciu de 8 ore iese din discutie pt ca nu esti in aceasta situatie. Discutia nu este despre ce-ar fi daca.
Asta nu inseamana ca mama care isi da copilul la cresa la 6 luni nu este o mama buna.
Porumbita spune:
selene nu mai raspund aici ca sigur risc sa te supar; dc vrei vb la scutece sau pe pm
Selene_Bunny spune:
Didididi, nu stiu cum este in Bucuresti, orasul care vad ca apare la profilul tau.
Daca acolo este posibil ca:
- programul scurt, indiferent de orarul oficial (8-12, pentru gradinitele de stat cu program scurt), sa fie inteles de parinti cum cred ei de cuviinta - 8-9, 8-10
- parintii sa stabileasca reguli in functie de modul lor de organizare a timpului
- parintii sa stea cu copilul in sala de clasa, atat cat doresc/pot
aici, la gradinita la care a fost Daria, nu este posibil asa ceva. Sunt niste reguli, le accepti, bine, nu le accepti, iarasi bine.
Au fost si alti parinti care au intrebat daca pot veni dupa copil inainte de ora 1, li s-a raspuns ca nu. Nu stiu sa fie exceptii sau sa beneficieze cineva de tratament preferential.
Lucrusoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Porumbita selene nu mai raspund aici ca sigur risc sa te supar; dc vrei vb la scutece sau pe pm |
Ba raspunde, Porumbita, daca vrei.
Am citit ca aveti si voi un program lung de munca. Iar Robert a mers la gradinita cu mult inaintea Dariei. Tu de ce ai ales sa-l dai la gradinita atunci, in momentul in care ai facut-o?
Daca Robert ar fi prezentat manifestarile Dariei, ai fi fost sau nu ingrijorata? Daca ingrijorarile tale ar fi fost intemeiate, ai fi continuat sa-l duci la gradinita sau nu? Daca nu l-ai fi dus, ce solutie ai fi gasit? Cu cine l-ai fi lasat? Cu bunicii? Cu o bona? Daca nu ai fi gasit pe nimeni care sa stea cu el, ce ai fi facut? Ai fi renuntat la job, cu riscurile de rigoare?
Lucrusoare de vanzare...