Cand percepe copilul gradinita ca pe o trauma?

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Acu' 10 minute, de exemplu, mi-a cerut lada cu jucarii. I-am spus ca i-o dau imediat, intr-un minut, ca tre' sa fac pipi, ca fac pe mine. Am fugit la baie, m-am asezat pe WC, ea a intrat dupa mine si mi-a tras cateva, nu tare, dar mi-a tras. De ce am fugit la pipi, in loc sa ii dau ei lada, atunci, pe loc.

Sunt curioasa, i-ai mai dat lada cu jucarii dupa faza cu lovitul?

Da, i-am dat-o, dupa ce i-am explicat de ce nu trebuia sa ma loveasca.

kariguld, la sedinta cu parintii ni s-a spus clar ca parintii NU mai au ce cauta in sala de clasa. Sanepidul nu permite. Parintii se despart de copii pe coridor, ii introduc in sala de clasa, eventual ii mai dragalesc putin in usa, dar NU intra in sala de clasa. Pana la sedinta cu parintii, si eu, si alti parinti, intram si stateam putin cu copiii.

De asemenea, ni s-a mai spus ca linistirea copiilor de catre ele, educatoarele, se face FARA luarea copiilor in brate. Ca il iau pe unul si se apuca alti trei de plans si nu se mai termina.

Io n-am nimic cu nazbatiile ei, numai sanatatea si chiar viata sa nu si-o puna in pericol.

Acu' sunt necajita ca a renuntat brusc, foarte brusc, daca se poate spune asa, la biberonul cu lapte. Orice fel de lapte. Stiu ca alte mame se ingrijoreaza ca ai lor copii tot biberon cer, dar nu ma asteptam sa renunte asa. Adica de aseara nu mai vrea. Deloc.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Citat:
Acu' 10 minute, de exemplu, mi-a cerut lada cu jucarii. I-am spus ca i-o dau imediat, intr-un minut, ca tre' sa fac pipi, ca fac pe mine. Am fugit la baie, m-am asezat pe WC, ea a intrat dupa mine si mi-a tras cateva, nu tare, dar mi-a tras. De ce am fugit la pipi, in loc sa ii dau ei lada, atunci, pe loc.

Sunt curioasa, i-ai mai dat lada cu jucarii dupa faza cu lovitul?

Da, i-am dat-o, dupa ce i-am explicat de ce nu trebuia sa ma loveasca.

asta e greseala clasica, din pacate des intalnita cand un copil educa un adult...
copii nu inteleg prea multe cuvinte dar inteleg actiuni.

consecventa, consecventa, consecventa. Adultul traseasa limitele pt ca un copil nu are experienta necesara
ma rog forumul asta nu e vorbitor si e destula bibibliografie studiata si restudiata...

Cori, la fel gandesti si tu, banuiesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Si eu gandesc la fel, Didi.
Copilul a primit jucariile dorite + explicatiile de rigoare ca nu ne lovim unii pe altii, insa nu a suportat nici o consecinta a propriilor fapte. Banuiesc ca nu e prima data cand i se reproseaza lovirea parintilor, asadar genul asta de discurs tinut unui copil de 3 ani nu are efect. Mai degraba ar fi facut legatura intre "am lovit -> nu capat jucariile" in opinia mea.

Strict ontopic, un copil caruia nu i se refuza niciodata nimic si care nu trebuie sa suporte niciodata vreo consecinta nefasta a propriilor fapte (nimic drastic, nu va ganditi la pedepse spartane) nu se va acomoda usor in nici un mediu in care regulile trebuie respectate - gradinita, scoala, samd. Fireste ca va protesta vehement (verbal, prin comportament sau chiar la nivel somatic) atunci cand este rupt de familie, adica de mediul in care primeste toata atentia, dragostea, iertarea in caz de nazbatii facute, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Daca i-as fi luat eu cate o jucarie fetei mele, de catre ori m-a lovit, in ciuda faptului ca are camera plina cu jucarii, acum ar fi fost goala:)

Nu mie se pare gresita atitudinea Selenei, pentru ca ea nu i-a zis Dariei: daca ma lovesti nu iti dau lada cu jucarii.

In fine...
NU putem sa punem copilul sa suporte consecintele de fiecare data cand face o nazbatie.

EU nu pot. Imi vad fata cateva ore pe zi, in momentul in care intru pe usa incepe cu prostiile. Parintii mei imi spun ca, pana sa vin eu, e ok, cand apar eu, e jale:)

E modul ei de a ma certa, ma gandesc, ca stau atat de putin cu ea.
Pai, dupa ce ca stau putin cu ea, sa mai stau si cu cearta pe ea toata ziua?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

coracora, esti nou-venita, nu stii cum a evoluat relatia mea cu Daria, in timp.

Nu este un copil caruia nu i se refuza niciodata nimic si care nu suporta niciodata consecintele actiunilor sale. Suntem foarte, foarte departe de aceasta atitudine.

Inainte de a merge la gradinita, adica inainte de data de 12 septembrie, pe noi, ca parinti, si mai ales pe mine, nu ne-a lovit niciodata.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Parca vad cate dezabrobari o sa fie, dar tre' sa-mi spun parerea; mie mi se pare foarte OK ca i-ai dat lada cu jucarii. Victoria a lovit (f. putin si f. rar), noi nu am lovit-o niciodata inapoi, sa vada ca doare. In schimb intotdeauna i-am explicat in cuvinte ca nu e ok sa lovim, ca daca eu as lovi-o pe ea, ar durea-o si la fel ma doare si pe mine cand ea ma loveste si in plus nu e ok sa lovim. I-am explicat ca noi putem intelege ca ea e suparata, frustrata sau chiar furioasa, dar nu putem trece cu vederea faptul ca loveste. Ca si noi avem momente in care simtim suparare sau frustrare sau furie (mult spus, dar am folosit cuvantul ca sa inteleaga ea ca sentimentele ei sunt ok) pentru ceva ce face/ nu face ea, dar asta nu inseamna ca ne apucam sa o lovim. Daca nu ii dadeailada cu jucarii nu faceai altceva decat sa amplifici supararea ei si de la a te lovi pe tine (ceea ce NU e ok) s-ar fi ajuns probabil la tipete si plansete de furie si de suparare. Eu nu pot face asa ceva cu Victoria. Pentru ce? Ca sa priceapa ea ca eu sunt sefa? Eu imi respect copilul, eu consider ca e suficient de inteligenta sa priceapa si cuvinte. Pana acum ne-a demonstrat intotdeauna ca intelege foarte bine ce i se spune, nu trebuie pedepse palpabile (de ex., lipsa jucariilor, nicidecum bataie) ca sa priceapa ca a gresit. Si crede-ma ca intotdeauna o vad ca se rusineaza, deci, clar, pricepe ce i se spune. Daca m-a mai apucat si pe mine de cateva ori sa ii arat eu cu tot dinadinsul (cred ca se scrie legat?) sa ii arat ca trebuie s afaca ce vreau eu, s-a terminat cu amandoua tipand una la cealalta, ea plangand, eu simtindu-ma ca cel mai josnic om... pentru ce? Deci, Selene, la faza asta, Bravo!

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

In fiecare dimineata cand ajunge la gradi Alex trece din bratele lui tati in bratele educatoarei, indiferent care din cele 2 care sunt la grupa ei. Si de cate ori am fost la gradi educ erau ori cu un copil in brate sau cu unul/doi de mana etc.
Lada de jucarii trebuia sa i-o dai inainte de a merge la baie: ar fi durat 1minut si evitai un conflict.
Te loveste pentru ca este frustrata si nu stie cum altfel sa se manifeste.
Noi, de pe forum, nu putem decat sa comentam, dar stii bancul ala: gaini mai ai? ca eu sfaturi mai am!

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Eu cred ca lada cu jucarii e doar un exemplu.
Ca daca Daria e ca fata mea si tind sa cred ca e, lada e doar un exemplu banal.

Fi-mea imi cere 5 lucruri simultan si se enerveaza daca nu le fac pe toate 5 in acelasi timp.
Ii explic amuzata, cateodata, iritata si obosita, in alte dati, ca nu am 10 maini:)

O vad de multe ori ca efectiv isi cauta motive de scandal:)
Si cand vede ca eu sunt pregatita cu tot ce imi cere ea (pentru ca, o, da, am invatat sa evit scandalurile) este contrariata ca nu are motiv sa se matzaie

Si in plus, Selene facea pe ea! Copilul nu are 3 luni, are 3 ani si e un copil inteligent, intelege anumite nevoi, dar are bazdaci, pe care, mama, adica Selene, aici in cauza, incearca sa-i demonteze, dar cateodata nu are 10 maini si 2 vezici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Citat:

Referitor la slujba clasica: este ori, ori. Ori slujba clasica, 8 ore pe zi la serviciu, departe de casa, ori traducerile. Pentru ca nimanui nu-i convine sa fie refuzat la infinit, pe motiv ca "eu am serviciu". Isi vor cauta alti colaboratori si vor gasi urgent. Cu duiumul.

nu e chiar asa

eu stiu peste 10 persoane care au job (unele part time unele full time)si care fac si traduceri...

si ce spui ca face daria fac o gramada de alti copii de varsta ei...
probabil ca o sa te superi dar si eu cred ca problema e la tine si la cum nu manageriezi relatiile cu cei din jur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Citat:

ali, asa ma gandesc si eu, ca este o forma de protest. Si Daria la fel face, ce stia, pana acum, ca este periculos, exact aia incearca.

Si supararea ei pe mine se manifesta si prin lovit, cum am spus.

Daca o intreb de ce face nazbatii, zice ca nu stie.

ingridnen, lasa ca am facut puroi pe amigdale cat am stat la Cluj. Si nici in bazin nu m-am putut balaci, ca eram in acea perioada a lunii. Ceea ce s-a simtit "minunat" pe serpentinele dintre Cluj si Oradea.

Lucrusoare de vanzare...

am urat intotdeauna cand in copilarie ma intrebau
mai faci? (cand facem o tampenie)
sau de ce ai facut... pt ca nu imi era clar dc (a devenit mai clar cand am mai crescut da atunci stiam deja ce raspuns asteapta adultii de la mine)

cat despre postarea cu proiectul ala cu 50-50 se vede ca nu ai lucrat niciodata angajata

astea sunt situatii care pot sa apara frecvent
normal ca gasesti solutii, mai bune sau mai rele, in functie de circumstante

Mergi la inceput