Cand percepe copilul gradinita ca pe o trauma?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Off-topic:

Monicabo da-mi voie sa-ti dau un ex. foarte concret de barbat diferit. Sotul meu; de cand s-a nascut Victoria eu sunt mai dependenta de ea decat e ea de mine. Dorm cu ea de 3 ani. Si nu a zis nici macar o data ca ar vrea sa dorm in patul nostru. Adica, da, spune din cand in cand ca ii e dor sa dormim impreuna, dar ca el e constient ca Victoria are nevoie de mine mai mult decat el si nu ma 'bazaie' cu dormitul cu el, ca nu vrea sa ma faca sa ma simt vinovata. A zis ca noi avem o viata inainte sa dormim impreuna, dupa ce creste Victoria si vrea ea sa doarma singura. De gatit gatesc cand am timp. Daca Victoria e maraita sau vrea sa ma joc cu ea, asta e, nu gatesc; bagam o pizza la cuptor, comandam sau cumpara el ceva gata gatit in drum spre casa. Ultima data i-am calcat uniformele ptr. servici acum un an si 3 luni, inainte de a fi Victoria diagnosticata. Si nici macar o singura data nu a zis nimic, de parca nici nu ar fi bagat de seama ca-s necalcate. Si, e ditai managerul. Zilele cand e el acasa, invariabil gateste el. De multe ori, multe, multe, ori s-a intamplat ca venea de la servici la ora 5 si spala vasele de la micul dejun! Deci, uite ca mai exista si barbati pe lumea asta care-si sprijina sotia 100% si nu ameninta cu separari si divorturi si nici nu se plange ca un copil de 5 ani ca nu primeste atentie.

PS: Mesajul asta NU are nimic a face cu Selene, se vrea doar a fi un exemplu pentru Monica ca sa vada ca mai exista si exceptii, mai sunt si barbati buni pe lumea asta.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Desiree, felicitari pt sotul tau! Ma bucur ca iti este alaturi neconditionat si te intelege! De-ar fi mai toti asa...

Eu cand am facut afirmatiile, am zis asa, in general, nu de toti barbatii, Doamne fereste! Dovada ca exista si exceptii!

Si mie mi-a fost extrem de greu cu 2 copii mici, e 1 an si 4 luni diferenta intre fete,am stat in "concediu de ingrijire copil", deci full time acasa cu ele, nu am avut ajutor permanent, doar parintii mei din cand in cand, si atunci era mana cereasca, ziceam "sarumana'", mai respiram un pic, mai imi spalau un vas (asta la fata locului) si in rest ma ajutau cu mancare, mai imi gatea mama uneori.
DAr eram tot timpul prinsa cu ele: ba alaptat, ba ca plange una, ba ca plange cealalta, ba cu mancarea, da-le in gurita, curata mancarea de pe jos, activitati specifice cu fiecare samd. Erau zile cand apucam sa bag ceva in gura dupa ora 12-1, sculata fiind de la 7-8...
Si mi-am mai auzit bombaneli de pe la sot, ca ce e dezordinea asta in casa, ca traiesti in mizerie, ca mancare nu faci, curatenie nu faci, dar stai acasa! Ce stai atata dupa ele, tu le-ai invatat asa, dupa tine toata ziua etc
Eu obosita, numai de reprosuri nu-mi ardea. Tot timpul s-a considerat o bagatela sa-ti cresti copiii.. ce mare tehnologie??

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Monica, da asa e, ce mare scofala sa ai grija de copii?! Pana tre sa stai cu ei 24 ore/zi. Noi nu avem ajutor deloc, de la nimeni. O avem doar pe soacra-mea care e bolnava, merge cu cadru si tub de oxigen, deci nu pot avea pretentii. Si nici ea nu are de la noi. De ex. a cazut, si-a rupt bratul si umarul, dupa operatie a refuzat sa vina la noi, pe motiv ca sotul meu lucreaza si eu am destule cu Victoria, sa mai am grija si de ea... eu am insistat, dar a refuzat. Acum e la un centru de recuperare pana poate avea grija de ea iar, adica pana isi poate misca iar bratul. Deci, de 3 ani si 4 luni Victoria e ori cu mine ori cu Daddy, ori cu amandoi. Eu mai iau pauza cand e Daddy acasa (joi, cand mergem la clinica dimineata si duminica) si poate mai iese el cu Victoria si imi da mie o pauza de 2-3 ore. Eu am renuntat complet la job. Si era job super-bun! (Interpret la tribunal) faceam si conectii ptr. job-ul viitor (paralegal) ca am diploma in sertar... asta e, Victoria e muuuuuuuult mai importanta decat 100 de joburi... desi paralegal e visul meu... dar era visul nr. 2 DUPA un copil. O am, sunt super-inamorata, super-dependenta de ea si nu as rezista sa fiu departe de ea sa iau un job. Mai ales in domeniul legal, nu lucrezi de la 9-5... e mult mai mult. Asa ca am zis 'pas'. Si sunt multumita.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Bravo, bine ca reusiti sa va descurcati si sa va mai inclocuiti unul pe altul la nevoie!

Intr-adevar, copilul e cel mai important. Jobul poti sa-l faci si mai incolo, ca nu l-ai pus in cui pt totdeauna! Si inainte de toate, important este sa fii impacata cu ccea ce faci! Sa faci de placere ceea ce faci.

Si eu am stat in concediu de ingrijire copil maximum posibil, cu ambele fete. A fost f greu, mai greu ca la un job, contrar spunelor uneora ca "stai acasa, nu ai serviciu", dar a meritat.

hehe..cand era Andreea (fata cea mare) bebe, in primul an adica, cand au copiii mai multe somnuri pe zi, o amica, tot asa se mira ca nu am timp de treburi casnice (ma rog, le faceam, dar printre picaturi, nu cu timp berechet la dispozitie, ca si Andreea vroia atentie, plangea dupa mine, cand mergea de-a busilea trebuie supravegheata etc), imi spunea "a pai cand ai treaba, pune si tu copilul sa doarma"
Aaaaaaaaaaaa, serios???? Cum de nu mi-am dat seama de asta? Pac, sa apasam un buton sa adoarma bebe si s-a rezolvat!

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Monica, Victoria pana la un an dormea ziua cate 20 de minute si se trezea... nici sa mananc ca lumea nu aveam timp. Si statea treaza vreo ora si apoi iar 20 de minute de somn... acum, de vreo saptamana nu mai doarme la amiaza, asa ca ne-am apucat amandoua de redecorat bucataria i-am pus un spaclu in mana si ma ajuta sa acopar gaurile din pereti (am dat jos lambriuri), matura, sterge de praf, spala pe jos, de toate facem impreuna

_

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Bai, eu mi-am promis ca nu mai scriu la subiectele Selenei ca sa nu-i mai fac rau. Imi dau seama ca ce-i spun ii face rau.

Acum o spun din nou, cine stie, poate o sa reusesc sa patrund prin mazga depresiei si o sa ma auda, nu pe mine, ci propriul strigat de ajutor.

Selene, iti spun cu toata prietenia si detasarea, ai nevoie de ajutor specializat. Ai nevoie de multa vreme. Ajuta-te cat mai poti. Vorbeste cu cineva de specialitate despre ce simti in legatura cu relatia ta cu D, despre relatia cu fiica ta, despre cat ai suferit si suferi in continuare. Re-asaza-ti relatiile in cap, pune din nou in legatura creierul cu sufletul, vindeca-te.

Totul va fi bine daca faci acum ceva.

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Am revenit acasa.

Daria este cat de cat OK, adica a devenit foarte... demanding si poruncitoare.

Despre comportamentul barbatilor deveniti tati si lasati pe locul doi, nu stiu daca DC-ul este locul potrivit pentru a discuta, fiind un forum al femeilor. Cum suntem noi de diferite, asa sunt si ei. Am citit despre reactiile lor si credeam ca i-am inteles. monicabo, ai remarcat bine, chiar daca nu se aplica tot ce ai remarcat.

Desiree, ai dreptate, face nazbatii si apoi vine la mine si ma intreaba daca o iubesc. Si, daca o iubesc, sa-i dau un pupic. De mai multe ori pe zi.

Sa vedeti ca am gasit casa curata, rufele stranse si impaturite frumos, vasele spalate... Si un buchet de flori, cu biletel alaturi...

Mihaelka, pana simt ca ma descurc singura, ma descurc singura. Cu mine, cu D., cu Daria. Nu simt ca sunt depresiva. La ajutor specializat am apelat mai demult, pentru o anumita trasatura de caracter a mea, care numai OK nu era. Acum e.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Daria este cat de cat OK, adica a devenit foarte... demanding si poruncitoare.

o fi varsta?

ca si a mea e la fel, foarte poruncitoare, se enerveaza instant daca nu ma execut imediat si a capatat un obicei prost de a lovi cu piciorul in pamant, asa, poruncitor.
Si tipa, frate, tipa, atunci cand cere ceva, de cred ca ii zic de o suta de ori pe zi: nu mai tipa, cere frumos, daca tipi nu primesti mai repede.

Eu am zis ca o fi de la gradi, mostenita.

Mergi la inceput

Idem, alex. Atat ca nu bate din picior, ci urla la tine, eventual te mai si pocneste peste fatza.

Si numai in nazbatii o tine. Acum am iesit si eu de la dush, pe ea am spalat-o prima. Am lasat-o cu mine in baie, na, sa am copilul sub ochi, tot de la DC citire. Da' sa stea ea cuminte? Ete, scartz. S-a suit pe WC, a luat de sus uleiul ei de baie si da-i si unge-te pe maini... Imi era c-o sa-i alunece mainile cand se da jos de acolo sau ca-l varsa pe jos, de face pelicula si isi rupe ceva, Doamne fereste...

Si la gara, a venit buni dupa noi. Zuza a inceput sa urle, ca ea numai cu mama vrea. Bun, cu mama. De invaluita ce fu, uita sa puna piciorul cum trebuie pe treptele de la iesirea din gara (ne indreptam spre taxi) si a cazut, a coborat vreo 3 trepte pe burta... Noroc ca nu s-a lovit, doar s-a speriat...

In Cluj, am fost cu ea la Kiabi, sa-i iau chilotei. Sa stea ea cuminte? Nuuu. A urlat ca nu vrea sa stea in caruciorul ala special (numai la Kiabi am vazut), de m-a turbat la cap, nu mai gaseam chiloteii. Am dat-o jos, avea niste bombonele tic-tac la ea, si-a umplut gura (n-am vazut-o cand a facut asta), le-a supt o vreme, dupa care s-a ascuns sub un stativ cu haine si le-a scuipat pe toate acolo, numai ce am vazut ca ies bombonele albe de sub stativ...

Nazbatioasa rau.

Pe trenul Braila-Bucuresti, nu s-a lasat pana nu a umblat pe culoar desculta, numai in scutec.

Oops, si-a pictat nasul verde.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Ce spuneam?

M-a rugat sa pictez cu ea, diverse. I-am pictat, nu i-a placut, ba vroia asa, ba vroia altfel. E maraita. I-am spus ca mergem la culcare.

A zis "nu la culcare, ma" si mi-a lipit una peste fatza.

Acu' cica "da' nu mai vreau nimic".

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput