Cand percepe copilul gradinita ca pe o trauma?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Oana, si la noi e o singura educatoare la 29 de copii, dar se descurca admirabil, copilul e fericit si eu multumita.
Depinde foarte mult de ce fel de om si cata vocatie are acea educatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Asa e Roli, cand iubesti copii si iti faci meseria cu dragoste si daruire, imposibilul devine rutina
Dar cand nu-ti pasa si iti pare totul o corvoada, copii simt si te pedepsesc asa cum stiu ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_c26 spune:

La aproape toate gradinitele de stat sunt in jur de 30 de copii cu o singura educatoare pe tura,insa asta nu e o scuza pt nimeni..De ce sa sufere copiii nostri pt acest lucru?Ele ar trebui sa isi faca meseria cat mai bine...ma intreb cum s-a descurcat aceasta doamna cu promotiile anterioare,deoarece ea are vreo 50 de ani,si cred ca face asta de o viata..
Mie experienta asta mi-a lasat un gust amar,poate ca sunt si eu prea sensibila cand e vorba de copilul meu,insa imi doresc sa stiu ca e linistit atunci cand nu e cu mine,si ca se simte in siguranta..
Intr-adevar,multe nereguli la aceasta gradinita,mai exact la aceasta grupa,deoarece mai am cunostiinte care au copiii acolo,in grupe mai mari si sunt multumite..Cineva mi-a sugerat sa discut cu directoarea sa il mut la aceeasi gradi,insa la cealalta grupa mica..insa ma gandesc sa nu fie educatoarele prietene si sa isi verse furia pe Cristian apoi..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Am lasat-o acasa, maine plecam la Cluj, vom relua gradinita cand ne intoarcem.

...

Pana la urma, a luat-o fortat buni, eu am bagat viteza si am terminat, am stat iar vreo 9 ore la computer, dar am terminat, la 21 am mers impreuna sa cumparam biletele de tren...

Selene, nu te supara pe mine (iar), dar esti incredibila! Eu nu pot sa inteleg cum o mai poti duce la gradinita aia! Cand plange, nu doarme, are cosmaruri noaptea, si tu insisti cu gradinita aia. Nu ti-e clar ca e ceva in neregula acolo? Ca fetita ta nu conecteaza cu educatoarea? Ca ea nu e ok?

Si 9 ore e foaaaaaaaaaaarte mult si ptr. un adult, daramite un copilas de nici 3 ani!!! Mai ales un copilas care vrea sa fie cu mama ei! Si bunica o ia cu forta. Eu pot sa inteleg (pe undeva) ca ai avut de lucru, dar pentru mine lucrurile materiale pe care i le-as putea oferi copilului meu nu ar insemna nimic daca as castiga banii aia cu pretul de a-mi tine copilul departe 9 ore!!!, cvand ea e evident speriata si disperata sa fie langa tine! Eu nu zic ca bunica nu are grija de ea, dar o mie de bunici nu fac cat o mama, mai ales pentru un copilas speriat care o vrea pe mama ei! Ma rog, in final, tu stii ce faci...

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Desiree, ce sa faca si Selene, mai acu' ceva vreme se vaita de lipsa banilor, ca nu are de lucru si implicit nu castiga, iar acum, cand are de lucru, ce sa faca? E nevoita sa lucreze...

Asa, daca mamica avea un serviciu "clasic", adica muncea la birou, ma rog, in afara casei, asa cum lucreaza, milioane de oameni, atunci nu era tot separata de mama ei timp de 9 ore? Tot asa, ar fi stat cu bunica, cu o bona, la cresa/ gradinita...

Trebuie cercetata insa problema gradinite, de luat o decizie... Si Daria sa depaseasca aceasta teama (pe care de altfel, la o scara mai mica sau mai mare o cam au toti copiii) ca va fi parasita de mama ei, sa capete incredere ca oriunde ar avea treaba, mama se va intoarce...

Asa si fetele mele au/au avut perioada de acomodare, in care plangeau dimineata la despartire, insa pe de alta parte le-a si placut, povestesc, si slava Domnului, in afara de plansul de dimineata, nu au avut alte manifestari, au mancat normal, au dormit normal etc...

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Monica, da sunt 100% de acord (de parca trebuie sa fiu eu de acord ) sa stea fetita cu bunica, atunci cand Selene are treaba, dar eu as Zice clar NU gradinitei. cel putin pentru un timp. E clar (MIE mi-e clar) ca fetita e traumatizata de ceva ce s-a intamplat la gradi, eu de-aiai nu pot intelege incapatanarea cu gradinita ACUM! Eu as tine-o acasa o perioada, pana intelege ca nu o las, nu o abandonez si abia apoi as incerca ALTA gradinita. Si atunci, poate ar fi altfel. Eu sunt convinsa ca 99% din problema e educatoarea. Deci, daca ar fi copilul meu, eu as tine-o acasa, eventual lasata la bunici (dar nu 9 ore, mai bine cate 3 ore, 3 zile la rand) vreo 6 luni si abia apoi as mai incerca alta gradi... dar, eu nu sunt Selene, eu nu pot intelege cum poate cineva avea chiar atata nevoie de bani, incat sa puna copilul pe locul 2 si apoi sa strige lumii ca doar tot ptr. copil lucreaza. As prefera sa-i cumpar 2 perechi de pantaloni si 2 pulovere ptr. toata iarna si sa o tin acasa.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Desiree te admir pt puterea de care dai dovada in lupta voastra, pt copilul vostru!!! Multe..un buchet mare! Sa va Ajute Domnul!

Cu gradi sunt de acord, ca nu-i prieste.. ma rog, nu mi-a placut nici mi e atitudinea educatoarei, ca "de ce o rasfatati", "de ce o aduceti in brate" etc... Probabil de aici e buba...n-are rabdare... sau se mai practica, mai ales pe la personalul auxiliar (ingrijitoare) texte de genul "daca mai plangi/nu esti cuminte/nu manaci/nu faci cine stie ce, nu mai vine mama sa te ia" si copilul prinde frica

Cu banii... din cate a mai scris Selene pe aici, au o situatie mai dificila, dpdv financiar... si orice banut adus de ea, pe langa salariul sotului conteaza.. Mai au datorii poate, nu mai stiu, a mai scris ea pe la subiecte care au tinut de planificarea cheltuielilor lunare. Ma rog, cine nu are nevoie de bani?

Din fericire, Selene are un job cu un program flexibil, care ii permite lucrul de acasa, si timp petrecut cu copilul ei! Dar sunt atatea mamici care nu au asa ceva, serviciul lor este cu program fix, la locul de munca (birou, in afara casei adica), program 8 h, inca 1-2 h pauza de masa plus drum casa-serviciu si viceversa... Si timp petrecut cu copilul in intervalul asta orar - cucu!
Si atunci, da, daca lucrezi astfel, lasi copilul 9 h cu bunica, bona sau ce ai disponibil - nu ai ce sa faci - nu-i situatia ideala, dar n-ai incotro, nu poti sa-l lasi 3 h, sa faci ture casa-servici si invers in timpul programului.. Ideal - un partime, cum se mai practica in vest, dar in RO, inca nu se obisnuieste...

Aici vreau sa bat cu pologhia... ca Selene practic si-a lasat 9 h copilul cu bunica, 1 zi, sa-si termine o lucrare, pe cand daca avea un serviciu "clasic" full time, ar fi lasat-o cu bunica 9h/zi, 5 zile pe saptamana, situatia clasica intalnita pe la noi... De aia zic, nu aici mi se pare buba, n-are fata ce face, lucreaza si ea, si nu te poti concentra cu copilul in brate...

Buba e intradevar gradinita, educatoare, e reactia Dariei, temerile ei (daca mai continua, nu stiu daca s-a imbunatait situatia inte timp)

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Mergi la inceput

Monica, in primul rand, multumesc mult.

Eu nu vreau sa o supar pe Selene, probabil si ptr. ca situatia noastra e cum e, eu gandesc asa transant: copilul e pe locul 1, 2, 3,... 50 si abia apoi restul.

Eu inteleg ce spui tu, cu mamicile care lucreaza program normal, dar si atunci, incerci si inscri copilul la o alta gradinita, cand vezi ca e traumatizat/a. E clar (repet, mie mi-e clar) ca Daria nu conecteaza cu educatoarea, nu sunt pe aceeasi lungime de unda si uite consecintele. Din pacate, Daria e cea care sufera cel mai mult. Ca daca ii baga vreo cretina de ingrijitoare/educatoare in cap amenintari de genul cum ai pomenit tu, pentru ea, Daria nu e altceva decat un alt copil! Pentru Daria, insa, e spaima suprema, ca mami o lasa acolo. Pai si mie, om mare mi-ar fi frica ca ma lasa cineva printre straini. Bine, sigur ca ratiunea noastra e altfel decat a copiilor, din pacate, ei nu stiu, inca (,) ca si adultii mint, si ei infloresc, si ei spun lucruri rele pe care nu ar trebui sa le spuna. Din pacate, increderea unui copil e usor de zdruncinat. Dar, din fericire, procesul e reversibil. Pe cuvant ca nu o judec pe Selene, doar ca nu inteleg ce e atat de special la gradinita AIA de nu se poate schimba. Am inteles ca e la 5 minute de casa si ii e usor, dar eu as prefera sa plec de acasa cu jumate de ora mai devreme si sa-mi stiu copilul linistit.
Si de ex. (nu neaparat ca solutie, ci asa, ca ceva de gandit) cand stie ca are o lucrare/proiect de terminat intr-o saptamana si are nevoie de 10 ore sa-l termine, eu mai bine as lucra cate 2 ore/zi si restul de 22 le-as petrece lipita de ea, pana-si recapata increderea, decat o zi sa lucrez 10 ore si restul de 4 sa o duc la gradinita. Cat despre acomodarea cu gradinita (mi-e groaza sa ma gandesc, ca si Victoria incepe la anul, aici e obligatorie) eu nu stiu cati se acomodeaza si cati se resemneaza. Si asta e o mare diferenta; pentru ca o data cu resemnarea vine si pierderea de incredere in mama. Adica, stiu bietul copilas ca indiferent ce si cum, el/ea trebuie sa stea acolo. Repet (a cata oara???) eu as cauta o gradinita cu o educatoare care sa-i fie draga, la care sa se duca cu drag, cu care sa ramana cu drag, o educatoare care arata compasiune si intelegere pentru copilul meu.

_

VICTORIA

Mergi la inceput

Nu cred ca Selene se cramponeaza de gradinita aia ca e la 5 min de casa... se poate schimba si gata!
Ideal ar fi o educatoare cum zici tu, calda, rabdatoare, asta isi doreste orice mama pentru copilul ei...

Cu lucrarile, da, este o solutie buna, impartirea timpului de lucru in "bucatele" mai mici, pe mai multe zile, decat mult intr-o zi, asta in masura in care este posibil, nu stiu cu cat timp inainte i se dau proiectele.

Bafta si voua cu gradi la anul!! La voi sigur va fi ok, caci invatamanul este altfel, oameni dedicati, conditii bune, putini copii la grupa (timp pt fiecare copil - mai mare) si multe altele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Monica, da sunt 100% de acord (de parca trebuie sa fiu eu de acord ) sa stea fetita cu bunica, atunci cand Selene are treaba, dar eu as Zice clar NU gradinitei. cel putin pentru un timp. E clar (MIE mi-e clar) ca fetita e traumatizata de ceva ce s-a intamplat la gradi, eu de-aiai nu pot intelege incapatanarea cu gradinita ACUM! Eu as tine-o acasa o perioada, pana intelege ca nu o las, nu o abandonez si abia apoi as incerca ALTA gradinita. Si atunci, poate ar fi altfel. Eu sunt convinsa ca 99% din problema e educatoarea. Deci, daca ar fi copilul meu, eu as tine-o acasa, eventual lasata la bunici (dar nu 9 ore, mai bine cate 3 ore, 3 zile la rand) vreo 6 luni si abia apoi as mai incerca alta gradi... dar, eu nu sunt Selene, eu nu pot intelege cum poate cineva avea chiar atata nevoie de bani, incat sa puna copilul pe locul 2 si apoi sa strige lumii ca doar tot ptr. copil lucreaza. As prefera sa-i cumpar 2 perechi de pantaloni si 2 pulovere ptr. toata iarna si sa o tin acasa.

_

VICTORIA

Desiree,imi esti foarte draga,dar cred ca tu nu ai citit si unele subiecte deschise de Selene...cand scria ca din ce are in casa poate sa incropeasca doar o supa chioara,ca nu are bani de pempi pt Daria...ca e bolnavioara si cu bani de imprumut i-a facut analizele,luat doctoriile-nicidecum sa ii cumpere ceva nou.Normal,noi,ca parinti vrem sa oferim si material cat mai multe copiilor nostrii,dar cand bate vantul si in frigider,si in camara,cand copilul iti cere de mancare si tu ridici neputincios din umeri...mai faci si sacrificii de genul acesta sa nu mai fi in aceasta situatie.Din pacate ,copiii sunt cei sacrificati,dar Selene are nevoie de ultimul banut ce il poate obtine lucrand.Doamne fereste,nu am fost in situatia Selenei,si ma rog la Dumnezeu ca nimeni sa nu fie niciodata,dar nu trebuie sa punem la zid o mama care lasa copilul cu bunica(in apartamentul alaturat,nicidecum la sute de km distanta) sa isi poata face o lucrare si din banutii obtinuti sa cumpere ceva bun pt casa/copil.
Sunt de acord ca trebuie sa faca ceva sa afle cauzele schimbarilor fetei,si daca solutia e sa schimbe grupa/gradinita,apoi asta sa o faca.Desi eu tind sa cred ca totusi dependenta prea mare de mama e de vina.SI crede-ma ca stiu ce vorbesc-doar ca eu am avut o alta situatie cu gradinita-ai mei vor si in we- si in rest sunt ciorchine pe mine,chiar daca suntem si cu tati acasa,sau sunt bunicii la noi si ar putea sa ii ajute/ocupe si ei.
Nu garanteaza nimeni ca la o alta gradinita nu se intampla la fel,sau Doamne fereste mai rau.
Imi cer scuze ca am intervenit,dar cunoscandu-i situatia Selenei,chiar mi se par aiurea unele chestii scrise pe aici.
tuturor si daca am suparat pe cineva

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
10% reducere la ghiozdane,trolere si penare-superbe . ...

Mergi la inceput