Ora de culcare a copiilor

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

On-topic.

Noi ne culcam dupa 22. Nu vrea si pace. In conditiile in care la gradi doarme de la 1 la 4. Trezirea e undeva in jur de 8 dimineata, +/- 15 min. Nush cine a zis ca odata cu inceperea gradinitei o sa se culce mai repede, la noi e pe dos.

Cu statul in parcuri: gradinitele de stat au curte mare, dar nu scot copiii decat atunci cand e vremea buna si nu trebuie imbracati/dezbracati. Cu o educatoare la 30 de copii, ar lua mai mult imbracatul decat iesitul.
La cele particulare, curtile sunt f mici si atunci chiar daca ies, nu apuca sa faca miscare. Fac jocuri ceva mai statice sau nu ies toate grupele.

La iarna n-o sa mai iasa deloc. Dupa 9 ore de stat intre pereti, cred ca merita si amaratii de copii o aerisire.

Stiu ca in alte tari parcurile se golesc la 19 seara, am patit-o si eu. Dar sunt pline intre 11 si 12, cand mai vin copii cu gradinitele si apoi iau si masa in aer liber.

Asa ca as pune diferenta de ora pe seama programului/a activitatilor de la gradi. Plus eventuala flexibilitate a inceperii gradinitei - eu de pilda am 3 zile in care incep lucrul la 10, deci imi permit sa il duc pe pitic la 9-9,15 la gradi. Dar alti parinti nu-si permit. Evident ca un copil trezit la 6 si altul trezit la 8 au ore diferite de culcare.

Am mai observat la fiu-meu ca isi modifica orele de culcare si in functie de anotimp. Cand am stat in Belgia, soarele apunea dupa ora 22 si nu era chip sa-l bag in pat cu soarele pe cer. In Ro, inainte sa plecam, pe la 21 sforaia, unde era deja intuneric.
Si statul in parc depinde de ritmul natural, dupa ce se intuneca asta micu' imi zice sa mergem acasa, ca e intuneric. Ma rog, cand se intuneca bine-bine

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Ai mei (7 ani si 6 ani) dorm la 21:30. Desi cred ca ar fi mai util sa doarma la 21:00, nu stiu cum ne lalaim si mereu la 21:15 stingem lumina. Oricum am sesizat ca daca ii culc mai devreme, se mai chitzatie 20 min pana cand adorm (dorm amandoi in aceeasi camera) - si eu ma enervez tot 20 min si ma duc de 20 de ori la ei cu 20 de amenintari ...asa ca e mai simplu sa se culce cand le e somn.

Dimineata Alex se scoala frate fara nici o problema - el se scoala primul in casa si ne scoala si pe noi, la 6:30 A.M. Se duce singur la baie, spalat, imbracat - e jos, asteapta micul dejun (la desene )inaintea mea, care trebuie sa i-l pregatesc.

Flavia in schimb - puah, zici ca este teleghidata - abea se misca, ii cad toate alea din mana, nu stie cu ce mana sa se spele pe dinti, nici nu stie unde ii sunt dintii - ce sa va spun, este un chin cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Anca, dar de unde stii tu ca fata ta va avea un job de asta naspa, cu pontat intrarea la ora fixa? de unde stii ca fata ta nu va fi o artista, care va trai din inspiratie ce ii vine la ce ore vrea muschii ei? De unde stii ca nu se va culca (din cauza job-ului ) la 3-4 dimineata? de ce esti tu asa sigura ca viata ei va fi mereu cu treziri la 6 ca sa fie la 7:30 punt la job?

De unde stiu? Pai, simplu: nu o voi "ghida" spre asemenea meserii "de ars gazul de pomana".
Nu numai ca nu o voi ghida catre asa ceva, dar nici nu o voi incuraja.
Nu-i asa ca-s a dracului?
Ce sa fac si eu... Numai cand ma gandesc ca, in prezent, e greu aici si pentru absolventii de 2-3 facultati, mastere si mai stiu eu ce, ca nu sunt joburi, iar alea care sunt cer un profil real, apai, nebuna trebuie sa fiu sa-mi trimit fata la facultati din astea de taiat frunze la caini.

Io mi-s mai practica de fel si cu picioarele pe pamant. Ca femeie, e de 10 ori mai greu sa reusesti sa te intretii singura si sa ai un nivel de viata cum trebuie de capul tau.
Cum nu-s genul sa-mi zdrangan nurii pe langa un barbat cu bani sau sa bat gales din gene in ideea ca-l prind in lat si apoi ii toc $, intotdeauna am contat pe munca mea si pe scoala pe care am facut-o pentru a reusi sa fiu independenta financiar. Chiar si acum, cand sunt maritata, in mintea mea este clara ideea ca nu trebuie si nu vreau sa ajung o povara financiar pentru sotul meu.

In lumina acestui argument, am sa-mi "ghidez" copila sa nu conteze niciodata pe nimeni in afara de ea, mintea si ambitia ei de a reusi.
Drept pentru care, pentru mine nu exista optiunea ca ea sa mearga vreodata la facultati care sa nu-i permita sa-si castige singura existenta de o maniera comfortabila.
Daca voi aveti alte percepte dupa care va calauziti in viata, e foarte bine.
In franceza exista o expresie care se potriveste de minune cazului de fata: ca prend de tout pour faire un monde.

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Subiectul cu Tiger Mom nu are nici o legatura cu ceea ce am scris eu, zau. Daca ti se potriveste tie si fetitei tale go for it !
Iar acel stil de parenting nu cred ca a prins foarte bine in Ro, dovada stau zecile de dispute de aici.

Da, stiu ca mentalitatea asta de tiger mom nu a prins deloc in Ro. Si chiar nu ma mira, am mai spus.
Cum nu ma mira relaxarea asta totala a unor parinti vis-ŕ-vis de copiii lor.
Ar fi interesant de gasit motivele pentru care nu prinde in Ro mentalitatea asta chinezoaicelor tiger mom.
Marturisesc ca mi-ar place un atare subiect.

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Afla ca si noi, cu copil putin mai mare decat al alex_andrei, am iesit la plimbare la 22.30 - 23. In iulie, august. Cate grade aveam in casa la ora aia? 29. Cate erau afara? Vreo 35.

Felicitari, draguto! Ce vrei sa-ti spun altceva?! Bine ca nu-ti obisnuiesti copilul sa doarma ziua si sa misune noaptea!
Chiar ca ai de ce sa fii mandra, pe cuvant.
Numai nu te ofusca daca nu gasesc exemplu tau ceva de urmat. Eu nu as proceda ca tine de niciun fel, daca vrei sa stii cum sta treaba in ce ma priveste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

cea mare (12 ani) s-a culcat intotdeauna tarziu si foarte tarziu...rar inainte de 23. S-a trezit la 8 cat a mers la gradi si 8.30 de cand merge la scoala (nu a invatat niciodata de la 8 dimineata).Am dat mereu vina pe faptul ca fiecare avea de lucru acasa si nu reuseam sa stingem lumina mai devreme. Cel mic la fel pana ce a mers la gradi...si de 8 zile adoarme la 21.30 fara rugaminti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

ba mentalitatea Tiger Mom e omniprezenta in societatea romanesca, si cred majoritatea celor intre 30-40 de ani au avut parintii pe tipicul asta.....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

da e trist pe bune sa traiesti asa cu permanente frici si drobi (era sa zic droabe:D, iar pluralul dorburi se refera la mate de miel ;D) de sare deasupra capului.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Mai anka, mie cateva forumiste mi-au spus ca, daca trei (cel putin) imi spun ca sunt beata, sa ma duc sa ma culc.

No, se aplica si in cazul tau, foarte bine.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Mai anka, mie cateva forumiste mi-au spus ca, daca trei (cel putin) imi spun ca sunt beata, sa ma duc sa ma culc.

No, se aplica si in cazul tau, foarte bine.

1. Pai, ar cam fi cazul sa te culci... Daca nu acum, curand oricum. Ca se apropie de ora 8:00 pm deja...

2. Vorba asta romaneasca mie-mi suna mai mult a spirit de turma.
Daca voi ziceti ca procedati magnific culcandu-va copiii dupa 10:00 pm, trebuie neaparat sa zic si eu la fel ca voi? Hai ca sunteti "totale"! Ca tot am mai invatat aici o expresie noua romaneasca.
Imi pare rau, spiritul de turma nu se aplica in cazul meu. Nu m-am luat niciodata dupa altii doar pentru ca "e multi" si dau din gura mai cu sonor.

edit: Mai Selena, draga mea, ca tot mi-am amintit: la subiectul ala al tau cu Banii "la comun" in care ti-ai pus in cap mai mult de 50% din forumisti... Ia zi la baba, te bagasi in carpe mintenas cand ti-or zisera atatia sa nu te mai vaicaresti inutil ca aia nu poti sa faci, ca aialalta nu se poate, ca asa nu-i bine, ca altfel nu se face, etc.?? Sau nu cumva ti-or intrat pe o ureche si ti-or iesit pe ailalata atatea cuvinte "de bine" cate ai auzit la acel subiect faimos?
Vad ca esti tare-n replici si bobarnace in cap la altii, dar cand e vorba sa aplici ce predici... mai catinel asa.
Oh la la, ce ador eu tipul asta de oameni cum esti tu! Ma innebunesti, nu alta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

off topic: eu am asa, o curiozitate, tiger mom asta are ceva realizari personale, chestii facute pt ca si-a depasit propriile limite, sau singurul ei merit e ca e tiger?

Mergi la inceput

e profa la harvard ;D

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput