Ora de culcare a copiilor
Raspunsuri - Pagina 18
Selene_Bunny spune:
anca, io nu ziceam sa faci la fel ca mine/ca noi, ziceam ca, din mesajul ala al tau, criticat inaintea mea de cel putin 3 forumiste, transpare altceva, si anume:
1. lipsa de bun-simt + respect
2. frustrare
Astea nu depind de cat de romanca esti sau nu esti sau de cat de canadianca esti sau nu esti. Si nu mai pica atata pe spate, ca e dur asfaltul. Din orice tzara.
Io, pe DC, nu m-am enervat de multe ori si am tacut cand puteam sa intorc "muscaturile". Da' nu prea sunt genul. Is mai fraiera, asa.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
anca74 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny anca, io nu ziceam sa faci la fel ca mine/ca noi, ziceam ca, din mesajul ala al tau, criticat inaintea mea de cel putin 3 forumiste, transpare altceva, si anume: 1. lipsa de bun-simt + respect 2. frustrare |
Ok, hai s-o luam pe bucatele:
1. Ce inseamna pentru tine (si altele care-s de acord cu tine) bun-simtul + respectul?
Sa aprob anumite lucruri care mi se pare nefiresti? Sa aplaud la scena deschisa chestii cu care nu-s de acord?
E ceva de respectat in afirmatii gen "eu imi culc copilul la 10pm, 11 pm, miezul noptii"?
Mai frate, ... eu cred ca voi nu cunoasteti sensul anumitor cuvinte in limba materna.
Nu, nu-s de acord cu "eu imi culc copilul la 10pm, 11 pm, miezul noptii". Mi se pare complet aiurea si nesanatos pentru orice copil.
Nu am cum sa respect asa ceva, imi pare rau. Poti sa stai si-n cap, nu am ce sa respect aici.
2. De ce-ti par frustrata?
Nu ca m-ar interesa in mod deosebit parerea ta, dar vreau sa-ti demonstrez ca iar nu stii despre ce vorbesti.
Fa-mi hatarul si explica-mi si mie de ce sunt eu o frustrata, in opinia ta.
Sabina spune:
de ex, mori de ciuda ca unele au si fac meserii din astea de taiat frunze, cum ar fi artele
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Ilinca_M. spune:
citat din mesajul lui mamitzica Rezumat: copilu' mananca atunci cand ii e foame, manance ce-i place, doarme cand ii e somn, mie asa mi se pare normal Hai ca m-a amuzat chestia asta pentru toata ziua! Citeam nu de mult cu fiu-meu(ca o mama sadica ce sint care uneori ii impune sa citeasca)despre puii de rechini care cind se nasc nu au nevoie de parinti ca se descurca singuri.Si aia maninca cind au chef sau cind prind ceva,dorm cind le e somn si lor li se pare normal. Dar bipezii se pare ca sint puii care au nevoie de indrumare parinteasca timp indelungat. |
Ma bucur ca te-am amuzat.
Dar se pare ca tu nu cunosti sensul notiunii de "indrumare parinteasca". Indrumare, fratzica. Liberul arbitru exista de cand te nasti, da, si cand esti un ghemotoc de 3 kile poti sa ALEGI sa sugi cand vrei, sa stai in bratze cand vrei, sa dormi cand iti vine etc. Un parinte poate sa-i arate "calea cea buna" (desi e o chestie subiectiva asta) dar sa-i lase posibilitatea s-o urmeze sau nu!
Ce ziceti unele din voi ca faceti e dresaj, nu "indrumare parinteasca". Daca eu am spus ca al meu copil "mananca atunci cand vrea/ ce vrea, doarme cand vrea" tu (si altele dupa chipul si asemanarea ta) ai tras concluzia ca eu nu-i ofer copilului "indrumare parinteasca".
Nu, dragutza, altceva vroiam sa spun. Hai sa dau exemple concrete:
- teoretic e ora mesei. Prezint copilului o mancare buna si sanatoasa. Copilu' refuza. Are 2 variante: nu-i e foame sau nu-i place mancarea. Si zau ca se citeste pe mutra ei care-i varianta corecta (copil de 2 ani 5 luni, inca nevorbitor; banuiesc ca cu vorbitorii e chiar mai simplu). Ce sa fac? Sa indes mancarea pe gat copilului numa pentru a-i baga la cap "norme de igiena/ reguli/ rutina"?! Sa-l fortez, sa-l pedepsesc ca nu-i e foame cand scrie la cartea de "bune maniere pentru tipicari obsedati de reguli"? Sau daca copilului nu-i place carnea, ii provoaca scarba si senzatie de voma, io sa-i indes bucatile cu fortza pe gat (anca74, does it ring a bell? numai fiindca "e sanatoasa carnitza si asa recomanda si nenea Capraru"?
Cu somnul am explicat, io "o indrum parinteste" catre pat, dar daca ea e in verva si plina de energie, ce sa fac:
a) o leg fedeles de pat;
b) o inchid intr-o camera goala, doar cu patul, si o las sa planga pana adoarme;
c) ii f@t una peste bot de pica lata si adoarme instantaneu?
Asa ca una am zis eu despre alegerile copilului (NU o fortez sa manance cand si ce nu vrea/ nu-i impun io cand sa doarma etc.) si alta ati inteles unele (ca o trimit sa locuiasca in chirie si io nu stiu de capu' ei).
Mi s-ar parea nasol ca un copil sa nu doarma la ora 23 fiindca parintii chefuiesc, asculta manele, bat snitzele, dau cu aspiratoru', desi copilului ii e somn. Atunci da, ar fi niste parinti denaturati ca nu respecta bioritmul copilului.
Dar daca in ciuda conditiilor de odihna create copilului nu-i e somn, nu e obosit (ca sa fim seriosi, se vede cand un copil pica de oboseala, e mitzait, marait, irascibil, impiedicat etc), are chef de joaca etc...cum a-i putea "sa-l culci", asta nu inteleg, poate ne spune una din adeptele orelor sanatoase de culcare cum face mai concret (atat cu un copil sub 2 ani cat si cu un copil mai mare, caruia poti sa-i tii teorii, dar tot nu cred ca-l convingi sa adoarma daca NU i e somn!!)
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
anca74 spune:
citat din mesajul lui Sabina de ex, mori de ciuda ca unele au si fac meserii din astea de taiat frunze, cum ar fi artele |
Hahahaha! Tare de tot, Sabina! M-ai lovit sub centura, sa zic asa.
Mai, am sa fiu sincera 100% acum: nu, nu-s frustrata deloc si nu mor de ciuda ca tu - dupa afirmatiile proprii, eu nu am cum sa fiu sigura ca nu exagerezi - ai scoate atatia cum pretinzi.
Presupunand ca ar fi asa, faza este ca traiesti intr-o tara unde posibilitatile - de orice natura - sunt reduse, iar aceasta meserie a ta de taiat frunze la caini nu-ti va procura locul pe care l-ai merita, in caz ca esti intr-adevar buna.
Din asta rezulta ca, mai devreme sau mai tarziu, te vei frustra singurica fiindca societatea in sine nu-ti recunoaste valoarea. Nu numai ca nu ti-o recunoaste, ba se si sterge undeva cu ea. Deoarece acum la moda sunt fatucele gen Dragusanca sau Oana Zavoranu, ca sa nu o mai mentionez pe Nikita care si ea s-a apucat sa ne incante auzul cu trilurile sale. Cine sa asculte si sa aprecieze muzica clasica? Aia care dau boxele la maxim cand urla Adrian Minune sau Titu de la Braila pe ritmuri de manele?!
Sa fim seriosi.
Dupa cum vezi, nu, nu am ce sa invidiez la tine. Nici cariera, nici pe care spui ca-i faci.
Daca vrei sa stii adevarul, gasesc asta chiar trist. Fiindca daca esti buna in ceea ce faci - inca o data, presupun ca esti buna deoarece nu am auzit pana acum sa vuiasca ziarele locale despre cariera ta - societatea in care traiesti nu te incurajeaza si nu te promoveaza de niciun fel.
Ori asta este trist rau de tot.
Nu numai pentru tine, ci si pentru alti artisti.
Din cauza asta nu-s de acord sa-mi incurajez copila proprie sa faca o meserie care, nu numai ca nu-i va permite sa traiasca ca lumea in viata de zi cu zi, dar care o va pune in situatia de a se va lovi inerent de prostimea majoritara care nu are inclinarea sau educatia necesara sa aprecieze "artele".
In secolul nostru, altele sunt "valorile" care ni se baga pe gat, din pacate.
Selene_Bunny spune:
anka, nu. Poti fi contra si folosind un limbaj... rafinat.
Reciteste-ti mesajul adresat alex_andrei.
Din aceleasi motive pe care le-au remarcat si antescriitoarele: felul in care ai expus situatiile din parc si de la terase - hahaieli si alte alea. Io ies rar la terase, chiar rar, dar niciodata nu am vazut copii tinuti in atmosfera de hahaiala de la miezul noptii, cu tigari, bere, mici, pizza, ce-o mai fi...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
ocebine spune:
Pe mine nu ma luati...eu ma scol la 5 dimineata in fiecare zi sa prind trenul de 5:40 catre NYC (de aproape un an locuiesc in suburbs...nu credeam ca sa va intimpla minunea).
Pe copii, in general, ii bag in pat la 10 seara (+). Cel mare (clasa IX), vrea sa mai stea si mai ciupeste vreo juma de ora. Cel mic de multe ori vrea si la 9:30.
Eu am fost mereu de parerea ca unui copil ii trebuie suficient somn...poate ca depinde si de parinti si de stilul de viata.
Cel mare trebuie sa fie iesit pe usa la 7:10AM (merge pe jos cam 15 min pina la scoala). Pe cel mic il ia autobuzul din fata casei la 7:44AM. Se intorc la 2:45PM, respectiv 3:45PM. Cel mare mai are de 4 ori pe saptamina cluburi si fencing (antrenament de cite 2 ore).
Maninca si apoi lectiile (unde avem cu duiumul), repetitie la instrument (chitara cel mare si vioara cel mic)...ramine timp de joaca (la alegere...ori sar pe trambulina in spatele casei, ori iesim cu bicicletele, ori bat mingea de baschet in fata casei ori cheama sau se duc la vreun prieten pe strada.
Sincera sa fiu...pe la 10 seara mi se inchid si mie ochii, mai ales daca am avut de lucru mult.
In timpul saptaminii nu avem petreceri, nu iesim la restaurante cu prietenii, nu facem cumparaturi...mie imi soseste trenul in statie seara la 6:09pm (asta daca nu intirzii).
In weekend, avem fotbal: simbata meciurile (care sint la locuri si timpuri variate) iar duminica dimineata la 9 avem antrenament (sa vedeti toti parintii care mai de care in pijamale si cu cana de cafea pe linga teren). Tot simbata (la 2pm) avem lectiile particulare de muzica (in plus fata de lectiile de la scoala). Citeodata avem conflicte si trebuie sa vedem cum impacam si fotbalul si muzica :):)
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
Laura25 spune:
Si dansul la bara sau dansul din buric sunt arta la o adica si nici nu tre sa faci facultati pt asta. Te si culci tarziu, te si scoli pe la pranz. Nu mai vorbim ca bani vin garla daca esti talentata.
Acum sincer, ma bucur ca nu toata lumea gandeste si are de gand sa actioneze ca tine, Anca. Lumea ar fi cumplit de trista si anosta fara artisti, numai cu robotei care la 8 sunt la servici, la 17 acasa la facut menajul in timp ce copilul se joaca singur cu tona de jucarii si asteapta cina pt a se putea culca si a o lua a doua zi de la capat. Foarte trist ... Te 'ceea' in ea de viata, ca numai viata nu e ... Nu traiesti, doar existi si robotesti.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
anca74 spune:
citat din mesajul lui Laura25 Si dansul la bara sau dansul din buric sunt arta la o adica si nici nu tre sa faci facultati pt asta. Te si culci tarziu, te si scoli pe la pranz. Nu mai vorbim ca bani vin garla daca esti talentata. |
Ceva imi spune, Laura, ca nu ai fi chiar super incantata daca fetita ta ar ajunge dansatoare la bara sau din buric.
Zi-mi ca ma insel.
Sa elimin orice dubiu, eu as capota daca fata mea ar avea asemenea inclinatii.
citat din mesajul lui Laura25 Acum sincer, ma bucur ca nu toata lumea gandeste si are de gand sa actioneze ca tine, Anca. Lumea ar fi cumplit de trista si anosta fara artisti, numai cu robotei care la 8 sunt la servici, la 17 acasa la facut menajul in timp ce copilul se joaca singur cu tona de jucarii si asteapta cina pt a se putea culca si a o lua a doua zi de la capat. Foarte trist ... Te 'ceea' in ea de viata, ca numai viata nu e ... Nu traiesti, doar existi si robotesti. |
In pasajul asta de mai sus ai redat esenta gandirii romanesti de curand emigrata... in Canada (ca restul nu cunosc).
Toti romanii de curand veniti numai asta spun: "nu vrem munca, vrem distractie".
Mai frate, dar mai exista si altceva in afara de hahaieli cu prietenii si pierdut timpul de pomana. Nu?
Voi nu remarcati, cand ii cititi pe altii mutati peste hotare, ca ei nu au timp de socializat, ca muncesc de la sar capacele, ca sunt plecati de dimineata si se intorc seara, ca fac tot posibilul sa-si duca copiii la diferite activitati para-scolare si ca nu se plang ca nu au "distractie"?
Chiar asa tampiti sa fim cu totii?
Bun, subliniez ca pe mine nu ma intereseaza sa fiu formatoare de opinie.
Imi doresc insa ca macar 10% din ce care ne citesc sa-si puna intrebarea asta: oare chiar asa tampiti sunt cu totii romanii care emigreaza si care nu mai au timp de socializat pana la miezul noptii?... In timp ce copiii casca obositi si adorm pe te miri unde, evident.
Oare chiar asa tampiti sunt romanii emigrati ca-si culca copiii cu gainile si nu-i lasa sa bata mingea pe maidan pana la 9-10 seara?
Oare chiar asa tampiti sunt romanii emigrati ca-si incadreaza relativ strict copiii intr-un program scoala - activitati para-scolare si nu-i lasa sa umble talalau dupa scoala te miri unde?
A zis cineva mai devreme ca acest forum se vrea unul informational si ca avem astfel posibilitatea de a invata unii de la altii.