Ora de culcare a copiilor

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca74

Citat:
citat din mesajul lui mamitzica

Rezumat: copilu' mananca atunci cand ii e foame, manance ce-i place, doarme cand ii e somn, mie asa mi se pare normal

Da, mai, si mie mi se pare la fel de "normal."
Sa faca toata lumea ce vrea! Ce atatea reguli si programe, si facut asta, facut ailalta?! La naiba, o viata avem! Sa ne facem de cap cu totii!
Din frageda pruncie chiar.

Ayayay, ce rau imi pare ca mi-am schimbat mentalitatea asta romaneasca cu aia canadiana! Eram si io o mama "cool" ca voi, ce mai... Si cu o pustoaica de 3 ani jumatate si mai cool.
My posts represent my own opinions, thoughts, etc. and no one else's.
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

www.youtube.com/watch?v=ckFvoGRPiCU&feature=related/" target="_blank">Shape up, Anca!
Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller.

Mentalitatea asta (a Ilincai daca citeai mai bine) face parte dintr-un curent mai larg de parenting, care nu a fost inventat in Romania. Dar e mai usor sa generalizezi si sa pui toate "relele" pe seama tarii de origine.

In alta ordine de idei, mi se pare normal ca fiecare sa preia anumite obiceiuri ale tarii in care traieste, obiceiuri care sunt impuse de traditii, de clima, de programul general de lucru, etc.
Spre exemplu in vacanta mea din Italia nu mi-am putut convinge parintii sa mancam ceva impreuna pe la unu, doua ziua pe motiv ca lor le e foame ca acasa la patru sau cinci dupa-amiaza. Ei la acea ora toate restaurantele erau inchise, ca italientii au programul lor... Asa ca noi (eu, sotul si copilul) mancam, ei nu si se suparau pe italieni care culmea! inchid restaurantele dupa-amiaza iar apoi erau nevoiti sa ia ceva gen sandwich in mana.

Revenind, daca ora de culcare si de trezire asigura odihna necesara nu vad unde e problema. Un somn de la 8 la 6 dimineata mi se pare similar unuia de la 9 la 7 ... o mica adaptare la stilul propriu al copilului iar este necesara indiferent de tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lulu77

lolll, si prin vene iti curge sange de canadian, doamne fere' sa mai ai treaba cu RO si cu mentalitatea romaneasca, esti in mijlocul civilizatiei, nu ca restul.....

Da, mai, lulu, ce sa fac si io?! Is de vreo 20 de ani aici, un pic mai mult de cat am supravietuit in tara. Imi dai voie, sper, sa gandesc un pic diferit de tine, nu?
Merci frumos.

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Eu una nu sunt de acod cu incorsetarea programului copilului in o multime de activitati zilnice, facute la ora si organizat. Sportul organizat e minunat si bravo copiilor pasionati! Dar si o tura cu bicicleta sau o fugareala sanatoasa prin parc sau prin padure sunt la fel de sanatoase si bine-venite.

Corect, Laura. Si eu gandesc ca tine, numai ca nu-s de acord sa-mi las copila sa faca NUMAI ce vrea ea, ci sa faca si ce trebuie. Ca viata nu este numai facuta din placeri si fasoane indeplinite, ci si din obligatii si chestii care nu ne plac neaparat, dar care trebuiesc facute.
Cum ar fi mersul la scoala/ serviciu la ore matinale.
Sau practicarea unui sport pentru o minte sanatoasa intr-un corp sanatos.
Etc.

Si pentru chestiile astea care nu ne fac placere neaparat, dar trebuiesc facute, e bine sa fim odihniti, bine dormiti si cu un program organizat.
Daca nu ne invatam copiii de mici sa-si gereze timpul cum trebuie si sa sa aiba o anumita igiena de viata care sa le permita sa-si incarce bateriile la maxim (in limitele impuse de viata in societate), cand naiba credeti voi ca le vor invata?

Nu de alta, dar eu am aici o droaie de exemple de personaje made in Romania care, ca si voi, au avut parinti mai "relaxati" si care acum, ajunsi la o varsta adulta, au mari dificultati sa se trezeasca si sa se culce la ore normale (10 pm, sa zicem) pentru a putea fi functionali a doua zi la 6-7 dimineata. Motiv pentru care au probleme cu pastrarea unui serviciu, deoarece aici, la majoritatea joburilor, daca intarzii 1 min peste ora de incepere a programului, ti se face scandal, esti avertizat de 2-3 ori, dupa care - pus pe liber.
Is ai dracu' rau canadienii astia, ce sa facem?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

J.D. te refereai cumva la unguri? Ca nu am inteles remarca. Oricum eu credeam ca scopul nu este sa te adaptezi neaparat la un loc, ci sa te simiti/traiesti mai bine decat in locul de unde te-ai mutat, ca totusi suntem bipezi, nu putem sa ne adaptam locurilor, ci cel mult oamenilor.
Cat despre tine Anca, noi astia din Romania nu suntem cool, ca nu cunoastem cuvantul- doar suntem la fel de culte ca si nationalitatilor conlocuitoare dupa parerea unora, dar tu sigur esti "cool" sau macar un pic "chic". Nu ai organizat tu viata asa bine unui copil de 3 ani si jumatate?!

Ma mir doar ca doamnele care stau in tari asa civilizate mai au timp de muritorii de rand din tara de origine si se coboara la nivelul lor. Si cu asta basta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Mentalitatea asta (a Ilincai daca citeai mai bine) face parte dintr-un curent mai larg de parenting, care nu a fost inventat in Romania. Dar e mai usor sa generalizezi si sa pui toate "relele" pe seama tarii de origine.

Am citit foarte bine, insa am considerat ca nu era neaparat nevoie sa subliniez cine & ce sustine la fiecare mesaj al meu.
Multumesc pentru intelegere.

Si ca sa-ti raspund la mesajul adresat mie, ei bine, mie mi se pare cel putin ciudat ca EXACT mentalitatea asta mai "relaxata" a prins atat de bine in Romania.
Eu, de exemplu, descopar de cateva luni mentalitatea vehiculata de Amy Chua - "Tiger mom": http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704111504576059713528698754.html
si incepe din ce in ce mai mult sa-mi placa.

Nu-mi fac niciun dubiu ca aceasta mentalitate nu are avea prea multi acoliti in tara.

Ma intreb de ce?
Voi aveti vreun raspuns?
Eu am cateva idei, dar mi-e ca luati toate foc daca mi le expun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Anca, dar de unde stii tu ca fata ta va avea un job de asta naspa, cu pontat intrarea la ora fixa? de unde stii ca fata ta nu va fi o artista, care va trai din inspiratie ce ii vine la ce ore vrea muschii ei? De unde stii ca nu se va culca (din cauza job-ului ) la 3-4 dimineata? de ce esti tu asa sigura ca viata ei va fi mereu cu treziri la 6 ca sa fie la 7:30 punt la job?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Laura, de asta ne-o fi plecat noua HR managerul, ca a implementat programul flexibil de4 ahuns la job.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:

Citat:

Am citit foarte bine, insa am considerat ca nu era neaparat nevoie sa subliniez cine & ce sustine la fiecare mesaj al meu.

Si ca sa-ti raspund la mesajul adresat mie, ei bine, mie mi se pare cel putin ciudat ca EXACT mentalitatea asta mai "relaxata" a prins atat de bine in Romania.
Eu, de exemplu, descopar de cateva luni mentalitatea vehiculata de Amy Chua - "Tiger mom": http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704111504576059713528698754.html

Nu-mi fac niciun dubiu ca aceasta mentalitate nu are avea prea multi acoliti in tara.

Ma intreb de ce?
Voi aveti vreun raspuns?

www.youtube.com/watch?v=ckFvoGRPiCU&feature=related/" target="_blank">Shape up, Anca!

Subiectul cu Tiger Mom nu are nici o legatura cu ceea ce am scris eu, zau. Daca ti se potriveste tie si fetitei tale go for it !
Iar acel stil de parenting nu cred ca a prins foarte bine in Ro, dovada stau zecile de dispute de aici.

Poate citesti mesajul meu pana la capat si iti dai seama ca eu consider ora potrivita de culcare 8:30-9, deasemenea ca e normal sa te adaptezi obiceiurilor tarii in care traiesti si particularitatilor copilului, etc.

A, cu placere !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:

Hai, mai, ca asta-i culmea! Inseamna ca in tarile alea amarate de la Ecuator, mamicile isi "aerisesc" copiii dupa 9-10 pm, nu?
Pe cuvant, mie argumentele astea despre caldura excesiva din Bucuresti mi se par mai degraba scuze pentru a justifica statul la mici barfe cu alti parinti plictisiti de toate cele, eventual la o tigara-doua si un pumn de seminte, pana seara tarziu, ca vezi doamne, trebuie alergat copilul pe afara zilnic.

anca74:

Rau, ma, rau destul.

Afla ca si noi, cu copil putin mai mare decat al alex_andrei, am iesit la plimbare la 22.30 - 23. In iulie, august. Cate grade aveam in casa la ora aia? 29. Cate erau afara? Vreo 35.

Nu e vorba ca ti se pareau tie scuze, era vorba ca nu-ti facusesi norma de... "crescut self-esteemul prin atacat alt user".

In Braila, anul asta, cel putin, vara a tinut 5 luni. Din mai pana acum, inclusiv. Cu calduri de calduri.

Ai ceva impotriva vremii?

Nu stau la barfe, nu fumez, seminte am mancat, ocazional, am strans cojile in pumn si le-am aruncat la gunoi, ca nu am vrut sa maresc gramada de gunoi de sub banca.

Nu ne hahaim pe nicaieri, ca n-avem cu cine. Io azi-noapte am lucrat pana la 1, ca asa a fost sa fie, si la 7:30 am fost sus.

On-topic:

Noi suntem o familie care se culca tarziu. Doar de cand am inceput gradinita se culca si Daria la 21:30 - 22. Aseara, la 23, inca nu dormea.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Suprinzator, mama mea se incadreaza perfect in tiparul Amy Chua (sa fie oare pentru ca au fost crescute si educate in comunism?). Recunosc ca sunt o persoana organizata, am obiective clare si ...in general nu ma culc tarziu (cu exceptia serilor in care mai ies). Dar dincolo de asta m-am ales si cu un perfectionism daunator, o teama de esec sau de respingere din partea celorlati, o ezitare in ceea ce priveste socializarea . Mi-au trebuit ani buni sa identific problemele si sa gasesc o cale de a le depasi/controla; lectia mea a fost sa respect mai mult individualitatea copiilor mei, sa le acord sentimentul de caldura si suport indiferent ca nu performeaza totdeauna cum mi-as dori eu, si - din cand in cand macar - sa le las posibilitatea sa invete ce inseamna alegerea proprie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Ce trist!

Faza cu self-esteemul... no comment. Evident ca n-o sa recunoasca niciodata copilul, in fata parintelui care l-a fortat, ca are o problema "la mansarda".

Am avut studenti chinezi anul trecut, toti aveau probleme de self-esteem. Toti, dar toti, mi-au spus ca nu se considera frumosi (desi chiar erau! mai ales fetele) si alte faze de-astea care denotau o scadere a increderii in sine.

Citat:

Citat:

Ma intreb de ce?
Voi aveti vreun raspuns?

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput