Ora de culcare a copiilor

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Am fost anul acesta intr-o mini-vacanta in China. Am aflat acolo de la ghidul local ca scolile incep la 6 dimineata pentru ca se crede ca 6-8 dimineata sunt orele cu energia si randamentul maxim (in mod evident nu si pentru mine ). Exista un fel de orar zilnic stabilit in functie de nivelul de energie si fluctuatiile ei, in functie de soare, si existau ore recomandate de odihna, ore pentru masa, etc. Nu am reusit sa gasesc pe net ceva detaliat despre aceasta. La momentul respectiv mi s-a parut extrem de interesant ca si concept, insa in nici un caz pe bioritmul meu. Ma rog, din povestea asta am ales doar ce imi convenea, respectiv ca dupa 8 seara suntem obositi si ar trebui sa ne rezumam la activitati relaxante - aviz familiei care ma solicita la treburile casnice.

Inclusiv povestirile despre imparatul chinez care a locuit in Orasul Interzis confirmau acest program. Imparatul se trezea la 5 dimineata, pentru ca la 6 sa isi inceapa audientele. Replica mea a fost: "Vai de el, reusea sa stea treaz la audiente?".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Roxana, de ex, eu ieri m-am trezit pe la 6 si am fost ok toata ziua. Aseara am adormit pe la 22 si un pic, ca am picat langa copii. Dimineata aveam ceasul pus sa sune la 5. De cand m-am ridicat din pat am o durere de cap constanta. Daca mai dormeam mcar o jumatate de ora sigur nu ma durea nimic. Desi aseara m-am culcat devreme, mi-am facut cele 7-8 ore de somn 'regulamentare'. Clar organismul meu zice ca nu e ok sa ma scol cat e noapte afara. O fi inainte de 24 somnul cel mai bun, dar cel de dimineata sigur e cel mai dulce.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Rezumat: copilu' mananca atunci cand ii e foame, manance ce-i place, doarme cand ii e somn, mie asa mi se pare normal

Hai ca m-a amuzat chestia asta pentru toata ziua!
Citeam nu de mult cu fiu-meu(ca o mama sadica ce sint care uneori ii impune sa citeasca)despre puii de rechini care cind se nasc nu au nevoie de parinti ca se descurca singuri.Si aia maninca cind au chef sau cind prind ceva,dorm cind le e somn si lor li se pare normal.
Dar bipezii se pare ca sint puii care au nevoie de indrumare parinteasca timp indelungat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Ilinca, desigur depinde si de tara. Desigur nu in sensul: am trecut granita, acum traim... spaniol , sa zic si eu.
Daca in Romania copiii au scoala dupa amiaza, ajung acasa pe la 18-19, e clar ca au alt program. Daca de exemplu in Bucuresti vara aproape zilnic ai 35°+, e normal ca se tine siesta si seara iese lumea la plimbare. Ca si in alte regiuni ale lumii asa calde.
Daca fiica-mea trebuie sa fie la scoala la ora 7:30 (si nu, nu ne corespunde bioritmului :)) ), clar ca nu se culca la ora 23. Dar nici la 19 .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamitzica

Rezumat: copilu' mananca atunci cand ii e foame, manance ce-i place, doarme cand ii e somn, mie asa mi se pare normal

Da, mai, si mie mi se pare la fel de "normal."
Sa faca toata lumea ce vrea! Ce atatea reguli si programe, si facut asta, facut ailalta?! La naiba, o viata avem! Sa ne facem de cap cu totii!
Din frageda pruncie chiar.

Ayayay, ce rau imi pare ca mi-am schimbat mentalitatea asta romaneasca cu aia canadiana! Eram si io o mama "cool" ca voi, ce mai... Si cu o pustoaica de 3 ani jumatate si mai cool.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca74

Ayayay, ce rau imi pare ca mi-am schimbat mentalitatea asta romaneasca cu aia canadiana! Eram si io o mama "cool" ca voi, ce mai... Si cu o pustoaica de 3 ani jumatate si mai cool.

My posts represent my own opinions, thoughts, etc. and no one else's.
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

www.youtube.com/watch?v=ckFvoGRPiCU&feature=related/" target="_blank">Shape up, Anca!
Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller.

lolll, si prin vene iti curge sange de canadian, doamne fere' sa mai ai treaba cu RO si cu mentalitatea romaneasca, esti in mijlocul civilizatiei, nu ca restul.....

Mergi la inceput

Mai, mie imi place de mine asa cum sunt si copiilor mei se pare ca le place mama lor. Din punctul asta de vedere, chiar nu ma intereseaza cat de cool sau 'cool' ma considera altii. Si da, eu cred ca o singura copilarie are omul si merita din plin sa si-o traiasca asa cum se cuvine: cu alergat pe maidan fara nici un rost, hahait in voie, urcat in cires si prins broaste si soparle etc, etc. Avem o viata intreaga de actionat ca niste robotei bine instruiti in societate: orar strict, punctualitate maxima, organizarea vietii in amanut: scoala, munca, cumparaturi, curatenie, somn, scoala, munca, menaj, somn, munca, menaj, somn . Eu una nu sunt de acod cu incorsetarea programului copilului in o multime de activitati zilnice, facute la ora si organizat. Sportul organizat e minunat si bravo copiilor pasionati! Dar si o tura cu bicicleta sau o fugareala sanatoasa prin parc sau prin padure sunt la fel de sanatoase si bine-venite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Mi se pare normal sa te adaptezi tarii in care locuiesti. Asta este scopul pana la urma. Nu sa fi in contradictie cu toata lumea doar pt ca esti roman. Pana la urma vad ca si in ro se adapteaza lumea la programul minoritatilor conlocuitoare.

Finn Constantine 15.10.2009

Mergi la inceput

Ziceati de activitati 'cu folos'. In orasul nostru este un muzeu de stiintele naturii, mic si asa cum e el... am fost de 2 ori. A treia oara deja nu avea rost, ca nu se schimbase nimic intre timp. In schimb am fost cu cortul la munte, am urcat pe Ceahlau, am fost in padure si pe malul paraielor. Am prins si am studiat viermi, omizi, gandaci, furnici, soparle, broaste, am cules flori si frunze, ne-am bagat picioarele in paraiase si am fugit 'de nebuni' prin iarba, am aruncat in sus cu frunze uscate, am mangaiat caini, pisici, cai, vaci, iepurasi si chiar porumbei. Am sarit ora de culcare pt a putea vedea carul mare si stele cazatoare. Nici o suta de vizite la muzee nu ne faceau sa iubim mai mult natura, sa invatam mai multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui J.D.

Mi se pare normal sa te adaptezi tarii in care locuiesti. Asta este scopul pana la urma. Finn Constantine 15.10.2009

corect, f corect , dar asta nu inseamna ca cei de aici, din RO sunt niste necivilizati, niste hahaiiitiii si barfitori, si etc, etc, ptr simplu fapt ca lucrurile merg altfel aici datorita in cea mai mare parte a sistemului, datorita job-urilor, scolilor, etc.

Mergi la inceput