intrebare
Buna,o intrebare :
Fetita mea are ~7 luni si nu papa nimic inafara de titi..ce ma fac?am incercat sa-i diversific in fel si fel ,adegvat varstei,dar scuipa tot si se instramba
am incercat si cereale ,am zis ca sunt gustoase si le va primi dar nu vrea nimic...aveti vreo idee?
-nu vreau sa o tin flamanda-
parerile voastre conteaza pentru noi...
multumim ca ne sunteti alaturi
David (25.10.2006)
...Paul (15.05.2009)
..Anastasia ..(25.02.2011)
Raspunsuri
abramburika spune:
m-as mira ca fiind la al 3-lea copil, sa nu stii cum sa abordezi diversificarea. 7 luni inseamna ca abia ai inceput si e normal sa (nu) vrea prea multe decat san.
Rabdare, pana la 1 an laptele e baza ... abia acum se obinuieste cu alte gusturi, texturi etc. Flamanda nu o sa fie, atata vreme cat suge laptic.
Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.
Doamne-Doamne, ai grija de noi 31s
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!
oanap85 spune:
pot sa fiu si la al 10- lea si ,fiind diferit de ceilalti,sa nu stiu anumite lucruri...cu ceilalti nu am avut probleme de acest gen,au mancat fara probleme iar cerealele le savurau
bine ai spus ,laptele e baza insa,ar trebui sa pape macar putin..in acest ritm nu mai incep diversificarea,problema e ca scuipa tot,nu-i place nimic ,ce fac? pana va primi mancarea ,trec direct la mancare"normala" !
astept cateva pareri de la mamici care,poate ati trecut prin asta.,,nu stiu,poate va incepe sa manance mai tarziu?
si este vreo problema daca papa doar lapte
?
David (25.10.2006)
...Paul (15.05.2009)
oana_lex82 spune:
Ia gandeste-te ca eu cu Iustin pana acum o luna m-am chinuit cu treaba asta si are 1 an si aproape 4 luni si abia acum am inceput timid diversificarea...iti dai seama?/ Crede-ma ca am incercat tot felul de "tertipuri", de mancaruri, de jucarii si jocuri la masa...nimik n-a mers..pur si simplu a inceput sa pape cand a vrut el..depinde ff mult de copil...Nu are sens sa iti zic ca mi-a pus nervii pe bigudiuri..dar asta e..."meseria" de mama
simplyana_m spune:
Incearca autodiversificarea. Ideea e sa lasi copilul sa molfaie bucati de alimente (fructe/legume crude sau cele prea tari, fierte) de marimea pumnisorului copilului sau cu o forma usor de apucat. Daca nu-l impinge foamea, il va impinge curiozitatea. Textura mancarii este foarte importanta, copilului poate nu-i place mancarea pasata, poate daca are alta consistenta, si-l mai scarpina si la gingii, se schimba treaba. Poti afla usor cu un search pe Google cum sa procedezi in amanunt, ce alimente se preteaza si tot tacamul.
Pofta mare!
http://www.lucamic.blogspot.com/
lulu77 spune:
eu cred ca te stresezi prea tare, te enervezi probabil cand vine ora de masa, iar fata te simte.
lasa lucrurile sa evolueze incet, cu rabdare, ca de foame nu moare, stai linistita.
va manca, cand va avea pofta si chef
serios...daca elimini cauze medicale, si este ok , lasa copilul in pace.
si da, cum a spus si simplyana, incearca si varianta ei, de cele mai multe ori este solutia magica, si relaxeaza-te.
Victoria_mami spune:
Oana, probabil bebele tau nu e pregatit ptr. diversificare inca. Mai asteapta o saptamana-doua si incearca din nou.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
Bebe Beca spune:
Oana, bebelusul meu de 7 luni face aceeasi smecherie. Nu mananca. Ma rog, ii pun in mana diverse fructe/legume, le suge putin si apoi le abandoneaza. Daca ii dau cu lingurita, accepta cateva lingurite, daca ii place ce simte. Altfel, pauza. Am observat ca mananca mai bine daca trec cel putin 4 ore de la ultimul supt. Atunci ii este foame si mananca bine. Numai ca.... destul de rar trec acele 4 ore intre supturi, pt ca sanul este remediul pentru orice maraiala. Eu mi-am propus sa fiu relaxata, ii dau mancarea atunci cand mananca toata lumea (respectiv surioara lui de 2 ani, cel mai des) si mananca atat cat doreste. O sa creasca si o sa se schimbe situatia...
Lorich spune:
OANA si eu am acelasi mofturici ca si tine. Am inceput diverfisicarea, de fapt autodive la 6 luni...nu a mers nimic, nimic, refuz maxim si total. Am suferit ca un caine, mai ales ca an deja "antecente" cu copil mofturos, stiu cat d egreu e pt parinte.
Daaar, acum am reusit sa ma relaxez cumva - de foame nu moare, o incerc vrea bine, nu vrea iara bine, cu bucatele, cu intregi, cu pasate, chiar si cu mancare de la borcanele, pt ca am eliminat "psihoza" mea legata de aruncatul mancarii. Cert e ca ori a mai trecut timpul si s-a acomodat si ea cu ideea de papa solida ori poate relaxarea mea, acum treburile sunt mai bune, nu papa sute de grame la o masa, dar eu am incredere in ea ca papa cat ii trebuie.
Zilele astea suntem pe greva sau suspendare diversificare, pe motiv de viroza.
Pup si rabdare!
CorinaDani spune:
luati in calcul si faptul ca in aceasta perioada copilasii sunt in plina eruptie dentara. si acesta poate fi un motiv pentru care nu vor sa pape nimic altceva mai consistent, probabil au dureri de gingie.
oana, cu ce ai inceput diversificarea ? ce combinatii ai incercat pana acum ?
oanap85 spune:
eu insist cam in fiecare zi...
am inceput diversificarea la 6 luni fara cateva zile,am inceput cu supa de legume;
am incercat sa-i dau si cu lingurita si cu biberonu,la lingurita mai mult impinge cu limba,ca si cum ar suge,am zis ca nu poate si i-am dat din biberon,prima data cand i-am dat cu biberonu a papat ~tot(adica jumatate de biberon de supa cu legume)mama ce m-am bucurat, de atunci nu mai vrea si pace..am incercat si supica cu legume si simpla,cereale ,supa de morcov si mucilagiu(ca o perioada a avut diaree)si nu a vrut sa primeasca deloc,i-am pus la fiert si putin zahar si la mucilagiu si la morcov dar tot nu primea.
ieri i-am pus cam un cubulet de carnita si un bob de unt,am zis sa-i dau putin gust ,macar sa vad daca ii place ,cand a dat de gust a inceput sa se instrambe ,da inapoi tot ce-i bag in gura..
i-am dat si banana o data sa vad macar daca ii place,ma gandeam poate ca nu vrea supa,legume.. dar nu i-a placut ,oricum stiu ca nu e indicata banana acum
de asta am luat cereale ,am vrut sa incerc si altceva ,nu primeste nimic:(..fac mancare pt ea si o arunc dupa 2 zile
eu ma bucur ca papa titi si ca se satura ,insa,ma gandesc ca ar trebui de acum sa inceapa sa pape si altceva?!
urmeaza sa incercam mar copt o obisnuiesc cu gusturile pentru cand va incepe sa manance
ma gandesc ca atunci cand a mancat o data poate era flamanda?,eu intai incerc sa-i dau mancare si apoi titi- dar refuza mancarea si plange, asa ca-i dau sa suga
David (25.10.2006)
...Paul (15.05.2009)