intrebare
Raspunsuri - Pagina 2
JuliaSM spune:
Nu mai pune zahar in nicio mancare pe care o dai bebelusului,pentru ca tu de fapt vrei sa accepte mancarea normala,legumele fierte cu gustul lor firesc,nu indulcit.Zaharul nu face decat sa formeze o iluzie,o perceptie falsa asupra gusturilor alimentelor.Sa nu mai vorbim ca nu e nici sanatos,la nicio varsta,mai ales zahar tos.
In rest,rabdare,bine ca ai lapte si ca bebe totusi se satura sugand la san.Eu tot pentru autodiversificare votez,e calea cea mai naturala si cea mai putin lipsita de stres din partea mamei.
oanap85 spune:
o dr ,inca de cand era cel mare micut,mi-a spus ca la mucilagiu,morcov ,sa pun zahar ,de ex o lingurita rasa zahar, la fiert , la 500ml apa pt mucilagiu...
in rest eu mai pun zahar,sare, si cand fac solutie de hidratare
(cand se intampla sa aiba diaree si nu am ,iau hidrasec)atat
parerile voastre conteaza pentru noi...
multumim ca ne sunteti alaturi
David (25.10.2006)
...Paul (15.05.2009)
..Anastasia ..(25.02.2011)
sanzi spune:
Oana, sa stii ca asa a fost si fetita mea. Tot la 6 luni am inceput diversificarea, dar nu i-a placut nimic, in nici o combinatie. Nu conta cat a trecut de la ultimul supt (era chiar mai nervoasa daca nu sugea si incercam sa ii dau mancare), nu conta gustul, consistenta, nimic...
Pana la 1 an, sanul reprezenta 90% din hrana ei, in rest lua cateva lingurite din ce ii dadeam eu. Si pe mine ma enerva ca aruncam mancarea tot timpul, ma stresam cu tot felul de piureuri si supe si ea lua 3 lingurite si gata. I-am dat o perioada si de la borcanel, cum spune si Lorich, macar sa nu ma mai stresez ca arunc mancarea.
Dupa un an, lucrurile s-au mai schimbat. A inceput sa fie mai interesata de mancare, desi suge in continuare. Nu mananca mult, dar gusta din orice, iar eu m-am obisnuit cu ea, stiu ca ii ajunge. Arata bine, e sanatoasa, vesela, asta conteaza.
Eu zic sa te relaxezi, atata timp cat e sanatoasa. O sa manance ea, cand va fi pregatita. Laptele matern este foarte bine asimilat, fetita mea avea 10 kg la un an, nu e mai slaba ca alti copii de varsta ei, nu a fost bolnava niciodata, nimeni nu ma credea cat de putin mananca. Si acum are zile cand, din cauza dintisorilor, refuza sa manance si atunci sanul e baza.
Victoria_mami spune:
Oana, eu zic sa nu prea insisti prea mult. Aici pediatrii nici nu recomanda introducerea de mancare pana la un an! Eu am inceput pe la 6 luni, dar aici nu recomanda. Deci, daca nu vrea, nu te stresa prea tare, stai linistita ca intr-o buna zi tot o sa vrea si mancare.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
roxy spune:
buna, te-ai gandit ca poate ai un copil care pur si simplu mananca putin? De foame nu moare, gaseste inlocuitor.Cand nu va mai fi titi (sau titi va fi dat ca o completare, nu ca o masa) atunci va manca ce si cat vrea.Eu am astfel de copil (cel mic), el chiar mananca cat sa traiasca (nu ca nu ar avea ce) si chiar daca e slab, are o energie cat 10.Si mananca numai ce vrea el, egal cat ma strofoc eu.Si cu cat ma strofoc mai tare cu atat respinge ideea de mancare mai mult.Incearca sa nu mai faci atata caz de asta, ca nu pateste nimic, si probeaza azi , maine, cate ceva, diverse forme, aspecte, consistente (al meu manca numai ce putea tine el in mana)...si-i dadeam direct morcovu crud, banana ...in mana .Bine eram cu ochii pe el, da molfaia asa, cu toata fata (de era tot o mancare cand termina, dar doar asa manca.Si la 1 an nu exagerez manca la masa , din farfurie, ca unu mare, dar doar bucatele taiate , nu a mancat gram de mancare pasata de copii.Ci doar ce se poate rontai.Incearca, dar stai cu ochii pe ea sa nu se inece.
oanap85 spune:
ma bucur ca nu e nici o problema daca nu papa inca mancare,lapte am deocamdata suficient,chiar parca imi vine mai mult decat cand era mai micuta si sper sa am in continuare,daca nu plange inseamna ca se satura...acum a inceput sa pape si noaptea,de vreo cateva nopti ,pana acum nu a mancat noapea decat primele saptamani de viata;
multumesc ptr raspunsuri
parerile voastre conteaza pentru noi...
multumim ca ne sunteti alaturi
David (25.10.2006)
...Paul (15.05.2009)
..Anastasia ..(25.02.2011)