Metoda calendarului
Dupa nastere am avut mari probleme cu AC. Mai exact nu imi mai venea CM.
Dupa vreo 2 vizite la medicul ginecolog cu care am si nascut mi-a recomandat inelul vaginal. Problema a fost ca de la el mi-au aparut o groaza de bube. Niste cosuri gigant. Asa ca dupa 2 sapt l-am scos.
Acum nu prea stiu ce alta metoda sa mai aplic pt ca prezervativul imi da o stare de disconfort.
Astfel incat am ajuns la concluzia ca vreau sa incerc metofda calendarului.
Problema este ca nu prea am inteles aceasta metoda. Am gasito explicata si aici dar tot nu inteleg
Poate cineva sa-mi explice si mie dar babeste asa ca pt copii?!
Multumesc frumos.
Raspunsuri
msl1 spune:
Am mai spus-o si o mai spun: nu te baza doar pe metoda calendarului daca nu mai vrei si alti copii,(sau avort) nu este sigura deloc! trebuie combinata si cu altceva prezervativ/ovule,gel spermicid. De ce nu incerci sterilet?
ela_04 spune:
neata'
eu imi asum riscul. oricum ne mai dorim un copil, niciodata nu e timpul potrivit. pana acum era bb prea mic, acum vrem sa schimbam casa, apoi probabil o sa vrem sa o ridicam....de asta am zis sa incerc.
Cum o vrea Doamne Doamne.
Inaf78 spune:
o sa pun un link care iti calculeaza zilele cele mai "probabile" de ovulatie.
daca nu te descurci asa, revin si incerc sa ti explic.
http://www.seximus.ro/articole/calcul_perioada_fertila.php
mel_g spune:
Ovulatia are loc cu 14 zile inainte de data ciclului menstrual. Eviti contactul sexual 3 sau chiar 4 zile, inainte si dupa data ovulatiei. Metoda functioneaza daca ai ciclul regulat.
nadaflorilor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mel_g Ovulatia are loc cu 14 zile inainte de data ciclului menstrual. Eviti contactul sexual 3 sau chiar 4 zile, inainte si dupa data ovulatiei. Metoda functioneaza daca ai ciclul regulat. Pupici Mel |
inainte ? sau de la inceputul ciclului?... daca ciclul e mai scurt de 28 zile...sa zicem ca e 26..ovulatia (teoretic) nu e tot la 14zile de la inceput?....
Nina, 27+,
danat spune:
Cea mai eficienta metoda contraceptiva e aspirina! O tableta tinuta strins intre genunchi
nadaflorilor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danat Cea mai eficienta metoda contraceptiva e aspirina! O tableta tinuta strins intre genunchi _ Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie. Hobby www.youtube.com/watch?v=Yo2lzhB282Y" target="_blank">Tribute to an angel |
asta e deja din antologia metodelor ... :).... dar se poate proba....
Nina, 27+,
cosminiq spune:
'neatza Ela!
Eu am nascut acum 7 ani.Dupa nastere am alaptat 9 luni si nu a fost nevoie(la mine!)sa folosesc metode de contraceptie pt ca nici menstra nu am avut.
Apoi vreo 4 ani am luat pilule pana am inceput sa am probleme cu ficatul si GATA mi-a zis medicul sa incetez sa le mai inghit.
Nu stiam ce sa fac asa ca la sfatul unei prietene am inceput sa folosesc metoda calendarului, calendarul de aici de pe Despre Copii.Dupa parerea mea e super tare!
Selectezi data cand ti-a venit menstra si pui cu aproximatie la cat timp iti vine stiu eu ....la 28 zile la 30 zile....si iti arata data ovulatiei.Iti scrii pe un carnetel (TII EVIDENTA IN FIECARE LUNA CA SA STII LA CATE ZILE ITI VINE MENSTRA) si lasi o marja de 2 zile inainte si dupa ''zile fertile'' ca sa fii sigura ca nu o sa ai ''surprize cu ochisori''.
Oricum in timp daca incepi sa iti cunosti organismul o sa stii sigur cand ai ovulatie pentru ca elimini substanta vascoasa .
De ex :
daca ai avut prima zi de menstra pe 20 august 2010, la un ciclu de 28 de zile ovulatia e pe 03.09.2011 si zile fertile intre 31.08.2011 si 05.09.2011.Ei atunci tu treci in carnetel ca nu ai voie fara protectie de pe 29.08.2011 -07.09.2011.
Daca faci asa sigur o sa fie bine !
Eu am 3 ani si ...de cand tin metoda asta si merge!
Asta inseamna sa iti cunosti organismul si sa fii un piculet mai atenta cand trebuie si cand nu trebuie sa te protejezi.
Aici gasesti calendarul!
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=78
Ramonika spune:
daca ai un ciclu regulat de 28-30 de zile, e bine sa eviti contactul sexual intre zilele 10-20 ale ciclului.
nu e o metoda sigura, insa e buna daca nu e nici o tragedie in caz ca ramai insarcinata.
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz
mel_g spune:
Nina, la un ciclu de 26 zile cum ai spus tu, ovulatia are loc in ziua a 12-a. La un ciclu de 30 zile, ovulatia este in ziua a 16-a. E clar ? Din ziua ovulatiei, trec 14 zile fix pana la aparitia menstruatiei.