Supe crema (retete, idei)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

daaaaa Dana, am uitat de supa de sparanghel...la noi se face primavara, e o delicatesa. Nu adaug nimic(din asta am facut de mai multe ori) decat fierb sparanghelul taiat marunt(1 cm lungime) in apa cu sare, apoi calesc o ceapa si adaug sparanghelul la sfarsit, pun apa in care a fiert sparanghelul si mai fierb cateva minute, dau prin blender totul si adaug smantana lichida, potrivesc cu sare si piper. Servesc cu paine proaspata si eventual cu frunze de menta maruntita in ea.

dana, am sa incerc si reteta ta, pare apetisanta cu amestecul de carofi/dovlecel/sparanghel.

La noi se mai mananca supa de spanac, e ca spanacul acela preparat in Ardeal daca il stiti, cu faina si lapte, dar mai subtire(eu fac des asa dar ca felul doi nu ca supa, deci mai gros). Supa aceasta se serveste cu ou fiert.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Exact cu gasirea albiturilor pt supa/ciorba am si eu probleme aici; radacina de patrunjel nu am vazut niciodata, am incercat sa "cresc" eu radacini de patrunjel am lasat patrunjelul de frunze sa creasca pina a facut radacina dar a iesit o chestie tare care a fost imposibil de folosit; pastirnac mai gasesc dar telina pe perioada iernii mai degraba, nu am mai gasit de vreo 2 doua luni radacina de telina; folosesc citeodata tulpini dar parca nu e acelasi lucru...de aceea ma intrebam daca as putea folosi alte radacini ce am vazut pe aici in loc; acea rutabaga de care am mai intrebat, turnips, si parca am mai vazut ceva dar nu mai tin minte denumirea; ati folosit asa ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Si noi suntem mari amatori de creme de legume , data tot veni vorba, stie cineva o reteta buna de crema de ciuperci?

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)

www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2


bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Eu am scris mai sus...de ciuperci galbiori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCiornei spune:

In perioada asta se gaseste din belsug conopida, din care se poate face si o supa crema. Pe langa conopida eu am mai pus cartofi, morcovi, telina,ceapa, usturoi si unt. Inredientele nu difera foarte mult fata de alte retete de supa crema.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Mihaela, n-am galbiori, dar celelalte doua supe le-as face, imi plac si condimentele .

Mi-ati facut pofta cu sparanghelul , tare bun e dar si scump pe masura pe aici. In combinatie cu alte legume l-as adauga.

Dana, de ce scoti cartoful? Pt. ca fermenteaza in stomac? Si eu am niste dubii legate de cartof, dar de alt fel.

MSL, poate gresesc, cred ca patrunjelul pe care il pui pe aici in gradina este "modificat" pt. frunze, la fel ca si telina lor la care se folosesc numai cozile. Trebuie cautat din ala pt. radacina (eu am pus intr-un an din seminte cumparate, n-a iesit nimic, dar cred ca si pamantul a fost sarac). Nu vei avea acelasi gust cu cozile de telina...

Iulia, multumesc si tie, imi place usturoiul in supe.

Ma declar satisfacuta cu multimea de retete , daca totusi mai vrea sa completeze careva, este binevenit

La tzara americana (poze)


"Un fluture (de noapte) pe zi si alte " (tot poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

ML scot cartoful din cauze de dieta (a mea personala) si pt ca e o leguma pliiiina de amidon nefolositor desigur, cu cartofi s-ar "lega" mai bine supele crema, dar ies perfect si fara...chestie de obisnuinta!


Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Sotului meu (maaaree fan carne, ca-i cea mai buna leguma ) si copilului le place foarte mult supa-crema de rosii.
Se pun la fiert intr-o oala (in functie de nr de persoane si dupa ochi) morcov, ardei gras, cartofi (mai multicei, cam 1/3 din capacitatea vasului), ceapa si dupa ce s-au inmuiat bine (sa ramana cam 1/2 din oala), ceva orez. Se adauga apoi pana la completarea cantitatii dorite, rosii proaspete, decojite si fara semnite, date pe razatoare (sau din acelea in bulion in extrasezon, taiate bucati mai mici). Se fierb inca 15-20 minute, apoi se paseaza cu mixerul vertical pana devin crema. Se adauga sare, patrunjel verde si ulei de masline, eventual ceva zeama de lamaie si se acopera pana la servire.

Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Exact asta am facut si eu azi , doar ca sar peste cartofi si in loc de orez pun hrisca. Adaug si turmeric pe langa partunjel/marar iar la sfarsit (fara sa le pasez) o mana mare de bame (taiate), calite pana se inmoaie ca sa nu mai fie baloase.

La tzara americana (poze)


"Un fluture (de noapte) pe zi si alte " (tot poze)

Mergi la inceput