Ce mirodenii va plac????
Raspunsuri - Pagina 3
Candy spune:
Amelia, nu-ti faci mila de noi cu reteta aia de paste italienesti, ca mi-a lasat gura H2O!
Milia spune:
Curry - la pui si la orez
Chimen - la pizza, la tochitura din carne de porc cu mamaliguta, la sarmalute in foi de varza acra, la varza calita, la salata de varza (daca nu folosesc marar), la pastele din branza, la saleuri, rulade aperitiv, etc. In afara de chimen, mai folosesc la saleuri susan sau mac, dar nu stiu daca astea se pot numi condimente. Susanul il folosesc negresit si la snitelele din piept de pui, ficatei pane sau ciuperci pane, la pateuri cu ciuperci. Susan presar si peste drob, inainte de a-l pune la cuptor, ii schimba si aspectul.
Oregano - la fripturi de pui sau ficatei de pui, la fripturi de porc, etc. In schimb, la pizza nu-l folosesc, ca nu-mi place (pun chimen).
Leustean - nelipsit la ciorbe, din abundenta.
Marar - la mazare, paste din branza, drob, ciuperci, etc.
Boia dulce, boia iute - la tochitura, la pasta din branza de vaci, cartofi unguresti, etc.
Foi de dafin - la mancare de cartofi, iahnie de fasole, la gogosarii in otet, etc.
Scortisoara imi place si mie la orez cu lapte, la placinta/prajitura cu mere, cu dovleac, la baclava si alte prajituri cu umplutura de nuca.
Vanilia imi place foarte mult la prajituri, are o aroma deosebita. Incerc sa folosesc vanilina naturala sau baton de vanilie.
Coji de lamaie si portocala, amestecate - dau un gust nemaipomenit fursecurilor, budincilor, prajiturilor...
Romul sau esenta de rom imi plac mult la cremele si inghetatele de cacao. Am iesit din sfera condimentelor, dar cred ca nu m-am departat foarte tare. La urma-urmei, cred ca subiectul se refera la "gusturi si arome", nu neaparat la condimente...
Cimbrul nu-mi place deloc, nu stiu de ce, probabil fiindca mama nu folosea si m-am invatat cu gustul mancarurilor de la mama de-acasa...
anis spune:
Mie imi place mararul , cimbrul, oregano si mai ales busuiocul.
Altceva vroiam sa va intreb> Voi stiti sosul ala de soia de la restaurantul chinezesc de la Hotel Minerva/ ? Tare mult as vrea sa stiu cum se prepara....
Stie cineva?
AniS
pengunica spune:
SI EU SUNT INNEBUNITA CA MAI VOI TOATE DUPA;LEUSTEAN,MARAR,CIMBRU,GINGER[GHIMBIR]CARE IL PUN LA PESTE..SCORTISOARA SI VANILIA...
ciufulici spune:
Usturoiul la fripturi si peste, dar si la anumite sosuri.
Cimbru la sarmale si la borsul de fasole, dar si la fripturi.
Marar, patrunjel, telina la mai toate supele dar si la borsuri.
Busuiocul, dafinul, maghiranul, piperul, cuisoarele, ardeiul iute, menta, ceapa(nelipsita din salate) sunt si ele destul de des folosite in bucatarie la prepararea diverselor bucate.
Coaja de lamaie galbena, scortisoara, dar si esenta de rom si cea de vanilie imi plac in egala masura la prepararea dulciurilor.
De cand sunt in Thailanda, am descoperit zeci de mirodenii dar nu le stiu numele la toate, pot sa enumar cateva care imi plac grozav de mult. Lemon grass, ginger, curry(rosu in special dar imi place si cel galben si verde), sosul de tamarind si mai sunt tot felul de paste preparate cu sos de peste si shrimpi plus soia sos, ceva iuteli dar nu stiu cum se numesc.
Toate bune de la Ciufulici.
gorjan spune:
anis- sosul de la Minerva e de fapt un otet cu sos de soia
e un otet mai slab eventul cu o lingura doua de apa dupa gust,
sos de soia, putin zahar(un virf) citeva picaturi de ulei de susan
si cam atit. Daca imi aduc aminte bine plutea ceva prin el , ca niste ierburi. Alea nu am idee dar cred ca poti incerca cu ceva patrunje, telina, ceapa verde etc. Pe aici este un sos gata facut nu stiu daca exista si in Romania si se foloseste in general la "dumpling"uri cum le spun ei adica chestii mici cum sint tortelini ( poate putin mai mari)fierte in apa cu sare sau pt pachetelele de primavara (spring rolls sau imperial rolls) asta in caz ca scrie in engleza pe sticla.
daca iti place poti adauga si putin worchester sos.
melinav spune:
quote:
Originally posted by Violeta
Cimbru!... Iam, iam, sunt foarte gustoase snitzelele cand pui cimbru...
La pizza imi place gustul de oregano.
Cu drag,
Violeta
Spune-mi si mie, Violeta, cum folosesti cimbrul la snitele?
Eu pentru snitele pregatesc un so din lapte, ou, faina, bicarbonat de sodiu, destul de gros, prin care dau snitelele inainte de prajire. In sosul asta torni si cimbrul sau cum?
Si eu am descoperit de curand savoarea cimbrului, mai ales in salate: de salata verde, cu castraveti si ridichi, sau cu rosii, in salata orientala.
Melina
Andruska spune:
Mie imi place tare mult sosul de soia, ghimbirul - cel mai mult, mai ales la pastele chinezesti .
Altfel imi place si busuiocul - la paste numai.
Pofta mare si la toata lumea !!!!!!!!!!
Andra mamica lui Matei (6.02.2004) si Andrei (18.09.1999)
Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448
danat spune:
Eu de cand ma ambitionasem sa maninc cat mai natural cand il alaptam pe bebe mic, am renuntat la amestecurile din comert (cele de genul "barbecue" sau "condimente pt pui" s.a.) care toate contin glutamat de sodiu interzis ca adaos si care, din cate stiu eu, nu se mai foloseste de ani de zile in occident (pe vremea lui, Ceausescu il interzisese si la noi , da' acu' se pare ca-i bun )
Asa ca, am ajuns sa cumpar condimente naturale (rozmarin, maghiran, nucsoara, cimbru, etc) si le amestec cum scrie pe ambalaj, adica la ce fel de mancare se potrivesc.
Mie imi plac foarte mult nucsoara - la cartofi si piureul de cartofi,
cimbrul si busuiocul la fasole uscata, varza, salate, mararul si patrunjelul din belsug. Cred ca nu exista condimen care sa nu imi placa deloc.
Iar dintre cele pt dulce: la nebunie vanilia si scortisoara
danat si bb Radu Stefan
http://community.webshots.com/user/danateu
maria m m spune:
Ma bucur ca s-a deschis sb si ca in sfarsit il vad si eu.
Mie imi place SCORTISOARA (mai ales in ciocolata calda...sau rece)
OREGANO(in salata si pe pizza)BUSUIOC(si mie tot in pastele cu sos de pizza),CURRY(pe orez si gratar),CHILLY(pe gratar)....etc
miru&nana=>fetele mele frumoase