Ce mirodenii va plac????
Daca tot am vorbit despre fructe,as vrea sa va intreb ce fel de mirodenii va plac cel mai mult???? Ce fel de verdeturi?????? Ar fi foarte interesant sa discutam si despre cele mai putin folosite.
Mie imi place foarte mult busuiocul, mai ales la pastele cu sos de rosii, in salatele de rosii.Dar merge si la friptura sau gratar
Folositi salvie, rozmarin, dafin etc......
Raspunsuri
Julie spune:
Iost mai prozaica: mararul si cimbrul.
Chimenul e mirodenie? Si asta imi place tare mult, in paine sau saleuri.
La chestii mai exotice pe primul loc sta insa ghimbirul (ginger). As manca numai asta, pe bune :))))
she_wolf spune:
Pe primul loc intre ierburi este cimbrul (pun pana si pe ochiuri ) apoi urmeaza busuiocul, mararul si leusteanul (nelipsit in ciorbite). Am folosit si rozmarin (cu pui), imi place, dar nu este printre preferatele mele. Am luat salvie, dar n-am folosit-o ca nu prea stiu cum si la ce. Poate aflu de la voi cate cava despre asta.
Alte mirodenii: curry (stiu, este un amestec, dar...), ghimbir, boia iute, chimen (in saleuri cum spune si Julie, dar si in placinta cu cartofi sau cu varza murata) (deja nu mai pot de poftaaa ), piper.
Nu este condiment, dar imi place tare, tare mult usturoiul pe care-l pun de multe ori la sfarsit pentru o aroma mai puternica sau catei intregi cu legume la cuptor...
Cred ca as face bine sa ma duc la culcare ca nu este o ora potrivita pentru a rascoli asemenea amintiri, deja gandesc cam neclar...
Claudia
Adela P spune:
Preferatul meu e rozmarinul, il gatesc cu pui in special si chiar la cartofi prajiti, apoi thyme(nu stiu cum se traduce) iar din busuioc imi place pesto-ul. Pizza cu pesto in loc de sos de rosii e mortala.
Ooo, da si mararul imi palce mult dar nu prea gatesc cu el ca nu-i place la barbatu-miu.
Adela
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Adela%20P
Andrada spune:
Exact ca Julie: cimbru, marar si chimion (in saleuri).
Hai ca mie foame acu! Ma duc sa dau iama in ramasitzele de tort de la ziua baietului,
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
Violeta spune:
Cimbru!... Iam, iam, sunt foarte gustoase snitzelele cand pui cimbru...
La pizza imi place gustul de oregano.
Anina_n spune:
Cimbru, oregano si patrunjel !
Nina & Nina-Cristina (1 an si 10 luni)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina