Ce mirodenii va plac????
Raspunsuri - Pagina 4
tunad spune:
Mie i-mi plac toate, insa puse acolo unde trebuie si cat trebuie. ultimul descoperit a fost tarhonul(cunostintele mele nu-l stiau).
gogosar spune:
Si mie imi plac toate condimentele, insa tot asa fiecare pus la locul lui unde este indicat. Consider ca o mancare condimentata, are un gust savuros.....
Anca
Capul sus, va rasari soarele si pe stada noastra.
rachel owen spune:
Folosesc marar la orice se poate, scortisoara la prajituri, dar cel mai mult iubesc mustarul. Nu stiu daca se include la mirodenii, dar eu sunt innebunita dupa el. Ma trezesc noaptea si mananc pe paine sau gol. Sotul zice ca daca toate poftele mele se reduc la mustar, sunt usor de intretinut (hihi).
Clopotzel spune:
Adi69, interesant punct de vedere in privinta condimentelor. Chiar ma face curioasa sa aflu mai multe argumente ale doctorului homeopat.
Mie imi place la nebunie busuiocul, mai ales cu rosii si ulei de maslineeee...si cu paine prajita frecata cu usturoi...
In rest folosesc condimente comune, obisnuite oricarei gospodine...
Before judging somebody, walk a mile in his moccasins.
allya spune:
cayenne pepper (un praf de ardei f iute), rozmarin, cimbru, marar, chimen, coriandru, ienupar, busuioc, oregano, sofran, ghimbir (ginger), tarhon, piper alb si negru, paprika, turmeric, scortisoara, nucsoarele (nutmeg), dafin, salvie, mustarul, patrunjelul, sos de soia, sos tabasco (f iute!)... eu folosesc si combinatii aicea sunt condimente speciale italienesti, grecesti, chinezesti, curry, de pui, de porc, etc....
vanilia si scortisoara, nucsoarele, susanul, macul pt dulciuri...
verdeturi: patrunjel, telina, bok-choy (varza chinezeasca), marar, fenicul (fennel), hreanul (f bun! in wasabi sos, cu sarmalute...) intentionez sa incerc si artichokes si asparagus (voi ati incercat?)
susanul merge si pe snitele, le face mai crocante...
cimbrul e super cu carnea!
mararul merge mana in mana cu branza! mai ales cu cea gen burduf, dulce sau fetta...
gingerul, dafinul merge super cu pestele si seafood si la carnuri la cuptor...
sofranul, curry, ienupar la carnuri, mai ales pui
dafinul la sarmale, fripturi
eu snitelele le fac astfel: intr-un vas bat ouale in care pun condimente, de exemplu piper (sosuri aromate cum e cel de ardei iute), iar in alt vas pun faina, un pic de sare si si aicea se pot pune iarasi condimente praf. Se dau intai snitelele prin ou si apoi prin faina, ordinea are f mare importanta! incercati sa schimbati ordinea si sa vedeti cum va place mai mult! in nici un caz nu se amesteca faina cu ouale pt a avea un gust cat mai bun! si se prajesc in ulei f incins! (350 de grade Farenheit, nu stiu in Celsius, in orice caz trebuie sa fie incins)...
va pupic,
allya spune:
Gimbirul (ginger) se foloseste deci la carne, la seafood,dar merge f bine si in prajituri (de exemplu la turta dulce, sunt si prajituri de ginger) si limonade si ceaiuri!
simonaM spune:
allya.....spune-mi in ce loc e pus susanul(la magazine),ca eu nu il gasesc deloc.(de ceva timp l-am tot cautat si nu am dat peste el)asparagus (voi ati incercat?) allya sti cu fac eu asparagus...e foarte bun.o legatura de asparagus o tai jumatate(dar poti sa il lasi si intreg) si il prajesti in unt,si un pic de usturoi....merge linga o friptura cu cortofi sote.don't worry....be happy.mona78
alexa spune:
Toate dau savoare mancarurilor dar in special cimbru, tarhon, chimen, usturoi, scortisoara...hai ca mi s-a facut foame
1Sanziana spune:
Asparagusul e o specialitate a zonei noastre,dar noi il mancam simplu fiert(sau din conserva) infasurat in sunca presata sau sunca afumata....felii f subtiri.E ff bun.Si cred ca cea mai intalnita reteta e aia cu sos olandez,dar lui barbata-miu nu-i place ca zice ca e prea gras.Eu n-am incercat.
Artischoken(habar n-am cum se scrie) am mancat la conserva,am facut o salata ,iar in Italia sunt f intalnite pe pizza,cred ca fierte in prealabil si taiate bucati maricele.
Dar pot fi considerate asparagusul si artischoken mirodenii??Eu le consider mai mult legume
schuster laura spune:
Fetelor eu va dau o idee care mi-a venit atunci cind vroiam sa gatesc ceva cu o mirodenie si nu o aveam in casa s-au vroiam sa-i simt gustul mai bine.
Faceti unt condimentat se gaseate si in magazin dar nu este c-a acela facut acasa.Se poate folosi la ori ce.
UNT CONDIMENTAT.
-Untul pentru preparat trebuie sa aiba temperatura camerei
-Se mixeaza cu sare sau vegeta si se adaoga mirodeniile preferate.
(patrunjel,usturoi,cimbru,marar etc.)
-Se pastreaza in frigider saptamini intregi.
Eu folosesc pe piine,pe macaroane,spagheti,orez si pe fripturi s-au pe carnea de gratar cind este gata.
Sper sa va fie de folos ideea mea si
POFTA BUNA!, celor care o probeaza.
Laura
schuster laura