Ce mirodenii va plac????
Raspunsuri - Pagina 5
rachel owen spune:
quote:
Originally posted by allya
susanul merge si pe snitele, le face mai crocante
Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.
1Sanziana spune:
Pt fetele care sunt interesate sa afle mai multe despre condimente,precum si denumirile acestora in diferite limbi,le invit sa consulte un dictionar al condimentelor(in engleza sau germana):
http://www-ang.kfunigraz.ac.at/~katzer/engl/generic_frame.html?Tama_ind.html
dana7mi spune:
Lista de Mirodenii - Engleza/Romana/Italiana
preluat de pe forumul www.ass-colina.com
Almond (Prunus dulcis) - Migdal - Mandorla
Allspice (Pimenta dioica) - Enibahar, Ienibahar, Piperul de Jamaica - Pimento, Pepe di Giamaica
Anise (Pimpinella anisum) Anason - Anice, Anice verde
Basil (Ocimum basilicum) Busuioc Basilico
Bay-Leaf / Laurel (Laurus nobilis L.) Dafin - Foi de Dafin - Alloro, Lauro
Bear's Garlic (Allium ursinum) Leurdă - Erba orsina, Aglio orsino
Black Mustard (Brassica nigra) - Muștar Negru - Senape nera
Blue Fenugreek (Trigonella caerulea) - Molotru albăstriu - Balsamo, Loto domestico, Meliloto azzuro, Fieno-greco ceruleo
Borage (Borago officinalis) - Limba Mielului - Borragine
Caper (Capparis spinosa) - Capere - Cappero
Caraway (Carum carvi) Chimen - Comino tedesco, Carvi, Caro
Cardamom (Elettaria cardamomum) - Cardamom - Cardamomo (verde)
Celery (Apium graveolens) Țelină - Sedano
Ceylon Cinnamon (Cinnamomum zeylanicum) Scorțișoară - Cannella
Chaste Tree (Vitex agnus-castus) - Melărea - Agnocasto
Chervil (Anthriscus cerefolium) - Asmățui, Hatmațuchiul - Cerfoglio
Chile (Capsicum frutescens) - Ardei iute, Piper de Cayenne - Peperone, Diavoletto, Peperoncino, Pepe di Caienne, Pepe rosso picante
Chive (Allium schoenoprasum) Arpagic - Erba cipollina, Aglio ungherese
Cloves (Syzygium aromaticum) Cuisoare - Chiodo di garofano
Coriander (Coriandrum sativum) Coriandru - Coriandolo
Coconut (Cocos nucifera) Nuca de Cocos - Cocco
Garden cress (Lepidium sativum) / Water cress (Nasturtium officinale) / and Nasturtium (Tropaeolum majus) - Urda vacii cultivată - Agretto, Crescione
Cumin (Cuminum cyminum) Chimion Turcesc - Comino, Comino bianco
Epazote (Chenopodium ambrosioides) - Spanac tămâios - Ambrosia, Farinello aromatico
Dill (Anethum graveolens) Mărar - Aneto
Fennel (Foeniculum vulgare) - Anason dulce, Fenicol, Merulă obișnuită, Molura - Finocchio
Garlic (Allium sativum) - Usturoi - Aglio
Ginger (Zingiber officinale) Ghimbir - Zenzero
Grains of Paradise (Aframomum melegueta) - Grăunțele paradisului - Grani de Meleguetta, Grani paradisi, Mani guetta
Horseradish (Armoracia rusticana) - Hrean - Barbaforte, Cren, Rafano
Juniper (Juniperus communis) - Ienupăr - Ginepro, Coccola di ginepro
Lavender (Lavandula angustifolia) - Levănțică - Lavanda
Lemon (Citrus limon) - Lămâi - Limone
Lemon Balm (Melissa officinalis) - Roiniță - Melissa, Cedronella, Citronella, Erba limona
Lemon Grass (Cymbopogon citratus) - Iarbă de limon - Cimbopogone
Lime (Citrus aurantifolia) - Lămâi mexican, Lămâi mici - Lima, Limetta
Lovage (Levisticum officinale) - Leuștean - Levistico, Sedano di Monte, Sedano di montagna, Ligustico
Mahaleb Cherry (Prunus mahaleb) - Vișin turcesc - Ciliegio canino, Pruno odoroso, Ciliegio di Santa Lucia
Marjoram (Maiorana hortensis) - Măghiran - Maggiorana, Persa
Mugwort (Artemisia vulgaris) - Pelin negru, Pelinaș, Pelinarița - Amarella, Assenzio selvatico
Nutmeg and Mace (Myristica fragrans) - Nucșoară - Noce moscata
Olive (Olea europea) - Măslin - Oliva
Onion (Allium cepa) - Ceapă - Cipolla
Orange (Citrus sinensis) - Portocală - Arancia
Oregano (Origanum vulgare) - Șovârv, Oregano - Erba acciuga, Origano
Paprika (Capsicum annuum) - Ardei dulce - Peperone, Paprica
Parsley (Petroselinum crispum) - Pătrunjel - Prezzemolo
Pepper (Piper nigrum) - Piper - Pepe
Peppermint (Mentha piperita) - Izmă bună, Mentă piperată , Mintă - Menta pepe, Menta peperina, Menta piperita
Pepper Rosé (Schinus terebinthifolius) - Piper brazilian - Pepe rosa, Schino brasiliano, Balsame delle Missioni; Falso pepe peruviano
Pomegranate (Punica granatum) - Rodie - Melogranate, Melograne
Poppy (Papaver somniferum) - Mac de gradină, Mac somnifer - Papavero (sonnifero)
Rose (Rosa damascena) - Măcieș damascen; Măcieș centrifoliu (Rosa centifolia) - Rosa
Rosemary (Rosmarinus officinalis) - Rozmarin - Ramerino, Rosmarino
Saffron (Crocus sativus) - Șofran - Zaffarano, Zafferano
Sage (Salvia officinalis) - Salvie - Salvia
Savory (Satureja hortensis) - Cimbru de grădină - Santoreggia
Sesame (Sesamum indicum) - Susan - Sesamo
Star Anise (Illicium verum) - Anason în formă de stea, Anason stelat, Badian - Anice stellato
Sumac (Rhus coriaria) - Oțetar mirositor (Rhus aromatica) - Sommacco
Tarragon (Artemisia dracunculus) - Estragon, Tarhon - Estragon, Estragone, Dragoncella
Thyme (Thymus vulgaris) - Cimbru de cultură - Timo
Turmeric (Curcuma longa) - Curcumă - Curcuma
Vanilla (Vanilla planifolia) - Vanilie - Vaniglia
Leah spune:
Iata o descriere a unor condimente in revista Avantaje:
http://www.avantaje.ro/index.php?a=132
"I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference."(Robert Frost)
noni930 spune:
Stie cineva cum se pastreaza menta proaspata mai multa vreme?
Am incercat s-o tin intr-un pahar cu apa in frigider, dar tot s-a vestejit a doua zi.
Multumesc!
country girl spune:
rozmarin, cimbru, marar, busuioc, oregano, sofran, ghimbir, tarhon, scortisoara, nucsoara, salvie, cardamonul, curry si condimentele indiene
Basilique spune:
tarhon in borsul de vita, oregano in salate, usturoi pe cartofi prajiti, scortisoara pe gris cu lapte.
B.