Romanii vazuti de altii

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Doruletz, pestele se impute de la cap.
Cu ultima parte a mesajului tau sunt mai mult decat de acord. E frustrant, al naibii de frustrat ca tu, platitor de taxe si om muncitor sa platesti din buzunarul tau ajutoare sociale lenesilor, sa te impiedici de tabere ilegale, mizerie, hartuire la metrou si asa mai departe.
Cine ar trebui tras la raspundere? Cine se face raspunzator si vinovat de toate astea? Romanul in general? NU.
Rezolvarea situatiei tine de politic, de legislativ, de UE, de mama naibii, NU de romanul de rand, nu de mine sau de tine.
Asa ca degeaba ma injura-n barba francezul suparat si nervos(pe buna dreptate, cum am stabilit), ca EU nu am ce-i face, eu nu-s de vina, eu nu mi-am intins cortul la usa lui, si nici alte cateva milioane de romani nu au facut-o. Si ma umplu de frustrare si-l injur si eu. E bine asa? Nu e bine, normal!
Cand UE si-a deschis bratele sa ne primeasca, au stiut ce are sa se intample si cum are sa migreze criminalitatea din Ro spre zari vestice. Ca doar experienta au vesticii, nu romanii-s primi care si-au permis sa murdareasca Parisul! S-au culcat pe o ureche si acum trebuie sa gaseasca un vinovat.

Politica facuta cu...dorsalul impinge omul de rand spre rasism. Mediatizarea excesiva a criminalitatii impinge omul de rand spre rasism.

Eu mi-am adunat experienta singura, nu din presa.Uite asa, circuland si vorbind cu oamenii.
Cea mai tare faza a fost cand mi s-a spus ca ´´nu arat ca o romanca´´
Zic, da cum ar trebui sa arate o romanca? Raspunsul a fost o lunga tacere. habar nu am ce isi imaginau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

In schimb in romania o patim de fiecare data cand vorbim in franceza (atunci cand suntem toti trei) nu a fost sofer de taxi care sa nu arunce fraze xenofobe (francezii sunt ingamfati, prosti, ce ati cautat acolo, sunt toti negri etc)

Da, sunt destui romani rasisti sau plini de prejudecati.
De la: ´´macaronarii aia cu macaroanele lor fara gust´´ pana la ´´americanii prosti si inculti´´ -gasesti tot ce se poate in materie de prostii spuse-n gura mare si mandria prostului care spune prostiile.

Tu cum ai reactionat cand ai auzit ce ai auzit? Nu i-ai zis sa-si vada de treaba pentru care il platesti?
Nu l-ai intrebat daca a fost vreodata in Franta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:

In schimb in romania o patim de fiecare data cand vorbim in franceza (atunci cand suntem toti trei) nu a fost sofer de taxi care sa nu arunce fraze xenofobe (francezii sunt ingamfati, prosti, ce ati cautat acolo, sunt toti negri etc)

De la: ´´macaronarii aia cu macaroanele lor fara gust´´ pana la ´´americanii prosti si inculti´´ -gasesti tot ce se poate in materie de prostii spuse-n gura mare si mandria prostului care spune prostiile.

Tu cum ai reactionat cand ai auzit ce ai auzit? Nu i-ai zis sa-si vada de treaba pentru care il platesti?

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

Si asta te deranjeaza, Doruletz, ca taximetristul popescu a spus ca francezii sunt cu nasul pe sus?
Ce a spus politistul prea putin conteaza, nu?

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:

rufus, imi pare rau de experientele tale, sa inteleg ca atunci ai fost gata sa dai vina pe primul care ti-a iesit in cale? uite, mie nici nu mi-a trecut prin cap asa ceva, tot ceea ce voiam era sa-mi recuperez macar actele. Si am fost la politie, am depus plangere, m-au tratat corect desi au vazut de unde sunt, m-au sunat in seara respectiva sa-mi spuna ca au gasit actele si dupa cateva luni sa-mi dea vesti despre ancheta. Chiar ti se pare atat de neverosimil ca exista bande de romani care se ocupa cu furtul de buzunare/telefoane in Franta si ca victima ar putea sa identifice hotii?
Ideea era ca din articolul respectiv nu se poate deduce ca victima a mintit, mi se pare o prejudecata cel putin la fel de mare ca si a politistului sa faci presupuneri despre educatia si constiinta ei atata vreme cat nu-i cunosti nici macar versiunea despre faptele respective.

Niciodata n-am dat vina pe nimeni, intelegi gresit. Habar n-am nici pana in ziua de azi care au fost autorii numeroaselor mele "experiente"
Mi s-a parut ca, dupa cum il aperi pe cel ramas fara telefon, ca tu ai gandi asa; cu siguranta omul ala a mintit, cu sau fara intentie.
Si, din pasajul scris de tine as zice ca tu chiar crezi ca aia doi arestati sunt autorii furtului. Daca e asa, poate iti dezvolti putin teoria.
Reiau ce am spus anterior: in Romania, cel putin, marturia mincinoasa se judeca cu codul penal pe masa. In Franta chiar poti spune orice iti trece prin cap si politia il umfla pe cel vizat? Asa e mereu? Sau...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Nu conteaza ce a spus taximetristul roman sau vanzatoarea frantuzoiaca. Nu ei ar trebui sa fie tinta noastra.

Conteaza reactia autoritatilor, reactia din media. Reactiile lor sunt fanioane pentru reactiile celorlalti.

Cand a fost emisiunea cu papuselele am ras cu gura pana la urechi de reactia mediei romanesti.
Cum e posibil ca niste oameni seriosi cu scaun la cap de la televiziuni serioase sa comenteze (serios) ore si zile in sir o emisiune demna de CAN CAN si Libertatea?

Cu asa ceva am ajuns sa ni se zgandare mandria nationala? E de rasul curcilor!

Pai scotienii ar trebui sa traiasca cu capetele in pamant.

1 din 10 delicventi e roman. Ah, asta da zgandareala. Si astept reactia autoritatilor romane nu a mediei care inflamata de anunt si dornica de razbunare agita steagul rasismului. Vai, ce ne fac noua francezii! Vai ce ne fac noua romanii!.
Mi-ar placea ca reactia sa fie asta: "Da, exista o problema si eu stat roman te ajut pe tine stat francez sa o rezolvi. Eu stat roman imi asum aceasta problema, nu stau si plang pe la colturi."

Vai de statul care-si lasa mass-media sa-i rezolve problemele!
Nu facem altceva decat sa ne impungem reciproc.

Am ajuns sa jucam "trage de sfoara". La un capat francezii, la celalalt capat romanii si la mijloc mocirla. Fiecare gandindu-se: las' pe ei s-o asaneze!
Si apare calaretul Sarkozy la trap care mai expulseaza dintre tragatorii romani spernd ca sfoara se va misca spre ei.
Apoi vine randul calaretului roman, la pas, scarpinandu-si teasta si nestiind ce sa faca.
Da, sfoara asta o sa se rupa intr-o zi.

Trecand la subiectul initial al discutiei eu stiu foarte bine ca legal puteau sa-i retina pe acei romani. Si mai stiu ca tot legal puteau doar sa le ia declaratiile si sa le dea drumul. Au optat pentru prima varianta pentru ca erau romani.
Si sper ca acei politisti sa primeasca mustrare.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Apropos de media noastra.
Ne-am petrecut vacanta cu un prieten de al nostru, italian. Ii place Romania si a vazut si bune si rele.

N e uitam la tv si pe unde butona aceeasi stire: "Berlusconi a cazut in baie"
si ne zice:
"E al patrulea an cand imi petrec vacanta in Romania si tot nu am sa inteleg emisiunile voastre de stiri. Ce va intereseaza pe voi ca Berlusconi a cazut in baie?"

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:

Citat:

´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

Si asta te deranjeaza, Doruletz, ca taximetristul popescu a spus ca francezii sunt cu nasul pe sus?

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Eu ma mir de atita naivitate si pretentii in ce priveste "deschiderea" cetatenilor romani. Cata ipocrizie in toate aceste lozinci despre toleranta, cand in Olanda de pilda, patria asa zisei tolerante, toate neamurile Europei sunt barfite in toate felurile posibile, exista antipatie reala fata de francezi, germani, belgieni, turci, musulmani in general, ce sa mai vorbesc de toate neamurile Europei de Est!
Urmarind o data un meci pe BBC, am fost socata sa aud comentarii de cel mai mare prost gust la adresa unor jucatori din Europa de Est, legate fix de "originea" lor.

la serviciu, am fost de mai multe ori interpelata de colegi, in mod agresiv, pentru faptul ca cei din europa de est vin sa lucreze in "vest", le-am raspuns ca nu-i nimic, din est pleaca toti oamenii destepti si va fi loc de munca si pentru ei, daca isi pierd serviciul in vest...

i-am intrebat iarasi daca lor le convine sa cumpere marfa ieftina produsa in tarile sarace pe salarii mici?! de ce nu protesteaza atunci?!

Ce sa mai vorbim de bancuri si ironii mitocanesti?! Si asta in mediu "academic", intr-un institut de cercetari.

Cu mici variatii locale, date in parte de educatie, istorie, anturaj si traditie, oamenii sunt cam aceiasi peste tot, cu bune si rele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariuta

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:

Citat:

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Eu ma mir de atita naivitate si pretentii in ce priveste "deschiderea" cetatenilor romani. Cata ipocrizie in toate aceste lozinci despre toleranta, cand in Olanda de pilda, patria asa zisei tolerante, toate neamurile Europei sunt barfite in toate felurile posibile, exista antipatie reala fata de francezi, germani, belgieni, turci, musulmani in general, ce sa mai vorbesc de toate neamurile Europei de Est!
Urmarind o data un meci pe BBC, am fost socata sa aud comentarii de cel mai mare prost gust la adresa unor jucatori din Europa de Est, legate fix de "originea" lor.

la serviciu, am fost de mai multe ori interpelata de colegi, in mod agresiv, pentru faptul ca cei din europa de est vin sa lucreze in "vest", le-am raspuns ca nu-i nimic, din est pleaca toti oamenii destepti si va fi loc de munca si pentru ei, daca isi pierd serviciul in vest...

i-am intrebat iarasi daca lor le convine sa cumpere marfa ieftina produsa in tarile sarace pe salarii mici?! de ce nu protesteaza atunci?!

Ce sa mai vorbim de bancuri si ironii mitocanesti?! Si asta in mediu "academic", intr-un institut de cercetari.

Cu mici variatii locale, date in parte de educatie, istorie, anturaj si traditie, oamenii sunt cam aceiasi peste tot, cu bune si rele

Da Mariuta dar toti stiu ei mai bine cum e in Olanda decat noi astia de traim aici . Daca le spun de PVV si ce xenofobism in crestere e pe aici, vai draga nu se poate. Numai noi romanii ne punem atat cenusa in cap, astia n-ai sa-i vezi!

Doruletz, de parca presa straina nu se porcaieste indeajuns cand prezinta toti romanii de-a valma ca fiind tigani, cersetori, prostituate si toate cele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Factor de furtuna au ba... asta numai timpul va spune daca dreapta de acum e o zvarcolire in nisip sau mai mult.

Doruletz daca incepem sa discutam ce limbi vorbim si sa ne impungem pe chestii personale... pe mine m-ai pierdut de partener. Eh si noi alegem limbi pe care le pot vorbi toti cei prezenti iar in vacanta damilia e mare ... in plus nici un parinte nu prea poate decide ce limba vorbesc copiii intre ei.

Pe scurt... nu ma lovesc de rasism in jurul meu in mod constant ca altfel angajam de mult un avocat. Dar se mai intampla. Nici nu stau in Franta de 14 ani... dar tocmai am serbat 10 ani de la casatoria facuta in Franta si de atunci traiesc printre francezi cam jumatate de an, an de an.

Dar vezi ca eu nu ma mai consider tinta tipica a rasismului. Nu mai sunt in inceput de cariera si nici nu am nevoie de vren serviciu din partea statului francez si am si un nume absolut neutru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Am uitat... legat de .ro e foarte probabil ca ca taximetristul si politistul roman sunt la fel e rasisti ca in .fr daca nu si mai rau, dar .ro nu prea e un standard. Totusi nu stiu sigur entru ca nu rea vin.

Mergi la inceput