Romanii vazuti de altii
Raspunsuri - Pagina 10
![](images/user_woman.png)
miri2007 spune:
Mai dureresor este ca toata discutia aceasta ramane la acest nivel iar unitatea si unitatea in diversitate atat de mult arborata in UE este doar de fatada.
Ca vorbesc oamenii intre ei, ca se fac glume si sicane este una (tine pana la urma de educatia fiecaruia), dar cand astfel de comportamente se extind la nivelul autoritatilor si mai mult sunt tolerate (prin nesanctionare) la nivel UE, aceasta mi se pare cu adrevarat grav.
Miri2007
Mai scriu pe / reclama ilegala
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
AB_AC spune:
Miri EU nu-i teritoriu de emigratie, dar a devenit prin scaderea ratei natalitatii... Decenii populatiile emigrate au suferit si s-au asimilat. Acum o generatie erau armenii, italienii si spaniolii cei non-grata.
Acum nici populatia originara nu-i la fel de unita si emigrantii sunt multi. Ce va prevala... o societate mai nord-americana cu Live and let Live, una mai nationalista.... e greu de spus, iar situatia economica nu ajuta.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/JuliaSM/JuliaSM.jpg)
JuliaSM spune:
In legatura cu medicul roman din Franta,fotografia de efect facuta ca si cand ar fi dormit pe jos si-a atins tinta!Stia omul ce face...
Am fost acum cateva minute la prietenii mei romani din apropiere,care urmaresc canale romanesti de stiri si aseara au vazut,intre altele,prezentarea materialului cu medicul roman.Ori n-or fi fost atenti,ori stirea a fost de asa natura,insa astazi erau pur convinsi ca francezii sunt niste ticalosi care l-au aruncat pe strada pe sarmanul om,care era MEDIC,nu nenea Gheorghe prins la cersit...si romanul nostru a dormit pe strada,ca au vazut ei fotografia!!!
O fi dormit romanul nostru pe strada,dar numai 10 secunde,cat a durat poza,asa cum spune el insusi,incepand cu 'sincer sa fiu...' .
Deci manipularea maselor devoaratoare de stiri e tare facila,oare cati romani or mai fi,ca amicii mei,pur convinsi si gata sa bage mana in foc ca acel om a fost lasat sa doarma pe jos pe strada,cu bagaje cu tot !?...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
doruletz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Cu ultima parte a mesajului tau sunt mai mult decat de acord. E frustrant, al naibii de frustrat ca tu, platitor de taxe si om muncitor sa platesti din buzunarul tau ajutoare sociale lenesilor, sa te impiedici de tabere ilegale, mizerie, hartuire la metrou si asa mai departe. Cine ar trebui tras la raspundere? Cine se face raspunzator si vinovat de toate astea? Romanul in general? NU. |
eu nu pot sa spun cine e vinovat, daca si omul de rand (care la noi a renuntat sa se mai duca la vot sau sa se implice intr-un fel sau altul in viata societatii) sau exclusiv conducatorii. Da, e trist si frustrant pentru toata lumea ca dupa 20 de ani in care am primit tot felul de ajutor din afara problemele provocate de infractorii nostri s-au inzecit in loc sa scada. Dar totusi eu sustin ca francezul de rand nu invinuieste pe "toti" romanii si nici nu-i considera pe toti la fel. Si ca presa de aici prezinta obiectiv lucrurile, fara sa nege ca problema exista dar totodata critica fata de discursurile populiste ale ministrului si de lipsa de masuri concrete, eu cel putin asta am citit. (si pot sa dau exemple)
Tu cum ai reactionat cand ai auzit ce ai auzit? Nu i-ai zis sa-si vada de treaba pentru care il platesti? Nu l-ai intrebat daca a fost vreodata in Franta? |
nu, stii si tu ca nu ai cu cine sa discuti. Sunt oameni frustrati care atata pot si atata ii duce mintea. Incerc sa schimb discutia pentru ca, daca pe mine nu ma afecteaza prostiile xenofobe, nu vreau ca fetita mea sa inteleaga. Ea nu a auzit in franta remarci rasiste impotriva romanilor in schimb aude in romania impotriva francezilor si eu tin inca sa considere ca acolo e si tara ei.
doruletz spune:
citat din mesajul lui XIO Si asta te deranjeaza, Doruletz, ca taximetristul popescu a spus ca francezii sunt cu nasul pe sus? Ce a spus politistul prea putin conteaza, nu? |
am spus mai sus, nu ma deranjeaza rasismul soferilor sau al altor categorii, eu sunt suficient de bine in baschetii mei ca sa nu imi pese de parerile unor frustrati alimentati de o presa isterica cu miros de pubela jurnalistica. Ma enerveaza doar atunci cand copilul poate intelege ce se spune. A fost dificil pt mine sa o invat si romaneste si nu vreau sa-mi para deja rau ca m-am straduit atata.
Nu am spus ca nu conteaza ce zice politistul ci ca pot sa concep ca un politist la barbès poate avea comentarii deplasate la adresa romanilor. Asa cum as concepe si comentariile antiguatemaltece ale politistilor romani in ziua in care romania ar fi invadata de infractori din Guatemala. Fara sa-i scuz sau sa le gasesc circumstante, dimpotriva, cred ca pt remarcile de genul asta ar trebui macar o mustrare. Dar am spus si ca, in rest, politistii si-au facut datoria corect si legea a fost aplicata fara "discriminarea" despre care scrie in articol si in presa de scandal din ro.
doruletz spune:
citat din mesajul lui Rufus Niciodata n-am dat vina pe nimeni, intelegi gresit. Habar n-am nici pana in ziua de azi care au fost autorii numeroaselor mele "experiente" Mi s-a parut ca, dupa cum il aperi pe cel ramas fara telefon, ca tu ai gandi asa; cu siguranta omul ala a mintit, cu sau fara intentie. Si, din pasajul scris de tine as zice ca tu chiar crezi ca aia doi arestati sunt autorii furtului. Daca e asa, poate iti dezvolti putin teoria. |
am dezvoltat deja cred. Din pacate e plin metroul parizian de 'nevinovati' prinsi cu mana in buzunarul omului, arestati de politie si apoi lasati liberi de justitie din lipsa de probe sau pentru ca sunt minori etc. Eu ii vad in fiecare zi. Te invit pe la mine intr-o vacanta daca nu ma crezi:)
Asa functioneaza justitia, hotul nu poate fi condamnat pentru furt decat in anumite conditii (flagrant, gasit obiectul furat asupra lui etc). Iar hotii cunosc legile mai bine decat o armata de avocati, obiectul furat trece in cateva secunde din mana in mana si dispare in natura in buzunarul unui complice. Dupa aceea tu n-ai decat sa-i recunosti cat vrei pe cei care ti-au subtilizat portofelul, ei nu mai au demult nimic compromitator asupra lor (iar tu pe complice nici nu l-ai vazut). Pot chiar sa iti arate ostentativ portofelele personale. Chiar daca politia ii retine (nu oricum ci numai daca ai depus plangere si ai dat declaratii la comisariat) judecatorul o sa-i lase liberi din lipsa de alte dovezi. Aici toata lumea stie lucrurile astea, au fost nenumarate reportaje pe la tv despre cum functioneaza retelele de pickpocket. Nu stiu de ce ti se pare atat de neverosimil.
Eu insa nu sustin cei doi sunt in cazul asta descris mai sus. Dar nici nu pot sa fiu atat de sigura ca tine ca victima a mintit! am spus doar ca nu exista destule elemente in articolul acela subiectiv care sa-mi permita sa am certitudini de o parte sau de alta (nu stiu nimic despre versiunea victimei, despre ancheta politiei etc).
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui doruletz
am dezvoltat deja cred. Din pacate e plin metroul parizian de 'nevinovati' prinsi cu mana in buzunarul omului, arestati de politie si apoi lasati liberi de justitie din lipsa de probe sau pentru ca sunt minori etc. Eu ii vad in fiecare zi. Te invit pe la mine intr-o vacanta daca nu ma crezi:) Asa functioneaza justitia, hotul nu poate fi condamnat pentru furt decat in anumite conditii (flagrant, gasit obiectul furat asupra lui etc). Iar hotii cunosc legile mai bine decat o armata de avocati, obiectul furat trece in cateva secunde din mana in mana si dispare in natura in buzunarul unui complice. Dupa aceea tu n-ai decat sa-i recunosti cat vrei pe cei care ti-au subtilizat portofelul, ei nu mai au demult nimic compromitator asupra lor (iar tu pe complice nici nu l-ai vazut). Pot chiar sa iti arate ostentativ portofelele personale. Chiar daca politia ii retine (nu oricum ci numai daca ai depus plangere si ai dat declaratii la comisariat) judecatorul o sa-i lase liberi din lipsa de alte dovezi. Aici toata lumea stie lucrurile astea, au fost nenumarate reportaje pe la tv despre cum functioneaza retelele de pickpocket. Nu stiu de ce ti se pare atat de neverosimil. Eu insa nu sustin cei doi sunt in cazul asta descris mai sus. Dar nici nu pot sa fiu atat de sigura ca tine ca victima a mintit! am spus doar ca nu exista destule elemente in articolul acela subiectiv care sa-mi permita sa am certitudini de o parte sau de alta (nu stiu nimic despre versiunea victimei, despre ancheta politiei etc). |
Acum am inteles pe deplin cum gandesti.
Nu te condamn, e posibilaorice varianta, indiferent ce credem noi.
Si am retinut si invitatia in vacanta
![](icon_smile.gif)
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
AB_AC spune:
citat din mesajul lui doruletz Nu am spus ca nu conteaza ce zice politistul ci ca pot sa concep ca un politist la barbès poate avea comentarii deplasate la adresa romanilor. Asa cum as concepe si comentariile antiguatemaltece ale politistilor romani in ziua in care romania ar fi invadata de infractori din Guatemala. Fara sa-i scuz sau sa le gasesc circumstante, dimpotriva, cred ca pt remarcile de genul asta ar trebui macar o mustrare. Dar am spus si ca, in rest, politistii si-au facut datoria corect si legea a fost aplicata fara "discriminarea" despre care scrie in articol si in presa de scandal din ro. |
Eu nu cred ca si-a facut datoria corect. Gandeste-te nitel. Daca dupa un test iau lucrarile si spun unui student care a facut prost... ca asa e el prost pentru ca vine din Maghreb/Guatemala/Romania si ii dau nota pe merit... am procedat corect? Nu merit sa fiu data afara ? Pentru ca in loc sa-i creez sentimentul ca-s acolo sa-l ajut sa faca mai bine ii dau in cap cu statisticile mele? La testul meu l-am notat corect, dar i-am dat mai multe sanse pentru urmatorul?
Adevarul e ca statistic vorbind studentii mei de origine araba sunt mai slabi si mai dispusi sa-si piarda timpul , dar dintre cei care au demarat slab am avut un sef de promotie si un altul care era foarte bun, precum si altii medii. Daca-i retin inseamna ca n-au fost multi si am destui studenti care vin din cartierele calde in ultima vreme. Dar fiecare are dreptul unui inceput si unei lupte personale nu incarcata de greselile altora. Asta-i tot secretul unei munci in folosul comunitatii. Ce e discutabil si probabil facut intr-un business nu-si are locul in meseriile de profesor, un politist, un judecator, un medic ... pur si simplu rolul lor este nu doar sa-si faca un minim de obligatii ci sa se comporte astfel incat comunitatea sa aiba incredere in ei. Sa o uneasca si sa nu o dezbine. Trebuie sa iubesti putin oamenii, sa fii empatic. Nu esti in stare de asta mai bine renunti si te faci taximetrist.
Oare numai mie mi-a ramas in cap?
"si-n ochii tai vad stralucind scinteia
Din focul mare-al dragostei de lege,
Ce prin potopul veacurilor negre
Ne-a luminat cararile pribege."
P.S. Doruletz oare tu in .ro si in .fr traiesti in acelasi tip de mediu? De ce nu incerci sa o faci? Multe dispar schimband clasa sociala. Daca ai inchiria o masina in loc de taxi, sau macar folosi un serviciu de limuzina mai business like crezi ca aceia ar avea vreun comentariu in plus de facut? Cu cat tara e mai saraca educatia si serviciile sunt rezervate celor dintr-o clasa sociala mai restransa.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viviana/viviana.jpg)
viviana spune:
Un articol care mi-a placut:
www.adevarul.ro/andrei_plesu_-_opinii/Supararea_intre_popoare_7_570612936.html" target="_blank">http://www.adevarul.ro/andrei_plesu_-_opinii/Supararea_intre_popoare_7_570612936.html
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi