Romanii vazuti de altii
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
AB_AC spune:
Doruletz eu din articol am citit ca nu li s-a spus ca avocatul e gratis. Asta da scapare!
Nu se pune problema ce ai face tu. Se pune problema ce trebuie sa i se spouna unuia care nu stie ce sa faca. Unde sa reclame trebuie sa i se spuna. Oamenii nu au toti o reactie identica in fata autoritatii, cei mai multi i se supun orbeste si le e frica de ea.
Rasismul e foarte periculos mai ales la ora de varf. Si tu nu-l vezi ca nu vrei sa-l vezi. Nu stau sa discut de ce te crezi tu la adapost ca asta-i treaba ta personala. Nici eu nu-l intalnesc la job, dar sigur e acolosa pitit ceva mai jos si mai sus de scara mea sociala de intelo.
Am mers in vara asta sa iau sandale fetitei intr-un boutique destul de elegant in Franta. Copiii mei vorbesc engleza intre ei si o vanzatoare "desteapta" a inceput sa-i laude cand a vazut ca-i raspund in franceza... si i-a intrebat cate libi vorbesc. Cel mic a inceput repede sa insire...printre altele si romaneste pentru ca bunica ne vorbeste in romaneste. S-a lasat tacere la ceva la care in US ar fi fost wow ce frumos ca ascultati povestile bunicii in limba ei. Am profitat de ocazie si le-am explicat copiilor in engleza (cat sa priceapa duduita dar sa nu poata interveni) ca rasismul asta inseamna. Cineva care n-a vazut-o niciodata pe buni si nu o stie... o crede o hoata sau pur si simplu o "lowlife" pentru ca multi romani in sudul Frantei cersesc si fura. Fetita mea dupa ce am platit i-a spus ca nu-i frumos si ca bunica ei e grozava, iar eu am informat-o ca si eu sunt romanca.
Rasismul nu inseamna sa ajunga sa-ti dea cineva in cap pe motiv ca esti roman. Aceea e deja o crima rasista.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramiris/ramiris.jpg)
ramiris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AB_AC Doruletz eu din articol am citit ca nu li s-a spus ca avocatul e gratis. Asta da scapare! Nu se pune problema ce ai face tu. Se pune problema ce trebuie sa i se spouna unuia care nu stie ce sa faca. Unde sa reclame trebuie sa i se spuna. Oamenii nu au toti o reactie identica in fata autoritatii, cei mai multi i se supun orbeste si le e frica de ea. Rasismul e foarte periculos mai ales la ora de varf. Si tu nu-l vezi ca nu vrei sa-l vezi. Nu stau sa discut de ce te crezi tu la adapost ca asta-i treaba ta personala. Nici eu nu-l intalnesc la job, dar sigur e acolosa pitit ceva mai jos si mai sus de scara mea sociala de intelo. Am mers in vara asta sa iau sandale fetitei intr-un boutique destul de elegant in Franta. Copiii mei vorbesc engleza intre ei si o vanzatoare "desteapta" a inceput sa-i laude cand a vazut ca-i raspund in franceza... si i-a intrebat cate libi vorbesc. Cel mic a inceput repede sa insire...printre altele si romaneste pentru ca bunica ne vorbeste in romaneste. S-a lasat tacere la ceva la care in US ar fi fost wow ce frumos ca ascultati povestile bunicii in limba ei. Am profitat de ocazie si le-am explicat copiilor in engleza (cat sa priceapa duduita dar sa nu poata interveni) ca rasismul asta inseamna. Cineva care n-a vazut-o niciodata pe buni si nu o stie... o crede o hoata sau pur si simplu o "lowlife" pentru ca multi romani in sudul Frantei cersesc si fura. Fetita mea dupa ce am platit i-a spus ca nu-i frumos si ca bunica ei e grozava, iar eu am informat-o ca si eu sunt romanca. Rasismul nu inseamna sa ajunga sa-ti dea cineva in cap pe motiv ca esti roman. Aceea e deja o crima rasista. |
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
Cred ca ai pus puntul pe I, suntem vehementi pentru ca ne simtim intr-un fel la adapost. Nu ne gandim cat de periculos poate deveni pentru noi, copii nostrii atitudinea "justificata" impotriva romanilor, categorisiti ca delicventi doar pentru ca sunt romani.
Ce s-a intmaplat acolo, atitudinea politistilor si modul in care le-au vorbit oamenilor alora este dovada clara de rasisim si discrimiare. Nimic nu justifica asta, eu nu zic ca nu trebuiau retinuti si nu contest ca politistii trebuiau sa investigheze. Dar remarcile pe care le-au facut, felul in care au facut referire la nationalitatea lor, cum i-au umilit si ironizat este impardonabil.
ramiris spune:
Probabil si ce i s-a intamplat medicului asta poate fi justificat intr-un fel care n-are legatura cu rasismul sau discriminarea.
http://www.antena3.ro/externe/medic-roman-din-franta-am-fost-concediat-din-cauza-nationalitatii-137231.html
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/JuliaSM/JuliaSM.jpg)
JuliaSM spune:
Ramiris,ai ascultat tot materialul despre medicul roman?? Nu cred ca s-a impiedicat cineva de faptul ca medicul era doar roman,mai avea stimabilul si alte 'calitati' umane,care reies tare bine din discutia telefonica,din pacate.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cristinuk@/cristinuk@.jpg)
cristinuk@ spune:
citat din mesajul lui JuliaSM Ramiris,ai ascultat tot materialul despre medicul roman?? Nu cred ca s-a impiedicat cineva de faptul ca medicul era doar roman,mai avea stimabilul si alte 'calitati' umane,care reies tare bine din discutia telefonica,din pacate. ![]() |
care sunt alea???
ramiris spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cristinuk@
care sunt alea??? |
Nu am ascultat un material, l-am vazut intr-o transmisiune directa la tv, mi s-a parut o persoana absolut normala, educata si cu un comportament civilizat. Poate ca in loc sa insinuezi n-ar fi o idee rea sa punctezi clar si raspicat ce anume ti-a inspirat medicul respectiv. Nu stiu la ce calitati umane te referi, probabil ca nu sunt mult diferite de acelea care l-au calificat pentru postul respectiv. Pentru care cred ca importanta este calificarea si competenta profesionala si nu "calitatile" pe care cineva le intuieste ascultand o declaratie de 2 minute la telefon.
Medicul a mai spus ca a fost contactat de consulul Romaniei in Franta care i-a oferit sprijinul
Am mai auzit si cum a sunat telefonul inchis de reprezentatntul spitalului atunci cand i s-a cerut intr-o franceza foarte corecta (cu un pregnanat accent romanesc ce-i drept) o pozitie oficiala.
Nu zic ca erau obligati sa comenteze in momentul ala, dar sa inchizi telefonul fara sa spui macar ca o sa dea un comunicat de presa sau ca refuza sa comenteze la acel moment mi s-a parut ca reflecta multe "calitati" daca e sa pastrez stilul JulieiSM.
![](images/user_woman.png)
saskia spune:
citat din mesajul lui JuliaSM Ramiris,ai ascultat tot materialul despre medicul roman?? Nu cred ca s-a impiedicat cineva de faptul ca medicul era doar roman,mai avea stimabilul si alte 'calitati' umane,care reies tare bine din discutia telefonica,din pacate. ![]() |
Uite ca am ascultat tot interviul si nu-mi dau seama ce anume calitati negative
![](icon_smile_big.gif)
Sau daca e roman, gata are stampila pe frunte (tu nu esti romanca?).
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cristinuk@/cristinuk@.jpg)
cristinuk@ spune:
mda ... si eu l am vazut live nu mi s a parut nimic suspect la el poate totusi ne lamuresti...
corect era sa vina si replica spitalului sa auzim ambele variante
eu din partea spitalului nu am auzit decat un telefon inchis in nas
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
citat din mesajul lui doruletz xio, doar din articolul respectiv nu-ti poti da seama daca cei trei romani spun adevarul sau nu. "Cei doi romani spun adevarul" e echivalent cu "victima minte". Pe ce te bazezi cand sustii asta cu atata convingere? ei spun adevarul pentru ca sunt romani si ea minte pentru ca e de alta natie? ca alte argumente nu vad. Decizia justitiei nu e un argument pt ca nu arata de partea cui e adevarul , declaratia victimei poate f bine sa fie adevarata dar nu e si suficienta pt o condamnare, asta e legea. |
ma bazez pe o chestie fantastic de logica: romanii (si aici nu ma refer la toti romanii din lume, ci strict la cei din articol) AU ARATAT PE TELEFOANE POZELE PERSONALE SI ALTE DOCUMENTE PERSONALE, lucru imposibil in cazul in care telefonul era tocmai furat.
Ba mai mult, fiecare telefon are o serie si exista mai multe moduri in care iti poti da seama imediat al cui este (si aici ma refer daca este al victimei sau al romanilor).
Si din nou vad ca ai o obsesie pt. generalizarile astea cu "ei sunt romani si au dreptate", nu incerca sa ne pui cuvinte in mesaje, ca nu merge.
Noi nu egneralizam si tu tot continui cu aceleasi fraze.
hai sa ne gandim la altceva. Eu stau linistita la o terasa din Paris, vad 3 romani trecand pe langa mine. Stiu ca sunt romani, ca recunosc limba. Ma agit brusc, fug la un politist si spun ca un grup de 3 romani a trecut pe langa masa si mi-a disparut telefonul pe care l-am vazut la ei in mana, prin urmare un iphone.
Ce zici de scenariu? e posibil?
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro