Romanii vazuti de altii
Raspunsuri - Pagina 6
columbiana spune:
nu am nimic de spus legat de veridicitatea sau nu a furtului studentilor romani, dar judecatile si remarcile rasiste emise de functionari de stat in timpul programului ar fi trebuit penalizate, e clar;
apoi nu trebuie generalizat, dar oricum o dam, tot ajungem la o mentalitate data de o majoritate...si e bine de urmarit ce se intimpla in lumea autismului si a psihanalizei in Franta secolului 21...infricosator!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
viviana spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui doruletz
eu nu stiu ce articol ai citit tu si ai dedus ca "au fost tratati dupa culoarea ochilor", eu l-am citit pe ala postat pe prima pagina si acolo scrie ca :
Politistul putea sa fie si român verde care se trage din neamul lui Vlad tepes si tot ar fi fost normal sa aresteze 2 indivizi, romani sau nu, identificati de victima unui furt. Profesional, politistilor nu li se poate reprosa absolut nimic. Ceea ce pot reprosa politiei sunt doar comentariile deplasate (nu si arestarea), daca au existat, dar ele ar fi trebuit denuntate imediat, in iunie, cand s-au petrecut faptele, nu dupa 3 luni. |
Politistul a gresit cu arestarea pentru ca acele persoane au justificat apartenenta propriilor telefone iar asupra lor nu s-a gasit obiectul furtului.
Politistul a gresit pentru ca niciun hot care face "la manche" nu ramane, linistit in raza furtului astepatandu-l pe el.
Politistul a gresit pentru ca nu trebuia sa-i aresteze, doar pe baza declaratiei unui SINGUR martor. Cel mult trebuia sa-i aduca la comisariat pentru declaratii, in timp ce el isi facea treaba pentru care a fost instruit. Si anume ancheta si gasirea altor martori si de ce nu, a telefonului furat.
Procurorul a gresit, pentru ca avand un dosar subtirel si lipsit de substanta cere, totusi, pedeapsa.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui doruletz Inteleg ca dupa parerea ta victima minte pentru ca e francez si deci e rasist prin definitie, se stie doar ca astia sunt asa de xenofobi si au atat de multe prejudecati despre noi ca ar renunta de bunavoie la un iphone doar asa, d'al dracu, ca sa mai infunde vreo 2 romani nevinovati. In schimb romanii spun neaparat adevarul pentru ca sunt d'ai nostri. |
Imi pare rau, asta e doar parerea ta ca ar fi parerea mea. Nu este asa.
Victima minte sau cel putin nu-i pasa pentru ca este o persoana fara educatie, sau fara constiinta, sau nepasatoare cu soarta altcuiva in afara de propria persoana, etc. Victima vrea telefonul sau o despagubire, o doare-n cot cum e obtinuta aia, stie ca politia a prins doi oameni imbracati cum i-a descris si nu se mai oboseste sa gandeasca mai departe. Nu am dovezi ca a vrut sa l-o "traga" celor doi pentru ca mai sunt si romani pe deasupra. E foarte posibil, dupa cum suntem prezentati in Franta de media. Dar e mai putin important. Dupa mine, important este ca omul ala n-are nici o problema in a trimite doi oameni la fel ca el dupa gratii. Doar printr-un simplu "Oui" la intrebarea: astia-s hotii?
Dupa mine, doar postura de victima a furtului nu da dreptul la astfel de abuzuri. Omul ala ar trebui aratat cu degetul si, dupa acest caz, anchetat pentru marturie mincinoasa.
In ceea ce priveste continuarea povestii, daca retinerea celor doi este justificata, urmarea si comentariile functionarilor sunt importate din Bandustan. Franta da dovada dupa dovada ca "stie" sa se comporte exact la fel de reprobabil ca ceea ce denunta la adresa altora, inclusiv la adresa Romaniei. Fara diferente.
Pe mine nu ma multumeste asta si nici nu simt vreun gand de razbunare, cand vad ca si "greii" Europei nu-s mai breji ca noi. Pe mine lucrul asta ma nelinisteste.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
doruletz spune:
Arestarea era justificata, dar orice arestare ar trebui sa fie urmata de aflarea drepturilor, gasirea unui avocat din oficiu o ancheta si un proces civilizat. |
pai daca citesti cu atentie articolul si elimini frazele pompoase à la rue89, exact asta s-a intamplat. Arestarea a fost justificata de faptul ca victima i-a recunoscut, a durat 2 zile atat cat e legala arestarea preventiva (garde à vue), au avut avocat din oficiu si au fost prezentati unui judecator care i-a eliberat si a stabilit data procesului. Trei luni mai tarziu au avut un proces civilizat la care au fost achitati din lipsa de alte dovezi in afara declaratiei victimei.
nu am nimic de spus legat de veridicitatea sau nu a furtului studentilor romani, dar judecatile si remarcile rasiste emise de functionari de stat in timpul programului ar fi trebuit penalizate, e clar; |
exact, ai rezumat perfect.
Probabil ca si astea ar fi fost penalizate daca ar fi fost... reclamate. Desi nu ma vad absolut deloc in situatia asta, desi probabilitatea sa fiu recunoscuta ca autor al unui furt doar pt ca am vorbit romaneste pe strada mi se pare la fel de mare cu cea de a gasi oul lui columb la mine in curte, daca faptele s-au intamplat asa eu una nu as fi asteptat nici o secunda ca sa-i reclam la IGS (politia politiilor) care aici nu glumesc cu d'astea. si as fi facut un scandal monstru, atunci pe loc. Nici vorba sa astept 3 luni ca sa treaca intai procesul (mai ales daca ma stiu nevinovat) si abia dupa aceea sa incep sa tip ca m-au arestat pe nedrept. (in articolul in franceza scrie ca IGS nu a primit nici o plangere si atata timp cat nu a existat o ancheta nu au nimic de spus despre comportamentul politistilor)
rufus, se vede ca n-ai fost victima unui furt de buzunare, nici nu-ti doresc.
Ei da, asta e, eu prefer sa fiu prudenta cand iau apararea unor necunoscuti neconditionat doar pe baza unui articol in mod evident partinitor (nu am aflat nici varianta victimei nici a politistilor), asta probabil datorita experientelor si locului unde traiesc.
Rufus spune:
citat din mesajul lui doruletz rufus, se vede ca n-ai fost victima unui furt de buzunare, nici nu-ti doresc. |
Gresesti din nou (oare de ce insisti?).
Mi s-a furat din buzunar, geanta. Mi-a fost sparta locuinta, iar din casa de vacanta au mai ramas doar peretii.
Crezi ca stau prost la capitolul "experienta"?
Totusi, ce relevanta are experienta (sau absenta ei) in ceea ce am spus? Consideri, oare, ca pagubitul a procedat corect identificand la vrajeala doi oameni la intamplare? Da'el a dovedit ca avea un telefon care i-a fost furat si nu i-a scapat din greseala in buda la amanta acasa?
Daca tu numesti asta justitie, eu ma abtin.
Edit: trec la capitolul experienta: spart masina (roata de rezerva, diplomat) si alta masina (radio).
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
viviana spune:
Doruletz,
Eu o tin pe-a mea:
Arestarea preventiva nu se justifica. A fost facuta exclusiv pe baza declaratiei martorului. Unicului martor.
si poate... pe baza faptului ca sunt romani.
Daca maine vine vecinul tau si declara ca te-a vazut furand posete in piata te aresteaza preventiv?
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
viviana spune:
Tare mi-e mie ca "garde a vue" s-ar traduce mai curand prin retinere. Acea retinere care nu poate depasi 48 ore, hai maxim 72.
Arestarea preventiva este cu totul altceva. Cel putin in Romania asa este, dar sunt sigura ca si in alte tari e diferita de acea retinere in custodia politiei.
Poate sa fie: l'aresstation preventive sau detention preventive.
nu stiu, si nici nu stau sa scotocesc.
Dar, oricum asta nu schimba datele problemei.
vivi
cristinuk@ spune:
pt ca in Franta puterea politiei e foarte mare si au dreptul de a te baga la garde a vue pana se lamuresc ce e cu tine ...
ladyJ spune:
citat din mesajul lui doruletz Parerea mea e ca sunt alte lucruri mult mai grave care ne strica imaginea in strainatate si care ar trebui sa ne preocupe, nu batalia cu papusile. |
Ok, hai sa le nominalizam.
Judecat un pic la rece, din valul de imigranti prezenti in tarile occidentale, romanii sunt printre cei mai´´ blanzi´´ chiar daca-s certati cu legea. Ce auzim des despre romani? Cersetorie si furt din buzunare. Sigur, exista si cazuri mult mai violente, dar ce ni se reproseaza in genere e cersetoria si furturile mici.
In rest, romanii imigranti in general, se intergreaza rapid si fara probleme in tara gazda.
Si sunt convinsa ca foarte multi cetateni straini isi fac o imagine despre romani si Romania din.....povesti cu zmei. Altfel nu-mi explic cum un cetatean care NU a fost niciodata in Ro si nu a cunoscut cat de cat niciun roman, poate sustine ca:
-in Ro e periculos sa mergi pe strada, vin romanii cu SUV-urile, te blocheaza in trafic, iti iau banii si masina sin te lasa-n popoul gol
-femeile romance cauta doar bani si lux, te vrajesc si iti iau tot apoi te abandoneaza
-e saracie lucie in Ro, oamenii nu au canalizare sau apa potabila
-etc.
E de vis, nu? Cand ti le spune cineva in fata, te gandesti intai daca e vreo gluma proasta sau omul ala chiar vorbeste serios?
doruletz spune:
rufus, imi pare rau de experientele tale, sa inteleg ca atunci ai fost gata sa dai vina pe primul care ti-a iesit in cale? uite, mie nici nu mi-a trecut prin cap asa ceva, tot ceea ce voiam era sa-mi recuperez macar actele. Si am fost la politie, am depus plangere, m-au tratat corect desi au vazut de unde sunt, m-au sunat in seara respectiva sa-mi spuna ca au gasit actele si dupa cateva luni sa-mi dea vesti despre ancheta. Chiar ti se pare atat de neverosimil ca exista bande de romani care se ocupa cu furtul de buzunare/telefoane in Franta si ca victima ar putea sa identifice hotii?
Ideea era ca din articolul respectiv nu se poate deduce ca victima a mintit, mi se pare o prejudecata cel putin la fel de mare ca si a politistului sa faci presupuneri despre educatia si constiinta ei atata vreme cat nu-i cunosti nici macar versiunea despre faptele respective.
Tare mi-e mie ca "garde a vue" s-ar traduce mai curand prin retinere. Acea retinere care nu poate depasi 48 ore, hai maxim 72. |
in articolul in franceza scrie ca romanii au fost plasati in "garde à vue", nu am stiut cum se numeste in romaneste; In Franta "garde à vue" poate dura 48h si atat a si durat pentru cei 2 romani. Nu asta scrie in articol? uneori am impresia ca numai eu l-am citit:)
Vineri, 3 iunie 2011, s-au aflat la locul nepotrivit[..]Goergiana este eliberata dupa cinci ore, pentru ca nu corespunde semnalmentelor date de victima.[...] Recunoscuti de victima, cei doi barbati sunt transferati la arestul Palatului de Justitiei, unde dorm si sambata noaptea. Constantin si Benjamin sunt prezentanti in fata judecatorului duminica dimineata, care ii elibereaza si ii cheama din nou a doua zi dimineata.[...] Audierea este amanata pentru 9 septembrie. |
Pentru suspiciune de "furt in banda organizata" poti fi retinut in "garde à vue" pentru verificari si eu una ma bucur ca legea e asa.
Daca maine vine vecinul tau si declara ca te-a vazut furand posete in piata te aresteaza preventiv? |
am mai spus, pentru mine probabilitatea ca o victima a unui furt sa ma identifice pe degeaba cu hotul doar pt ca vb romaneste e egala cu cea a descoperirii cotorului de la marul lui adam si eva
Dar daca tie ti se pare ca e corect ca victima unui furt sa identifice hotii si politia sa o trimita sa plimbe ursul pt ca n-are alte dovezi fara ca macar sa verifice si sa-i retina pe suspecti pentru cercetari inseamna ca da, n-avem aceeasi idee despre justitie.