Romanii vazuti de altii

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

draga xio, si io m-am plictist de discutii cu cei care au idei fixe; nu a fost nimeni arestat pt ca vorbea romaneste ci pentru ca a fost recunsocut drept hot de catre victima unui furt. ma mir ca atata lucru nu ai inteles, totusi scrie in romaneste pe prima pagina.

Eu nu ma vad ca as avea ceva in comun cu cei doi (sau trei) romani arestati, in schimb pot sa ma identific usor cu victima care a ramas fara telefon, in locul ei si eu as vrea sa pot da in judecata statul cand as vedea ca justitia i-a eliberat pe cei pe care ii recunoscusem ca m-au furat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Auzi doruletz, daca tot te identifici asa usor cu victima furtului, nu ma lamuresti si pe mine cum se cheama ala care induce justitia in eroare, care depune marturie mincinoasa si, mai ales, daca se simte jenat ca marturia aiurea a tinut niste oameni la puscarie? Fie ei si niste romani din neam de hoti?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

rufus, ca victima a unui furt (din experienta) pot sa spun ca e atat de frustrant incat nu ma gandesc decat cum sa-mi recuperez bunul, nu-mi arde sa trimit nevinovati la inchisoare doar asa, de-a naibii. N-am nici un interes sa mint ca atunci stiu sigur ca nu mai am nici o sansa sa-mi vad vreodata obiectul furat.

Inteleg ca dupa parerea ta victima minte pentru ca e francez si deci e rasist prin definitie, se stie doar ca astia sunt asa de xenofobi si au atat de multe prejudecati despre noi ca ar renunta de bunavoie la un iphone doar asa, d'al dracu, ca sa mai infunde vreo 2 romani nevinovati. In schimb romanii spun neaparat adevarul pentru ca sunt d'ai nostri.

Si, nu-i asa, noi n-avem prejudecati.

Ceea ce nu spune presa e ca din pacate legile franceze sunt f blande in cazurile de pickpocket, parerea victimei nu conteaza daca nu exista flagrant sau daca nu se gasesc bunurile furate asupra suspectilor. de aceea hotii din metrou actioneaza in grup si isi paseaza prada unul altuia. Justitia insa functioneaza pe principiul "mai bine un vinovat afara decat un nevinovat la inchisoare" fapt de care se profita din greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Doruletz, intamplator romanii spuneau adevarul.
Din nou, lipsa acuta de profesionalism la politistul care s-a legat de faptul ca erau romani, nu de alte lucruri.
Si nu le-a spus ca sunteti romani, hotul era roman, i-a jignit direct.
daca asta ti se pare normal e ok, sunt unii care-l adora pe Hitler, dar sa stii ca legal nu este.
Si asta cred ca spune totul.

ai citit ce-a spus judecatorul?

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Doruletz, intamplator romanii spuneau adevarul.
Din nou, lipsa acuta de profesionalism la politistul care s-a legat de faptul ca erau romani, nu de alte lucruri.
Si nu le-a spus ca sunteti romani, hotul era roman, i-a jignit direct.
daca asta ti se pare normal e ok, sunt unii care-l adora pe Hitler, dar sa stii ca legal nu este.
Si asta cred ca spune totul.

ai citit ce-a spus judecatorul?

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

QED despre prejudecati: romanii spun sigur adevarul pentru ca sunt romani si francezii mint cu siguranta pentru ca sunt francezi
si tot tu ziceai despre hitler ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Doruletz, eu sunt impotriva generalizarilor.
Si cred ca multi de pe fprumul asta stiu asta, motiv pt. care acum nu se mais crie ca "medicii romani sunt spagari", se specifica "unii medici", ca altefl incep eu cu pistonatul si se plictiseste lumea.

Prin urmare, te rog sa recitesti si sa vezi unde am spus eu ca toti francezii sunt mincinosi si ca romanii spun adevarul.
Cred ca ti-am explicat destul de lent si exact ca fac referire strict la acel politist in discutia noastra.
Cred ca este la mintea cocosului ca nu voi putea sa spun vreodata ca blondele sunt proaste sau sutienele negre.

Asa ca acel QED nu isi are rostul, nici macar nu inteleg de unde ai scos acel mesaj, ca e ca nuca in perete in discutia noastra.
Din nou, ca sa intelegi si tu si sa nu ma mai obosesti, "romanii" din mesajul meu , LOGIC erau romanii acuzati , ca pentru numele Lui Dumnezeu, DOAR DESPRE EI VORBIM AICI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

ladyJ, cunosc demult emisiunea si persoanele ironizate si pot sa spun ca daca guignolele sunt rasiste atunci romania e patria ku klux klanului:) Subiectul emisiunii era cu totul altul.
Articolul ala pe care l-am pus la inceput rezuma bine, dar daca vrei sa stii mai multe despre emisiune uite un articol ceva mai documentat decat compunerile patriotarde si revansarde aparute prin presa din ro :
http://www.rfi.ro/articol/stiri/social/guignols-linfo-sa-tragem-marionete

PS nu te vad pe tine "plina de prejudecati", nu erai vizata de mesajele mele anterioare, imi pare rau daca asta s-a inteles

Am inteles care-i povestea cu mascotele alea. OK, deci nu mascotele sunt rasiste,(asta suna fooarte tare ) ci cei doi comentatori pe care mascotele ii ´´interpretau´´ .
Comentatori cunoscuti pentru comentariile lor xenofobe.

Ce sa zic? Zic ca , ma tem ca nu-nteleg umorul frantuzesc. Pardon, umorul celor care gandesc glumele astea dar si a celor care rad cu pofta la ele.
Realizatorii zic ca vroiau sa ´´puna in gura celor doi comentatori aceste injurii´´, ca pe ei ii interpretau.
OK, ca sa ce? Unde-i de ras, ca asta nu inteleg eu?

Sincera sa fiu, gluma aia cu moneda aruncata care nu mai cade e chiar amuzanta, daca privesti detasat si ai oaresce umor. Sunt sute astfel de bancuri si glume cu romani, polonezi, rusi, etc. Nu le poti spune insa oriunde si oricum, uni-s mai sensibili.

In fine, se puteau opri la glumele de genul asta. Ce a fost dupa, e deja prea mult!

Mergi la inceput

xio, doar din articolul respectiv nu-ti poti da seama daca cei trei romani spun adevarul sau nu. "Cei doi romani spun adevarul" e echivalent cu "victima minte". Pe ce te bazezi cand sustii asta cu atata convingere? ei spun adevarul pentru ca sunt romani si ea minte pentru ca e de alta natie? ca alte argumente nu vad.
Decizia justitiei nu e un argument pt ca nu arata de partea cui e adevarul , declaratia victimei poate f bine sa fie adevarata dar nu e si suficienta pt o condamnare, asta e legea.

In fine, concluzia e ca articolul e extrem de subiectiv, pompos si manipulator iar declaratia victimei ridica multe semne de intrebare si ar trebui sa indemne la prudenta. articolul ala chiar nu merita o discutie asa de lunga pe tema asta.

ladyJ, sunt de acord, umorul guignolelor e greu de inteles pentru cineva care nu cunoaste societatea franceza, istoricul si modul lor de a privi lucrurile. Mie mi-au trebuit vreo 2 ani sa incep sa ma amuz la guignole (si nu numai, mai sunt si altii mai caustici decat ei) . De aceea a fost o tampenie ca presa din romania sa agite asa securea razboiului fara sa aiba habar despre ce vorbesc. Cat despre rasism, faptul ca extrema dreapta e in razboi cu marionetele spune multe.
Parerea mea e ca sunt alte lucruri mult mai grave care ne strica imaginea in strainatate si care ar trebui sa ne preocupe, nu batalia cu papusile.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Realizatorii zic ca vroiau sa ´´puna in gura celor doi comentatori aceste injurii´´, ca pe ei ii interpretau.
OK, ca sa ce? Unde-i de ras, ca asta nu inteleg eu?

Sincera sa fiu, gluma aia cu moneda aruncata care nu mai cade e chiar amuzanta, daca privesti detasat si ai oaresce umor. Sunt sute astfel de bancuri si glume cu romani, polonezi, rusi, etc. Nu le poti spune insa oriunde si oricum, uni-s mai sensibili.

In fine, se puteau opri la glumele de genul asta. Ce a fost dupa, e deja prea mult!

o caricatura e intotdeauna "prea mult", altfel ar fi portret:)
desi ii zice emisiune de divertisment nu toate scenele sunt "de ras", uneori marionetele nu fac decat sa puna reflectoarele pe defectele unor personalitati tocmai ca sa atraga atentia asupra lor si sa incerce sa le corecteze.Si uneori functioneaza, de ex cei doi comentatori in seara aceea nu au facut nici o gluma deplasata la adresa romanilor in timpul meciului ... nici macar a gazonului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Guignoles sunt ceea ce francezii iubesc si anume la provocation. Si cine se enerveaza cade de prost. E un rafinament si asta! Spre deosebire de tine eu l-am iubit din prima. Mi se parea cool sa gasesti ac de cojocul oricui. Apoi am devenit ceva mai empatica.

Nu sunt rasisti comentatorii din spate! Aici Doruletz are dreptate. Se iau si de rasisti si de nerasisti si de cei de dreapta si de emigranti. America e un pays de merde, arabii sunt encules, armata franceza e inexistenta, Sarko e lingau... lista e lunga. Ei isi bat joc de tot ce misca si daca pe careva doare e treaba lor. E cool cand poti fi deasupra. Francezul moyen, intelo de souche, cu casuta si saler bunicel e deasupra. Are un complex de superioritate imbatabil. Intr-un sistem intepenit ca cel francez orice s-ar intampla pe el adversitatile nu-l prea ating nici pe el la angajare, nici pe copiii lui la scoala... mai dispare un iphone eventual.

Din pacate in viata unii fac glume si altii mai prosti dar cu spirit de imitatie dezvoltat le iau de bune si de adevar absolut. Daca-i cool sa auzi ca arabii sunt bougnoules la ora de varf la Guignoles oare de ce e penalizat la locul de munca? E da, limbajul este suburban asa la gradul doi. Dar cati percep asta si nu-l iau ca atare?

In rest daca justitia zice ca X e nevinovat; atunci oricine afirma contrariul in afara unei curti de judecata ar trebui sa fie judecat pentru defaimare. Daca politistului nu-i place Barbes sa renunte si sa se faca altceva. Un functionar rasist nu poate fi in serviciul comunitatii. Nu exista scuze pentru afirmatiile facute in cursul arestarii. Arestarea era justificata, dar orice arestare ar trebui sa fie urmata de aflarea drepturilor, gasirea unui avocat din oficiu o ancheta si un proces civilizat.

Exista si oameni care sunt furati si nu vad bine si/sau dau vina pe cineva doar doar le trece naduful pierderii. Nu de pomana se mai cer si alte dovezi.

Mergi la inceput