Romanii vazuti de altii

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karula spune:

am prieteni si rude (unele prin alianta chiar nativi) in franta (doruletz, poate te caut mai incolo sa-mi dai numarul lui joel, nu se stie niciodata cand e nevoie :D). unii dintre ei se mai vaita, ca asa le e felul. altii, si nu intamplator chiar cei mai realizati si mai inzestrati spiritual, sunt bine-merci cu toate cele din jurul lor. problema mandriei nationale a francezilor exista pentru ambele tabere de care ziceam, doar ca difera net gradul de abordare. ca sa nu mai zic de diferenta intre modul de a (re)actiona al unora si al altora.
de curand imi povesteste un prieten discutia pe care a avut-o cu o taximetrista in timp ce traversau parisul la o ora de varf cu punct de plecare gara de nord... uimirea prietenului meu - istoric - crestea kilometru cu kilometru ascultand parerile documentate si pertinente ale taximetristei despre tigani si despre impactul lor in societatea pariziana. tigani de aiurea si tigani din romania. tipa facea referinte la carti (apropo, rufus), filme, razboaie, perioade de migratie, ce sa mai, o lectie deschisa. spre finalul drumului, dupa o pauza care ii parea putin suspecta prietenului meu, tipa isi cere scuze si ii marturiseste: era romanca.

cursa a costat 60 de euro cu tot cu bacsis. eu zic ca a fost ieftin :)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Doruletz, parca am mai explicat ca nu consider toti francezii rasisti. Trebuie sa zicv atsa la fiecare post?

Scuza-ma, nu am locuit niciodata in Franta. Poate asta ma descalifica din a vorbi despre francezii aia care considera ca-s paduchioasa sau hoatza, desi nici ei n-au stat fata in fata cu mine niciodata? Si nici in Romania n-au locuit.

Tu gasesti scuze si alora cu glumele lor de doi bani, si politistului din poveste. Numai pe mine aici ma vezi plina de prejudecati si cu judecata stramba.

In alta ordine de idei, habar nu am cum se ajunge la Ticleni. Poate doar cu o masina inchiriata din tg jiu.

--------------------------------------------
““Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei““S.F.

nu gasesc scuze pt ca n-am cui. Eu nu-i cunosc pe francezii aia care te considera pe tine paduchioasa si hoata, nu i-am intalnit niciodata, nu i-am vazut, nu stiu cine sunt, cum as putea sa-i scuz? daca ai intalnit tu astfel de specimene, nu pot sa zic decat ca imi pare rau.
Politistul a aplicat legea, a arestat doi suspecti care fusesera identificati de victima unui furt, nu am de ce sa-i gasesc scuze nici lui. Afinitatile lui personale cu o natie sau alta nu ma intereseaza.
Nu le gasesc scuze insa nici ziaristilor (francezi) care au scris un articol subiectiv, cu titlu pompos si fals.

merci pt sugestia de ajuns ticleni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Dar de Olanda care a votat sa nu intram in spatiul Schengen ce ziceti?

Asta e Europa in care traim acum, din ce in ce mai mult vocea nationalistilor se aude mai puternic si de aici se nasc valurile de xenofobie, asa ca asta e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Doruletz, parca am mai explicat ca nu consider toti francezii rasisti. Trebuie sa zicv atsa la fiecare post?

Scuza-ma, nu am locuit niciodata in Franta. Poate asta ma descalifica din a vorbi despre francezii aia care considera ca-s paduchioasa sau hoatza, desi nici ei n-au stat fata in fata cu mine niciodata? Si nici in Romania n-au locuit.

Tu gasesti scuze si alora cu glumele lor de doi bani, si politistului din poveste. Numai pe mine aici ma vezi plina de prejudecati si cu judecata stramba.

In alta ordine de idei, habar nu am cum se ajunge la Ticleni. Poate doar cu o masina inchiriata din tg jiu.

nu gasesc scuze pt ca n-am cui. Eu nu-i cunosc pe francezii aia care te considera pe tine paduchioasa si hoata, nu i-am intalnit niciodata, nu i-am vazut, nu stiu cine sunt, cum as putea sa-i scuz? daca ai intalnit tu astfel de specimene, nu pot sa zic decat ca imi pare rau.
Politistul a aplicat legea, a arestat doi suspecti care fusesera identificati de victima unui furt, nu am de ce sa-i gasesc scuze nici lui. Afinitatile lui personale cu o natie sau alta nu ma intereseaza.
Nu le gasesc scuze insa nici ziaristilor (francezi) care au scris un articol subiectiv, cu titlu pompos si fals.

merci pt sugestia de ajuns ticleni

Nu i-am intalnit nici eu, dar fac parte dintre persoanele considerate paduchioase si hoatze doar pentru ca-s romanca. In opinia lor ““glumeata““
Faceam referire la mascotele alea cu glumele lor de care am citit in presa acum vreo saptamana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Ce sa zicem? Niste infecti. Vreau sa spun www.hotnews.ro/stiri-esential-10153995-transporturile-seminte-flori-din-olanda-blocate-vamile-romanesti-din-cauza-unei-suspiciuni-bacterii.htm" target="_blank">infectati cu bacterii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Ce sa zicem? Niste infecti. Vreau sa spun www.hotnews.ro/stiri-esential-10153995-transporturile-seminte-flori-din-olanda-blocate-vamile-romanesti-din-cauza-unei-suspiciuni-bacterii.htm" target="_blank">infectati cu bacterii.

Super . Nu stiam, si de cand cu EHEC din vara e si foarte credibila .

Mergi la inceput

ladyJ, cunosc demult emisiunea si persoanele ironizate si pot sa spun ca daca guignolele sunt rasiste atunci romania e patria ku klux klanului:) Subiectul emisiunii era cu totul altul.
Articolul ala pe care l-am pus la inceput rezuma bine, dar daca vrei sa stii mai multe despre emisiune uite un articol ceva mai documentat decat compunerile patriotarde si revansarde aparute prin presa din ro :
http://www.rfi.ro/articol/stiri/social/guignols-linfo-sa-tragem-marionete

PS nu te vad pe tine "plina de prejudecati", nu erai vizata de mesajele mele anterioare, imi pare rau daca asta s-a inteles

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Doruletz, pe tine probabil nu te inetreseaza afinitatile politistului pt. o natie sau alta, dar dpdv profesional tocmai asta e problema, ca el nu are voie sa trateze oamenii in functie de culoarea ochilor, a parului sau masura cupei de la sutien.
Ma mir ca nu-ti dai seama de asta.

In alta ordine de idei, a fost dinnou un scandal cand intr-o emisiune franceza un tip a facut o "gluma" . Cum recunosti un roman in Paris? Sta pe jos si cerseste.

Repet, cand IQ-ul e mic, nu ai cum sa emiti pretentii.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Doruletz, pe tine probabil nu te inetreseaza afinitatile politistului pt. o natie sau alta, dar dpdv profesional tocmai asta e problema, ca el nu are voie sa trateze oamenii in functie de culoarea ochilor, a parului sau masura cupei de la sutien.
Ma mir ca nu-ti dai seama de asta.

In alta ordine de idei, a fost dinnou un scandal cand intr-o emisiune franceza un tip a facut o "gluma" . Cum recunosti un roman in Paris? Sta pe jos si cerseste.

Repet, cand IQ-ul e mic, nu ai cum sa emiti pretentii.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

eu nu stiu ce articol ai citit tu si ai dedus ca "au fost tratati dupa culoarea ochilor", eu l-am citit pe ala postat pe prima pagina si acolo scrie ca :
Citat:

Victima a descris doi romani, unul in camasa albastra, celalat in camasa alba.

La cateva sute de metri de locul furtului, Constantin poarta o camasa albastra, iar Benjamin una alba. [...]

Recunoscuti de victima, cei doi barbati sunt transferati la arestul Palatului de Justitiei, unde dorm si sambata noaptea."

Politistul putea sa fie si romān verde care se trage din neamul lui Vlad tepes si tot ar fi fost normal sa aresteze 2 indivizi, romani sau nu, identificati de victima unui furt. Profesional, politistilor nu li se poate reprosa absolut nimic.

Ceea ce pot reprosa politiei sunt doar comentariile deplasate (nu si arestarea), daca au existat, dar ele ar fi trebuit denuntate imediat, in iunie, cand s-au petrecut faptele, nu dupa 3 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Doruletz draga zau ca m-am plictisit de discutia noastra.

Toti cei care s-au aratat indignati au facut-o din cauza a ceea ce au spus politistii si din cuaza ca ei au fost arestati doar pt. ca vorbeau romaneste.
Daca eu sunt in alta tara, vorbesc romaneste si ma aresteaza un politisit pt. ca am aIphone, desi eu ii dovedesc ca este al meu, daca ma mai si trateaza asa cum au facut-o, ii dau in judecata atat de repede si de bine ca 100 de generatii nu vor avea bani sa plateasca.

Doar despre asta este vorba.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput