Interzicerea dezvaluirii sexului copilului
Raspunsuri - Pagina 3
olim spune:
este o alta idee stupida a UE cu aceasta lege.
Mai ales ca exista o lege clara a avorturilor, adica dupa 12 saptamani de sarcina, nu se mai poate face avort la cerere, ori la 12 saptamani sexul copilului este incert, doar dupa 20 de saptamani se poate spune clar ce este.Mai nou este o tehnica care la 7 saptamani de sarcina, printr-o analiza a sangelui se poate determina sexul copilului, de unde si numarul mare de cereri de avort.
Insa asta nu are nimic de-a face cu ecografia si cu medicii ecografi, sau ma rog obstreticieni care fac ecografiile viitorelor mamici!Sa nu ma corectati, ca aici in Franta exista se medici obstreticienii si ,edici ecografisti, adica ala ce face radiografie la mana rupta, entorsa la picior, plamanilor sau unei viitore mamici.Nu e musai sa iti faca ecografia obstreticianul, si nici ginecologii nu fac toti ecografii ca nu stiu sa le citeascaAsta e Franta!
corap spune:
daca aveti curiozitatea, de ce nu intrebati un medic ecografist la ce presiuni e supus in lunile mici de sarcina de catre viitoare mame pentru dezvaluirea sexului.
sau de cate ori nu li s-a spus in fata ca "daca-i fata fac avort".
e posibil sa va schimbe un pic parerea.
sdcristian spune:
cora, nu exagera
daca cei care avorteaza pt ca au fete/baieti sunt dispusi sa isi riste viata la vreun felcer si sa faca o ilegalitate doar ca sa scape de ei... o vor face si cu legea asta. ca incalca una, doua sau 100 de legi cand cineva isi pune in cap ceva aia face.
eu doar spunem de ce mie personal mi-a placut sa stiu ce o sa am. plus ca deja muream de curiozitate. na, daca se da legea asta si o sa mai fiu gravida sau o sa imi import test din acela care arata ce sex va avea copilul sau astept pana la morfologica de 22 de saptamani cand in 4d am vazut de fiecare data explicit, fara sa fie nevoie de vreo explicate de la doctor.
mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011)
blog
http://s288.photobucket.com/home/cristi_2003
tomaca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corap avorturi nu fac numai doctorii, mai ales in cazurile avute in vedere de cei care au facut propunerea. despre viata acestor copii egala cu zugraveala roz era vorba, sdcristian. oricum, ca fiinta rationala ce esti, puteai sa-ti dai seama ca sansele sa ti se realizeze dorinta de a avea fata / baiat erau de 50 % si sa nu mizezi pe camera roz doar cu argumentul "eu imi doresc fetita". oricum, vad ca "daca nu-i al meu poate sa i se intample orice, ce ma doare pe mine si cu ce-s eu responsabil" e suficient de generalizat pe-aici . |
Daca cineva spune ca imi pasa de al meu, nu inseamna neaparat ca nu-i pasa de al altuia. Este o exagerare. Si iarasi nu cred ca trebuie sa te abtii de la a spune ca pentru al meu vreau cel mai bine, doar sa nu par egoist.
Oricum, eu cred ca cei mai muti din acei copii vor fi condamnati la o viata grea din pacate. Cand se vor naste poate vor fi chinuiti toata viata doar pentru faptul ca s-au nascut. Daca parintii sunt in stare sa-l omoare din patece doar pentru ca nu are sexul potrivit, ii vad in stare sa-i reproseze asta toata viata.
Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un
My_Lady0091 spune:
corap...zau daca te inteleg
nu a pus nimeni egal intre o zugraveala si un copil.tu ai facut aceasta paralela..deci bila iti apartine!
eu nu vad nimic rau in a afla sexul copilului...asa toate informatiile poat fi folosite importiva ta sau a altora!Mai bine n-am mai sti nimic,nu?
Pentru mine a sti sexul copilului creeaza deja o relatie aparte intre mine si copil, il individualizeaza...adevarat nu stim multe inca despre el...dar a-i sti sexul e un lucru benefic..pentru mine ca mama, persoana care il port in pantec...mi-o/il imaginez...o identific..sunt niste sentimente aparte!
A zugravi camera unui copil sau a-i alege hainute sunt niste momente unice..pentru ca le faci gandindu-te la minunea ce o ai in burtica..ii pictezi camera..gandindu-te la el/ea...deci a sti ce e nu egal cu ceea ce faci tu..ci vine in ajutorul/ghidarea/ indrumarea mutor acte si fapte pe care le gandesti/faci.
Tine mai mult de latura afectiva...de simturi decat de o prostie de lege aberanta!
Sunt ecografiile 4D care se fac...eu am facut in prima sarcina..si nu iti spun cum mi-au dat lacrimile cand i-am vazut fatuca, manutele, piciorusele...si multe altele..printre care si sexul..a fost incredibil..si pentru ce a-si fi eu privata de acest lucru?Sau alte mamici?
Eu cred ca aceasta lege ar trebui sa se aplice doar in tarile unde, pe baza unor studii se poate demonstra clar motivul care sta la baza acestei legi!Nu zic ca nu e necesara...dar nu erga omnes!
*Blackmoon Lady 19+cu un omuletz colocatar si lipistocul meu iubitRebecca
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
sdcristian spune:
citat din mesajul lui corap daca aveti curiozitatea, de ce nu intrebati un medic ecografist la ce presiuni e supus in lunile mici de sarcina de catre viitoare mame pentru dezvaluirea sexului. sau de cate ori nu li s-a spus in fata ca "daca-i fata fac avort". e posibil sa va schimbe un pic parerea. |
degeba e supus la presiuni, ca pana la 12 saptamani abia se poate vedea ceva din copil, cat de cat, la 8 saptamani daca ai noroc se vede inima,inca nu au manute si picioare, d-apoi sa vezi sexul.
blog
sdcristian spune:
eu am avut si o sarcina pierduta, si da, atunci cel mai tare as fi vrut sa stiu ce e, sa pot sa ii dau un nume, sa stiu dupa cine plang. dar era prea mica sarcina, nu s-ar fi putut vedea.
blog
My_Lady0091 spune:
citat din mesajul lui corap daca aveti curiozitatea, de ce nu intrebati un medic ecografist la ce presiuni e supus in lunile mici de sarcina de catre viitoare mame pentru dezvaluirea sexului. sau de cate ori nu li s-a spus in fata ca "daca-i fata fac avort". e posibil sa va schimbe un pic parerea. |
corap...
mie mi-a spus doc ca pana in saptamana 17 nu putem sti sigur si mi-a inchis gura...ce puteam face?S-o amenint???...deci nimeni nu poate pune presiune pe un medic..fii serioasa!Si mai ales daca doctorul aude ca "daca-i fata, fac avort"..ar trebui sa fie tampit sa se hazardeze in a da pronosticuri...
*Blackmoon Lady 19+cu un omuletz colocatar si lipistocul meu iubitRebecca
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
corap spune:
traiti fericite atunci cu zugraveli si floricele pe pereti, in castelul de cristal. aveti totusi grija sa nu v-apuce o lejera senzatie de greata (de la atat roz)
tomaca spune:
citat din mesajul lui corap traiti fericite atunci cu zugraveli si floricele pe pereti, in castelul de cristal. aveti totusi grija sa nu v-apuce o lejera senzatie de greata (de la atat roz) |
Sincer, eu iti inteleg punctul de vedere, si nu cred ca a contestat cineva ceea ce spui, ca pe acei viitori copii nu-i apara nimeni de proprii parinti si ca trebuie sa ne gandim la ei.
Nu s-a pus problema de asa ceva, e de la sine inteles. Doar ca s-au prezentat argumente de ce ar trebui sa ne gandim si la ceilalti copii, doriti si iubiti. Dar vad ca mai departe de argumentul zugraveala si roz (desi s-a vorbit si de albastru), nu vrei sa treci si nu vrei sa empatizez si cu cei care nu au doar suferinta in urma unei sarcini, ci si bucurii si vor sa le traiasca.
Nu esti obligata, evident. Dar nici ceilalti nu sunt obligati sa renunte la tot.
Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un