Interzicerea dezvaluirii sexului copilului

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

ce frumos sa pui egal intre viata unui copil si zugraveala roz de pe pereti. foarte uman.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

Citat:
citat din mesajul lui corap

ce frumos sa pui egal intre viata unui copil si zugraveala roz de pe pereti. foarte uman.

da cine a pus egal? acuma ca eu vroiam fete... dar iata ca am baieti, nu am facut avort si nicinu i-as schimba pe cea mai cea fetita din lume

dar am vrut sa stiu cat mai repede ce o sa am. foarte inuman. (daca era dupa mine stiam din ziua conceptiei)

mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011)
blog
http://s288.photobucket.com/home/cristi_2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

din cate stiu eu nu se mai face avort asa tarziu. cel mai devreme poti afla sexul copilului pe la 13 saptamani. vinovati sunt doctorii daca fac avorturi. deci nu vad de ce ar trebui sa ma afecteze pt mine. mai ales ca aici nu am auzit de asa ceva. pe de alta parte eu cred ca doctorii stiu clar cine vrea copilul, cine nu/l vrea, daca ii intereseaza sexul. pe noi ne/a intrebat data trecuta daca preferam fetita sau baiat. i/am spus ca ne dorim copilul sanatos. am preferat sa stiu sexul ca sa/i putem alege un nume si sa vorbim cu el folosind acest nume. asa as vrea sa fie si acum.

Finn Constantine 15.10.2009

Mergi la inceput

la peste 12 saptamani poti face doar avort cu cauze medicale, si niciun ecograf nu iti arata mai devreme de asta sexul copilului.

blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Mie mi se pare totusi o exagerare, indiferent daca exista sau nu argumente pentru care s-a ajuns la o astfel de initiativa. Inclin totusi sa cred ca numarul care fac acest lucru este covarsitor mai mic decat al acelora care se bucura de vestea ca vor avea un copilas indiferent de sexul acestora. Mai am inca incredere in specia umana.

Cazuri (mai ales la tara) cu oameni care arunca puii altor animale ca sunt femele, exista inca (din pacate), dar sper totusi ca nu-si omoara proprii copii doar pentru ca sunt fete. Iar cei care o fac, au probleme serioase afective.
De aceea cred ca numarul acelora care fac asa ceva este redus (si vorbim si de Europa, un continent unde totusi nivelul de civilizatie este superior), atunci de ce sa dai o lege care sa-i apere doar pe aceia. De fapt pe copiii lor. Nu-i discriminezi pe ceilalti care sunt mai multi? De ce sa-i bagi pe toti intro oala, desi oala este net favorabila celor care nu comit raul? Eu, daca as vrea sa aflu acum sexul copilasului meu (din motivele mele si nu trebuie sa ma justific de ce as vrea; si de ce nu?), m-as simiti frustrata si nedreptatita. Pe mine, persoana normala cine ma apara? Cine-mi apara si mie drepturile de a ma pregati pentru viata de parinte asa cum vreau eu?

Cred ca exista si alte metode de a elimina avortul in astfel de cazuri, cum ar fi interzicerea lor, nu a dezvaluirii sexului copilului in timpul ecografiilor, desigur cu probabilitate. La o varsta asa mare, este destul de greu sa se faca un avort oriunde, sau de fapt nici nu se mai poate. Si educarea medicilor, care poate au transmis cu prea multa usurinta ideea ca sexul copilului este cert 100%, etc. Daca se gandesc mai multe capete luminate, sigur se gasesc si alte solutii.

Plus ca, o lege ca sa poata fi aplicata si sa produca efecte reale, trebuie sa vina si cu metode care sa asigure aplicarea si constatarea neaplicarii ei.

Pai daca medicul ii spune mamei sau tatalui la ureche care este sexul copilului dar nu trece nimic in foaia scrisa, ce-am facut? Credeti ca nu vor exista medici tentati / dispusi sa o faca? Cum au prevenit ei cazurile acestea de avort barbar?

Daca n-ar fi cert ca e o lege care vine de la Comisia Europeana, as zice ca vine de pe plaiuri mioritice, caci pare facuta in dulcele stil romanesc.

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:

pai au fost date niste argumente pentru "de ce nu", care au fundamentat propunerea legislativa.

propunerea e valabila pentru unii, dar acei "unii" nu formeaza majoritatea!

*Blackmoon Lady 19+cu un omuletz colocatar si lipistocul meu iubitRebecca
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

avorturi nu fac numai doctorii, mai ales in cazurile avute in vedere de cei care au facut propunerea.

despre viata acestor copii egala cu zugraveala roz era vorba, sdcristian. oricum, ca fiinta rationala ce esti, puteai sa-ti dai seama ca sansele sa ti se realizeze dorinta de a avea fata / baiat erau de 50 % si sa nu mizezi pe camera roz doar cu argumentul "eu imi doresc fetita".

oricum, vad ca "daca nu-i al meu poate sa i se intample orice, ce ma doare pe mine si cu ce-s eu responsabil" e suficient de generalizat pe-aici .

Mergi la inceput

Citat:

avorturi nu fac numai doctorii, mai ales in cazurile avute in vedere de cei care au facut propunerea.

despre viata acestor copii egala cu zugraveala roz era vorba, sdcristian. oricum, ca fiinta rationala ce esti, puteai sa-ti dai seama ca sansele sa ti se realizeze dorinta de a avea fata / baiat erau de 50 % si sa nu mizezi pe camera roz doar cu argumentul "eu imi doresc fetita".

oricum, vad ca "daca nu-i al meu poate sa i se intample orice, ce ma doare pe mine si cu ce-s eu responsabil" e suficient de generalizat pe-aici .

daca avotrurile respective sunt oricum ILEGALE nu mai e nevoie de inca o lege impotriva lor. exista una

da, daca as sti sigur ca salvez viata unui copil as renunta la a afla sexul. dar tare ma indoiesc ca cei care aleg viata copilului dupa un astfel de criteriu nu-s in stare de acelasi lucru si la testul cu verigheta, sarea sau dupa forma burtii.

blog

Mergi la inceput

ok, viata unui copil cate zugraveli face? 10-20-100? asta pentru ca "acele cazuri nu formeaza majoritatea".

1 copil = cate zugraveli ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

nu inteleg de unde pana unde trebuie sa ma doare pe mine matele de altii? si daca m/ar durea ce as putea sa fac? sa le schimb religia, conceptiile, convingerile? tu chiar crezi ca daca nu se va mai afla sexul copilului la ecograf nu se vor intampla tot de felul de nenorociri acestor copii nedoriti? sunt destui abandonati, ucisi, aruncati prin gunoaie si wc/uri. asta cum se poate schimba?

Finn Constantine 15.10.2009

Mergi la inceput