Spiridusi de ianuarie - februarie 2006 (21)
Raspunsuri - Pagina 4
G_I_O spune:
COSMI ce m-ai distrat! Unde e uleiul de ricin in reteta pusa de tine? :)))
Stefan va merge la sc. In cls 0 sau 1?
Tin pumnii sa fii admisa. Ce probe ai dat? Ce master vrei sa faci?
BUMBI intra pe site-ul MEN si gezi ca e acolo programa cu obiective cu tot. Cel putin asa stiu eu.
Am luat in sf adidasi copilului, tip gheata de la adidas. El si i-a ales. Ne bucuram ca e pe gustul nostru.
cosmi1975 spune:
neata cu noaptea n cap
G I O la toata combinatia asta s e pune ulei de ricin si se face asa o masca pe care o asezi in cap...este fff buna ,cumnatul meu avea pb mari si de cand foloseste masca asta nu i mai cade parul si i s a indesit
Master,vreau sa fac ceva legat de tehnologia informatiei...legat de PCvreau ceva nou.Probele au fost cam grele...in primul rand fiind master didactic iti trebuie un portofoliu legat de activitatea profesionalaeu am avut noroc ca am dus copie dupa ce l de gradatie de merit...apoi un interviu si o proba scrisa
rezultatele vor fi pe site-ul universitatii luni...vom vedea
G i o pe Stefan il duc direct la clasa 1,cel putin asta imi doresc pt ca fosta invatatoare a Biancai ternāmina anul acesta clasa a 4 a...o tipa f buna
Bumbii poti sa incerci scriind exact pe prietenul google,programa pt grupa pregatitoare
fug la dus
dia_tm spune:
Toanca, ma miram si eu de copil la care sa nu-i placa o educatoare mai indulgenta decat precedenta...
Eventual incearca sa-i explici ca nu tine de educatoare, ci tine de faptul ca a crescut, ca acum nu mai e chiar la gradinita, ci la grupa pregatitoare pentru scoala, si din cauza asta totul e mai strict, si pretentiile sunt mai mari...pentru ca si ei au crescut si acum pot sa stea cuminti, sa fie mai disciplinati, sa invete mai mult...chiar daca asta inseamana sa se joace mai putin (se poate compensa cu joaca cat cuprinde dupa gradi si in week-end).
Comsi, multa bafta! sper ca luni sa ai parte de o veste buna!
Maraki, mult succes cu noul job - super ca ai gasit ceva cu program asa scurt, care sa iti permita si sa lucrezi si sa castigi ceva banuti, dar si ai suficient timp liber! Mult succes si cu uleiul de ricin - am auzi si eu ca e bun, dar habar n-am cum anume se utilizeaza;
La noi o perioada tare agitata, cu multe schimbari (si posibile viitoare schimbari) la care incercam sa ne acomodam...si nu-i chiar usor; Adri ramane dupa gradinita la program prelungit after-school; sotul incepe un nou job, cu program mai lung, si pentru care sutn atatea formalitati de facut....proprietarii locuintei noastre ne-am anuntat in week-end ca ei divorteaza si trebuia sa vanda locuinta (nu stiam ce-mi lipseste, alte cautari si timp piedut studiind piata imobiliara din zona)...si-ar mai fi destule.
...oricum e greu sa te reacomodezi la program strict de lucru si de gradi dupa concediu; dar asa, ...tare greu...
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006)
bumbita spune:
HOLA!
am intrat si am vazut si programa pentru grupa pregatitoare...oricum nu am regasit ca la grupa pregatitoare sa invete anotimpurile si fenomenele specifice fiecaruia...
aseara am avut sedinta la edi...numai obligatii, responsabilitati, bani de dat...insa ele nu ne ziceau nimic de copii, ce vor / ce isi propun sa faca cu ei....le-am zis ca pe mine ma intereseaza la sfarsit de zi si sa stiu cum a cooperat la activitati, ce activitati a facut, decat ca a mancat si a dormit....in plus, le-am rugat sa se prezinte pentru ca eu nu le stiu numele de familie si nici nu este afisat la usa, cum sunt la alte clase ( s-au uitat toti la mine de... ).
dupa ce s-a terminat sedinta, habar n-am ce m-a impins sa ma duc la gradi lui edi - mica printesa - unde a fost acum un an ( dupa ce ne-a plecat bona )...
fetele, nu va pot spune cum ne-au pritenit TOTI de acolo - de la ingrijitoare, educatoare, patroni ...erau toti acolo la ora 18 30....se minunau ce mari au crescut baietii..cand m-au intrebat ce mai facem noi - dupa fata mea, cred, ca s-a vazut ca nu prea bine...imediat mi-au zis sa venim la ei...mi-au facut si o reducere...am vb cu d-na dorina, patroana de scoala, si baiatul lor, david, e la grupa pregatitoare acum si este f interesata de acest subiect..
in plus, la after school zicea ca ei pot observa exact care este gradul de pregatire si nivelul copiilor din fiecare scoala...
ce sa mai...una peste alta m-a convins..si pe mine, si pe dani si pe sebi...numai ca edi nu vrea sa mearga la "doamna miss", ci vrea la doamna oana ( la gradinita de stat )..
acum alta problema...sa-l convingem pe pitic
G_I_O spune:
eu sunt zoombie! Edi mi-a varsat de vreo 4 ori azi noapte...macar a vbaut saruri de hidratare, in rest nimic. acum doarme de vreo 3 ore....asta dupa ce mi-a plans dupa tati, de a trebuit sa-l scot din sedinta ca sa vb. cu el la telefon.
Noroc ca spiridusul e la gradi azi pana la ora 17:30 ca are inot.
Cosmi super specializare. bafta maxima.
am inteles acum de ce vrei sa-l dai intr-a intaia. dar cica numai cei care vor ave aimpliniti 7 ani merg in cls. 1 la toamna 2012. Numai ca, cu relatii se rezolva orice la noi.
copiez si eu reteta asta pt. par...ii cade sotului incredibil de mult.
Dia ce de schimbari la voi! ce sa zic ...bafta in toate, sa gasiti casuta cat mai repede si acomodare usoara Adrianei la afterschool.
Bumbi pai e normal sa se comporte asa la privat...doar sunteti viitori clienti....
bafta sa aveti sa-l convingeti pe pitic sa vrea acolo. este greu pt. ei, daca s-au acomodat intr-o parte si tin la educatoare.
bumbita spune:
ioana, sanatate maxima edilinului? dar ce are? a mancat ceva ce nu i-a priit...sau despre ce e vorba? saracutul...bine ca se hidrateaza si se odihneste...
dia, te inteleg perfect...mie imi lipsea "antrenamentul " asta, recunosc...anul trecut a tot stat mami la noi si i-a cam luat ea de la gradi, eu doar ii duceam...
nici eu nu ma pot baza deloc pe dani cu luat -dus..el vine in jur de 8 30 - 9 00 seara acasa...asa ca eu sunt cu toate cele...
azi ii iau de la gradi la 5 30...la 6 mergem la karate...dupa care trebuie sa ajung neaparat in carrefour sa iau cate ceva de mancare...
azi -dimineata am facut supa crema de legume , pe care o mananca seara cu crutoane si am dezghetat pestele pe care il fac prajit cu mamaliga...
sa vezi ce in forma vei fi..ti se va parea ceva firesc sa fii mereu in actiune
cosmi1975 spune:
neata gagici
ma trezesc de la 6 asa ca deja sunt obosita la ora astasi am o zi...diseara tb sa merg la sedinta la gradii,apoi cu masina in service sa i fac schimbul de ulei..plus ca maine vin rudele si tb ceva pregatire.Sambata plecam la tara ca tb s a mergem la un botez.
cu masterul meu...am vrut mai mult sa vad daca pot face fatzaacu ramane sa vad rezultatul,cica ar fi 5 candidati pe loc
G I O pe puiul mic sa se faca repede bine...o fi mancat ceva care nu i a priit
cat despre scoala ce am inteles de la sedinta de la munca e cam asa...vor merge anul viitor in paralel si grupa 0 si clasa 1,toti copii care vor implini 6 ani la 1 septembrie 2012 vor merge la clasa 0 ...acu nu stiu daca doamna pe care noi o dorim pt papan va lua clasa 0
Bumbii daca copiilor le place la gradinita asta si voi sunteti multumiti cred ca ai luat decizia cea mai bunaplus ca n u mai sunt diferentele asa mari la bani intre gradii de stat si cea particulara..la papan e 150 pe zi plus optionalele ā,plus ce le mai cere asa ca si pe mine ma face praf faptul ca se cer atatia bani la gradii...inteleg pt caiete speciale,materiale da dar sa dai 2 mil fondul clasei in conditiile in care ai absolut tot mi se pare o mare prostie.Nu mai zic ca se gaseste cate o mamica care spune...,,de ce 2 mil,, hai sa dam 3 sa nu mai fie nicio probleme
Dia sper sa ti gasesti casa care ti place si sa nu cauti f multce ti face frumoasa?
Silvii sunt sigura ca daca ai deschide un restaurant ai avea fullce face puiul
Toanca e normal sa nu i palca la spiridus de doaman noua si nu cred sa fie vorba de faptul ca i mai exigenta ci de obisnuitasincer sa ti spun mie mi ar placea ca toate activitatile sa se faca in si mai in joaca
Ana,maraki...restul fetelor pe unde sunteti?
andiaroro spune:
Cred ca am ramas datoare cu inaltimea: 122. Mie nu mi se pare f mare...ca eu in vad tot bebelus.
Cosmi-Eu sunt convinsa ca ai sa te descurci.
Iuliana- Ei se leaga f tare de adultii cu care lucreaza. Si lui Alex ii vine greu sa schimbe educatoarele. Numai ca nu are de ales ca aici asta-i sistemul: in fiecare an alta ed si alti colegi.
Dia-Imp e ca sunteti sanatosi. La restul va adaptati voi....
Maraki- Poate primesti din ro http://www.icosmetice.ro/223-lotiune-regeneranta-cu-petroleum-gerovital-plant-tratament.html . Chiar e eficienta.
Gio-Sper ca-i mai bine Edi
Mihai- Cum e la gradi?
Bumbi- Nu mai astepta cu schimbarea...Daca tie nu-ti place, risti sa transmiti si copiilor starea de nemultumire si sa se complice si mai tare lucrurile
Pe la noi sunt numai aventuri...
Incep cu +. Eu si uitasem ca prin ian sau feb am depus (a depus o vecina ca ea a fost cu ideea ) o cere sa-l primeasca pe Alex la Conservatoire (Scoala de muzica). Cateva zile n-am luat scrisorile din posta, asa ca vineri am aflat ca sambata e inscrierea oficiala. L-au primit si la muzica si la dans si in + a castigat si un an ca l-au pus cu aia de clasa 0() cum ziceti voi. Asta inseamna ca ceea ce a facut la clubul de langa noi a fost bine. Sa vedem insa ce va face cu muzica ca au teorie si scriu. Deja are prima tema din viata lui: sa faca de 10 ori cheia sol pe portativ. Profei de dans i-au dat lacrimile (chiar m-a impresionat) cand i-am spus ca e in clasa superioara varstei ca asta insemna ca ea a muncit bine cu el si era tare mandra....Ma rog, nu intelegeam ce atata circ cu Conservatoire asta, dar se pare ca pb e aici in Regiunea pariziana ca nu sunt locuri suficiente, asa ca fac selectie de la intrare+ alae ale lor pe parcurs. In restul Frantei zicea secretara ca e mai calm.. Ma rog, acu nu va inchipuiti ca e cine stie ce filozofie...are o ora de dans si una de muzica pe saptamana. Dar la dans au pianist care-i acompaniaza + ca grupa lor face repetitii pe scena, asa ca el era tare impresionat.
Problemele au aparut dupa inscriere ca intr-o pirueta si-a trecut mana prin geamul usii de la salon aratandu-i
prietenei lui cum danseaza Tony din Febra de sambata seara...
Rezultat: vreo 10 copci...Abia au reusit sa-l anestezieze
la spital cu gaz hilarant ca nu se prindea de el de nicio culoare.
Anastasia s-a cam speriat si a inceput sa planga cand a vazut sangele,
dar n-a miscat de pe canapea cand a vazut ca-i groasa.
bumbita spune:
'neata!
ioana, cum mai este edi? si-a revenit? a mers la gradi?
ana noroc ca ai deschis la timp plicul, chiar si cu intarziere ....felicitari pentru micul "conservatorist".felicitari!!!! un artist in devenire o sa moara fetele dupa el cu atatea talente..
ce peripetii mai aveti si voi...
cosmi pai daca are invatatorea acum clasa IV de ce nu ia la anul clasa 0? unde-i problema?
la noi azi e ultima zi la gradi "branduselor "...de maine mergem la gradi "mica printesa " 9 unde a mai fost edi )...deja am facut dosarele, am vb cu Doamna Dorina....si maine merg direct la Circ, pentru incerput mi-a confirmat ca pot sta impreuna pana se acomodeaza cu copiii...
G_I_O spune:
Edi e mai bine...azi l-am dus la gradi, i-am dus ex. pt. copro lui Marco...primul a fost sambata a iesit negativ, dar am zis \ca mai repetam sa vedem. prea se plange de dureri de burta si e tot slabanog.
pe urma am mers la sala, unde am zis ca stau o ora...m-a sunat de la gradi ca Edi e cu frisoane, dar nu are febra. A mers sotul dupa el, mi-am terminat ex. dupa care acasa.
a dormit vreo 2 ore, acum e ok...a papat jumate de banana si supa de rosii. de varsat nu a mai facut-o de ieri dimineata...luam debridat in continuare.
Mi-a zis ed. ca a mai vomat un copil din gr. lor azi noapte...din alta gr. sunt vre 3 copii cu voma acasa...clar de la gradi a luat acest virus.
Cosmi asa stiu si eu...dar ma intreb care inv. vor lua clasa 0? aici se stie deja la unele scoli care vor lua clasa 1. asa ca tare ma tem ca alea bune vor merge la cls1 si raman resturile pt cls.0.
Bumbi bafta cu noua gradinita. de ce nu incepeti de luni? le-ai facut analizele asa de repede?
Ana felicitari pt. Alex. ai un super baiat. Imi pare rau ca s-a taiat la mana...of...10 copcii...nu e mica taietura, dragul meu. Refacere rapida!
zici ca e bun tratamentul asta pt par? i-as lua si eu lui Clau. voi aveti si sampon sau doar asta?
fug sa-l bag la somn pe Marco.