Clasa I * 2011 - 2012 [5]

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Neata!

Of, ca tare-s mici si blegi Al meu a ramas in dim asta cu plansul in gat ca uitasem toanta de mine sa-i pun betisoarele pt ora de mate. Dar nu m-am gandit ca le trebuie caci, pe de o parte, nu au inceput inca socotelile si, pe de alta parte, el face operatii simple in gand demultisor......Dar se pare ca astea n-au importanta cand copilul vrea sa fie in randul lumii....Asa de rau mi-a parut. Am rugat-o pe Dna sa le spuna si dansa ca de fapt nu le trebuie (caci ea nu le ceruse, fiecare mamica le-a dat sau nu dupa cum a crezut de cuviinta.....).

Manuela, greu de spus cum e mai bine cu afterul asta....Si-al meu tot in fosta gradi isi face veacul dupa scoala si cred ca, cel putin pt moment, e important ca mediul cunoscut de acolo il ajuta sa faca fata schimbarii. O sa vad ce si cum cand or incepe lectiile adevarate.

Pe de alta parte si sa faca after cu dna de la clasa e bine, insa daca asta inseamna stat pe scaun in clasa pana spre ora 3-4-5 dupa amiaza....mi se pare cam prea obositor.

Acuma este de vazut cum evolueaza copilul si optiunile pot fi schimbate din mers.

Liviana, da, se gasesc, dar trebuie cautat mult si sunt mai scumpe decat cele cu rezerva. Fi-miu a primit unul de la bunici cu ocazia primei zi de scoala insa nu-l va folosi prea curand, ci dupa ce-si formeaza scrisul. Deocamdata sunt la stadiul de creion si probabil ca nu vor trece prea curand la stilou. Dupa parerea mea creionul e cel mai bun la format scrisul.

Pe Matei l-a cam ajuns oboseala....Oricum nu a dormit prea bine noptile astea, se trezea in jur de 3-4 si adormea greu (am pus pe seama stresului schimbarii) iar azi dimineata, desi s-a trezit singurel pe la 6 45, se plangea de oboseala....Sper sa se acomodeze repede cu noul program.

Va las, spor la treaba!

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Neata mamici !

multumesc pentru opiniile voastre referitor la after, sunt avantaje si dezavantaje; deocamdata ramanem aici (sunt de acord cu ce a scris carolinah), pe urma mai vedem din mers ...

cosmina - ai o papusa de fetita ! Sa-ti traiasca, mult succes si impliniri la scoala !

Raportez un mic "incident" de ieri, care pe mine m-a cam afectat :
- cand s-a dus dna. X de la after sa le ia pe fetite de la scoala (Crina si o colega care merge la acelasi after), dna. lor invatatoare i-a comunicat dnei. X ca fetitele sunt cuminti, ascultatoare, vorbesc frumos, dar nu vorbesc cu dumneavoastra !!!
- dna. X ne-a povestit intamplarea noua, mamicilor, cand am luat seara fetitele ...

Acum nu stiu ce sa zic, ma simt penibil pe de o parte , pe de alta parte ma gandesc si nu stiu unde am gresit eu pana acum, straduindu-ma sa fac cum e mai bine ... la gradi, de la 3 ani pana acum Crina si toti copiii le-au spus doamnelor si domnisoarelor de acolo direct pe nume, asa i-au obisnuit si mie mi s-a parut firesc, copiii s-au simtit ca intr-o familie.

La scoala se adreseaza doamnei cu "Doamna invatatoare", dar sunt sigura ca nu spune "ne-ati dat", "sa va povestesc", "ne-ati spus" etc. si o fi vorbit probabil "ne-ai dat", "sa-ti povestesc", "ne-ai spus" ...

... asa ca aseara, am povestit impreuna cu Crina despre regula asta de buna cuviinta de a vorbi cu dumneavoastra ! trebuia sa o fac mai demult ?
... sunt convinsa ca nu si-a insusit si nu va aplica totul de azi, dar eu nu sunt langa ea in clasa sa o corectez, asa ca tot Dna. va trebui sa o corecteze ... si probabil va crede ca degeaba ne-a atentionat prin dna. X
... nu stiu ce sa mai fac, sa vorbesc despre asta cu doamna ?

Scolareii vostri vorbesc cu "dumneavostra" ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmina_p spune:

In eventualitatea in care mamagiuliei ar deschide o "sectiune" cu perle de-ale boboceilor,sunt sigura ca fiecare am avea cu ce "presta" acolo!
Fiica-mea mi-a zis ieri ca domnul,in timpul orei,sta la "birouasul" lui,in fata clasei!I-am spus ca se numeste catedra,dar bineinteles ca i-a iesit "catredra"!
Pentru ca stie cat de cat sa citeasca,voia sa vada ea in orar ce ore are azi.M-a intrebat ce "membru" va cunoaste pt ca in orar scrie "cunoasterea membrului"!!!
O zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Manuela si la noi in clasa este aceeasi problema, adresarea cu Dumneavoastra, dar domnisoara invatatoare nu se supara, ne-a spus ca sunt tare haiosi si ca se vor obisnui pe parcurs . majoritatea educatoarelor cred ca permit sa li se spuna pe nume, nu e vreo tragedie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmina_p spune:

manuelacrina,si Ema(fetita mea) a avut parte ieri de un episod similar in sensul ca a intrebat-o pe d-na inv de la clasa vecina "Esti invatatoarea Larisei?"(prietena ei)si d-na cica i-a raspuns "tare intepata"(citat din fiica-mea)"Sunteti invatatoarea etc etc".Si la noi la grady educatoarele le cereau copiilor sa le spuna pe nume,asa ca acum saracii sunt cam in ceata!Dar sunt sigura ca daca le explicam frumos si noi si invatatorii,cei mici pricep!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

ManuelaCrina, stai linistita, si noi suntem in aceeasi oala, chiar daca la gradi se adresau cu "d-na X". In general, copiii din ziua de azi sunt mai directi si se simt mai bine cand folosesc pers a IIa. Sunt si mai multe pers adulte care prefera aceasta metoda decat erau pe vremea noastra. Spune-i fetei care e dorinta d-nei, insa nu o mustra, las-o in ritmul ei si desigur doamna va trebui sa o corecteze daca simte necesar sa faca acest lucru.

cosmina_p, si noi avem o perla. La religie, Matei a invatat cum se face "inchinaciunea", a se intelege "crucea".

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitty_1973 spune:

Manuelacrina... nu cred ca trebuie sa iti faci probleme. Fetele nu au nicio vina. Pentru ele asa e normal, asa au fost invatate la gradinita. Incet, incet vor invata sa se adreseze si d-nei invatatoare.

Multumesc pentru sustinere! Am lasat-o mai usor. Ieri a fost mult mai bine... baiatul mai intelegator si mai linistit. Nu s-a mai agitat inutil.
S-a mobilizat usor si repede pentru rezolvarea temelor. Oricum, acestea au fost usoare: de barat ce nu se potriveste in desen, sa recunoasca fructe/legume, sa uneasca linii punctate, sa scrie literele pe care le cunoaste si 4 cuvinte... Cam atat. Nu l-am ajutat deloc, doar i-am citit sarcinile de lucru de la exercitii.
Si la noi a cerut stilou cu penita. Am cumparat unul mai scump(25 lei) si unul mai ieftin(6,5 lei). Amandoua au cauciuc acolo unde tin degetele.
Pentru ailitati practice trebuie sa culegem frunze si sa le presam si seminte.
Ii place mult ora de ed.fizica. Ma asteptam la asa!
Cele mai multe rechizite vor sta la scoala in saculet etichetat. Asta imi convine, nu mai trebuie sa le care zilnic.
Si al meu are o pofta de mancare... Dimineata nu mananca nimic (il trezesc pe ultima suta de metri, pe la 7.30), dar la scoala ii dau doua sanvisuri- pana acum cu sunca de Praga si cas de vaca. In plus, mananca si laptele si biscuitii (tip Eugenia) primiti la scoala. Luni, marti si azi i-am pus in plus si cate o banana. La scoala manaca pe un prosopel pe care il are in permanenta in ghiozdan.
Pentru apa are un bidonas de 33o ml. Dar, nu il goleste!
Inca nu am fost la medicul de familie pentru avizul necesar, insa daca trebuie sa "aleg" si eu pe la alti medici...
Un sfarsit de saptamana cat mai frumos si linistit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Cosmina, tare haioasa fetita ta Ema si plina de initiativa daca a intrat in vorba ea cu doamnele invatatoare vecine . Si eu cred ca ar fi binevenita o sectiune cu perle ale boboceilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

ce problem "grave" au unele cadre didactice, uof.
la noi la gradi ii spuneau "doamna" si n-avem habar cum mai departe
doamna de acum e tot "doamna"

ce bine ca azi e vineri

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

'Neata,

La noi e "doamna" si mai departe nu mai stiu , dar parca totusi am auzit-o la gradi vorbind la persoana a II plural. Chiar nu mai stiu .

In alta ordine de idei, se pare ca avem de dat teste: stirea pe www.hotnews.ro/stiri-esential-10137377-evaluarea-initiala-elevilor-ministerul-educatiei-publicat-online-modele-teste-initiale-baremele-evaluare.htm" target="_blank">hotnews

Mergi la inceput