Clasa I * 2011 - 2012 [5]

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

ieri a dat instructiuni ministerul in ceea ce priveste evaluarile initiale:
http://www.edu.ro/index.php/pressrel/16159

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Da, Daria, asa ma gandeam si eu, ca alte probleme nu avea de semnalat decat asta ...
... si daca tot era o problema, mi s-ar fi parut normal sa mi se adreseze direct mie, ne vedem in fiecare dimineata, nu prin intermediari ... asa nici nu stiu care a fost tonul vocii si gradul de seriozitate pe care l-a dat Dna. "problemei".

... ufff, sa speram ca asta ramane cea mai "grava" problema semnalata in urmatorii 4 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Deci sa inteleg ca nu se mai dau teste la cl I?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

'Neataa!!!
Azi avem educatie fizica!
mamaaa...teste?! Fie-mea si-a cumparat ieri papusa, n-are ea treaba cu scoala si testele. A facut in 5 minute tema, rapid si nu prea frumos - niste liniute pe care, de fapt, am constatat ca nici eu nu le pot face perfecte, asa ca i-am zis ca e f. bine si-a plecat prin vecini la joaca.

Partea f. buna e ca inca ii place la scoala si merge vesela dimineata. Azi are doar 3 ore, asa ca de la 11 incepe week-end-ul pentru ea.
Nu-mi prea plac cadrele didactice care pun asa accent inca din prima saptamana pe adresatul asta cu dumneavoastra.
Cam atat, momentan, ca-s in lipsa de timp. Va pup!

Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Ba da, Liviana, eu inteleg ca se dau la romana si la matematica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Si oare cand se dau testele astea?

Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

Buna! eu va urmaresc din umbra, suntem la pregatitoare si la anul incepem si noi cls a 1-a.
testele se dau la toate nivelurile/clasele, inclusiv la pregatitoare. in primele 2 saptamani de scoala se face recapitulare si apoi in sapt a 3-a se dau testele, intr o ora normala de rom sau mate.

----------------------------------------------
O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)
----------------------------------------------

http://www.pediatrics.org/cgi/content/full/115/5/1360
http://www.fabresearch.org/view_item.aspx?item_id=103

http://www.omega3forchildren.co.uk/default/default.aspx
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=266
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=250

http://www.equazen.co.uk/default.aspx?pid=116

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_So spune:

Am ajuns sa scriu la topic de scoala, nu-mi vine sa cred, parca ieri eram la "scutece"...

Am inceput si noi clasa I la sc 79, care mi-a lasat o impresie destul de proasta, fata de ce vazusem inainte si fata de ce ma asteptam sa iasa dupa renovare. Prima zi de scoala mi s-a parut dezorganizare, haos, aglomeratie, o festivitate de o ora jumate in picioare. Scoala pare sa fie renovata, intr-adevar, dar mi se pare incredibil sa nu aiba colace la WC si hartie igienica. Citesc aici de scoli cu aer conditionat si nu-mi vine sa cred. Nu exista si aici niste standarde de evaluare, ceva, care sa ia in calcul si conditiile de igiena? sau scoala vine cu hepatita la pachet?

Trecand peste asta, doamna e OK, pare sa aiba rabdare, pare destul de organizata, am avut prima sedinta cu parintii (fondul clasei a ajuns deja la 250 lei/copil, include manualele auxiliare, dar tot mi se pare mult). Si a mea a vorbit cu doamna la pers II singular, dar nu am aflat inca daca doamna a corectat-o sau nu, ca eu n-am de gand s-o corectez. Nu mi se pare ca e lipsa de respect daca i se adreseaza asa, ci e o forma de adresare mai directa. O sa vad insa ce parere are doamna despre asta.

Nu avem inca lectii, ne-a spus insa la sedinta sa ne asiguram ca tin corect stiloul sau creionul in mana si ca ar fi bine, atunci cand vor incepe liniutele, sa mai repetam acasa pana le fac bine, ca de aici pleaca scrisul corect.

Cu mancarea, a mea mananca un fruct pe drum, cu ochii inchisi, mananca sendvisul, cornul si laptele la scoala, si mananca destul de bine la pranz. Mie mi s-a parut infometata, asa ca ma bucur ca incepe si ea sa manance mai bine.

Si a mea e ametita, ghiozdanul il fac eu seara si-i arat ce am pus acolo, ca sa stie sa le gaseasca. Dar e poeta, a venit intr-o zi cu puloverul altei fetite acasa (ca-s toate la fel, fac parte din uniforma).

Avem sport, engleza si religie, cate o ora pe saptamana, in rest, romana, mate si cunoasterea mediului. Sport si religie inca n-am apucat sa facem.

Cam astea ar fi impresiile dupa prima saptamana de scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Ma inscriu si eu in trupa , a inceput si pentru noi clasa 1, cu bune si mai putin bune. Avem o domnisoara cum nici nu visam, exact modelul de dascal. Partile bune: invatatoare tanara si apropiata de copii, inteligenta si deschisa, ce mai de nota 100, numarul de copii 20 , perfect din punctul meu de vedere. Faptul ca a fost singura din scoala care i- a acceptat pe ambii copii de etnie rroma inscrisi iarasi ma bucura, mai ales ca sunt doi baietei isteti si draguti.
Un mare minus , care ne deranjaza pe toti e faptul ca , la o scoala cel mai bine cotatata din oras, copiii nostri au clasa separat de corpul scolii, intr-o fosta magazie in curtea scolii. Cu toate ca e amenajata vara asta, parchet, termopane, banci noi, e extrem de ingusta, nu au spatiu suficient, nu au toaleta decat in incinta cladirii principale. evident asta se datoreaza faptul ca pt domnisoara, e primul an de predare in aceasta scoala Ieri cand m-am dus, inca se lucra cu spor in toata curtea scolii, era un zgomot infernal , spargeau bitumul vechi cu bormasinile exact sub geamul lol....halal organizare , in timpul vacantei unde au fost???curtea scolii e un santier.

In rest...ieri prima sedinta cu parintii, unde ni s-au comunicat deschis rezultatele primei saptamani. Au fost evaluati riguros, pentru a le cunoaste nivelul si ni s-a comunicat si noua, ne-a luat pe fiecare in parte si ne-a spus cum s-a prezentat copilul, daca e timid au ba, daca raspundet, la ce nivel vine din gradi, etc. au avut evaluare psihologica (testul familiei) , evaluare limba romana, evaluare matematica, cate 3 fise fiecare.Ni s-a spus clar ca nu conteaza nivelul actual, nu este nici o tragedie daca unii nu citesc, etc, vor recupera fara probleme. Evident, ne-a povestit si trasnaile facute, deja s-au imprietenit foarte bine, unul sta de sase sa vada de vine domnisoara si restul topaie, alearga de numai printre banic, desi li s-a explicat ca nu au voie. Au invatat de la aia mai mari , cer bani de un corn si cand ne-a spus ce-si cumpara de la chiosc...am ramas muti. gume de pocnesc in gura, gume stil tigareta, gume si iar gume.fi-mea avea ascunse in ghiozdan vreo 7 pachete, e 50 bani pachetul...
Teme n-am avut, in schimb au lucrat intens pe vocabular, propozitie formata din cuvinte, cuvantul din silabe, etc, au insistat doar pe propozitie, trebuie sa fie apti sa formuleze propozitii din x cuvinte, sa formuleze propozitii :exclamativa, interogativa, enuntiativa sau cum s-or numi, ca le am scrise undeva , cam asta ar fi tema pentru luni...

Apropo, stie cineva ceva in plus despre acele testari nationale anuale? valabile din clasa 2, au si ei la 1 -a peste doua saptamani o testare, dar cu subiecte facute in scoala pentru verif cunostiintelor cu care au venit din gradinita. Invatatoarea nu e de acord cu acele testari nationale la varsta asa mici, dar cica vor fi obligatorii si ne supunem..

In rest...mergem pe editura ANA si vreo doua speciale de aramis, la mate celebra mate 2000 din care doamne ajuta, au scos aberatiile de anul trecut , au facut la greu modificari, e mai accesibila unei minti de 7 ani...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Multumim de informatii. I-am transmis sotului sa printeze testele sa le fac si eu cu fiica-mea in we...chiar sunt curioasa. De fapt sunt niste modele, probabil vor avea ceva asemanator la scoala.

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput