Clasa I * 2011 - 2012 [5]

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Roxana_G, noi avem manualele de la Ed Aramis (n-am sesizat daca toate).
Ela, croitoreasa indicata de Manuela e din com Pantelimon, dar a zis ca poate aduce monstre la scoala, eventual sa ia si masurile copiilor, daca se comanda mai multe bucati. (nu vine doar pt un copil)

Noi inca nu am primit teme, dar am avut o mica altercatie ieri cu un baietel care nu vroia sa-si traga scaunul si sa ii permita trecerea lui Matei.
Manuela, si la noi trebuie stilou cu penita, nu pix pt ca nu ajuta la deprinderea corecta a scrisului (aluneca prea repede). Sa-mi zici si mie unde gasesti folie adeziva. Parerile sunt impartite, unii zic ca e bine, altii ca e dezavantaj sa aiba aceeasi invatat. si la AF. Ramane de vazut. La noi e alta doamna si din cate am inteles, inca nu s-a putut impune ca d-na de la scoala...
Mina, mai exista in comert stilouri cu cerneala din calimara? Parca n-am vazut...

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Roxanelor - -, ne putem tine 3, cum nu. Cred ca o sa se largeasca hora . Invatatoarea mi-a spus ca nu-i mare bai ca a uitat-o azi acasa, dar sa avem grija pentru trebuie sa o poarte in permanenta. Nu stiu daca am inteles foarte bine ca mi-a explicat foarte rapid, dar insigna aia e un soi de emblema si ei la clasele I au altfel decat ceilalti, si ca pana la urma li s-a permis sa fie diferite si ca daca nu le poarta si ii vede directoarea sau asa ceva o sa trebuiasca sa facem altele - alea ale scolii - si e pacat... Oricum, ce am priceput e ca insigna aia nu prea e optionala.

Manuela, eu zic ca e mai ok sa faca cu doamna de la clasa pentru ca nu are parte de diferentieri in stilul de predare sau in abordare. Acuma daca invatatoarea o sa faca diferentieri... teoretic nu are voie. Practic, depinde de om, ca de la vorba pana la fapta e cale lunga.
Cat ar sta la AF-ul cu invatatoarea? E important totusi sa aiba un loc in care sa se odihneasca, dar daca nu sta prea mult, poate se odihneste acasa.
La cumnata-mea, struto-camila de AF al ei tine pana la ora 3, cat sa-si faca copiii lectiile. E tot in clasa din cate am priceput de la ea, deci copiii raman in continuare dupa ore, isi fac lectiile (habar n-am cum e cu masa, daca au catering sau nu) si ala 3 vine cineva sa ii ia acasa.

Cosmina, da, cred ca e normal sa fie obositi. Una la mana, multi se trezesc totusi fortat, nu de buna voie si a doua la mana, ei sunt totusi concentrati timp de 3-4 ore. Pai atata concentrare n-au avut ei niciodata, cel putin ai nostri (din grupa de la gradi) au flendurit-o de mama focului.

Am vorbit pe la 12 cu bona. Fiica-mea a iesit ok de la ore, m-am linistit, mi-era teama sa nu i se fi inrautatit starea la scoala. Dar era bine, mai tuseste un pic, dar e ok in general, erau in parc.
N-am vorbit cu Tiana, dar sunt curioasa cum a fost la ora de spaniola .
Au ceva tema, de colorat pe o foaie imprimata. Zic "o face-o dupa ce doarme, ca si-asa cred ca in 10 minute n-are ce-alege de ea". Si bona zice "nuu, ca e mult, ca-s multe animalute si foaia e mare si are mult de lucru" .
Apai nu stiu ce ne-om face mai incolo, cand vor incepe lectiile de-adevaratelea, sper sa nu mi-o caineze prea tare ca asta mica una-doua prinde din zbor si te pomenesti ca incepe sa mi se vaiete ca aoleo, cat are ea de munca .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Citat:
citat din mesajul lui manuelacrina
... dar ma gandesc ca nu i-ar strica unui scolar sa ia contact cu mai multe "stiluri"; de ex. parintii sau bunicii cu care unii copii fac temele acasa sigur nu au acelasi stil ca si dna. invatatoare ...

Eu una sunt de principiul sa faca temele singur, nu cu supraveghere. Ce a priceput din clasa, aia face. Cu ocazia asta vede si invatatoarea ce au priceput copiii si ce nu.

Iar cu stilul - e destul de aiurea sa-l schimbi, bulverseaza copilul. Imi amintesc cand mai aveam cate o chestie de nu pricepeam si ma duceam la mama sa-mi explice. M-am dus de 2-3 ori si apoi i-am zis ca ea nu stie nimic, ca doamna (tovarasa) ne-a zis altfel . Normal ca stia, ca doar nu discutam de fisiunea nucleara (desi ma rog, p-aia o stia, ca era profesoara de fizica ), dar mie nu mi se parea ca stie prea multe.
Deci d'aia zic - daca chiar nu se poate fara AF, mie una, mi-ar conveni sa fie cu invatatoarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Manuelacrina, eu zic ca fiind clasa I, cel mai bine este sa aiba conditii bune dupa scoala: mancare buna, un loc unde sa se odihneasca sau chiar sa doarma daca ii e somn, sa se simta aproape ca acasa. La gradinita unde ii e familiar e perfect. Temele sunt lucruri simple, de rutina, nu conteaza nici stilul, nici asistenta, important e sa le faca.

Se pare ca am nimerit la o invatatoare f buna, asa e opinia generala si incep si eu sa ma conving. Nu le cere stilou de la inceput, incep incet-incet cu creionul, pot folosi apoi Frixion sau stilou, orice le e comod. Saptamana asta nu au teme deloc, de abia se imprietenesc, invata sa stea in banca cate 50 de min etc etc.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmina_p spune:

Nu stiu cat de bine m-am descurcat cu postarea fotografiei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cosmina_p

Nu stiu cat de bine m-am descurcat cu postarea fotografiei!

O papusica de fetita !

Noi folosim stilou la scoala si eu sunt pentru . Stiloul formeaza scrisul frumos. Mie si acum imi place sa scriu cu stiloul. Si desigur ca mai exista si stilouri cu calimara , poate nu la cele de scoala , dar exista sigur.
Noi manualele le avem de ls editura Aramis, la fel si caietele speciale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIRCLAU spune:

buna seara,
scuze de deranj...este cineva la ion barbu pe drumul sarii?
as dori niste informatii

multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

azi n-am avut teme decat de colorat
va pup pe toate...va vine sa credeti ca deja avem scolari de o sapt?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Raportam:
- ne place la scoala!
- nu avem teme, inca;
- doamna e o ... doamna iar pe mine m-a cucerit definitiv cand ne-a spus ca principalul mijloc de comincare va fi emailul...toate informatiile importante ne vor fi transmise asa, fise, teste, note...absente...evenimente placute sau mai putin placute!
- a luat deja doi de foarte bine - la religie a desenat o cruce si o candela, iar la sport ca a retinut si a reprodus ce nu au voie sa faca in timpul orelor de sport - sa mestece guma, sa se impinga, sa puna piedica...
- pt sport ne trebuie aviz iar pt aviz ne trebuie EKG, iar pt ekg ne trebuie programare iar pt programare ne trebuie trimitere...se termina semestrul pana vom avea noi avizul! Iar el face sport de 2 ani de zile!
- au dulapioare la scoala unde tin tot ce le trebuie pt abilitati practice si desen...vor sti ei insa ce au in dulap? cum le vor pune la loc dupa ce le vor folosi , nici nu vreau sa ma gandesc. Astazi ma intreba daca are numaratoare, in conditiile in care aseara i-am aratat-o de 2 ori, i-am scris numele pe ea... Maine au, pe langa mate, desen, ab practice si sport, asa ca vor avea o tinuta lejera - pantaloni trei sferturi si tricou polo albastru!
- suntem si noi albinute, avem insigna...mor de ei cand se vad pe strada dimneata si se recunosc dupa ...insigna "uite mami, baietelul e cu mine, e albinuta!"
- manaca dimeata un sandvis si bea o canuta de lapte, la pachet primeste doar o gustare...mai bea si laptele de la scoala, e mai mult decat suficient, zic eu, plus ca prefer sa manance mancare gatita la pranz.
- nu avem inca niciun caiet special...
- optional au "consiliere si orientare"...o chestie ce suna prea pompos pt varsta lor, e un fel de cultura civica/dirigentie...primele lectii "invat sa ma prezint", "Familia mea" "suntem diferiti"....chestii de-astea. Mi se pare interesant.
- engleza au o ora pe saptamana;
- la sport au o doamna profesoara cu care am facut si eu si taicasu sportul acum mai bine de 20 si ceva de ani!...
Cam atat!

Mergi la inceput